Αρωμα hi-end απο Θεσσαλονικη.

Reaction score
3.086
Τελικά μετά από 102 σελίδες, ο Γιάννης τι σύστημα έχει;
Δε το παρουσιάζει αναλυτικά άλλη μια;
Χωρίς όμως τα έξτρα που έχει βάλει (κιλίμια,χαρτοκούτες Νουνού κτλ).

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.391
..η θεωρια των πρωτων αντανακλασεων εφαρμοζεται σε ενα αρχικο σταδιο, για απλες περιπτωσεις - και εχει ενοιολογικο πλαισιο. Ειναι σαν τα μαθηματα στο σχολειο που μαθαινεις γενικα και αοριστα πραγματα που δεν εφαρμοζονται παρα σπανια σε πραξη, ακομα και τοτε με αμφιβολο αποτελεσμα.
Με αλλα λογια, ειναι ενα σημαντικο δεντρο, αλλα οχι το δασος.
απο το βιβλιο της ζουγκλας του χαλι εντ, του εν δυναμη συγγραφεως Ντεκ. που μενει επισης στη θεωρια, διοτι πιστος στη παραπανω δεοντολογια του, κατεληξε να μην μαθει ποτε (συν)γραφη, ακομα και με την αναγνωση ακομα δυσκολευεται, το μονο ελαφρυντικο, το μικρο αθωο και κυριως χαζο της ηλικιας του.

Last edited:

A

AKARL

Guest
Τώρα θα μου πεις ότι κάποια γλομπάτα ενισχυτικά παρουσιάζουν ευθαρσώς >1% παραμόρφωση και το έχουν τιμή και καμάρι τους, αλλά ας μιλήσουμε για νορμάλ συστήματα. :p
Εχμμμμμ.... :whistling:

Ενω το Zanden 5000 Mk.IV/Signature D/A converter και 2000 Premium CD transport, ε?
Μόνο 43 χιλιαδούλες δολλαριάκια το σετάκι. Χλίδα!
http://www.stereophile.com/cdplayers/1106zanden/index.html
Και το παίρνει ο ριβούερ και το βγάζει θεϊκό (έχει και I2S!). Και το πάνε για μέτρηση και τίγκα στο hum και τίγκα στην παραμόρφωση. Βουίζουνε τα σύρματα, έρχεται η απάντηση: έχουν γίνει λάθος οι κολλήσεις! Να έχεις δώσει 20 ολόκληρα εκατομμύρια παλιές δραχμές και να σου λένε τέτοιο πράγμα! Άντε πάλι πίσω το "δοκίμιον" να στείλουνε καινούργιο. Άντε ξανά-μανά μετρήσεις και ακροάσεις (με Janis Ian, παρακαλώ) και πάλι να ξεχύνεται το hum από παντού, τι στο jitter (πάνω από 4 νανοσεκόντ!) τι στο θόρυβο, χαμός. Άντε τώρα να έχεις δώσει ένα σκασμό λεφτά για όλο αυτό. Τι συμπέρασμα να βγάλεις? Ότι σου αρέσει φυσικά! Σιγά μην ομολογήσεις την αλήθεια. Θα σου αρέσει και θα πεις κι ένα τραγούδι. Ή έστω θα το υποτονθορίσεις (=HUM, αγγλιστί)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.381
Τα χρηματα ειναι αναγκαια οταν δεν εχεις την καταλληλη γνωση.Οταν δινεις ομως τοσα πολλα λεφτα χωρις ολικη φροντιδα και εμφανη μετρα βελτιωσης πρωιμων ανακλασεων,ναι,εδωσες παρα πολλα για μια απλη σωστη αποκριση και χρονο αντηχησης...
Αυτό το τόσο στοιχειώδες και προαπαιτούμενο όμως,οι περισσότεροι...δεν το ΄΄έχουμε΄΄ στους τυπικούς μας χώρους. ;)
Και το πολεμούν αρκετοί με άσχετα πολεμοφόδια - εννοώντας ιδιαίτερους συνδυασμούς συσκευών και παρελκομένων.

Reaction score
1.766
Θα ηθελα να κλειδώσει και να γίνει sticky όταν πάει ένα μέλος και κάνει μετρήσεις του χώρου .Έτσι θα είναι όλοι χαρούμενοι και θα αφήνει και ένα ηθικό δίδαγμα προς όλους ανάλογα την έκβαση των μετρήσεων.
αλήθεια τώρα αν ήμουνα κοντα θα πήγαινα.
αν και το μικρόφωνο χαλασμένο θα το έβγαζε.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.693
Τα χρηματα ειναι αναγκαια οταν δεν εχεις την καταλληλη γνωση.Οταν δινεις ομως τοσα πολλα λεφτα χωρις ολικη φροντιδα και εμφανη μετρα βελτιωσης πρωιμων ανακλασεων,ναι,εδωσες παρα πολλα για μια απλη σωστη αποκριση και χρονο αντηχησης...
Ό,τι να 'ναι...

"Ό,τι είναι δεν είναι μόνο ό,τι φαίνεται"
αλήθεια τώρα αν ήμουνα κοντα θα πήγαινα.
αν και το μικρόφωνο χαλασμένο θα το έβγαζε.
Το αυτό.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.479
Πάντως, τα t7v βλέπω ότι έχουν παραμόρφωση (>80Hz ) 0.5%, ενώ τα T10S έχουν (>60HZ, δεν ξέρουμε τί γίνεται εκεί που θα κληθούν να λειτουργήσουν, δηλαδή κάτω απο τους 60 κύκλους ) 0.6%.
Ta specs δεν μου πολυαρέσουν πάντως
Δηλαδή, θες να πεις, άνευ πλάκας τώρα, ότι το 0.5 και 0.6% ολική αρμονική παραμόρφωση από ηχείο και σαμπ αντιστοίχως, δεν είναι αξιοπρεπής μέτρηση ηχείου, ανεξαρτήτως κοστολογιου;

Αλήθεια.

Έχεις μετρήσει τα δικά σου;
Έχεις δει μετρήσεις από άλλα ηχεία;

Reaction score
12.264
Δηλαδή, θες να πεις, άνευ πλάκας τώρα, ότι το 0.5 και 0.6% ολική αρμονική παραμόρφωση από ηχείο δεν είναι αξιοπρεπής μέτρηση ηχείου, ανεξαρτήτως κοστολογιου;

Αλήθεια.

Δεν έχω μετρήσει τα δικά μου και δυστυχώς δεν μπορώ να βρω μετρήσεις για να κάνω τη σύγκριση. Με απόλυτα κριτήρια όμως, κάτι που πλησιάζει το 1% παραμόρφωση δεν το λες και high fidelity. Έστω, δεν το λέω εγώ high fidelity. Πάντα διαβάζοντας τα specs.

Reaction score
4.817
...εγώ ξέρω πολύ καλά ,τι λέω ( και συμφωνούμε απόλυτα)...άλλοι έχουν χάσει το μέτρο και υπερβάλλουν..(και περνάνε λάθος μηνύματα.) ...>110 db ? (Σε 1-2 λεπτά θα ¨κουφαθείς¨,...αν δεν είσαι ήδη..:confused:)

