Αρωμα hi-end απο Θεσσαλονικη.

P

PMC

Guest
Γιανννη .....
Αποδεικνύεται ότι το μικρόφωνο δεν το ήθελες για να διορθώσεις τον χώρο σου αλλά για να επιβεβαιώσεις τους πάντες εδώ μέσα ότι τον έχεις σωστό (ακουστικά ) .
Μετά από τόσες προσπάθειες ( και πιστεύω έχεις κάνει πολλές) οι καμπύλες που έχεις εμφανίσει δείχνουν ότι έχεις σοβαρό πρόβλημα .
Πρέπει να πάρεις μια απόφαση.
Η θα μείνεις όπως είσαι ( αφού σου αρέσει κιόλας ) αλλά δεν θα σε παραδεχτεί κανείς σε ένα σάιτ που οι σωστές μετρήσεις είναι το άλφα και το ωμέγα......η θα αλλάξεις πολλά αλλά κυριως τον τρόπο που βλέπεις το hifi( ξέρω πως αυτό είναι το δύσκολο).

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.380
Εννοείται προσκυνώ τους τύπους που το σχεδίασαν. Είναι παιχνιδάκι να ενσωματωθει σε οποιοδήποτε σύστημα. Γενικά Dirac και Dac στην ιδια συσκευή is the way to go. κωλύομαι λίγο να προσθέσω sub στο δικαναλο σύστημα (εχω ένα 10αρι sub στον ιδιο χώρο για 3.1 σύστημα). Στο avsite μαλλον είμαι στην κατηγορία χρήστη: "παρανομος":gamer:

Γιάνννη παίζω χωρίς κουβέρτες ακόμα, έχω δηλαδη δρόμο! Στο δικαναλο παίζω με raspberry pi (moode)-->hifiberry Digi+ pro-->coax-->arcam sa20--> Dali Zensor 3.

Στο πολυκαναλο εχω λιγοτερο πρόβλημα.. εκει μου τα σιδερωνει ολα το Audyssey 32XT!
.. γατα εισαι! μπραβο!και χομ γουορκ εχεις κανει..
εχουν αναλυθει τα θετικα μιας τετοιας υλοποιησης..
.. απο την μια οι παρανομοι οπως λες και απο την αλλοι οι αιρετικοι ... (αλλα εξαρταται πως το βλεπει κανεις) ;D
... εριξα μια ματια στον Arkam και ειδα οτι εχει καποια φιλτρα.. σκεψου λοιπον το SHD (ως ολοκληρη συσκευη γι αυτο το σκοπο) και οτι ειναι επιλογη επαγγελματιων του ηχου (παρα γενικα επαγγελματικη), το εχει ο @wizzy μας στο υπερσυστημα του (2καναλο+2sub).

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.365
Αποδεικνύεται ότι το μικρόφωνο δεν το ήθελες για να διορθώσεις τον χώρο σου αλλά για να επιβεβαιώσεις τους πάντες εδώ μέσα ότι τον έχεις σωστό (ακουστικά ) .
Μέχρι τώρα το μόνο που έχει αποδειχθεί είναι πως το σύστημα-χώρος παίζει ανεπαρκώς και κουκουρούκου. Και μάλιστα χειρότερα από όσο περίμενα: την τραμπάλα στις τρεις πρώτες οκτάβες την αναμέναμε όλοι, αλλά η τόνωση στα μεσαία είναι απίστευτος χρωματισμός-έκπληξη. :o

Επίσης έχει αποδειχθεί πως δεν ακούει καθόλου, μιας και το μπάσο στο σπίτι του του φάνηκε επαρκές σε σχέση με αυτό που άκουσε στου Κοτσίδη και πως είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως, και μάλιστα με υποτροφία (2 τεμάχια, σαν τα σαμπς που χρειάζεται :biggrin: ):
δεν καταφέρνει καν να βγάλει τα προφανή συμπεράσματα απο τις μετρήσεις του. :headbang:

Τέλος έχει αποδειχθεί πως έχει και πλήρη άγνοια της άγνοιας του, και μια ανεξήγητη έπαρση με την οποία νομίζει πως μπορεί να εκφέρει και γνώμη και να δίνει και συμβουλές σε άλλα μέλη. Κανονικά κάτω από ο,τι γράφει πρέπει να βγαίνει προειδοποίηση: "μην δίνετε σημασία, αλλά γελάστε ελεύθερα".

:lolsign:
Η θα μείνεις όπως είσαι ( αφού σου αρέσει κιόλας ) αλλά δεν θα σε παραδεχτεί κανείς σε ένα σάιτ που οι σωστές μετρήσεις είναι το άλφα και το ωμέγα......η θα αλλάξεις πολλά αλλά κυριως τον τρόπο που βλέπεις το hifi
Το πρώτο, χωρίς διαπραγμάτευση.

