- Reaction score
- 645
Δηλαδή τα ομοαξονικά γενικά έχουν πρόβλημα;
Ή μόνο τα συγκεκριμένα Genelec στην υλοποίηση της φωτό;
Κάπως έτσι καταρρίπτονται οι μύθοι.Ωχ ωχ, γκρεμιστηκε σε λιγα δευτερα ολη η φιλοσοφια της Γκετχαρντ. Αυτους που τους είχαμε στην κορυφη του βουνου, αυτους που ηταν φακεβριθινκ.
Κάποια κλασσικά Tannoy,ίσως.Υλοποιήσεις όπως της Genelec,η εξελιγμένη ομοαξονική της KEF (με τη ΄΄μαργαρίτα΄΄ για ομοιόμορφη διασπορά της ακτινοβολίας tweeter) και της Fluid Audio,οπωσδήποτε όχι.Δηλαδή τα ομοαξονικά γενικά έχουν πρόβλημα;
Το λογισμικό των επίμαχων Genelec - όπως και όλων των σοβαρών ηχείων για χρήση εγγύς πεδίου - έχει προβλέψει την πρώτη περίπτωση διαμορφώνοντας αναλόγως την απόκριση.Παιρνοντας σοβαρα την απαιτηση σου,οριστε:
Ολοι ξερουμε ποσο βλαβερη ειναι μια ανκλαση ηχου η οποια ερχεται στο αυτι μας σε λιγοτερα απο 7ms για πολλους λογους και...
Οταν ο κωνος του mid περιβαλλει τουιτερ,δημιουργειται παραμορφωση τυπου κορνας και επισης οταν ο κωνος κινειται δημιουργει παραμορφωσεις στη διασπορα του τουιτερ.
Post automatically merged:
Συστημα διχως Γιανννννννη προκοπη ποτε δεν κανει!!!!!
Οτι διαολεμενο λογισμικο και να εχουν,καποια απο τα μειονεκτηματα της πρωιμης ανακλασης δεν λυνονται.Το λογισμικό των επίμαχων Genelec - όπως και όλων των σοβαρών ηχείων για χρήση εγγύς πεδίου - έχει προβλέψει την πρώτη περίπτωση διαμορφώνοντας αναλόγως την απόκριση.
Στη δεύτερη περίπτωση,το σχήμα του κυματοδηγού έχει επίσης προβλεφθεί σχολαστικώς,προκειμένου ν'αποφεύγονταν ανισορροπίες τύπου χοάνης.
Και τώρα στο...κλου της υπόθεσης,είσαι σε θέση να γνωρίζεις το εύρος μετακίνησης του κώνου μεσαίων από τη συγκεκριμένη υλοποίηση υπό τυπικές συνθήκες χρήσης και στάθμη αναφοράς;
Διότι οι υπεύθυνοι μηχανικοί της Genelec...σίγουρα το γνωρίζουν,έχοντας εξετάσει καλύτερα από εμάς το πόσο αισθητή θα γινόταν στην πράξη η θεωρητική ανισορροπία.
Τα ομοαξονικα γενικα ναι.Τα ομοκεντρικα ομως ειναι καπως καλυτερα!Δηλαδή τα ομοαξονικά γενικά έχουν πρόβλημα;
Μάλλον επειδή αυτά τα προβλήματα είναι σαφώς μικρότερης σημασίας και λιγότερο ακουστά απο αυτά που εμείς οι "κοινοί θνητοί" καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στα συστήματα και τους χώρους μας.Πολλα κλειστα ματια βλεπω εδω μεσα,πολυ λατρεια και πιθανο μισος σε καποιον που για πολλοστη φορα διαπιστωνει(ελαφρως) προβληματικες διαταξεις....
Πρέπει να είναι στο κόλπο.Κι εσυ που το ξερεις οτι το ξερουν. Στο ψιθυρισε κανεις? Πας αμεσως να τους καλυψεις!
Τωρα μιλας σωστα!Επρεπε ομως να ανταποκριθω στην προκληση!Μάλλον επειδή αυτά τα προβλήματα είναι σαφώς μικρότερης σημασίας και λιγότερο ακουστά απο αυτά που εμείς οι "κοινοί θνητοί" καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στα συστήματα και τους χώρους μας.
Πάντως, εδώ μέσα δεν νομίζω ότι έχουμε να κάνουμε με ημιμαθείς... Μάλλον υπέρ του δέοντος γνώστες είναι και αυτά που τους λέμε είναι σαν να μας έρχεται ο τυπάς με τον koda ενισχυτή και τα celestion rock box να μας πει ότι έχει καλύτερο ήχο.Και ισως καμια φορα να πεσω στο επιπεδο του καθε ημιμαθη...
