Αρωμα hi-end απο Θεσσαλονικη.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
@alexis Παιδί μου, χαλάρωσε.
Ο ένας φτιάχνει γέφυρες με καλώδια ηχείων και ο άλλος ρίχνει κουβέρτες στα στάσιμα.
Χαβαλέ κάνουμε, μην το παίρνεις σοβαρα
κι ο άλλος... ρίχνει τα χαρτιά στη χαρτορίχτρα για να μάθει τις παραμορφώσεις της sony proffesional :lolsign:

Reaction score
12.264
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν μια ταινία μάστερ της δεκαετίας του 60 ( και με την αντίστοιχη τεχνολογία ) να χωράει μεγαλύτερη πληροφορία απο ένα ψηφιακό αρχείο (υπερ)υψηλής ανάλυσης ή ένα ψηφιακό μάστερ.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.400
Ξερω οτι τα ηχεια μου δε μπορουν να ανταποκριθουν.Οπως ξερω καλυτερα οτι δε με προδιδουν με παραμορφωση σε αξιοσεβαστες εντασεις ποιοτικης ακροασης και οχι παρτυ!
.. δεν θα απαντησω στην λουπα, τι κανει ο καθενας στο χωρο του με εχεμυθια αβαδιστα κτλ , αλλα θα πω οτι τα αυτια βουλωνουν απο την κακη ισοσταθμιση (του συνολου, οχι μονο τυπου dsp) και οχι απο την ενταση (εφοσων ειμαστε εντως πλαισιου).

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.979
επίσης είναι ολοφάνερο ότι δε γνωρίζεις τη σημασία του απόλυτου 0! :dance2:
Το όνομα sony professional είναι απόλυτα σεβαστό για μη παρεξηγηθώ!
άλλο αυτό, κι άλλο το να αποδεχθώ ότι ανακάλυψε κάποιος το τρόπο που μια ηλεκτρονική συσκευή θα είσάγει την απόλυτη μηδενική παραμόρφωση...και μάλιστα, ...κατά δήλωση και όχι μέτρηση!
Φτάνει που ξέρεις εσύ και αμφισβητείς κατασκευαστές όπως η Sony Profesional.
Που σε βρήκαμε ρε συ. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
3.628
.. δεν θα απαντησω στην λουπα, τι κανει ο καθενας στο χωρο του με εχεμυθια αβαδιστα κτλ , αλλα θα πω οτι τα αυτια βουλωνουν απο την κακη ισοσταθμιση (του συνολου, οχι μονο τυπου dsp) και οχι απο την ενταση (εφοσων ειμαστε εντως πλαισιου).
Μαιμουδακι,εδω μιλαμε για μονιμη βλαβη και οχι κερι...

Reaction score
2.994
Εχετε τρελλαθει με τις εντασεις...

Φανταζομαι οτι ακουτε καθε 5 μερες-μεχρι να φυγει το βουητο στα αυτια μετα απο καθε session!
Δεν υπάρχουν βουητά αγαπητέ. Οι ακροάσεις γίνονται πλέον μέσω μετρήσεων.
:drinks:
.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.389
Κανεις λαθος φιλε μου!

Υπαρχει Ευρωπαικη οδηγια για τις εντασεις που μπορουμε να υποστουμε σε ασφαλη πλαισια.Αν θυμαμαι καλα ειναι 3 ωρες για 80db και απο εκει πεφτει η διαρκεια αναλογα ανα 3δβ.Ψαξτο!
Αναρωτιέμαι πόσο...περιπαικτικός θα μπορούσα να γίνω...ύστερα από δεκαετία. :spiteful:
Υπόψιν ότι τα ακόμα αυστηρότερα - σε σχέση με τις μελέτες - όρια της ΕΕ αναφέρονται αποκλειστικώς σε εργασιακό περιβάλλον όπου θα υπήρχε μόνιμη και παρατεταμένη έκθεση του προσωπικού...

Bhutia said:
...
Ανακεφαλαιώνοντας,ο κίνδυνος βλάβης στο ακουστικό σύστημα εξαρτάται από τη στάθμη και τη χρονική διάρκεια έκθεσης.Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει το όριο θορύβου πάνω από το οποίο είναι απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στα 80dB(A) γιά 8 ώρες κάθε εργάσιμη ημέρα,θεωρώντας ότι κάτω από αυτό το επίπεδο ο κίνδυνος είναι αμελητέος.

Τα ίδια όρια μπορούν να εφαρμοστούν και στους χρήστες ακουστικών.Η πλειοψηφία αυτών διαλέγει στάθμες ακρόασης που αντστοχούν σε επίπεδα 80-85dBA γιά χρονικά διαστήματα λιγότερο 1 ώρας μέχρι 14 ώρες ανά εβδομάδα.Όταν τα παραπάνω στατιστικά δεδομένα συγκριθούν μ'εκείνα που ισχύουν γιά τους εργασιακούς χώρους,η πλειοψηφία των χρηστών αντιμετωπίζει μικρό κίνδυνο.Μολαταύτα υπάρχουν αρκετά άτομα που ρυθμίζουν τη στάθμη σε επίπεδα που μπορεί να φτάνουν τα 120dBA,είτε προβαίνουν σε πολύωρες ακροάσεις κάθε μέρα οπότε υπερβαίνουν τα όρια της ακουστικής ασφάλειας.

Έχει υπολογιστεί πως περίπου το 10% των ακροατών στην ΕΕ μπορεί ν'αναπτύξουν μόνιμη απώλεια ακοής εάν η έκθεση συνεχιστεί αδιάλειπτα γιά πέντε και πάνω έτη.Επίσης έχει υπολογιστεί ότι ενώ ο βαθμός έκθεσης στον εργασιακό χώρο έχει μειωθεί,το ποσοστό-ιδίως νέων- που εκτίθεται κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου έχει τριπλασιαστεί προοδευτικά περίπου στο 20% του πληθυσμού τις τρεις τελευταίες δεκαετίες.Πρέπει να τονιστεί το γεγονός ότι οι διάφοροι παράγοντες στους οποίους εκτίθενται τ'αυτιά και προκαλούν δυνητικά βλάβες στην ακοή,δρουν α θ ρ ο ι σ τ ι κ ά.
...
_Ηχητική έκθεση(Sound Exposure,SE): είναι η συνολική ενέργεια του Α-ζυγοσταθμισμένου ήχου που υπολογίζεται στο μετρούμενο χρόνο.Mονάδα της το Pa2.h(Pascal εις το τετράγωνο επί ώρες).Γιά μιά δεδομένη χρονική διάρκεια κάθε αύξηση του επιπέδου ηχητικής πίεσης κατά 10dB(A) αντιστοιχεί σε δεκαπλάσια ενέργεια.

Ένας ήχος επιπέδου 85dB(A) που διαρκεί γιά 8 ώρες(h) παράγει ηχητική έκθεση ίση με 1 Pa2.h=85 LAeqη

__Επίπεδο ηχητικής έκθεσης(Sound Exposure Level,SEL): συμβολίζεται με LAE,αποτελεί τη λογαριθμική έκφραση της ηχητικής έκθεσης κανονικοποιημένη στο 1 δευτερόλεπτο.Κατ'αυτόν τον τρόπο,χρησιμοποιείται γιά τη σύγκριση ηχητικών συμβάντων που έχουν διαφορετική χρονική διάρκεια.

Παραδείγματος χάρη,εάν επίπεδο ήχου 90dBA διαρκεί γιά 1 δευτερόεπτο τότε το SEL=90dBA.Εάν το ίδιο ηχητικό συμβάν κρατούσε 10 δευτερόλεπτα,το SEL θα ήταν ίσο με 100dBA.Εάν κρατούσε 20 δευτερόλεπτα,το επίπεδο ηχητικής έκθεσης SEL=103dBA κ.ο.κ.

Εφόσον οι επιδράσεις είναι αθροιστικές και γιά να μην αυξήσουμε τη συνολική έκθεση σε ζημιογόνα επίπεδα,πρέπει να εφαρμόσουμε την αρχή της ίσης ενέργειας.Άρα κάθε αύξηση κατά 3dB στη στάθμη (διπλασιασμός) θα πρέπει ν'αντισταθμίζεται ακολούθως από υ π ο δ ι π λ α σ ι α σ μ ό του χρόνου ακρόασης.Υπό αυτό το πρίσμα,1 ώρα ακρόασης κάθε μέρα έντασης 80dBA ισοδυναμεί με μισή ώρα στα 83dBA κι ένα τέταρτο της ώρας στα 86dBA,υπό την προϋπόθεση ότι αυτές οι ακροάσεις επαναλαμβάνονται γιά μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Υποθέτοντας επίσης ότι ο μέσος χρήστης ακουστικών τα χρησιμοποιεί περίπου 1 ώρα κάθε μέρα(δηλ. 7 ώρες ανά εβδομάδα),τότε η χρήση τους αναγόμενη στα θεσπισμένα ανώτατα όρια της ΕΕ θα τα υπερέβαινε εάν το επίπεδο έντασης που δημιουργούσαν εντός του αυτιού ξεπερνούσε τα 89dBA.
...

Reaction score
3.628
Δεν υπάρχουν βουητά αγαπητέ. Οι ακροάσεις γίνονται πλέον μέσω μετρήσεων.
:drinks:
.
Σωστα,το ξεχασα!

Οταν ρυθμισω την αναρτηση του αυτοκινητου μου,θα τους στειλω το ΚΤΕΟ που θα περασω να μου πουν πως παει.Που να τρεχω τωρα να το στριβω...

Reaction score
23.878
αυτο με τις σταθμες μου θυμιζει την ατερμονη συζητηση στο car audio , οταν μιλας για ενισχυτες και σου απαντανε μα εγω δε θελω να ακουγομαι 10 τετραγωνα μακρυα η την γενικοτερη συζητηση με ακροαματικοφιλους που συγχεουν το sq με το spl και αν εχεις τη δεουσα υπομονη σταματας να χτυπας το κεφαλι σου στον τοιχο για 8 η φορα.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Ζητάω αποδείξεις = Αμφισβητώ

Θα αναλύσουμε και αυτό τώρα; :lol:
όχι, δε χρειάζεται ανάλυση! είναι το μόνο που συμφωνούμε.
Αναμένω όμως τις μετρήσεις του sony proffesional

Reaction score
3.628
Αναρωτιέμαι πόσο...περιπαικτικός θα μπορούσα να γίνω...ύστερα από δεκαετία. :spiteful:
Υπόψιν ότι τα ακόμα αυστηρότερα - σε σχέση με τις μελέτες - όρια της ΕΕ αναφέρονται αποκλειστικώς σε εργασιακό περιβάλλον όπου θα υπήρχε μόνιμη και παρατεταμένη έκθεση του προσωπικού...

Επειδη πολλα...μας τα γραψες.Συνοψιζεις;

Μπερδεψα τις 3 με τις 8 παντως στα 80.

Reaction score
12.264
Σωστα,το ξεχασα!

Οταν ρυθμισω την αναρτηση του αυτοκινητου μου,θα τους στειλω το ΚΤΕΟ που θα περασω να μου πουν πως παει.Που να τρεχω τωρα να το στριβω...
Ναι, αλλά αν περίμενε ο κατασκευαστής να κάνει δοκιμές κατά την εξέλιξη των αναρτήσεων, τώρα ακόμα θα βολτάραμε με κάρα. Και μάντεψε με τί εργαλεία πραγματοποιήθηκε αυτή η εξέλιξη... :p

Reaction score
4.708
Κοίτα χάζευα στο spotify και από Bulgarian voices πέρασα στη lisa gerrard και λέω δεν πάω μία βόλτα και από τα παλιά?

Λυθηκε το μυστηριο με την ποιοτητα των ηχογραφησεων......
( αυτοσυγκρατηση παιδια... τα νηματα ως προς τον ογκο εχουν γινει ...αβαδιστα!)

Last edited:

Reaction score
3.628
Ναι, αλλά αν περίμενε ο κατασκευαστής να κάνει δοκιμές κατά την εξέλιξη των αναρτήσεων, τώρα ακόμα θα βολτάραμε με κάρα. Και μάντεψε με τί εργαλεία πραγματοποιήθηκε αυτή η εξέλιξη... :p
Σιγουρα.Αλλο ομως η εξελιξη και αλλο η εγκατασταση.

Δε μου απαντησω καποιος:πως καλιμπραρουν τα Wilson στο χωρο του καθε αγοραστη;;

Reaction score
12.264
Ειρωνικά το έγραψα βρε, απλά δε μου πήρε τη φατσουλα..
Είπα κι εγώ...
Post automatically merged:

Δε μου απαντησω καποιος:πως καλιμπραρουν τα Wilson στο χωρο του καθε αγοραστη;;
Θέλεις να πεις ότι η WASP κοντράρει τη μελέτη που έγινε στον χώρο του wizzy? Επειδή μου την έστειλε και της έριξα μια ματιά, υποψιάζομαι ότι αν τη διαβάσω προσεκτικά, θα μάθω και τί σώβρακο φόραγε ο wizzy.

Edit: προφανώς και δεν είμαι ειδικός, αλλά η μελέτη είναι αναλυτικότατη ως προς τον συγκεκριμένο χώρο, με προϋπολογισμένη την απόδοση της παρέμβασης και με μετρήσεις πριν και μετά που επιβεβαιώνουν τους προϋπολογισμούς. Κάτσε καλά.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.040
Members
38.284
Νεότερο μέλος
Antonis74