BBQ Weber Spirit and other grills in action

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
47.921
Reaction score
99.917
Φοβάσαι μη σου σκουριάσει η κότα και την πέρασες με μίνιο; :p :biggrin:
:roflmao:

Rub με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και καπνιστή πάπρικα. Αν δοκίμαζες την πετσούλα, θα καταλάβαινες....

Λοιπόν, το πουλί :tongue: ήταν 1.850 γραμμάρια. Μικρό δεν το λες... Στο εσωτερικό δοχείο τοποθετήθηκε μισή μπύρα με κλωναράκια δενδρολίβανου και φρέσκιας ρίγανης. Το παραπάνω rub τοποθετήθηκε και στην αρχή. Ψήθηκε 1 ώρα και 45' στους 170-180°C, σε έμμεσο ψήσιμο. Ό,τι νοστιμότερο και πιο ζουμερό έχω φάει.

@spylab, δοκίμασέ το.
 
Last edited:


xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
38.832
Reaction score
94.182
:roflmao:

Rub με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και καπνιστή πάπρικα. Αν δοκίμαζες την πετσούλα, θα καταλάβαινες....

Λοιπόν, το πουλί :tongue: ήταν 1.850 γραμμάρια. Μικρό δεν το λες... Στο εσωτερικό δοχείο τοποθετήθηκε μισή μπύρα με κλωναράκια δενδρολίβανου και φρέσκιας ρίγανης. Το παραπάνω rub τοποθετήθηκε και στην αρχή. Ψήθηκε 1 ώρα και 45' στους 170-180°C, σε έμμεσο ψήσιμο. Ό,τι νοστιμότερο και πιο ζουμερό έχω φάει.

@spylab, δοκίμασέ το.
Σε πιστεύω, απλά δεν έχω σε εκτίμηση τα πουλερικά. Δεν θα κάτσω δηλαδή να ξοδέψω το χρόνο μου σε μαγείρεμα με πρώτη ύλη κοτόπουλο. Το έχω λίγο πάνω από τις μπάμιες. :biggrin:
 

Μηνύματα
137
Reaction score
406
Μια Gourmet βραδιά με εκλεκτό κρασί
Post automatically merged:

Στέλνω και άλλες φώτος για να χορτάσουν τα μάτια...
 

Attachments




Μηνύματα
137
Reaction score
406
Συνηθισμένο φαινόμενο η σιελόρροια.
Ειδικώς στην θέα κρεάτων, έστω και ελαφρώς ψημένα.
Επιβεβλημένος ο συγκεκριμένος τρόπος ψησίματος για τέτοιου είδους κρέατος!!! Αυστηρά rare , medium rare
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
24.108
Reaction score
43.574
:roflmao:

Rub με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και καπνιστή πάπρικα. Αν δοκίμαζες την πετσούλα, θα καταλάβαινες....

Λοιπόν, το πουλί :tongue: ήταν 1.850 γραμμάρια. Μικρό δεν το λες... Στο εσωτερικό δοχείο τοποθετήθηκε μισή μπύρα με κλωναράκια δενδρολίβανου και φρέσκιας ρίγανης. Το παραπάνω rub τοποθετήθηκε και στην αρχή. Ψήθηκε 1 ώρα και 45' στους 170-180°C, σε έμμεσο ψήσιμο. Ό,τι νοστιμότερο και πιο ζουμερό έχω φάει.

@spylab, δοκίμασέ το.
Ψήνεται εξίσου καλά και στον ηλεκτρικό φούρνο. Δεν χρειάζεται ειδικό σκεύος αν δεν υπάρχει (υπάρχει μεγάλη γκάμα οικονομικών εξαρτημάτων βοηθητικών σε αυτό το ψήσιμο), αρκεί και το κουτάκι της μπίρας. Συνιστάται τάπωμα στο λαιμό με ένα κρεμμύδι για να μην φεύγουν οι ατμοί της μπίρας. Το εξωτερικό πασάλειμμα κατά προτίμηση, ένα στην αρχή τουλάχιστον το θέλει και ας είναι μόνο με λάδι. Οι φτερούγες διπλωμένες στις "μασχάλες" για να μην καίγονται.
 

