- Reaction score
- 138.473
Δεν βλέπω μέλλον...
Σε βλέπω να το κάνεις το πείραμα. Έχε ωστόσο υπόψιν σου ότι θα το παντρευτείς.Απο το λίγο που έχω διαβάσει αυτές τις μέρες που γλυκοκοιτάζω το κινεζάκι, αυτό που λένε είναι ότι λίγο πολύ δεν υπάρχουν τρελές διαφορές ανάμεσα στα τσιπάκια, σε ψηφιακό στάδιο δηλαδή. Οι διαφορές τους σε παραμόρφωση και λόγο σήματος προς θόρυβο είναι περίπου οι ίδιες. Το Α και το Ω είναι το αναλογικό στάδιο, καθώς και η τροφοδοσία.
Ως προς το Project, φαίνεται ενδιαφέρον μεν, αλλά υποψιάζομαι ότι το τροφοδοτικό του είναι το κλασικό switching και αυτό ( αν ισχύει ) εξηγεί τον αναιμικό του χαρακτήρα. Και είναι αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον στις υλοποιήσεις της Audio GD όπου τα τροφοδιτικά είναι γραμμικά, δείχνουν να έχουν ικανότητες και αν μη τι άλλο, τα διακριτά αναλογικά στάδια εξόδου είναι κουκλάκια ( κάτι που κάνει και η Bryston για παράδειγμα ). Εμφανησιακά πάντως, δείχνει το project να έχει μια μελέτη πίσω απο τη σχεδίασή του.
Το δίνουν για δοκιμή άραγε;
Με ηχεία του '50 και ολιγόβατες λάμπες τί μέλλον περιμένεις! Μόνο που ακούμε με dac θεώρησέ το υπέρβαση. Αυτά τα δικά σας είναι του διαβόλου πράγματα.Δεν βλέπω μέλλον...
Καλά, δεν είναι σίγουρο ότι θα επιλέξω τον Κινέζο, αν και οι τιμές του είναι ανταγωνιστικές γι'αυτό που δείχνει να προσφέρει. Απλά, έχω πάρει μερικές επιπλέον παραμέτρους που κοιτάζω πια για να επιλέξω το dac που θα αντικαταστήσει το X24K.Σε βλέπω να το κάνεις το πείραμα. Έχε ωστόσο υπόψιν σου ότι θα το παντρευτείς.
Δεν έχω ακούσει ποτέ R2R Dac. O Bhutia νομίζω έχει -μεταξύ άλλων- Soekris. Αλλά δε ξέρει και πολλά από τεχνικά θέματα.Καλά, δεν είναι σίγουρο ότι θα επιλέξω τον Κινέζο, αν και οι τιμές του είναι ανταγωνιστικές γι'αυτό που δείχνει να προσφέρει. Απλά, έχω πάρει μερικές επιπλέον παραμέτρους που κοιτάζω πια για να επιλέξω το dac που θα αντικαταστήσει το X24K.
Μπορεί κάποιος να μου κάνει περιγραφή των διαφορών ανάμεσα σε r2r dac σε σχέση με τα υπόλοιπα, π.χ. sabre?
Τεχνικά στο περίπου το καταλαβαίνω πως λειτουργεί. Ηχητικά δεν καταλαβαίνω τις διαφορές τους. Κάτι διαβάζω για πιο "αναλογικό" ήχο απο τα r2r οπότε αν ξέρει κάποιος ας συνδράμει με τις εμπειρίες του.Δεν έχω ακούσει ποτέ R2R Dac. O Bhutia νομίζω έχει -μεταξύ άλλων- Soekris. Αλλά δε ξέρει και πολλά από τεχνικά θέματα.
Θα το ελέγξω προς τον Σεπτέμβρη μήπως το καταφέρω για δοκιμή.Το δίνουν για δοκιμή άραγε;
@Νίκο o Ορφέας στην Θεσσαλονίκη το δίνει!
Καλησπερα,ΝικοΚαλά, δεν είναι σίγουρο ότι θα επιλέξω τον Κινέζο, αν και οι τιμές του είναι ανταγωνιστικές γι'αυτό που δείχνει να προσφέρει. Απλά, έχω πάρει μερικές επιπλέον παραμέτρους που κοιτάζω πια για να επιλέξω το dac που θα αντικαταστήσει το X24K.
