Αρωμα hi-end απο Θεσσαλονικη.

A

AKARL

Guest
βρε συ, το παράδειγμα είναι απόλυτα συγκεκριμένο!!
1)Ακούμε και αντιγράφουμε παράλληλα από το δικό μου πλατό ένα κομμάτι
2)βάζουμε το αντεγραμμένο αρχείο από το δικό μου πλατό στο όποιο ντακ θες, θα παίξει καλύτερα?
..δηλαδή θα υπεραποδώσει της εγγραφής που καλείται να αναπαράγει??
Γίνεται και εξαρτάται από τα ... καλώδια του πσηφιακού συστήματος. :gotcha::rofl:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Εδώ που έχει φθάσει η ψηφιακή τεχνολογία, δεν μιλάμε για αντίγραφο, αλλά για ομοίωμα. Κανείς δεν θα είναι σε θέση να ανιχνεύσει διαφορά. Τελεία.
Κώστα, από τη στιγμή που κανένα ντακ δεν έχει τις απόλυτες τιμές στις μετρήσεις που όλοι επικαλούνται ότι ακούν, σε καμιά περίπτωση δε θα παίξει τα ίδια.
Θα εισάγει την ελάχιστη έστω δυνατή παραμόρφωση, αλλά θα εισάγει μια επιπλέον παραμόρφωση που πριν δεν υπήρχε!

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.389
Κώστα, από τη στιγμή που καν]ένα ντακ δεν έχει τις απόλυτες τιμές στις μετρήσεις που όλοι επικαλούνται ότι ακούν, σε καμιά περίπτωση δε θα παίξει τα ίδια.
Θα εισάγει την ελάχιστη έστω δυνατή παραμόρφωση, αλλά θα εισάγει μια επιπλέον παραμόρφωση που πριν δεν υπήρχε!
Μια τέτοια τοποθέτηση δίνει έναυσμα να παρατηρήσω ότι...μιλάς σε θεωρητικό επίπεδο,δίχως να έχεις διαπιστώσει πόσο αμελητέα στην ακροαματική πράξη αποβαίνει η εν λόγω διαφορά. ;)
Με πρόλαβες βρε απίστεφτε... :lol::cry::lol:
And...one more time with feeling.:roflmao:
(and cherry on top...)

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Θα σου παιξει καρμπον ιδιο οπως το πρωτοτυπο.
καρμπόν όπως... τα "κάρμπον αυτοκόλλητα" που βάζουν οι κάγκουρες στα καπό από τα rallye.
δε γίνεται αυτό,μιας και οι μετρήσεις τις metric σε παραμόρφωση και jitter πρέπει να είναι το απόλυτο 0.
Post automatically merged:

Μια τέτοια τοποθέτηση δίνει έναυσμα να παρατηρήσω ότι...μιλάς σε θεωρητικό επίπεδο,δίχως να έχεις διαπιστώσει πόσο αμελητέα στην ακροαματική πράξη αποβαίνει η εν λόγω διαφορά. ;)

