Αρωμα hi-end απο Θεσσαλονικη.

Reaction score
12.240
Εννοειται.Αυτο το αναλαμβανουν τα 2 ηχεια και ο χωρος που βρισκονται.
Nope. Μπορούν να το κάνουν και τα πολυκάναλα. Δεξί αριστερό μπροστά όπως τα ξέρουμε, κεντρικό ( όπως εμείς έχουμε το κέντρο ανάμεσα στα ηχεία, αλλά απο ένα ηχείο ) συν τα περιφερειακά που αναλαμβάνουν να παίξουν τις αντηχήσεις. Δηλαδή, αντί να αφήνεις τον χώρο σου να κάνει παιχνίδι, το αναλαμβάνουν τα ηχεία, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εγγραφής.

Reaction score
3.628
Nope. Μπορούν να το κάνουν και τα πολυκάναλα. Δεξί αριστερό μπροστά όπως τα ξέρουμε, κεντρικό ( όπως εμείς έχουμε το κέντρο ανάμεσα στα ηχεία, αλλά απο ένα ηχείο ) συν τα περιφερειακά που αναλαμβάνουν να παίξουν τις αντηχήσεις. Δηλαδή, αντί να αφήνεις τον χώρο σου να κάνει παιχνίδι, το αναλαμβάνουν τα ηχεία, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εγγραφής.
Δεν ειπα οτι δε μπορουν.Απλα μου φαινεται πολυπλοκο και αφυσικο.Και τα αυτια μας 2 ειναι!

Reaction score
11.193
Κι εμένα μου φαίνεται πολύπλοκο και αφύσικο το φαινόμενο σήραγγος, αυτό δε σημαίνει ότι δεν ισχύει.

Reaction score
12.240
Δεν ειπα οτι δε μπορουν.Απλα μου φαινεται πολυπλοκο και αφυσικο.Και τα αυτια μας 2 ειναι!
Καλά, θα στα πουν και οι δόκτωρες εκτενέστερα, αλλά πάντα δύο είνα τα αυτιά. Απλά, στη δική μας περίπτωση ακούμε δύο ηχεία και τον δικό μας χώρο ( συν τις πληροφορίες χώρου της εγγραφής ), ενώ οι πολυκάναλοι ακούνε απο πολλά κανάλια την εγγραφή και τον χώρο της.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.905
Λοιπόν, προκειμένου να πέφτουν προτάσεις αερισμού οσχέου, ρίχνω γω την πρόταση σε όποιον επιθυμεί να ακούσει με τα αφτχιά του για τι ακριβώς πράγμα μιλάμε, αλλά υπό συγκεκριμένους όρους:

Όποιος θέλει, μπορεί να έρθει σε μένα να ακούσει όποια πολυκάναλη (κατά προτίμηση immersive) ηχογράφηση θέλει, την οποία θα έχει ήδη ακούσει (σπίτι του ή όπου αλλού θέλει) σε δικάναλο. Δηλαδή, τρόπον τινά, να έχει μια άποψη για το πώς ακούγεται αυτή η ηχογράφηση.

Δηλαδή, αγοράστε ένα BR AUDIO με Dolby Atmos μιας μουσικής που την ξέρετε και σας αρέσει, (οποιοδήποτε είδος μουσικής - μου είναι αδιάφορο το είδος που ακούτε), κι ελάτε να ακούσετε το δικάναλο stream, και μετά το πολυκάναλο ή/και immersive stream, καθώς στάνταρ εμπεριέχονται και τα δύο.

Αν δε βρίσκετε σε BR AUDIO αυτό που σας αρέσει, ψάξτε σε SACD, αρκεί να έχει το .1 κανάλι, δηλαδή είτε 5.1 είτε 7.1 μου κάνει. Θα ακούσετε ομοίως το δικάναλο στριμ και μετά το πολυκάναλο, και καπάκι upmixing σε immersive.

Φεύγοντας, ο δίσκος (BR AUDIO ή SACD) παραμένει σε μένα, έστω και για να διώχνω τα περιστέρια. ;)

Φόρος. Τίποτα δεν είναι τζάμπα. :tongue:

Επίσης, εφόσον φέρετε ένα οπτικό δίσκο με πολυκάναλη μουσική, δικαιούστε να ακούσετε και έως 10 κομμάτια μουσικής δικά σας, συνολική ώρα ακρόασης όχι πάνω από μισή ώρα, που θα τα φέρετε σε σκληρό δίσκο ή στικάκι, και φεύγοντας θα τα πάρετε μαζί σας. Δικάναλα δε θέλω τίποτα. :lol:

Δικές μου μουσικές δε θα ακούσετε καθόλου, μόνο ο,τι μουσικές φέρετε, αυτές θα ακούσετε, σε όποια δειγματοληψία θέλετε.

Στάθμες ακρόασης επιτρεπτές μόνο ίσες ή ανώτερες της στάθμης αναφοράς, εύρος διαθέσιμο για σας έως 20 ντεσιμπέλ πάνω από τη στάθμη αναφοράς, δηλαδή το βολιουμ στο χέρι σας και βάλτε το όπου επιθυμείτε, από -23 έως -3. Το παραπάνω το κρατάω για πάρτη μου. ;)

Ορίστε, η πρόσκληση έπεσε για όποιον ενδιαφερόμενο επιθυμεί πλούσιο αερισμό οσχέου. :dance2::dance2::dance2:

Last edited:

Reaction score
12.240
Να δούμε ποιος παλαβός θα πάει :lolsign: :lolsign: :lolsign:
Τολμώ!! Αν και για να είμαι ειλικρινής, πριν λίγο που άκουσα όλο το Man Machine, είπα να ρίξω την ιδέα της επίσκεψης όταν ανέβω προς τα μέρη του(ς).

