DACs - τελειωμό δεν έχουν

A

amoustakas

Guest
Έτσι και αλλιώς όλα τα ντακ το ίδιο ακούγονται , τι στεναχωριέσαι λοιπόν.....
Ναι. Ολόιδια... Επί παραδείγματι, το Topping D30 με τσιπάκι του 1821 και ανύπαρκτη τροφοδοσία με το Teac UD-503 με διπλά ΑΚ4490, δύο τροφοδοτικά και κατασκευή σαν πυρηνικό εργοστάσιο. Αυτά λέει ο τύπος που κάνει τις μετρήσεις αυτές.

Sonorus

"Επαγγελματίας"
Reaction score
818
Ε αφού το λέει ο Amirm με τις στημένες μετρήσεις που ουσιαστικά δεν
λένε τίποτα για το πως ακούγεται ένα ντακ και μετράει παραμορφώσεις κλπ
που ούτως ή άλλως είναι πολύ πολύ κάτω από το κατώφλι που ακούμε
κάτι θα ξέρει και αυτός....
Εάν μετράει καλά , τότε ακούγεται και καλά!
(και εντελώς τυχαία τα καλά είναι τα Topping και τα smsl βέβαια για το πως ακούγονται
ή για το ανύπαρκτο QC ούτε κουβέντα.)

A

amoustakas

Guest
Ε αφού το λέει ο Amirm με τις στημένες μετρήσεις που ουσιαστικά δεν
λένε τίποτα για το πως ακούγεται ένα ντακ και μετράει παραμορφώσεις κλπ
που ούτως ή άλλως είναι πολύ πολύ κάτω από το κατώφλι που ακούμε
κάτι θα ξέρει και αυτός....
Εάν μετράει καλά , τότε ακούγεται και καλά!
(και εντελώς τυχαία τα καλά είναι τα Topping και τα smsl βέβαια για το πως ακούγονται
ή για το ανύπαρκτο QC ούτε κουβέντα.)
Αφού του αρέσουν τα κινέζικα, γιατί δεν ασχολήθηκε και με τα dac της Questyle;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.098
Γιατί δε γράφετε στο φόρουμ τους;

Διορθώστε τους, πείτε τους την άποψή σας.

Κάποιοι από μας, έχουν γράψει εκεί πέρα. Εσείς γιατί τα λέτε εδώ κι όχι εκεί;

A

amoustakas

Guest
Τα παίρνει και ο Amir λοιπόν... και δεν ξέρει να μετρήσει, τουλάχιστον αυτό δείχνει ο μετρητικός εξοπλισμός του και το βιογραφικό του.
Δεν ξέρω ποιός είναι ο Amir και τί μετράει. Ρώτησα ήδη την άποψη των μελών του παρόντος φόρουμ σε προηγούμενο ποστ μου και απάντηση δεν πηρα.
Γιατί δε γράφετε στο φόρουμ τους;

Διορθώστε τους, πείτε τους την άποψή σας.

Κάποιοι από μας, έχουν γράψει εκεί πέρα. Εσείς γιατί τα λέτε εδώ κι όχι εκεί;
Προσωπικά δεν έχω ιδέα από φυσική. Οπότε δεν έχω αντεπιχειρήματα. Βλέπω απλά κάποια πράγματα που προκαλούν έκπληξη. Ας ρωτήσω εκ νέου. Ισχύει αυτός ο κατάλογος ως αποδεκτή από το παρόν φόρουμ κατάταξη των εν λόγω dac; Οι μετρήσεις του και η μεθοδολογία του είναι αξιόπιστες;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.098
Audio, Audio, Audio!This is the forum where we try to impress each other with how much we know about audio. Heavy use of technical jargon is required for participation.

Δεν ξέρω ποιός είναι ο Amir και τί μετράει
I am an Electrical Engineer by degree and hobby. After 35 years in technology sector, I retired as VP of Digital Media at Microsoft in 2008. I am the founder of Madrona Digital which is a company that specializes in mid to high-end electronics for residential and commercial properties. I also advise local companies in digital media and co-founded a company in that domain that was sold a few years ago.

Audio, photography and woodworking are my hobbies. And participating in social media to discuss the same, my passion.

Thanks for looking :).