Καλέ μας και λάβρε Γιάνννη,τα γούφερ στη σειρά The Ones από τη Genelec τα οποία πραγματικά ΄΄κινούνται΄΄ ...είναι κρυμμένα στο εσωτερικό της μονάδας.Ο κώνος μεσαίων που είναι ορατός πρακτικώς φαίνεται να μην κινείται - σε συνηθισμένες στάθμες.Live and in action...εμπειρία.Οτι διαολεμενο λογισμικο και να εχουν,καποια απο τα μειονεκτηματα της πρωιμης ανακλασης δεν λυνονται.
Οτι κορνα και να εχεις,συμβιβαζεσαι με καποια μειονεκτηματα λογω σχεδιασμου.
Οσο και να κινειται...κινειται!Δεν υπαρχει αλλος τροπος να παραχθει ηχος!
Πολλα κλειστα ματια βλεπω εδω μεσα,πολυ λατρεια και πιθανο μισος σε καποιον που για πολλοστη φορα διαπιστωνει(ελαφρως) προβληματικες διαταξεις....
Φιλε μου,δε γινεται να μην κινειται το μεγαφωνο.Πως αλλιως θα παραξει ηχο,ο οποιος ειναι η ΚΙΝΗΣΗ των μοριων του αερα,που κινει τα τυμπανα μας;Καλέ μας και λάβρε Γιάνννη,τα γούφερ στη σειρά The Ones από τη Genelec τα οποία πραγματικά ΄΄κινούνται΄΄ ...είναι κρυμμένα στο εσωτερικό της μονάδας.Ο κώνος μεσαίων που είναι ορατός πρακτικώς φαίνεται να μην κινείται - σε συνηθισμένες στάθμες.Live and in action...εμπειρία.
Καλόν είναι να μην καταπίναμε την κάμηλον - σε άλλα setup,μη θίγονται υπολήψεις - και να διυλίζαμε τον...κώνωπα.
Τι εννοείς ..ως ¨ ομοκεντρικά ¨?.....Τα ομοαξονικα γενικα ναι.Τα ομοκεντρικα ομως ειναι καπως καλυτερα!
Για πες λοιπόν και κάποια παραπάνω πράγματα. Γιατί έχω βρει μτχ τα Genelec 8040B στην Δανία με τιμή κοντά στα 750 ευρώ και όσο και αν έχω ψάξει δεν έχω βρει πουθενά ούτε μία κακή κριτική. Και όχι μόνο σε pro / studio reviews αλλά και σε κάποιες hi-fi κριτικές. Τα εξετάζω σοβαρά για ένα δεύτερο desktop σύστημα που θέλω να στήσω στο γραφείο και όσους έχω συμβουλευτεί μου λένε να τα πάρω με κλειστά μάτια και ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είναι εγγύηση.Οτι διαολεμενο λογισμικο και να εχουν,καποια απο τα μειονεκτηματα της πρωιμης ανακλασης δεν λυνονται.
Οτι κορνα και να εχεις,συμβιβαζεσαι με καποια μειονεκτηματα λογω σχεδιασμου.
Οσο και να κινειται...κινειται!Δεν υπαρχει αλλος τροπος να παραχθει ηχος!
Πολλα κλειστα ματια βλεπω εδω μεσα,πολυ λατρεια και πιθανο μισος σε καποιον που για πολλοστη φορα διαπιστωνει(ελαφρως) προβληματικες διαταξεις....
Post automatically merged:
Τα ομοαξονικα γενικα ναι.Τα ομοκεντρικα ομως ειναι καπως καλυτερα!
Να τα πάρεις τα κορίτσια.Γιατί έχω βρει μτχ τα Genelec 8040B στην Δανία με τιμή κοντά στα 750 ευρώ.
Θα μπορούσα να σου απαντήσω με διάφορους τρόπους, αλλά ο καλός μας moderator, μου έδωσε κάποτε μια συμβουλή την οποία προσπαθώ να ακολουθώ:Φιλε μου,οσο καλα και να ειναι τα ηχεια σου,ετσι οπως τα εχεις απλα αφημενα και με τετοιο ανεπεξεργαστο χωρο,δεν υπαρχει περιπτωση να παρεις την καθαροτητα και την τοποθετηση στο χωρο που αποκομισες απο το πολυκαναλο.Περα απο τις εντασεις που δεν ειναι ο κριτης ενος συστηματος,δε μπορω να λαβω τα σχολια σου ως αναφορα,διοτι η αναφορα που εχεις δεν ειναι και στα υψηλοτερα επιπεδα...
Φιλικη και καλοπροαιρετη κριτικη μου,χωρις να θελω να σε θιξω.