And...one more time with feeling.:roflmao:
εννοείται bhutia μ ότι έχει γίνει ακρόαση και σ αυτό!
Μάλιστα υπήρχαν αρκετά ..θύματα(dac) της dynavector στην αναπαραγωγή του εν λόγω αντεγραμμένου αρχείου!
εγώ ακούω θυμίζω!, άλλοι διαβάζουν, κι όταν αυτό που διαβάζουν δε συμφωνεί με τις πεποιθήσεις τους τότε επικαλούνται ...την ακρόαση! :lol: :lol: :lol: :lol:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.940
Κώστα, από τη στιγμή που καν]ένα ντακ δεν έχει τις απόλυτες τιμές στις μετρήσεις που όλοι επικαλούνται ότι ακούν, σε καμιά περίπτωση δε θα παίξει τα ίδια.
Δεν αναφέρομαι σε DAC της σειράς, όποια κι αν είναι η τιμή του. Και ούτε θα εμπιστευόμουν για τέτοια δουλειά κάποιο τυχαίο hi-fi DAC, και πάλι ανεξαρτήτως τιμής. Αναφέρομαι σε επαγγελματικά εργαλεία ADC και DAC βεβαίως, των οποίων η ηχητική διαφάνεια -ας το πω έτσι απλά- κόβει την ανάσα. Παραμόρφωση, σαφώς και εισάγεται. Αλλ' ακόμη και 5ης γενιάς αντίγραφο να κάνεις, και πάλι δεν θα μπορείς να ανιχνεύσεις διαφορά με το πρωτότυπο.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.389
καρμπόν όπως... τα "κάρμπον αυτοκόλλητα" που βάζουν οι κάγκουρες στα καπό από τα rallye.
δε γίνεται αυτό,μιας και οι μετρήσεις τις metric σε παραμόρφωση και jitter πρέπει να είναι το απόλυτο 0.
εννοείται bhutia μ ότι έχει γίνει ακρόαση και σ αυτό!
Μάλιστα υπήρχαν αρκετά ..θύματα(dac) της dynavector στην αναπαραγωγή του εν λόγω αντεγραμμένου αρχείου!
εγώ ακούω θυμίζω!, άλλοι διαβάζουν, κι όταν αυτό που διαβάζουν δε συμφωνεί με τις πεποιθήσεις τους τότε επικαλούνται ...την ακρόαση! :lol: :lol: :lol: :lol:
Για λόγους επιχειρηματικής τάξης επισημαίνεται ότι ο ίδιος δεν αρνήθηκα όποιο δικό σου συμπέρασμα παρέθεσες.
Απλώς θέλησα να βεβαιωθώ περί της συνέπειας λόγων και πράξεων που ως γνωστόν τείνει να σε διακρίνει...

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Δεν αναφέρομαι σε DAC της σειράς, όποια κι αν είναι η τιμή του. Και ούτε θα εμπιστευόμουν για τέτοια δουλειά κάποιο τυχαίο hi-fi DAC, και πάλι ανεξαρτήτως τιμής. Αναφέρομαι σε επαγγελματικά εργαλεία ADC και DAC βεβαίως, των οποίων η ηχητική διαφάνεια -ας το πω έτσι απλά- κόβει την ανάσα. Παραμόρφωση, σαφώς και εισάγεται. Αλλ' ακόμη και 5ης γενιάς αντίγραφο να κάνεις, και πάλι δεν θα μπορείς να ανιχνεύσεις διαφορά με το πρωτότυπο.
θα δεχτώ την άποψη σου, αν παραθέσεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά του που θα έχει πχ παραμόρφωση 0,0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000, οτιδήποτε άλλο θα εισάγει μικρή εως αμελητέα(αλλά θα εισάγει!!) παραμόρφωση!

Reaction score
299
Πολυ φιλοσοφια πεφτει βρε παιδια , τι θ' απογινουμε εμεις που δεν διαθετουμε πτυχιο φιλοσοφικης ? στα θρανια πρεπει να ξανακαθησουμε ? και το ερωτημα βεβαια ειναι αν θα τα καταφερουμε οπως εχουν σημερα τα πραγματα ...
Mην απελπίζεσαι, υπάρχουν και τέτοια αναγνώσματα για ταμπεραμέντα σαν το δικό σου:

81-LFYstceL.jpg

Πληθυντικός ευγενείας ή είσαστε ... πολλοί εντός του αβουσάιτ. :eek: :eek: :eek:

Χωρίς να γνωρίζω προσωπικώς τον Guru, δεδομένου ότι είναι καλώς Hidden, είμαι σε θέση να σε διαβεβαιώσω ότι, καταπώς διαφαίνεται, δεν αρκείται στην ανάγνωση αποκλειστικώς ... PDFs. Όπως θα έλεγαν και οι αγγλόφωνοι: He's got a big bag of tricks. :sneaky:

Ευκαιρίας δοθείσης σου απευθύνω και την κάτωθι ερώτηση:

What is your Conceptual Continuity?
Στην πολλαπλότητα των εαυτών μάλλον παρά στην επιθυμία τήρησης ενός ζαμπουνικού λεκτικού σαβουάρ βιβρ, θα απέδιδα την εκ μέρους μου χρήση του πληθυντικού. Ευελπιστώ εντούτοις στην ύπαρξη τουλάχιστον μίας ακόμα αδελφής ψυχής εντός του φιλόξενου αυτού χώρου!