Μπορεί κάποιος να μου κάνει περιγραφή των διαφορών ανάμεσα σε r2r dac σε σχέση με τα υπόλοιπα, π.χ. sabre?
Ευχαριστώ για την απάντηση Γιώργο!!! Ήδη ξεκίνησα την ανάγνωση σχετικά με τις διαφορές τους. Ο ήχος του rockna στο σύστημά σου μου άρεσε πάρα πολύ, αλλά προφανώς δεν άκουσα ένα τυπικό r2r dac. Ασφαλώς, δεν πάω σε τόσο υψηλή κατηγορία τιμής, το πολύ να τσιμπήσω το χιλιάρικο, άντε 1200 και γι'αυτό γλυκοκοιτάζω την AudioGD. Θα κοιτάξω και σε άλλες μάρκες βέβαια.Καλησπερα,Νικο
Αυτο που ακουσες στο σπιτι μου to Rockna Wavedream signature ειναι R2R Dac with FPGA
For the effective D/A conversion stage we developed dedicated dac modules called RD-0 (used in Signature – 27 bit structure) and RD-1 (used in Edition – 26 bit structure). Modules themselves are complex pieces of technology, sharing a discrete sign-magnitude hybrid ladder topology, driven by a complex algorythm which is embedded into their own FPGA. Therefore the dac modules firmware is updatable both performance and feature-wise. Currently RD-0/1 can sustain a maximum sample rate of 6 MHz, which is the industry’s maximum sample rate specified for a audio dac. The output of the dac modules is un-buffered, allowing maximum transparency and natural sound reproduction.
[FONT=Lato, PT Sans, Helvetica Neue, Helvetica, Arial, sans-serif]
Παραθετω μερικους κατασκευαστες αυτης της τοπολογιας
[/FONT]
Aqua
http://www.aquahifi.com
Audio Note Kits
http://www.ankaudiokits.com/L5-DAC5.1-R-2R-Non-Oversampling-Digital-Tubed-DAC.html
Dennafrips
https://www.denafrips.com
Holo Audio
https://kitsunehifi.com/product/springdacgreen/
Lampizator
http://www.lampizatorna.com/level5/
Mojo Audio
https://www.mojo-audio.com/digital-to-analog-converters/
Shitt
http://www.schiit.com/products/yggdrasil
Total DAC
http://www.totaldac.com
Επισης η ROCKNA AUDIO,MSB,TRINITY,METRUM ACCUSTICS,SOECKRIS,CH PRECISION,CAD,PHASURE,και καποιους αλλους που πιθανα ξεχνω
Μια πρωτη ενημερωση για διαφορες τοπολογιων ντακ,με πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα
R 2R Ladder DAC vs Sigma-Delta PCM DAC vs DSD DAC | Read Now
DAC types, Sample rate conversion, advantages & disadvantages to each. | Headphone Reviews and Discussion - Head-Fi.org
Καλημερα,ΝικοΕυχαριστώ για την απάντηση Γιώργο!!! Ήδη ξεκίνησα την ανάγνωση σχετικά με τις διαφορές τους. Ο ήχος του rockna στο σύστημά σου μου άρεσε πάρα πολύ, αλλά προφανώς δεν άκουσα ένα τυπικό r2r dac. Ασφαλώς, δεν πάω σε τόσο υψηλή κατηγορία τιμής, το πολύ να τσιμπήσω το χιλιάρικο, άντε 1200 και γι'αυτό γλυκοκοιτάζω την AudioGD. Θα κοιτάξω και σε άλλες μάρκες βέβαια.
Έχω μια ερώτηση. Το σήμα στις ψηφιακές εξόδους του περνάει χωρίς εσωτερική επεξεργασία, κάτι σαν παςς θρου? ευχαριστώ!Εξαιρετη λυση για την κατηγορια που ψαχνεις ειναι το κατωθι
Questyle Audio Engineering CMA600i headphone amp/preamp/DAC | Hi-Fi+
Το quenstlyle φαίνεται άκρως ενδιαφέρον! Το Ελληνικό δεν λέει κάτι για dsd., αλλά δείχνει να έχει ωραία τροφοδοτικά. Θα τα κοιτάξω καλύτερα, άλλωστε έχω χρονικό περιθώριο.Καλημερα,Νικο
Δεν εμπιστευομαι την Audio Gd,τα υλικα τους ειναι για τα κλαμματα
Εξαιρετη λυση για την κατηγορια που ψαχνεις ειναι το κατωθι
Questyle Audio Engineering CMA600i headphone amp/preamp/DAC | Hi-Fi+
Πολυεργαλειο-----με δυο ενεργα στηνεις συστημα------End game αξιωσεων για τους περισσσοτερους φιλους
Σοβαρο συστημα τροφοδοσιας με φοβερη τεχνογνωσια--καλο usb interface-AKM Velvet 4490,απο τα καλυτερα Δ/Σ τσιπακια,πληρες εξοδων και παιζει σωστα
Επισης και αυτοIdeon Audio Ayazi mk2 DAC | AVsite με καλη τεχνογνωσια και καλα υλικα και παιζει σωστα
Και οι δυο προτασεις απο την πλευρα των Δ/ΣΙΓΜΑ τσιπς,αλλα καλα υλοποιημενες
Περιμενω εδω και δυο χρονια αναφορες για το 505,αλλα ναδα----πηγε ακλαφτο--δυστυχωςΔες και το 505 από teac. Είχα το 501 και το 503 και θεωρώ ότι οι υλοποιήσεις της είναι πολύ καλές
Δυστυχως λογω σχεδιασης δεν απομονωνει το ντακ απο το κυκλωμα προενισχυσηςΈχω μια ερώτηση. Το σήμα στις ψηφιακές εξόδους του περνάει χωρίς εσωτερική επεξεργασία, κάτι σαν παςς θρου? ευχαριστώ!
Προσπαθώ να καταλάβω... τι ψηφιακό σήμα φτάνει από την είσοδο στην ψηφιακή έξοδο? Αφού έχει μόνο D/A.Δυστυχως λογω σχεδιασης δεν απομονωνει το ντακ απο το κυκλωμα προενισχυσης
In the test room we still have the Mytek Brooklyn DAC + , a DAC that is without a doubt among the best in the world. It is nice to compare, because if you listen to the TEAC NT-505 next to the Mytek, you can clearly hear how two excellent devices each offer something different. The Brooklyn DAC + gives you more insight and fresh detail as a gift, the NT-505 presents a coherent image with a light and just the right touch of warmth.Περιμενω εδω και δυο χρονια αναφορες για το 505,αλλα ναδα----πηγε ακλαφτο--δυστυχως
Αντιθετως το 503 που ειχες ,με διπλα βελβετ 4490(καλη σχεση ΑΚΜ και Τεακ)--προσεγμενη τροφοδοσια--φινιρισμα και ποιοτητα υλικων και κατασκευης-,μαζι με τεχνογνωσια απο Εσοτερικ,επαιζε σωστα κατω απο χιλιαρικο,ανταγωνιζομενο με σαυρες του διχιλιαρου.Η ΑΚΜ δημιουργει τα καλυτερα τσιπακια Δ/Σ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΓΕΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ(4490-4492-4493-4495-4497-4499)
Το 503 αποτελει μια καλη επιλογη στην αγορα μεταχειρισμενων κατω απο 800 ε
[DOUBLEPOST=1564943901][/DOUBLEPOST]
Δυστυχως λογω σχεδιασης δεν απομονωνει το ντακ απο το κυκλωμα προενισχυσης
Θα μπορούσες να περιγράψεις ηχητικά τα 501 και 503; Ποιο σου άρεσε πιο πολύ;Δες και το 505 από teac. Είχα το 501 και το 503 και θεωρώ ότι οι υλοποιήσεις της είναι πολύ καλές
Πολύ ωραίο εργαλείο.Το quenstlyle φαίνεται άκρως ενδιαφέρον! Το Ελληνικό δεν λέει κάτι για dsd., αλλά δείχνει να έχει ωραία τροφοδοτικά. Θα τα κοιτάξω καλύτερα, άλλωστε έχω χρονικό περιθώριο.