25 χρόνια σε διάφορα φόρα
Δωδεκαθεϊστές-Χριστιανοί
impreza-evo
κοίλη γη - ψεκασμοί
Δικάναλο- πολυκάναλο

Και η ζωή συνεχίζεται στην Δανιμαρκία

:p:p:roflmao::roflmao:

Βάζελους - Γαύρους ξέχασες. :p

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.745
Εννοειται.Αυτο το αναλαμβανουν τα 2 ηχεια και ο χωρος που βρισκονται.
Nope

Στο χώρο σου με 2 ηχεία ακούς το χώρο σου.
Στο χώρο σου με πολλά ηχεία ακούς το χώρο ΤΟΥΣ.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.751
Αυτή την εμμονή με τα ΔΥΟ ηχεία δεν την καταλαβαίνω.

Είναι κάποια θρησκεία;
Σαν δόγμα ένα πράμα;
Αυτοοριστήκατε θεματαφύλακες του στέρεο;
Τι υπερασπίζεστε;

Έτσι κάνετε με όλα;
Αυτοκίνητο 40ετίας και σόμπα με πριονίδι ένα πράμα;
Από γραφομηχανή γράφεται στο σάιτ;

Εν κατακλείδι.
Πάτε καλά;

Υγ: Από δικάναλο ακούω αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το άλλο δεν είναι τεχνολογικά κλάσεις ανώτερο.

Reaction score
6.803
Αυτή την εμμονή με τα ΔΥΟ ηχεία δεν την καταλαβαίνω.

Είναι κάποια θρησκεία;
Σαν δόγμα ένα πράμα;
Αυτοοριστήκατε θεματαφύλακες του στέρεο;
Τι υπερασπίζεστε;

Έτσι κάνετε με όλα;
Αυτοκίνητο 40ετίας και σόμπα με πριονίδι ένα πράμα;
Από γραφομηχανή γράφεται στο σάιτ;

Εν κατακλείδι.
Πάτε καλά;

Υγ: Από δικάναλο ακούω αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το άλλο δεν είναι τεχνολογικά κλάσεις ανώτερο.
Γούστα, οικονομικές δυνατότητες του κάθε ένα και άλλα πολλά.
Πάντως δεν είναι και σοφό να λέμε ότι κάθε τι που βγαίνει σήμερα είναι καλύτερο από το χθεσινό.
Είναι πολλοί παράγοντες που καθορίζουν τον κάθε έναν από εμάς πως θα κινηθεί σε κάθε του ανάγκη.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.751
Γούστα, οικονομικές δυνατότητες του κάθε ένα και άλλα πολλά.
Πάντως δεν είναι και σοφό να λέμε ότι κάθε τι που βγαίνει σήμερα είναι καλύτερο από το χθεσινό.
Είναι πολλοί παράγοντες που καθορίζουν τον κάθε έναν από εμάς πως θα κινηθεί σε κάθε του ανάγκη.
Επειδή δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να αγοράσεις κάτι δεν είναι λόγος να το βγάζεις σκάρτο.

Δεν βγήκε σήμερα, έχει δεκαετίες που βγήκε το πολυκάναλο.
Ας πούμε ότι πλεον ωρίμασε σαν τεχνολογία για να μπει σε κάθε σπίτι με εξαιρετικά αποτελέσματα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.905
:lolsign: :lolsign: :lolsign:

Εγώ δόκτωρ δεν θα σε προβληματίσω. Kraftwerk θέλω.
Το kraftwerk σε Dolby Atmos το έχω ήδη.
Αν θέλετε να ακούσετε αυτό, οκ, φέρτε ένα άλλο Blue ray με μουσική σε dolby atmos, και θα ακούσετε μόνο το Kraftwerk.

Το άλλο θα το ακούσω μόνος μου. ;)

1 δικαιούστε να ακούσετε αν φέρετε 1.

Αν θέλετε και δεύτερο πολυκάναλο δίσκο να ακούσετε, ή και τρίτο, βεβαίως, κανένα απολύτως πρόβλημα, φέρνετε ισάριθμους δίσκους που θα παραμείνουν σε μένα.

Παρέα αν φέρετε, δεκτή, αλλά η παρέα σας θα πρέπει να φέρει τους δικούς του δίσκους για να ακούσει. Ειδάλλως σε άλλο όροφο θα μείνει η παρέα σας όσο εσείς θα ακούτε μουσική στο χώρο ακρόασης.

Ταινία δε βλέπετε. Ουδείς. Πάτε σινεμά. :)

Μουσική με ενδιαφέρει, στις ταινίες απλώς κουνιούνται όλα, αυτό είναι εύκολο έτσι κι αλλιώς, εδώ ένα κοντραμπάσο μόνο του τα κουνάει όλα, που να σας λέω τι έγινε στη λαρα κροφτ και στον Ταρζάν, εκεί στην έκρηξη του πλεούμενου ή στα ζώα που έτρεχαν κοπάδι... Τες πα. Σινεμά.
Post automatically merged:

Το πικάπι παίζ? :biggrin:
Έχει πέσει παραγγελία για phono stage.
Εις αναμονή είναι το πρότζεκτ πικάπ.
Θα παίζει κανονικά μόλις παραλάβω.

Τότε θα κάνω το όμοιο με δίσκους βινυλίου.
Θα έρχεστε με τους δίσκους σας, να τους ακούσετε με upmixing σε immersive, και φεύγοντας οι δίσκοι παραμένουν σε μένα. ;)

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.836
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon