DACs - τελειωμό δεν έχουν

Reaction score
4.587
Επίσης, οι συγκριτικές δοκιμές, τυφλές, ΑΒΧ, κτλ αποτελούν πολύ δύσκολη υπόθεση για να βγάλεις αξιόπιστα αποτελέσματα.... ιδιαίτερα εάν δεν έχει μέσα στις ομάδες ακρόασης επιλεγμένα εκπαιδευμένα άτομα. Διαφορετικά, η σύγχυση που προκαλείται είναι άνευ προηγουμένου και τα αποτελέσματα μάλλον σκουπίδια
Εξαρτάται από το ερώτημα που τίθεται στην αρχή του τεστ. Για παράδειγμα αν το ερώτημα είναι "ποια συσκευή είναι καλύτερη" τότε ίσως να συμφωνήσω μαζί σου ως προς τη γνώμη των έμπειρων-εκπαιδευμένων ακροατών. Στο ερώτημα όμως "ποια συσκευή προτιμάτε ή ποια συσκευή θα αγοράζατε" τότε ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του. Μάλιστα θεωρώ πως το δεύτερο ερώτημα είναι αυτό που έχει νόημα, το πρώτο είναι "αντίστροφος χαϊεντισμός".

Reaction score
968
Οι ακροάσεις αξιολόγησης δεν θέτουν τέτοια ερωτήματα, ... ποια συσκευή θα αγοράζατε ή ποια είναι καλύτερη, Τι θα πει καλύτερη συσκευή? Όλα αυτά τα τεστ εμπλέκουν στατιστικές τεχνικές με πολλές παραμέτρους αξιολόγησης, στις οποίες η προσπάθεια είναι η διάκριση πολύ συγκεκριμένων διαφορών.
Μπορεί να χρησιμοποιούνται και μη εκπαιδευμένοι ακροατές (casual listeners), για συγκεκριμένους λόγους, αλλά μόνο σύγχυση προσφέρουν στην ανάλυση των αποτελεσμάτων.

Reaction score
4.587
Κάτσε τότε γιατί σε χάνω, για ποιο λόγο γίνεται μία τυφλή σύγκριση συσκευών ήχου?

Reaction score
518
αυτο με την ισοσταθμιση νομιζω πως δεν ισχυει τοσο...οτι σιδερωνει τον ηχο. εννοεις μηπως το headroom?!

Προσωπικα ακολουθω την γραμμη που κανει το ηχειο μου οποτε δεν αλλιωνει καθολου τον ηχο ή τον χαρακτηρα εαν θες τοσο πολυ να το κρατησεις. Επισης αυτο ειναι και το καλυτερο διοτι ετσι βοηθας την ισοσταθμιση να κανει καλυτερη δουλεια. Ετσι τουλαχιστον καταλαβα απο τις δοκιμες που εκανα.

Αυτο που δεν καταλαβα ειναι γτ πρεπει να δυναμωνω πιο πολυ απο πριν. Πιθανον να φταιει ο χωρος γι αυτο....τι πιθανον στα σιγουρα και με την ισοσταθμιση επειδη τα σουλουπωνει λιγο γινεται πιο εμφανης η μαυριλα των χαρμπεθ.

Ωστοσο ενα ντακ δεν ειναι μονο τι ηχο θα βγαλει που καποιοι διαφωνουν. Ειναι τι τροφοδοσια εχει,τι noise εχει,τι δυναμικα κτλ......ποσα μηχανακια μετρανε οκ και μολις εγινε αγορα στα τυφλα μπηκε αγγελια; να σηκωσουν τα χερια.

Reaction score
968
Δεν ρώτησα τι είναι το τυφλό τεστ αλλά ποια είναι η πρακτική εφαρμογή του στο χώρο του audio.
Μήπως θες να στα μεταφράσω κιόλας? ... το έγραψα ήδη σε απλά και σύντομα ελληνικά αλλά αν θέλεις να μάθεις περισσότερα διάβασε τα links

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.376
Ποιά η άποψή σας για τα R2R dac;
Η ουσιαστική διατύπωση θα έπρεπε να ζητά τη γνώμη όχι γενικώς για τις R2R υλοποιήσεις,αλλά ειδικότερα για την Non OverSampling τοπολογία των R2R.
Και τούτο καθότι κυκλοφορούν αξιοπρεπείς σε μετρητικές επιδόσεις και προσιτές R2R υλοποιήσεις όπως λ.χ. το πλήρως διαφορικό TD 1541 - φέρον εντελώς...συμπτωματική τιτλοφορία παραπέμπουσα στο κλασσικό τσιπάκι της Philips - του Soekris,το οποίο φυσικά διορθώνει την παραλαβή από τις κλίμακες αντιστάσεων εφαρμόζοντας εξοβελιστέες για το NOS στρατόπεδο επεξεργασίες μέσω λογισμικών.

Με λίγα λόγια,μια NOS τοπολογία σε εξάρτηση προς τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά δεδομένης υλοποίησης είναι σε θέση ν'αποδώσει ένα πιο αισθησιακό αποτέλεσμα σε υλικό που θα είχε εγγενή ανάλυση 16/44,1 δηλαδή το κλασσικό Red Book CD.