Πολύ σωστή η διόρθωση πάντως, αν και το αυτό εννοούσα και εγώ. Είμαι δε παρομοίως πεπεισμένος πως τα διαβάσματα του κεκρυμμένου (ως όφειλε), σαρκαστικά αυτοαποκαλούμενου, γκουρού εκτείνονται κατά πολύ πέραν των στενά τεχνικών περί audio συγγραμμάτων, όπως διαφαίνεται στην γραφή και την σύνολη διαδικτυακή του παρουσία.

Η απάντηση στην τελευταία ερώτηση είναι, απλά, Titties 'n Beer.

Reaction score
12.264
)Ακούμε και αντιγράφουμε παράλληλα από το δικό μου πλατό ένα κομμάτι
2)βάζουμε το αντεγραμμένο αρχείο από το δικό μου πλατό στο όποιο ντακ θες, θα παίξει καλύτερα?
..δηλαδή θα υπεραποδώσει της εγγραφής που καλείται να αναπαράγει??
για σκέψου το λιγάκι...γίνεται?
το καλύτερο ντακ στο πλανήτη να βάλεις, από τη στιγμή που έχει μια έστω μικρή παραμόρφωση σε οποιαδήποτε συχνότητα του ακουστικού εύρους, όταν κληθεί να αναπαράγει ένα αντεγραμμένο αρχείο από πικάπ, θα προσθέσει και αυτή τη παραμόρφωση κατά την αναπαραγωγή!
επομένως ότι και να γίνει σε αντεγραμμένο από βινύλιο αρχείο, σε σχέση με το άκουσμα από το βινύλιο απευθείας θα παίξει δεδομένα χειρότερα!
Δεν έχω λόγο να αμφιβάλω γι'αυτο που λέει ο @Costas Coyias. Ότι δηλαδή υπάρχουν ADC με 1:1 πιστότητα. Δεν είναι απίθανο. Σε αυτή τη περίπτωση, ναι θα είναι το ίδιο αν έχεις και ένα 1:1 dac.
Πρόσεξε όμως τί παίζει. Εγώ έχω κατώτερο σύστημα πλατώ, βραχίονα, κεφαλής και phono stage απο εσένα. Αν λοιπόν πάρω αντίγραφο απο το δικό σου σύστημα, γιατί να μην ακούω καλύτερα στο δικό μου σύστημα σε σύγκριση με το αποτέλεσμα του δικού μου πικάπ...?

Προφανώς αναμένεται να εξαρτηθεί από τα...καλώδια τροφοδοσίας σε φωνογραφικό στάδιο και DAC αντίστοιχα... :lolsign:
Αφού το phono stage επηρεάζεται απο το καλώδιο ρεύματος, φυσικά και θα ακουγόταν ( αφού το adc θα έπαιρνε ό,τι υπήρχε στην έξοδο του phono stage, άρα ΚΑΙ την επίδραση του καλωδίου ). Θα είχε όμως σημασία αν γινόταν εγγραφή με το Α καλώδιο και γινόταν σύγκριση με το Β καλώδιο. Μπέρδεμα..!!
Post automatically merged:

θα δεχτώ την άποψη σου, αν παραθέσεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά του που θα έχει πχ παραμόρφωση 0,0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000, οτιδήποτε άλλο θα εισάγει μικρή εως αμελητέα(αλλά θα εισάγει!!) παραμόρφωση!
Γιατί, ακούει κανείς διαφορά στη παραμόρφωση κάτω απο δυο μηδενικά μετά την υποδιαστολή; Αν δεν κάνω λάθος, ούτε το ένα μηδενικό δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.389
...

Γιατί, ακούει κανείς διαφορά στη παραμόρφωση κάτω απο δυο μηδενικά μετά την υποδιαστολή; Αν δεν κάνω λάθος, ούτε το ένα μηδενικό δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα κλασσικό sampler της Chesky,το οποίο έβαζε τον ακροατή να συγκρίνει απόσπασμα ωραία ηχογραφημένης τζαζ ανάμεσα στο πρώτης γενιάς ψηφιακό αντίγραφο του master και το εκατοστής γενιάς.

