DACs - τελειωμό δεν έχουν

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.461
Και να κλέψω και τη φράση του amirm
Αυτή καλύτερα, τον επίλογο:

Attempting to reinvent the wheel without design goals and verification is a bad way to go as our test results show. You can't build a new car tire that is not very round and try to make up for it by painting it red and saying it goes fast. Design a custom DAC if you want. But first make sure it brings high-fidelity with it. Don't sacrifice that in order to cater to non-technical audiophile beliefs and myths.

:lolsign:

Reaction score
968
όλα τα κορυφαία μοντέλα διαθέτουν κάποιο τσιπ ESS Sabre Pro .... πλην ελαχίστων customized υλοποιήσεων

Reaction score
2.324
όλα τα κορυφαία μοντέλα διαθέτουν κάποιο τσιπ ESS Sabre Pro .... πλην ελαχίστων customized υλοποιήσεων
Τυχαίο έτσι? Όπως τυχαία και τα specs του εν λόγω τσιπ? Τυχαίο και το όνομα της εταιρείας? Και η διαδρομή της?

Η chord υλοποιεί σε fpga και δείτε μετρήσεις όταν ο προγραμματιστής το γνωρίζει το αντικείμενο. Τα ladder δεν είναι όλα τα ίδια, ας μετρήσει κάνα msb και τα λέμε.

Sonorus

"Επαγγελματίας"
Reaction score
817
Τελικά όλα ακούγονται το ίδιο ή αυτά που μετράνε καλύτερα ακούγονται καλύτερα για να ξέρουμε και εμείς τι γίνεται.
Τυχαίο έτσι? Όπως τυχαία και τα specs του εν λόγω τσιπ? Τυχαίο και το όνομα της εταιρείας? Και η διαδρομή της?

Η chord υλοποιεί σε fpga και δείτε μετρήσεις όταν ο προγραμματιστής το γνωρίζει το αντικείμενο. Τα ladder δεν είναι όλα τα ίδια, ας μετρήσει κάνα msb και τα λέμε.
Πάρε Topping λέμε τι δεν καταλαβαίνεις;
Για να καταλάβουμε και εμείς οι αδαείς δηλαδή πως ακριβώς μεταφράζεται η συγκεκριμένη λίστα "επιστημονικών" μετρήσεων και που ακριβώς αποσκοπεί.

Last edited:

Reaction score
2.324
Τελικά όλα ακούγονται το ίδιο ή αυτά που μετράνε καλύτερα ακούγονται καλύτερα για να ξέρουμε και εμείς τι γίνεται.

Πάρε Topping λέμε τι δεν καταλαβαίνεις;
Εσύ όταν ψωνίζεις dac το ακούς πρώτα? Πού το ακούς συγκεκριμένα? Στο σύστημα σου? Στου φίλου σου? Στο σύστημα του καταστήματος? Σε έκθεση? Και απο την στιγμή που το ακούσεις τι συμπέρασμα βγάζεις? Παίζει σωστά? μουσικά? Έχεις την θεωρητική κατάρτιση να κρίνεις πως ακούγεται? Να το αξιολογήσεις? Πραγματικά βοήθησε με σε αυτό...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.461
Ζωή σε λόγου μας.
Εσύ όταν ψωνίζεις dac το ακούς πρώτα? Πού το ακούς συγκεκριμένα? Στο σύστημα σου? Στου φίλου σου? Στο σύστημα του καταστήματος? Σε έκθεση? Και απο την στιγμή που το ακούσεις τι συμπέρασμα βγάζεις? Παίζει σωστά? μουσικά? Έχεις την θεωρητική κατάρτιση να κρίνεις πως ακούγεται? Να το αξιολογήσεις? Πραγματικά βοήθησε με σε αυτό...
Να σου πω:
Το ακούει κάπου, σε κάποιο οποιοδήποτε ηχοσύστημα χώρο, και ακούει αν του αρέσει το Ντακ.
Στο ίδιο ηχοσύστημα χώρο, και με τυχαίο Ντακ αυτή τη φορά, ακούει αν του αρέσει κάποιο καλώδιο.
Στο ίδιο ηχοσύστημα χώρο, και με τυχαίο Ντακ και καλώδιο, ακούει αν του αρέσει κάποιος προ, και σε δεύτερο χρόνο, αν του αρέσει ένα ηχείο.
Στο ίδιο τυχαίο ηχοσύστημα χώρο, με τυχαία ηχογράφηση, που την έχει ξανακουσει από τυχαία ηχοσυστήματα χώρους, χωρίς καμία μέτρηση ή ισοστάθμιση, μπορεί να απομονώνει το εκάστοτε δοκίμιο προς ακρόαση, ακόμα κι αν πρόκειται για υποστηρικτικό καλωδίων, και όλα τα υπόλοιπα τμήματα του ηχοσυστηματος χώρου, παραμερίζονται στην άκρη, ως ουδέτερα και άνευ συμμετοχής στο άκουσμα, για το οποίο άκουσμα, ο μόνος πλήρως υπεύθυνος, είναι ως δια μαγείας το εν λόγω δοκίμιο.

Προφανώς δεν έχουμε κάποια πρόσβαση να μάθουμε τι καπνό φουμαρει η οποιαδήποτε ηχογράφηση, θεωρείται ντε φάκτο η απόλυτη πηγή αληθινού αγνού αμόλυντου παρθένου ήχου, ιδίως αν πρόκειται για πικάπ, που έχει το σκόρδο και δε πλησιάζει ο βρικόλακας της ψηφιακιλας.

Τιδεκαταλαβαινεις.

Οι μετρήσεις είναι άχρηστες. Το αφτί ξέρει. Welcome my dear to the famous Audio homeopathy society.