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.778
Reaction score
29.920
Επιβεβλημένος ο συγκεκριμένος τρόπος ψησίματος για τέτοιου είδους κρέατος!!! Αυστηρά rare , medium rare
Το ξέρω ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος ψησίματος για τα συγκεκριμένα κρέατα και γενικώς το μοσχάρι.
Απλά εγώ είμαι στραβόξυλο και δεν μπορώ τα λίγο ψημένα και αιματηρά, θέλω να τα βλέπω ροδοκόκκινα.
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
80.584
Reaction score
103.368
Επιβεβλημένος ο συγκεκριμένος τρόπος ψησίματος για τέτοιου είδους κρέατος!!! Αυστηρά rare , medium rare
Εάν ψηθεί όπως αρέσει στον Μελίδη, ποια είναι τα μείον του;
 


minas

Πισιά
Μηνύματα
4.117
Reaction score
4.042
Εάν ψηθεί όπως αρέσει στον Μελίδη, ποια είναι τα μείον του;
Αν "ροδοκόκκινα" μεταφράζεται medium, είναι αποδεκτό για αρκετά μοσχάρια.
Προφανώς ο καθένας είναι ελεύθερος να απολαμβάνει το φαγητό του όπως προτιμάει, αλλά τόσο η υφή όσο και η γεύση χάνουν αρκετά όταν παραψήνεται.
Το μόνο εύκολο είναι να κάνει ο καθένας blind test. Κυριολεκτικά blind όμως, γιατί στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει το κοκκινωπό χρώμα στο κρέας να το θεωρούμε λάθος, και η εικόνα επηρεάζει σημαντικά την αντίληψη της γεύσης.

Το άλλο, είναι η κλασική δοκιμή σκληρότητας στον μυ του αντίχειρα. Διαδοχικά ενώνοντας τον αντίχειρα με όλα τα απέναντι δάχτυλα, η σκληρότητα του μυ είναι περίπου η σκληρότητα του κρέατος σε διάφορους βαθμούς ψησίματος. Δεν νομίζω ότι τίθεται επιλογή για το αν προτιμάς να μασάς λουκούμι ή σόλα :drinks:.
 

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.778
Reaction score
29.920
Γι΄αυτό δεν μ΄αρέσουν τα μοσχαρίσια κρέατα στην σχάρα.
Διότι δεν τρώγονται, αν ψηθούν όπως μ΄αρέσουν εμφανισιακά.
Μόνο κατσαρόλας, π.χ. σούπα, κοκκινιστό ή στιφάδο.
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
38.832
Reaction score
94.182
Το ξέρω ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος ψησίματος για τα συγκεκριμένα κρέατα και γενικώς το μοσχάρι.
Εγώ έχω άλλο "θέμα".

Θέλω το κυρίως φαγητό ζεστό προς καυτό. Το χλιαρό δεν μου κάνει. Οπότε το medium είναι το ελάχιστα αποδεκτό.

Για μεζέ βέβαια τρώω καρπάτσιο και μου αρέσει πολύ.
 

Kotsidis John

Photography
Moderator
Μηνύματα
14.233
Reaction score
36.361
Εγώ έχω άλλο "θέμα".

Θέλω το κυρίως φαγητό ζεστό προς καυτό. Το χλιαρό δεν μου κάνει. Οπότε το medium είναι το ελάχιστα αποδεκτό.

Για μεζέ βέβαια τρώω καρπάτσιο και μου αρέσει πολύ.
Εσυ γενικα παντως απ οτι εχω καταλαβει εισαι προβληματικος κι ανωμαλος ( νορμαλ για μενα) οποτε, ενταξει, δε μου κανει κι εντυπωση !

;)
 




Μηνύματα
17.038
Reaction score
24.312
ρε γμτ τι ψυγειο εχεις ;
θεωρω δεν θα καταναλωθουν αυθημερων - η μηπως ναι;
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.474
Μηνύματα
2.978.098
Members
38.326
Νεότερο μέλος
Greg14
Top