Αρωμα hi-end απο Θεσσαλονικη.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.749
για να το χαλαρώσουμε και λίγο:)
όποια ομοιότης με πρόσωπα και καταστάσεις είναι τυχαία!
Σε καταγγέλω καθώς ουδεμία σχέση έχω με την Βουγιουκλάκη που παρουσιάζεις. :biggrin:

Άσε που δεν πίστευε στα νούμερα και ήθελε να φτιάξει την οικονομία με ζουρνάδες και Γιάνηδες.

:lolsign:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Σε καταγγέλω καθώς ουδεμία σχέση έχω με την Βουγιουκλάκη που παρουσιάζεις. :biggrin:

Άσε που δεν πίστευε στα νούμερα και ήθελε να φτιάξει την οικονομία με ζουρνάδες και Γιάνηδες.

:lolsign:
οκ, βουγιούκλο τέλος, αυτό είναι καλύτερο¨???

Reaction score
4.705
Πολλες φορες ο "εγωισμος" μας δεν μας αφηνει να σκεφτουμε και να κρινουμε σωστα.

Λετε τα σαιτ κοινωνικης και αλλης δικτυωσης να λειτουργουν σαν ανεξοδο ego booster
εις βαρος της οποιας αληθειας ?
Μπααα...... Δεν νομιζω.

" Εγωισμε μου δευτερε μου εαυτε....."
Μαρω Μπιζανη

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.671
Η δυσκολία είναι να βγάλεις κρεσεντο κλασσικής μουσικής σε στάθμες αναφοράς, και στο καπάκι να παίξεις Μόμπι και ρέγγε και μέταλ και τρανς, με πλήρη απόκριση στο μπάσο, σε χορταστικές στάθμες για πάρτι, για να γουστάρεις, όχι σε στάθμες ασανσέρ και ψευτοστέρεου που δε θέλει να παίζει δυνατά..
σ ωραιος. αντε ο μομπι παει σταδιαλα το σιδηρουργειο ηχορυπανση τι το ηθελες

A

amoustakas

Guest
Ξέρω πολύ καλά τη είναι η τεράστια μουσική σκηνή με 2 ηχεία. Μου τα έχουν πει και χαϊεντοφίλοι μου δικάναλοι στο σπίτι μου όταν ήρθαν. Οmnipolar ηχεία βλέπεις.

Αφού τελειώσαν τους έβαλα αυτό

View attachment 140571

και τα διέγραψαν όλα.

Εκτός θέματος: Ο ένας μου ζήτησε να σβήσω το Sub γιατί δεν πίστευε ότι αυτό που ακούει είναι μόνο από τα μπροστινά ηχεία. Του λέω σβηστό είναι, εσύ το έκανες πριν, και ξανά σηκώθηκε για να το δει. Βοηθάει ο χώρος.
Τι μου θύμισες τώρα... Όταν έκανα το μεταπτυχιακό μου στο Βερολίνο το 2001 άκουσα πολλά δικάναλα συστήματα. Μπαίνω σε ένα κατάστημα και παίζει ακριβώς αυτό το dvd των eagles σε πολυκάναλο με σαμπ, μάλλον σαμπς αν κρίνω από τον σεισμό που προκαλούσε η εισαγωγή.
Μένω στήλη άλατος. Παραλύω. Ρωτάω είναι DVD-Audio? Όχι μου λέει, απλό dvd. Α... λέω.
Το σοκ ήταν τέτοιου βαθμού που έφυγα σαστισμένος χωρίς καν να ρωτήσω ποια ηχεία παίζανε...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.935
σ ωραιος. αντε ο μομπι παει σταδιαλα το σιδηρουργειο ηχορυπανση τι το ηθελες
Καθόλου δε το θέλω. :tongue:
Αλλά πρέπει να μπορεί να το παίζει, αν έρθει ο φίλος μου ο γουιζι στο σπίτι, να γουστάρει με τη μουσική που του αρέσει. Πρέπει το ρημαδι το μηχάνημα να μπορεί να παίζει τα πάντα σωστά, δε δικαιούται να είναι επιλεκτικό. 8-)