Αναρωτιέται κανείς πόσο ΄΄εύκολα΄΄ ξεχώριζαν ακόμα και σε πλέον αποκαλυπτικά - ως προς έτερα χαϊενδικά χαρακτηριστικά - setup;Καθόλου εύκολα - σε βαθμό τυχαίας ορθής επιλογής - έως...καθόλου σκέτα.

Στη δε πραγματική ζωή καθίσταται ενίοτε δυσκολότερο να ξεχωρίζαμε τα μηδενικά...πριν την υποδιαστολή ή και...άνευ αυτής ;)

Last edited:

Reaction score
12.264
@leandros Και εννοείται ότι ούτε τα γυρνάω, ούτε αντιπαρατίθεμαι, συζήτηση κάνουμε. Αν επενδύσω σε ένα super duper dac και τσιμπήσω rips απο το kuzma με coetsu ( πως γράφεται ), AN phono stage και πάει λέγοντας ( που νομίζω ότι κάτι τέτοιο έχει αυτός που κάνει ριπαρίσματα ), το οποίο rip είναι σε υψηλής ανάλυσης αρχείο, ποιος ο λόγος να μην ακούσω εξίσου καλά αν όχι καλύτερα απο το να άκουγα το άλμπουμ στο πικάπ μου; και το κερασάκι στη τούρτα, θα άκουγα ποιοτικά ένα album που δεν μπορώ να έχω σε φυσική μορφή;

A

AKARL

Guest
Ευελπιστώ εντούτοις στην ύπαρξη τουλάχιστον μίας ακόμα αδελφής ψυχής εντός του φιλόξενου αυτού χώρου!
Αναμενόμενο από έναν ... υπαρξιστή. :tongue:

Είμαι σχεδόν απολύτως σίγουρος ότι οι ελπίδες σου δε θα αποβούν ... φρούδες. :wink:

:cautious: Χωρίς να θέλω να εκθέσω τα κορίτσια, θεωρώ ότι η Μελίνα και η Ρόζι παίζει να είναι αυτό που γυρεύεις. :cautious:

Η απάντηση στην τελευταία ερώτηση είναι, απλά, Titties 'n Beer.
Κοντά είσαι, πολύ κοντά, αλλά όχι ακριβώς. :sneaky:

Για πάμε άλλη μια.

Reaction score
183
Λεανδρε παράτα τα καλώδια και τα αντικραδασμικά τους και άρχισε να ξεχωρίζεις τα ψηφιακά αντίγραφα - ομοιώματα!

Μπορεί να χρησιμεύσει στο μέλλον δεν ξέρεις ποτέ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.940
Σου είπα τί συμβαίνει εκεί έξω, ανεξαρτήτως τί δέχεσαι ή όχι.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.389
Αναμενόμενο από έναν ... υπαρξιστή. :tongue:

Είμαι σχεδόν απολύτως σίγουρος ότι οι ελπίδες σου δε θα αποβούν ... φρούδες. :wink:

:cautious: Χωρίς να θέλω να εκθέσω τα κορίτσια, θεωρώ ότι η Μελίνα και η Ρόζι παίζει να είναι αυτό που γυρεύεις. :cautious:

Κοντά είσαι, πολύ κοντά, αλλά όχι ακριβώς. :sneaky:

Για πάμε άλλη μια.
AKARL,ελπίζω βεβαίως να μην εννοείς τον melina - γνωστό mod της καρδιάς μας και τα συναφή.
Επισης ξεχνας και το λογο σηματος προς θορυβο.Δεν ειναι μονο η παραμορφωση
Μια στιγμή...Εννοείς τον ψηφιακό θόρυβο συναρτώμενο με τη διαδικασία κβάντισης,ή τον θερμικό - ευρισκόμενο σε αναλογικό πεδίον ;
Και αυτό διότι η ευκρίνεια των σύγχρονων DAC περιορίζεται ουσιαστικά από τον αναπόφευκτο αναλογικό θόρυβο των κυκλωμάτων,ο οποίος δεν υποσκελίζεται από βινυλιακές και λοιπές αναλογικές συνιστώσες στα αντίστοιχα κυκλώματα που διανύει το βινυλιακό σήμα.

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.037
Members