Last edited:

Reaction score
4.707
Έχεις την θεωρητική κατάρτιση να κρίνεις πως ακούγεται? Να το αξιολογήσεις? Πραγματικά βοήθησε με σε αυτό...

Ποια ακριβως θεωρητικη καταρτιση απαιτειται για να κρινουμε πως ακουγεται ενα dac;

A

amoustakas

Guest
Πάντως αν κάποιος δυσκολεύεται να αποφασίσει τι dac θα πάρει, δε θέλω ούτε να σκέφτομαι τι τράβηξε για να αποφασίσει για τα ηχεία του.
Στα ηχεία τα πράγματα είναι εύκολα. Klipsch. :dance2:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.461
Στα ηχεία τα πράγματα θα ήταν πολύ εύκολα, αν όλοι οι κατασκευαστές κυκλοφορούσαν ένα σχεδιάγραμμα συνολικής αρμονικής παραμόρφωσης σε όλο το φάσμα, σε στάθμη 90 ντεσιμπέλ, μαζί με ένα σχεδιάγραμμα max spl στο 1% THD και 3%THD, πακέτο με ένα step response και φυσικά τα καθιερωμένα σχεδιαγράμματα απόκρισης πλάτους και φάσης.
Αλλά που τέτοια ξεβρακωματα.
Αυτά, μόνο από πολύ ελάχιστους σοβαρούς κατασκευαστές, που μπορούν να δημοσιεύσουν τέτοια. Ωστόσο, μερικοί από αυτούς μπορούν, αλλά δε το κάνουν.

Sonorus

"Επαγγελματίας"
Reaction score
817

Αφού δεν μπόρεσα να τελειώσω την σχετική σχολή στο πανεπιστήμιο περί Hi Fi ώστε να έχω θεωρητική κατάρτιση αποφάσισα ο καψερός να αγοράζω αυτό που μου αρέσει πως ακούγεται.
Αλίμονο βέβαια αυτό είναι λάθος διότι σε ένα χόμπι που ακούμε μουσική δεν πρέπει να ψωνίζουμε αυτό που μας αρέσει αλλά αυτό που αρέσει στους άλλους ή που μετράει σωστά.
Τι να κάνω είμαι καταδικασμένος να ακούω αυτά που μου αρέσουν.
Τα λεφτά μου πετάω.

Reaction score
2.324
Αφού δεν μπόρεσα να τελειώσω την σχετική σχολή στο πανεπιστήμιο περί Hi Fi ώστε να έχω θεωρητική κατάρτιση αποφάσισα ο καψερός να αγοράζω αυτό που μου αρέσει πως ακούγεται.
Αλίμονο βέβαια αυτό είναι λάθος διότι σε ένα χόμπι που ακούμε μουσική δεν πρέπει να ψωνίζουμε αυτό που μας αρέσει αλλά αυτό που αρέσει στους άλλους ή που μετράει σωστά.
Τι να κάνω είμαι καταδικασμένος να ακούω αυτά που μου αρέσουν.
Τα λεφτά μου πετάω.
Και εγώ φίλε μου ακούω και έχω και "άποψη" (1) δεν αμφισβητώ όμως τις μετρήσεις αλλά ούτε και τις επιστημονικές θέσεις όταν αυτές προέρχονται από γνώστες ή επαγγελματίες.
Καταλήγοντας αν εσύ θέλεις να πάρεις ένα dac που μετρά χάλια (και που οι μετρήσεις υπονοούν κατασκευαστικά ατοπήματα) επειδή σου ακούγεται οκ κάνε ότι θέλεις. Εγώ θέλω και να μετρά και να ακούγεται.

Sonorus

"Επαγγελματίας"
Reaction score
817
Δεν διαφωνώ αλλά από ότι έχεις καταλάβει προφανώς δεν μιλάμε για ντακ που μετράνε χαλιά και οι μετρήσεις δηλώνουν κατασκευαστικό πρόβλημα.
Μιλάμε για ντακ που μετράνε μια χαρά όπως είναι η πλειοψηφία των ντακ που έχει αυτή η περίφημη λίστα απλά κάποια έχουν λίγο χειρότερες μετρήσεις σε παραμέτρους και με αποτελέσματα που δεν ακούγονται ούτε κατά διάνοια.
Συνεπώς η λίστα αυτή είναι σχεδόν άχρηστη - αν δεν εξυπηρετεί κάποιο άλλο σκοπό - και ο μόνος παράγοντας επιλογής για εμένα είναι αν σου αρέσει.

BTW - Δεν αγοράζω ποτέ τίποτα αν δεν το ακούσω στον χώρο μου ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι στα ίδια χρήματα ενδεχομένως να υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό που αγόρασα αλλά δεν μπόρεσα να το ακούσω.
Πλέον υπάρχουν αρκετοί εξυπηρετικοί αντιπρόσωποι στην Ελλάδα και πολλά διαδικτυακά καταστήματα εξωτερικού με 30 day back no questions asked.

Reaction score
4.707
για τα ηχεία υπάρχει αυτό http://img2.tapuz.co.il/forums/64906910.pdf

Δεν εχω πειστει οτι επιλεγοντας με αυτη τη μεθοδο κατι
που δεν αφηνει ατσεκαριστο κανενα κουτακι
Αυτο οταν παιζει τις μουσικες μου θα μου αρεσει περισσοτερο απο αλλα που απερριψα.
Μαλιστα εχω πολλα παραδειγματα για το αντιθετο.
Φανταζομαι καποια επιστημονικη εξηγηση θα υπαρχει και γι'αυτο.
Οποτε βλεπω αυτους τους οδηγους σαν σημειο εκκινησης και μονο.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.030
Members
38.280
Νεότερο μέλος