´´Καθώς η ένταση του φυσικού ερεθίσματος αυξάνει, η ευαισθησία μας σ´αυτό μειώνεται ´´. Gustav Th. Fechner
Σε φροντισμένο χώρο δεν είναι ίδια η αίσθηση των db
Έχει την τάση να μην ενοχλεί η ένταση και ασυναίσθητα δυναμώνεις και άλλο την ένταση
Δε ν σε ενοχλεί το μπάσο αλλά τα πρίμα
Σε φροντισμένο χώρο τα πρίμα δεν σε ενοχλούν
Χώρια που αν έχεις rt60 04,6 πχ στις χαμηλές οκτάβες στα πρίμα έχεις κάτω από 0,3 συνήθως .
Δυστηχως είναι μεγάλη πορωση και κόλλημα ο φροντισμένος χώρος και συνεπάγεται υψηλές εντάσεις...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.381
Κάτι αλλάζει για μου φαίνεται; :p
Δεν είναι...καιρός ν''αλλαζε από μόνο του...
Δηλαδή, θες να πεις, άνευ πλάκας τώρα, ότι το 0.5 και 0.6% ολική αρμονική παραμόρφωση από ηχείο και σαμπ αντιστοίχως, δεν είναι αξιοπρεπής μέτρηση ηχείου, ανεξαρτήτως κοστολογιου;

Αλήθεια.

Θετικόν όμως ότι έχει αρχίσει και το προσέχει. ;)

Reaction score
3.628
Σε φροντισμένο χώρο δεν είναι ίδια η αίσθηση των db
Έχει την τάση να μην ενοχλεί η ένταση και ασυναίσθητα δυναμώνεις και άλλο την ένταση
Δε ν σε ενοχλεί το μπάσο αλλά τα πρίμα
Σε φροντισμένο χώρο τα πρίμα δεν σε ενοχλούν
Χώρια που αν έχεις rt60 04,6 πχ στις χαμηλές οκτάβες στα πρίμα έχεις κάτω από 0,3 συνήθως .
Δυστηχως είναι μεγάλη πορωση και κόλλημα ο φροντισμένος χώρος και συνεπάγεται υψηλές εντάσεις...
ΑΚΡΙΒΩΣ ετσι ειναι!

Reaction score
12.264
Y.Γ. Ουδέποτε είπα ότι τα ηχεία μου ήταν bargain όπως και να'χει. Αλλά αν μιλάμε για Bargain και ειδικά με βάση τα specs, περιμένω να μετράνε τέλεια, να παίζουν τέλεια και να κοστίζουν χώμα. Χώμα όντως κοστίζουν, απο μετρήσεις δεν με τρελαίνουν, για το πως ακούγονται πολύ ευχαρίστως να τα ακροαστώ όταν έχω χρόνο ( όπως προείπα ), αλλά κυρίως για να μπορώ να έχω άποψη με βάση τα βιώματά μου και όχι τις εικασίες μου.
Υ.Γ. 2: Με εξαίρεση το γεγονός ότι πρόκειται για διακριτά συστήματα ηχείων ( δορυφόροι - subs ), στα σπεκς τουλάχιστον ως προς τη καμπυλη απόκρισης, τα κάνω να κλαίνε με μαύρο δάκρυ. Το πως ακούγονται, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Reaction score
706
Y.Γ. Ουδέποτε είπα ότι τα ηχεία μου ήταν bargain όπως και να'χει. Αλλά αν μιλάμε για Bargain και ειδικά με βάση τα specs, περιμένω να μετράνε τέλεια, να παίζουν τέλεια και να κοστίζουν χώμα. Χώμα όντως κοστίζουν, απο μετρήσεις δεν με τρελαίνουν, για το πως ακούγονται πολύ ευχαρίστως να τα ακροαστώ όταν έχω χρόνο ( όπως προείπα ), αλλά κυρίως για να μπορώ να έχω άποψη με βάση τα βιώματά μου και όχι τις εικασίες μου.
Νομίζω ότι κρίνεις τα ηχεία με μεγέθη ηλεκτρονικών. Οι παραμορφώσεις στα ηχεία είναι πολύ μεγαλύτερες, για αυτό θεωρούνται και ο πιο αδύναμος κρίκος στο σύστημα. Το <1% ολική είναι νομίζω παραπέρα από αξιοπρεπές νούμερο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.031
Members
38.279
Νεότερο μέλος
Akrapovic