Κι ο προβολέας πρέπει να μπορεί να παίζει και καρτούν και αισθηματικές και κομεντί και θρίλερ. Δε δικαιούται να αποδίδει σωστά μόνο σε ασπρόμαυρες ή μόνο σε Νάσιοναλ τζεογκραφικ ντοκιμαντέρ.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Θα ήθελα να δω τον @leandros σε συνέδριο ακουστικής να ανεβαίνει στο βήμα και να αραδιάζει αυτά που λέει εδώ μέσα.
:lolsign: :lolsign: :lolsign:
...και να σου ολοκληρώσω τη φαντασίωση,
να παρουσιάζω σε βίντεο χωρίς ήχο το σύστημα σου και το χώρο σου,κάνοντας κι ανάλυση για την ηχητική του συμπεριφορά επιστώντας τους δε τη προσοχή στο τρόπο που τοποθετούνται τα όργανα στη σκηνή!!!
..μεγαλεία λέμε!! :lol: :lol: :lol: :lol: :roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:
Υ,Σ, παρευρισκόμενος στο συνέδριο παρατήρησε ότι η τραγουδίστρια του βίντεο σου είχε μια ..αφύσικη βραχνάδα!! :lol:

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.935
Τα πουλάς όλα και παίρνεις
https://m.thomann.de/gb/jbl_lsr_310_s_reviews.htm
https://m.thomann.de/gb/kali_audio_in_8.htm?o=3&search=1571259457
https://www.sevenoakssoundandvision.co.uk/p-29276-nad-t-758-v3-av-receiver.aspx
Ή πάρε ένα ζευγαράκι Harbeth shl5 plus άκου την μουσικούλα σου και μην ασχολείσαι !
Γιατρέ μου 50 ευρώ είναι καλά ή να ζητήσω παραπάνω ;
Λίγα λες...

Έχει ξοδέψει ολόκληρες περιουσίες πολύς κόσμος για να φτάσει σε αυτά τα συμπεράσματα.
Κι εσύ τα σερβίρεις στο πιάτο με ένα πενηνταρικο; :o

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.933
Η αλήθεια είναι ότι και με το ντεσιμπελόμετρο παίζοντας συχνότητες, μέτρηση έκανες.
Η αλήθεια ειναι πως με το ντεσιμπελόμετρο δεν στήνεις ήχο, είναι παντελώς ανακριβές.
Η δουλειά του ειναι μόνο να μετράει στάθμη. Μόνο.
Post automatically merged:

Η ρεαλιστική στάθμη δεν είναι κάτι αφηρημένο, Είναι η στάθμη στην οποία ακούγεται σωστά και σύμφωνα με τις καμπύλες ακουστότητος Fletcher Munson το μουσικό αρχείο.
Αυτή η στάθμη είναι 85db μέση-105db κορυφές. Και λέγεται Reference, διότι ειναι η στάθμη αναφοράς. Οπως δηλαδη πρέπει να ακούγεται.
Πάμε άλλη μια όλοι μαζί:
Reference.

Και επειδή σημερα είμαι στις κακές μου, σας ενημερώνω πως χρειάζεστε και 6db Headroom από πάνω, δηλαδή καθαρή κορυφή στα 111db. Στην θέση ακρόασης.

Και επειδή είμαι στις πολυ κακές μου, σας ενημερώνω πως στατιστικά, αυτη η στάθμη -η μέγιστη- στα περισσότερα αρχεία βρίσκεται γύρω απο τα 70Hz. Και αυτα τα εχω ανεβάσει σε διαγράμματα. Να ψάξετε να τα βρείτε.
Δηλαδη το σύστημα σας πρέπει να μπορει να παίξει 111db, χωρίς παραμόρφωση γύρω απο τα 70Hz. (Οταν εχω τις κακές μου, στις καλές μέρες 105db).

Και επειδή με τα 6.5in μεγάφωνα στην θέση ακροασης με το ζόρι θα φτάσετε τα 90db στην θέση ακρόασης στους 70Hz, σας ενημερώνω πως δεν ακούτε ρεαλιστικά. Ούτε για πλακα.

Συμμαζευτείτε.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.096
Περίπου.
Σημαίνει "οι τίποτες που νομίζουν ότι είναι ξεχωριστοί, μοναδικοί". :tongue:

Είναι υποτιμητικό το σχόλιο. Καυστικό.
Και απόλυτα τεκμηριωμένο, άρα αποτελεί αντικειμενική κριτική, σκληρή μεν, αντικειμενική δε.

Μη ξεχνάς ότι ο άνθρωπος έχει σπουδάσει ήχο, κι έχει μια ολόκληρη σταδιοδρομία πάνω σε αυτό το θέμα, με άπειρες γνώσεις και προφανώς και με άπειρες ακουστικές εμπειρίες, κι όχι από συστήματα πορδες.

Όμοιοι τέτοιοι άνθρωποι, αυτοί που οδηγούν τις εξελίξεις και αυτοί που υλοποιούν τις πιο προηγμένες μηχανές όντιο, απαρτίζουν την AES, και εκεί μερικά πράγματα είναι εντελώς ξεκάθαρα:

To AES λέει ότι δεν χρειάζεται να ακούσεις ένα ηχείο για να καταλάβεις πώς παίζει. Το βλέπεις στις μετρήσεις.
Όλοι στο AES έχουν σπουδάσει τον ήχο...

Τώρα πως γίνεται κάθε νιφαδα που αισθάνεται μοναδική να διαφωνεί με τους ανωτέρω, το αφήνω να εξηγηθεί από ένα μυαλό μέσου iq, δεν χρειάζεται υψηλού. ;)

Βεβαίως, όλα τα ανωτέρω είναι διασκεδαστικά..

:lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign:

Δυστυχώς όμως, δε χωράει αντίλογος, τουλάχιστον στα πλαίσια της λογικής.
:fuckyou:
Λετε τα σαιτ κοινωνικης και αλλης δικτυωσης να λειτουργουν σαν ανεξοδο ego booster
εις βαρος ττητς οποιας αληθειας ?
Μπααα...... Δεν νομιζω.

" Εγωισμε μου δευτερε μου εαυτε....."
Μαρω Μπιζανη
Γι αυτό απαιτούνται και οι καλοί...πιστωτές (creditors).

Ώστε να διαπιστώνουν ότι η ιδιαιτερότητα καθενός μας δεν γίνεται να έχει ισοδύναμη σημασία και δικαίωμα στην προβολή με την ιδιαιτερότητα στην...κρυσταλλική δομή - κι επιστημονικώς τεκμηριωμένη - καθεμίας χιονονιφάδας.;)
Άρα, να περιμένουμε μέχρι να μάθουν καλά τα μαθήματα ψυχοακουστικής μπας και βγάλουν το τέλειο ηχείο και λήξει επιτέλους η αναζήτηση, να βρούμε την ηχητική μας Ιθάκη. Βέβαια, με τα παραπάνω μόνο θυμό μπορώ να νιώθω καθώς αφού βγαίνουν διαρκώς νέα και καλύτερα ηχεία, είτε δεν έχουν μάθει ακόμα το μάθημα ψυχοακουστικής, είτε μας το κρατάνε μυστικό για να αγοράζουμε διαρκώς νέα ηχεία.
Δηλαδή, είτε είναι σκράπες που τώρα μαθαίνουν και μας κουνάνε το δάχτυλο, είτε μας δουλεύουν για να μας τα παίρνουν.
Τα αντικειμενικά δεδομένα ισχύουν εξελισσόμενα.Τα υλικά και οι μέθοδοι υλοποίησης βελτιώνονται μέσω έρευνας και ανάπτυξης με την πάροδο του χρόνου - εκτός και αν πιάσουμε την παραδοσιακή λεπτότοιχη αγγλική σχολή και γνωστούς εκπροσώπους της ή άλλες γνωστές τεχνοτροπίες (μονόδρομα,λυχνίες,κ.ο.κ.).
Και μια τέτοια πρόοδος θα εξακολουθεί...νομοτελειακώς και ακατάπαυστα,αφού θα έχει χαρακτήρα ασυμπτωτικής καμπύλης με το νοητό άξονα του αυθεντικού αναπαραγόμενου γεγονότος.

Ας μην παραβλέπουμε όμως ένα κρίσιμο στοιχείο που διέπει την αντιπαράθεση των δύο σχολών (νεωτεριστικής και παραδοσιακής) ως προς την αντιμετώπιση που επιφυλλάσσουν στο καταναλωτικό κοινό :

Η πρώτη απευθύνεται συγκεκριμένα σε σκεπτικιστές και όσους θα ήταν πρόθυμοι να εξελίσσουν με βάση ακλόνητα δεδομένα όσες εύπλαστες εντυπώσεις έχουν διαμορφώσει από τη διαρκή επαφή τους με διάφορα ηχοσυστήματα.

Η δεύτερη δεν έχει κανένα σκοπό να επιμορφώσει τους χρήστες ή να πείσει κάποιους σκεπτικιστές.Στοχεύει αποκλειστικώς στο να συντηρήσει όσους πιστούς έχει συσσωρεύσει στη διαδρομή των δεκαετιών χωρίς περαιτέρω διατυπώσεις ή εξέλιξη.

Τροφή για σκέψη...

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.935
επειδή με τα 6.5in μεγάφωνα στην θέση ακροασης με το ζόρι θα φτάσετε τα 90db στην θέση ακρόασης στους 70Hz
Στα 2,70μ; Χαχαχαχαχαχαχα
Μπα, στις καλές σου είσαι.
Ετοιμάζεσαι ψυχολογικά για μπύρες, κι είσαι ευδιάθετος. :drinks:

Διότι 6,5-αρι να φτάσει τέτοια στάθμη σε τέτοιες αποστάσεις, μπορεί μόνον αν εκεί συμπίπτουν τα στάσιμα του χώρου! :lol:

Για του λόγου το αληθές:

Τζενελεκ σαμπ, εξειδικευμένο μεγάφωνο μεγαλύτερης διαμέτρου από την κορυφαία αυτή φίρμα σε καμπίνα απίστευτης τεχνολογίας, με προδιαγραφές στο 1μ 104 ντιμπι, θα παει το πολύ στα 95 ντιμπι... ;)

Και υπονοοείς εγκάθετε ότι το 6,5-αρι αποβρασμα της κενωνίας θα απέχει μόλις 5 ντεσιμπέλ από το άνωθεν; Ας γελάσω μετά δακρύων... :gotcha:

Όπως και να'χει, η υπόνοια ότι 6,5-αρια χωρίς σαμπ αποδίδουν επαρκώς τις πρώτες 3 οκτάβες, και μάλιστα σε απόσταση ακρόασης τέτοια, είναι σκέτη κωμωδία. Βασικά δε μπορούν ούτε σε απόσταση ...αναπνοής! :lol:

Last edited:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.232
κοιμοταν το μαιμου.. και κανατε χαμουλη βλεπω...
οι Ministry ειναι στα cd αναφορας μου σταθερά:
20191017_180225.jpg

ενα blue ray spinc tour στο συστημα του κου EAR.. βεβαια ειναι λογος να τον επισκεφτω με ενα single malt ..

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.671
κωστα ειχα ενα φανταρο μεγαλο φρικ ειχε μετατρεψει το αυτοκινητο σε ντισκο. .στη μουσικη ειχαμε ενα καλο συνδεσαιζερ του λεω θα σου γραψω ''μουσικη ' ειδικα για σενα και γραφω μια ''μουσικη'' για μεγαλη ψυχανωμαλια. 30 με 80 χερζ για υποστρωμα -μπασο και μετα ριπες 200 χερζ μεχρι 15000 χερζ εμβολιμα σφυρι και αμονι γραν κασσα τυμπανια γκονγ. δυστυχως δεν κρατησα αντιγραφο να το ανεβασω στο αβσαιτ να γουσταρουν οι φαν του ειδους

Reaction score
460
Λίγα λες...

Έχει ξοδέψει ολόκληρες περιουσίες πολύς κόσμος για να φτάσει σε αυτά τα συμπεράσματα.
Κι εσύ τα σερβίρεις στο πιάτο με ένα πενηνταρικο; :o
Δεν είναι δικό μου το πρώτο συμπέρασμα από τους γιατρούς το έκλεψα ,το δεύτερο είναι δικό μου, γι’ αυτό κάνω καλή τιμή !

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.839
Members
38.247