Equipment:
  • Mark Levinson amplifiers and DAC.
  • Revel Salon 2 Speakers
  • Berkeley Alpha USB->AES/EBU converter
  • Windows 10, silent, custom PC music server
  • Roon Music Management
  • Tidal Music Streaming
Website
http://www.madronadigital.com
LocationSeattle Area
GenderMaleOccupationRetired Technology Executive
Signature
Amir
Founder, Audio Science Review
Founder, Madrona Digital
Contributing Editor, Widescreen Review Magazine
Click for My Technical Background
Master List of Audio Reviews
; Οι μετρήσεις του και η μεθοδολογία του είναι αξιόπιστες;
Πέραν πάσης αμφισβήτησης.

Συμμετέχει ενεργά ο Floyd Toole σε αυτό το φόρουμ...
Προσωπικά δεν έχω ιδέα από φυσική. Οπότε δεν έχω αντεπιχειρήματα.
Δεν μπορείς να συμμετέχεις σε κείνο το φόρουμ.
Διότι:

Heavy use of technical jargon is required for participation.

Reaction score
4.587
Το να λέει κάποιος πως ένα τόσο δημοφιλές φόρουμ "τα πιάνει" είναι μία ακόμα θεωρία συνομωσίας. Όλες οι μετρήσεις και τα κείμενα του amirm είναι ελεύθερα και προσβάσιμα σε όλους, όποιος λοιπόν θίγεται θα μπορούσε να αντιδράσει με τα δικά του επιχειρήματα και στοιχεία. Πρόσφατα έθαψε κυριολεκτικά ένα dac των 12.000€.

Ο amirm λοιπόν, που αν θυμάμαι καλά στο σύστημά του έχει auralic dac, δεν κάνει κριτική στις συσκευές παρά μόνο ανακοινώνει τις δικές του μετρήσεις και συζητά με τα μέλη. Επίσης έχει αναφερθεί πολλές φορές το προβληματικό QC των κινέζικων προϊόντων τόσο από τον ίδιο όσο και από μέλη (για παράδειγμα στο thread του topping DX3 Pro υπάρχουν αναφορές για προβληματικές συσκευές). Από την άλλη έχει εκθειάσει high end κατασκευαστές όπως η chord, τονίζοντας απλά πως οι κατασκευές της είναι 3 φορές ακριβότερες από αντίστοιχες (σε μετρήσεις) κινέζικες υλοποιήσεις.

Για να μην μακρηγορώ σε τεχνικά reviews έχουμε μόνο αναφορές σε μετρήσιμα μεγέθη, όποιος θέλει να μάθει πόσο καλά ακούγεται το super dac που έχει βάλει στο μάτι υπάρχουν άλλοι ιστότοποι όπου με ποιητικό λόγο αναφέρονται στα τραγανά πρίμα και τις αέρινες μεσαίες.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.098
ιστότοποι όπου με ποιητικό λόγο αναφέρονται στα τραγανά πρίμα και τις αέρινες μεσαίες.
Μη ξεχνάμε και τον κόκκο τον μικροσκοπικό, το Πρατ πάνω απ'όλα και την υγρασία στις φωνές.
Ποίηση, όπου το TAS θριαμβεύει. Απλώς πρέπει να βγάζεις τα τεχνικά σχόλια από τα κείμενά τους, διότι είναι τίγκα στις πατάτες. Χοντράδες, όχι αστεία.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.098

Reaction score
4.587
Ποιά η άποψή σας για τα R2R dac;
Δεν έχω άποψη αλλά από αυτά που μπορώ να κατανοήσω είναι κάτι αντίστοιχο των λαμπάτων ενισχυτικών, δηλαδή χάλια μετρήσεις, υπερβολικός θόρυβος-παραμορφώσεις αλλά αν σου αρέσει τότε "κολοκυθόπιτα".

Και να κλέψω και τη φράση του amirm από το κείμενο-review του dac των 13.500€ (κι όχι 12 που είπα) που αναφέρθηκε: The Totaldac d1-six is an "R2R" DAC. Translation: "we wanted to build our own DAC because we know more than people who build DAC chips." :)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.185
Members
38.301
Νεότερο μέλος
giorgosfs90