Οπότε, θα βάλω "φίλτρο" και θα αναφέρω τα εξής:wizzy, φίλτρο καλέ.
το οποίο δεν έχεις, όσο κι αν θέλεις να πιστεύεις ότι έχεις. Δεν έχεις σωστά φτιαγμένο listening room, διότι δεν πληροί κάποια από τις προϋποθέσεις που ανέφερα σε επόμενο post:ενα σωστα φτιαγμενο listening room.
Αφού αποφάνθηκες ότι η εμπλοκή μηχανικού ακουστικής είναι τεράστιο λάθος (post #726), συνέχισα τη συζήτηση, λέγοντας:Ένα σωστά φτιαγμένο listening room:
α) μελετάται εξ αρχής από μηχανικό ακουστικής,
β) κατασκευάζεται σύμφωνα με τη μελέτη και
γ) μετά το πέρας της κατασκευής, υποβάλλεται σε μετρήσεις προς επαλήθευση της μελέτης και για ανάληψη τυχόν βελτιωτικών ενεργειών.
Εάν δεν γίνουν τα (α) και (β) ή εάν γίνει το (α) (για να υπάρχει σωστή βάση) και "μερικώς" το (β) (λόγω διαφόρων περιορισμών), τότε το (γ) επιβάλλεται να γίνει για να διαπιστωθούν τα όποια προβλήματα και να διορθωθούν.
Εάν δεν γίνει κανένα από τα (α), (β) και (γ), τότε το δωμάτιο δεν δικαιούται να ονομάζεται "listerning room".
Από την υπογραμμισμένη πρόταση και μόνο, θα έπρεπε να σκεφτείς δύο και τρεις φορές, πριν να εξάγεις οποιοδήποτε συμπέρασμα για το χώρο μου. Όπως έχεις αναφέρει, δεν έχεις μετρήσει το χώρο σου, οπότε δεν ξέρεις τι συμβαίνει - τα (α) και (β), εξ όσων έχεις αναφέρει στο thread δεν ισχύουν. Οπότε, ό,τι και να ακούς με τα αυτιά σου δεν είναι ακριβές κι όποιο συμπέρασμα εξάγεις είναι παντελώς τυχαίο. Είτε θέλεις να το αντιληφθείς και να προχωρήσεις στις κατάλληλες κινήσεις, είτε δεν θέλεις και συνεχίζεις να ζεις στην ουτοπία σου.Απευθύνεις αυτό το συμπέρασμα σε λάθος άνθρωπο. Πες το σε κάποιον που δεν ακολούθησε την πορεία που περιγράφω.
Προσωπικά, την ακολούθησα και μόνο κερδισμένος βγήκα. Κι αυτό το τελευταίο, δεν είναι η "άποψή" μου, ούτε το συμπέρασμα της ακρόασης με τα αυτιά μου. Τεκμηριώθηκε. Πλήρως.
Πέφτω από τα σύννεφα,τόσον καιρό πίστευα ότι ο ήχος παραγόταν από μυστηριώδη τελώνια που μετέδιδαν περιοδικές ποσότητες σκοτεινής ενέργειας...Το να μη φαινεται με το ματι δεν ειναι παραξενο σε τετοιες συχνοτητες!
Καλόν, επίσης, είναι να μην ... κάνουμε γαργάρα τα "τα μειονεκτηματα της πρωιμης ανακλασης", έτσι; Τι δεγκαταλαβαίνειςπχιά;Καλόν είναι να μην καταπίναμε την κάμηλον - σε άααλλα setup,μη θίγονται αναιτίως υπολήψεις - και να διυλίζαμε τον...κώνωπα.
Δηλαδή έχεις στήσεις το σύστημά σου για μερικά είδη μουσικής και όχι εντάσεις;Costas,ωραιος ο Moby.Και εγω με το You make me feel μεγαλωσα αλλα το συστημα μου δεν το εστησα με γνωμονα να παιζει δυνατα house,ambient και drum& bass.Επισης γνωριζεις ο ιδιος οτι αυτη η μουσικη δεν ειναι και η καλυτερη για να κρινεις τις αρετες ενος συστηματος...
Τι θα ελεγες λοιπον για γνωστες και σταθερες audiophile ηχογραφησεις jazz,χωρις η εμπειρια να γινει βαρετη;Εχω αρκετα αλμπουμ που σιγοθρα δεν τα ξερεις και θα σου αρεσουν ρυθμικα.
Νομίζω θα το κάνω το βήμα Alex, θεωρώ ότι η τιμή είναι καλή - πρακτικά είναι 50% κάτω - για ηχεία που έχουν χρησιμοποιηθεί ελάχιστα. Εχουν παίξει σε 2 εκθέσεις στη Δανία.Να τα πάρεις τα κορίτσια.