Αρωμα hi-end απο Θεσσαλονικη.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.387
Doctor,πολυ δυσκολα τα κανεις για αρχη.Κατσε να δουμε πρωτα εξοδο dac.Μπορει να ειναι απο μονη της απαγορευτικη για passive.
Ίσα ίσα, το αντίθετο κάνω.

Επειδή ακριβώς έχω περάσει από όλα αυτά τα στάδια, έχοντας φτιάξει σωρεία παθητικών προ - "βολιουμ κοντρόλ", και χρησιμοποιώντας όλα τα γνωστά σενάρια (ξεκίνησα με απλό ποτενσιόμετρο, μετά μπλε άλπς, μετά Μπλάκ μπιούτι, μετά στεπ λαντερ απλό, μετά στεπ λαντερ με αντιστάσεις τανταλίου, μετά στεπ λαντερ με αντιστάσεις όντιο νόουτ, μετά στεπ λαντερ με ειδικούς επιλογείς, μετά μετασχηματιστές απλούς, μετά μετασχηματιστές λουνταλ, μετά μετασχηματιστές χαϊ ενδ, μετά μπαφερ με λυχνίες, μετά μπαφερ με οπ αμπς, μετά μπαφερ με διακριτά τρανζίστορ, και όλες τις παραλλαγές) σας γλυτώνω από τη μ@λακια και σας λέω να πάρετε ένα σύγχρονο προ με ντιρακ. 8-)

Κάποτε κι εσείς, εκεί θα καταλήξετε. Το έχω δει το ποίημα... Το ερώτημα είναι γιατί δε θέλετε να μάθετε από τα λάθη μου και θέλετε να τα επαναλάβετε; ;)

ΥΓ. Αν ο προενισχυτής σας δεν διαθέτει μπας μάνατζμεντ, κρος μίνιμουμ 24db/oct L-R, και ντιρακ, πάρτε ένα σφυρί και σπάστε τον. Κάνετε χάρη στον εαυτό σας.

Last edited:

P

PMC

Guest
Δεν ξέρω μωρή Ρόζι μου..
Έχω ακούσει από τους παλιούς αβουσαΐτες πως και ένας άλλος παλικαρος κάποτε, είχε συστηθεί στο σάιτ ως Σεχραζαντ.. και από τότε είμαι καχύποπτος..
Η ροζι είναι από Πειραιά ....
Είναι κοριτσάρα . Μαγκάκι . Τον νου σας !

P

PMC

Guest
Από συγκάματα πως τα πας ? :p
Ξέρω αρκετά ! Αν σε τρώει σε πάω μέχρι την θάλασσα που είναι εδώ κοντά και σε πλένω.....;)
Post automatically merged:

Την έχεις δει Τζιο?
Δεν την αφήνει η μαμά της !

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.586
Το ερώτημα είναι γιατί δε θέλετε να μάθετε από τα λάθη μου και θέλετε να τα επαναλάβετε; ;)
Γιατί όπως λες και συ έχεις κάνει πολλά και δεν είναι να σε εμπιστευόμαστε !
:lolsign::lolsign::lolsign:
Να περάσει λίγος καιρός πρώτα γιατί αλλιώς μπορεί να βγει και το ντιρακ και τα σχετικά λάθος!!!!
( ρίχνω λάδι στη φωτιά :p )

Reaction score
2.994
Ξέρω αρκετά ! Αν σε τρώει σε πάω μέχρι την θάλασσα που είναι εδώ κοντά και σε πλένω.....;)
Post automatically merged:

Δεν την αφήνει η μαμά της !
.

Αν ξέρεις οκ !

Θες να ΄ρθω τώρα ?

.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.339
Να περάσει λίγος καιρός πρώτα γιατί αλλιώς μπορεί να βγει και το ντιρακ και τα σχετικά λάθος!!!!
Όλα είναι ζήτημα...συνήθειας.:Α

Reaction score
4.813
Είναι πολύ διδακτική η ανάρτηση του ντιμιφουτ, αξίζει τον κόπο να δείτε πως 3 διαφορετικά ηχεία σε 3 διαφορετικούς χώρους, χάριν στην ορθή ισοστάθμιση, καταλήγουν να έχουν μεταξύ τους μεγαλύτερη ομοιομορφία από αυτήν που έχουν μεταξύ τους τα 2 κυρίως ηχεία του (οποιουδήποτε) Γιάνννη:

View attachment 141359

View attachment 141360

Τέτοια ομοιότητα απόκρισης, είναι πρακτικά αδύνατο να επιτύχετε μεταξύ των κυρίως ηχείων σας, χωρίς ισοστάθμιση.

Αυτήν ας πούμε την ομοιότητα, αν την είχε ο Νίκος, θα άκουγε σωστά τα κεντρικά είδωλα σταθερά στη μέση της μουσικής σκηνής, ε, δε την έχει.

Κι εμείς έχουμε ίδια απόκριση, σε διαφορετικούς χώρους και με διαφορετικά ...ηχεία!

Είναι πραγματικά διδακτικό...

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η επέμβαση του ντιμιφουτ με fine tuning με επαναλαμβανόμενες μετρήσεις με το Ρίου, στο ήδη εξαιρετικό αποτέλεσμα, έδωσε ακόμα πιο ισορροπημένο τελικό αποτέλεσμα, ακόμα πιο "ωραίο" ήχο.

Φυσικά, μιλάμε για μικρές διαφορές, αλλά σίγουρα μεγαλύτερες από διαφορές ...καβλωδίων, και πάντα επιβεβαιωμένες με μετρήσεις... ;)

ΥΓ. Για όσους δε γνωρίζουν, τα ηχεία του ντιμιφουτ είναι τα ημιενεργά golden ear, τα δικά μου είναι τα ενεργά Neumann και του Τζιοβάνι τα παθητικά (αλλά πολυενισχυόμενα) PMC.
Όλοι με Trinnov προ, και όπως βλέπετε, όλοι με ίδια τονική ισορροπία, δηλαδή, ακούμε πρακτικά το ίδιο, όπως προβλέπεται, ένας είναι ο "σωστός" τρόπος να ακούγεται τονικά οποιοδήποτε κομμάτι μουσικής, όμοιος με τον τρόπο που ακούγεται από "σωστά" ακουστικά.. ;)
Να πω και γω την λαλακια μου
Μήπως δεν είναι έτσι και το συμπέρασμα είναι άλλο ;
Ότι 3 διαφορετικά ηχεία σε 3 διαφορετικους χωρους με τον ίδιο προενισχυτή παίζουν το ίδιο διότι ο προενισχυτής έχει την ισχύ να τα κάνει να παίζουν το ίδιο ;
Μαγκιά του ενισχυτή δηλαδή ;
Διότι ο ο χώρος του Τζιοβάνι δεν είναι φροντισμένος και τουλάχιστον έτσι δείχνει ...

Reaction score
30.454
Να πω και γω την λαλακια μου
Μήπως δεν είναι έτσι και το συμπέρασμα είναι άλλο ;
Ότι 3 διαφορετικά ηχεία σε 3 διαφορετικους χωρους με τον ίδιο προενισχυτή παίζουν το ίδιο διότι ο προενισχυτής έχει την ισχύ να τα κάνει να παίζουν το ίδιο ;
Διότι ο ο χώρος του Τζιοβάνι δεν είναι φροντισμένος και τουλάχιστον έτσι δείχνει ...
Μα δε λέει κάτι για φροντισμενους χώρους ο αφτχιας σε αυτό που quotαρησες. Για ισοστάθμιση μιλάει, δηλαδή για αυτό που κάνει ο προενισχυτής, δηλαδή ο Trinnov και στις τρεις αυτές περιπτώσεις.

Reaction score
15.543
3 διαφορετικα ηχεια σε 3 διαφορετικους χωρους με τον ιδιο προ και την ιδια καμπυλη παιζουν διαφορετικα...
....οποιος τα ακουει ιδια απλα δεν ακουει :lolsign:

Reaction score
12.260
Ωωω. δεν το είχα σκεφτεί έτσι!!! Τα λέμε σε μια πενταετία!!!

Reaction score
2.994
.
Αν κρίνω απ΄την φωτό που ανέβασες, οπως λέει κι ένας φίλος απ΄την Καλαμάτα...
"μάλλον έχεις κόψει καπιστράνα"

Δεν ξέρω τι περνά απ΄το μυαλό σου, εγώ κάτι κουβέρτες του Γιάνννη θα σου φέρω για πλύσιμο. :)

.

Last edited:

Reaction score
30.454
3 διαφορετικα ηχεια σε 3 διαφορετικους χωρους με τον ιδιο προ και την ιδια καμπυλη παιζουν διαφορετικα...
....οποιος τα ακουει ιδια απλα δεν ακουει :lolsign:
Με διαφορετική ανά περίπτωση ισοστάθμιση ώστε να επιτευχθεί η ίδια καμπύλη στόχος..
Με το φτωχό μου το μυαλό αυτό καταλαβαίνω.

I

iason

Guest
Μα δε λέει κάτι για φροντισμενους χώρους ο αφτχιας σε αυτό που quotαρησες. Για ισοστάθμιση μιλάει, δηλαδή για αυτό που κάνει ο προενισχυτής, δηλαδή ο Trinnov και στις τρεις αυτές περιπτώσεις.
Χαρούλη ντεφορμέ σε βλέπω σήμερα, εχθές τα χαράματα κελαηδουσες και το ξενυχτησαμε. Σήμερα δε το βλέπω :roflmao:

susano lx90

Professional Home Cinema
Reaction score
5.122
Για την ακροαση στο σπιτι του Κωστα ειμαι παντα ανοιχτος.Αρκει να δεχτει ομως και αυτος-καλοπροαιρετα παντα-τα πιθανα βελτιωτικα σχολια μου
Γιάννη όπως θα πηγαίνεις στου ear για ακρόαση σταματά σε κανένα σουπερμάρκετ και πάρε καμία δεκαριά κούτες άδειες κ καντου τα κόλπα σού, είμαι σίγουρος ότι θα μαζεύει σαγόνια ο Κώστας από το ηχητικό αποτέλεσμα :lol:
Υ.Γ Για κουβέρτες μην ανησυχείς θα έχει ο Κώστας :p

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.013
Members
38.276
Νεότερο μέλος