Σε υλικό Hi-Res 24bit ο αισθησιασμός και η υποτιθέμενη ηχητική αγνότητα αποβαίνουν συνήθως σε βάρος της ακρίβειας.Η απουσία ψηφιακών φίλτρων για την ανακατασκευή του σήματος στην έξοδο - συνυφασμένων με τις ΣΔ τοπολογίες - υπόσχεται μεν απαλλαγή από κωδωνισμούς σχετικούς με τα πρώτα,αλλά ξεχνά να μας γνωστοποιήσει τα αναπόφευκτα παραπροϊόντα από φαινόμενα aliasing κι ενδοδιαμόρφωση υπερηχητικών συνιστωσών που θα συνυπάρχουν στην έξοδο καθώς θα λείπουν υποχρεωτικώς τα ΄΄περιβόητα΄΄ φίλτρα ανακατασκευής.Τα δε αναλογικά φίλτρα του NOS θα συνοδεύονται από γνωστούς περιορισμούς πάνω στην αποτελεσματικότητα κι ευελιξία των.

Τέτοια φαινόμενα θα εντείνονται ιδίως όσο αυξάνει το βάθος ανάλυσης και η εγγενής συχνότητα δειγματοληψίας στο αναπαραγόμενο αρχείο.Χώρια κιόλας που παρά τη μη εφαρμογή Oversampling θα χρειαζόταν μολαταύτα πρόσθετο...upsampling προκειμένου να τροφοδοτείτο απρόσκοπτα το υψηλότερης ανάλυσης αρχείο στην πιουρίστικη κατά τα άλλα NOS τοπολογία.Windmills of Our Mind η υπόθεσις...

Παρεμπιπτόντως,όσοι διάβασαν ολόκληρο το σχετικό νήμα διαπιστώνοντας την κόψη της...πριονοκορδέλας από την οποία περάστηκε ο ιθύνων νους της totaldac με τις αποκρίσεις που έδινε εκείνος,θα συνειδητοποιήσουν πόσο...ηπιότερο είναι το κλίμα των σχολίων ανάμεσα στα μέλη του avs. ;)
Κάτι σαν τις Harley Davidson δηλαδή. Κάτιν έτζ τεκνόλοτζυ λέμε...
Katina Edge & Knife edge...technology άμα κρίνουμε απ'όσα συνέβησαν και σε γαλλικά fora με τον Vincent Brient. :roflmao:

Last edited:

A

amoustakas

Guest
Υπάρχει κάποιο νήμα για τα ψηφιακά φίλτρα και ειδικότερα για το Short Delay Filter;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.456
Μεγαλύτερη βλακεια από το nos στα ψηφιακά, είναι μόνο οι nos λυχνίες.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Μεγαλύτερη βλακεια από το nos στα ψηφιακά, είναι μόνο οι nos λυχνίες.
Εγω,σαν "μισος βλακας" (αγοραζω μονο NOS λυχνιες οχι ψηφιακα) ,οταν π.χ σε 10 χρονια τις πουλησω μαλλον θα τριπλασιασω τα λεφτα μου (και πολυ λιγα λεω).Τα σημερινα "μοντερνα/συγχρονα" ψηφιακα για να τα πουλησει καποιος σε 10 χρονια,πρεπει να βρει καποιον εντελως μα εντελως βλακα να τα πουλησει για να παρει το ενα δεκατο των λεφτων του πισω (και πολλα λεω) :laugh:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.456
:lol:

Εντάξει, το είπαμε, εσύ το αναγάγεις σε χρηματιστηριακή αξία και επένδυση ως μετοχή στην εταιρεία βλαμμενων όλου του κόσμου, για μελλοντική εκμετάλλευση αυτών που όπως λέει ο μπουτχιας πηγαίνουν γυρεύοντας (που θέλουν κάποιος να τους τον πιάσει), μια χαρά τα λες! 8-)

Εγώ αντιθέτως, δεν αγοράζω κάτι για να το πουλήσω ακριβά αργότερα, αλλά για να καλύψει τις ηχητικές και τεχνολογικές μου αναζητήσεις, κι ας το πετάξω αργότερα, ή ας το κρατήσω στην άκρη να μου θυμίζει τα νιάτα μου, να λέω κοίτα τι βλακείες αγοράζαμε τότε! :gotcha:

Σα τα κινητά, που τα έχω όλα στη σειρά, μαζί με κείνο που είχε κάνει θραύση στο Μάτριξ! :p

Όσον αφορά τις δικές μου αναζητήσεις, δεν έτυχε να δω κάπου τον Τουλ να εκθειάζει νος λυχνίες.

:lolsign: :lolsign: :lolsign:

Last edited:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Όσον αφορά τις δικές μου αναζητήσεις, δεν έτυχε να δω κάπου τον Τουλ να εκθειάζει νος λυχνίες.

:lolsign: :lolsign: :lolsign:
Ισως να μην βρισκει.Αν αντιληφθεις οτι ψαχνει μου λες :laugh:
Και καλα κανει οπως και αλλοι να μην τις εκθειαζουν,δεν εχουν μεινει και πολλες .
Παντως τις δικες μου δεν τις αγορασα για επενδυση αλλα οπως εξελικτηκαν τα πραγματα καποτε αναποφευκτα ................................ θα παρω καποια λεφτα ......... χαχαχα.
Τωρα αν σηκωνει η τσεπη μετα σιγουρα πολυ λιγοτερο απο 10 χρονια να πετας συστηματα σαν το τωρινο σου,δεν μου πεφτει και λογος :thumbsup:
Μην μου πεις ομως οτι δεν θα χαιροσουν να μπορουσες να παρεις τουλαχιστον τα μισα απο οσα πληρωσες...........

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.029
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic