Ποιότητα ήχου μέσω Spotify και Tidal

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.227
Εγω που είμαι στην οικογένεια του LAKIS51 στο tidal το απολαμβάνω τα μάλα.
Με MASTER QUALITY, όπου υπάρχει ή cd quality στα υπόλοιπα.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.143
Tidal και qobuz.
To Spotify προσβάλλει την πελατεία του προσφέροντας ποιότητα mp3 το 2019, ακόμα και αν το 98% των ακροατών δεν θα εκτιμήσει την διαφορά. Φτύστε τους.
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει αισθητή διαφορά. Βρήκα και κατέβασα το νέο άλμπουμ της DIDO και το έβαλα να το ακούσω. Μετά έβαλα στο Spotify (320kbps mp3).
Η μέρα με τη νύχτα.
Πραγματικά.
Νομίζω το έχω ξαναπεί. Ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά που δεν τίθεται καν θέμα blind test κλπ.
Μη με ρωτάτε πως τα άκουσα κλπ. Το DAC είναι το ίδιο, ότι έχει ο Anthem, και είναι εξαιρετικό θα έλεγα για all in one συσκευή.

alexis

Reaction score
31.143
Και ο Λέανδρος κάτι τέτοια λέει για τα καλώδια.. ;)
Ναι σου λέω μεγάλη διαφορά. Μέχρι και η γυναίκα καταλάβαινε που δεν ήξερε τη παίζει. Της έκανα blind test, μη με περάσω και για τρελό. :gotcha:
Λέω δεν γίνεται να είναι η ιδέα μου.

Η πλάκα είναι, και το έχω γράψει και εδώ παλαιότερα, ότι στο studio κάναμε mp3 320 vs wav files στα Pro Tools να δούμε τη παίζει και αν υπήρχε διαφορά αυτή ήταν ελάχιστη. Δεν έδινες σημασία δηλαδή. Εδώ αυτοί στο Spotify δεν ξέρω τη κάνουν.

Reaction score
4.587
Ναι σου λέω μεγάλη διαφορά. Μέχρι και η γυναίκα καταλάβαινε που δεν ήξερε τη παίζει. Της έκανα blind test, μη με περάσω και για τρελό. :gotcha:
Λέω δεν γίνεται να είναι η ιδέα μου.

Η πλάκα είναι, και το έχω γράψει και εδώ παλαιότερα, ότι στο studio κάναμε mp3 320 vs wav files στα Pro Tools να δούμε τη παίζει και αν υπήρχε διαφορά αυτή ήταν ελάχιστη. Δεν έδινες σημασία δηλαδή. Εδώ αυτοί στο Spotify δεν ξέρω τη κάνουν.
Πως έγινε η αναπαραγωγή του spotify. Έχεις συσκευή, streamer, μέσω υπολογιστή, μέσω φορητής συσκευής κτλ? Έχω καταλήξει στην άποψη πως το spotify επηρεάζεται από το λογισμικό αναπαραγωγής, με μεγάλες διαφορές στην απόδοση.

alexis

Reaction score
31.143
Πως έγινε η αναπαραγωγή του spotify. Έχεις συσκευή, streamer, μέσω υπολογιστή, μέσω φορητής συσκευής κτλ? Έχω καταλήξει στην άποψη πως το spotify επηρεάζεται από το λογισμικό αναπαραγωγής, με μεγάλες διαφορές στην απόδοση.
Τα αρχεία από το HTPC με HDMI και το Spotify από ένα Android Box με το Spotify App πάλι με HDMI, και τα δύο πάνω στον Anthem.

To Spotify το δουλεύω πολύ από τα κινητά γιατί βολεύει, αλλά στην ουσία έτσι σαν remote είναι γιατί το τρέχει το App από το Android Box. Αν δεν κάνω λάθος.

Και δεν είναι μόνο στο συγκεκριμένο της DIDO. Το έχω ακούσει σε πολλά ακόμα.

Last edited:

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
μ4π4 είναι αλλά κουβέντα να γίνεται.
Για casual listening είναι απλά οκ

P

PMC

Guest
Το Spotify είναι σαν το YouTube......
Για να βρίσκεις τραγούδια από την ταξινόμηση το σαζαμ και το ράδιο που προσφέρει. Σε αυτά είναι κορυφαίο.
Μόλις βρεις αυτό που θες τότε το βρίσκεις στο tidal η στο gobuz ( που προσφέρει ακόμα καλύτερες επιλογές στριμινκ) και το ευχαριστιέσαι από κεί καλύτερα......

alexis

Reaction score
31.143
Να ρωτήσω τώρα κάτι.
Προφανώς για να ακούσω τώρα TIDAL σωστά θα πρέπει να ανοίγει το Media Center.
Από κινητό να κάνω stream στο Android Box νομίζω δεν το υποστηρίζει σε ανάλυση. Νομίζω, δεν είμαι σίγουρος.
Χρειάζομαι streamer λοιπόν, κατά κάποιο τρόπο.
Τη παίζει μεχρι €200. Άντε βαριά 250€.
Υπάρχει κάτι που να αξίζει;
Post automatically merged:

ποιο android box?
Xiaomi

Reaction score
4.587
Τα αρχεία από το HTPC με HDMI και το Spotify από ένα Android Box με το Spotify App πάλι με HDMI, και τα δύο πάνω στον Anthem.

To Spotify το δουλεύω πολύ από τα κινητά γιατί βολεύει, αλλά στην ουσία έτσι σαν remote είναι γιατί το τρέχει το App από το Android Box. Αν δεν κάνω λάθος.

Και δεν είναι μόνο στο συγκεκριμένο της DIDO. Το έχω ακούσει σε πολλά ακόμα.
Άρα ακούς μέσα από τις εφαρμογές του spotify τόσο σε android όσο και windows. Είναι και οι δύο απαράδεκτες, δανείσου και δοκίμασε ένα raspberry ή κάποιο streamer. Υπάρχει μεγάλη διαφορά, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα είναι εφάμιλλο του tidal (δεν το έχω δοκιμάσει έτσι κι αλλιώς).

Reaction score
568
Να ρωτήσω τώρα κάτι.
Προφανώς για να ακούσω τώρα TIDAL σωστά θα πρέπει να ανοίγει το Media Center.
Από κινητό να κάνω stream στο Android Box νομίζω δεν το υποστηρίζει σε ανάλυση. Νομίζω, δεν είμαι σίγουρος.
Χρειάζομαι streamer λοιπόν, κατά κάποιο τρόπο.
Τη παίζει μεχρι €200. Άντε βαριά 250€.
Υπάρχει κάτι που να αξίζει;
Post automatically merged:

Xiaomi
Xiaomi mi box? Με την επίσημη εφαρμογή έπαιζες φαντάζομαι και όχι με Spotify connect?

Reaction score
6.208
Το Spotify για να παίξει uncompressed ο καλύτερος τρόπος είναι μέσω του κινητού αν έχει αυτή τη δυνατότητα ο pre-pro. Δεν το λέω εγώ αυτό αλλά οι ίδιοι ως απάντηση σε ερώτηση γιατί στο ps4 υπάρχει φανερή πτώση στην ποιότητα.

alexis

Reaction score
31.143
Xiaomi mi box? Με την επίσημη εφαρμογή έπαιζες φαντάζομαι και όχι με Spotify connect?
Βρίσκω αυτό που θέλω στο κινητό, παίζει, επιλέγω κάτω στο menu Xiaomi, ανοίγει η εφαρμογή εκεί, παίζει και πάει στα ηχεία. Αυτό κάνω.

Reaction score
4.587
Το Spotify για να παίξει uncompressed ο καλύτερος τρόπος είναι μέσω του κινητού αν έχει αυτή τη δυνατότητα ο pre-pro. Δεν το λέω εγώ αυτό αλλά οι ίδιοι ως απάντηση σε ερώτηση γιατί στο ps4 υπάρχει φανερή πτώση στην ποιότητα.
Σε αυτό που περιγράφεις "ακούς" το λογισμικό του pre. Προφανώς και οι ίδιοι παραδέχονται πόσο άθλια είναι η εφαρμογή τους.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.183
Members
38.301
Νεότερο μέλος
giorgosfs90