Κάνει και κριτική στη metric? :punish:

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.354
ο μπουτιας τι λεει στα αγγλικα το ποιημα ; μηπως ειναι ενας νεος ελιοτ
Φέλιοτ... :roflmao:
Αλλά ελέω εορταστικής περιόδου,από μένα για χάρη σου με πολλή εκτίμηση :

Τα περασμένα Χριστούγεννα σου είπα πάρε sub
την επομένη αγόρασες μεγαλύτερα ηχεία να παίζουν
Αυτή τη χρονια για να ξεκαθαριστεί
λέω πως δεν έκανες και τίποτα σπουδαίο

Τα περασμένα Χριστούγεννα σου είπα πάρε Roon
αλλά την αμέσως επόμενη αγόρασες πικάπ να παίζει
Αυτή τη χρονιά μεγαλώνοντας το σχίσμα
σαν τρύπες σε νερά Αγιασμού

Κάποιοι έμποροι δάγκωσαν μα ποτέ δεν μαθαίνεις
όλα αυτά τα λάθη
παραμένουν σαν χαλάζιο στο μάτι
πές μου μπάμια
Το συνειδητοποιείς;
γιατί από χρονιά σε χρονιά
δεν παύεις να μου προξενείς έκπληξη

(Καλά Χριστούγεννα) το ξαναέγραψα και το έστειλα
με μια υποσημείωση που έλεγε ΄΄Χ**ε μας΄΄ - το εννοούσα
ποτέ δεν θα μάθεις ότι ο Toole είναι και πολύ επιμελής
αλλά αν τον απαξιώσεις τώρα
το ξέρω θα σε ξαναχ**ω

Τα περασμένα Χριστούγεννα σου έδωσα συμβουλές
την αμέσως επόμενη μέρα ακολούθησες τα πάθη σου
Αυτή τη χρονιά για να κρατήσω το νου μου καθαρό
νομίζω δεν θα πω τίποτα σπουδαίο

Τα περασμένα Χριστούγεννα γνώριζες για το Dirac
αλλά την αμέσως επόμενη χαμουρευόσουν με νέα καλώδια
Αυτή τη χρονιά για να ευχαριστηθώ όλη μου τη μπύρα
δεν θ'ακούσεις ποτέ πολυκαναλικά

Immersive χώρος,φίλοι με σκουπισμένα τα έντερα
άκουσες το setup μου κι έχασες όλα σου τα φωνήεντα
Θεέ μου,αν αυτό δεν σε κάνει ν'αλλάξεις μυαλά
μάλλον βρέθηκες απλώς σε λάθος χρόνο και τόπο
Μια κατωφερής καμπύλη με αντίκτυπο στην καρδιά της
οι άλλοι τη θαυμάζουν αλλά εσύ με χαλάς τρολάροντας
αν σε παραπέμψω στον Ζαπ θα εξαφανιστείς από Θεού πρόσωπο

Εκκρηγνύεις Χριστούγεννα,σου είπα φρόντισε το χώρο
και την επομένη συσσώρευσες κουβέρτες να μείνουν για τα καλά
Την επόμενη χρονιά απλώς άντε χάσου
πάνω σε φαντασμαγορικά καμπανάκια που χτυπούν

Εκκρηγνύεις Χριστούγεννα,έθεσα καμπύλες-στόχους
αλλά την αμέσως επόμενη επέστρεψες στις κουράδες σου
Τόσο άδικο,η γλώσσα μου μάλλιασε
αλλά το πάνω μου κεφάλι δεν έχει άλλα

(Κατάληξη)
Ποιητής εκ του προχείρου με σαρκασμό μέσα στην καρδιά του
άνθρωπος καλυμμένος σαν Μανταλοριανού πορδή
ίσως την επόμενη χρονιά να έλθει ν'ακούσει το σύστημά μου
αντί να λαμβάνει χαζά βραβεία

Last edited:

P

PMC

Guest
Στη δική μου κατηγορία dac, υποθέτω ότι θα με ξεσκίζει το σύνολο απόδοσης απο έναν shd. Αν τώρα θέλεις να κοιτάξεις στην υψηλή κατηγορία dacs, θεωρείς βλάκα τον Τζιο που έβγαλε προ και dac της Bryston και έβαλε τρινόβ? Αρχιζω να υποψιάζομαι ότι είναι πάρα μα πάρα πολύ έξυπνος.
Το dac της bryston είναι καλύτερο από αυτό της τριννοβ αλλά στερεοφωνικό !
Η αξία του είναι κοντά στα 3Κ..... φανταστείτε έναν πολυκαναλο προ με 16 dac ( 8x3K = 24K μόνο για το τμήμα των dacs.....ένταξη δεν πάει ακριβως έτσι αλλά κάπως έτσι !!!

Τα ωφέλη όμως που αποκομίζει κάποιος από έναν τριννοβ είναι πολλαπλάσια της οποίας ανωτερότητας του τμήματος του dac ...;) βλέπε ισοσταθμηση,bass management,και αλλά πολλά !!!

Εδωσε και τον προενισχυτή o jio ή μόνο το dac?
Τον έχω ακόμα και παίζει και αυτός τον ρόλο του στο σύστημα και αν δεν πουληθεί δεν θα στεναχωρηθώ καθολου φίλε συνονόματε !

Last edited by a moderator:

P

PMC

Guest
Ο jio ΄΄τα έδωσε όλα΄΄.Και δεν ομιλώ περί...μηχανημάτων. :sneaky:
Δεν έχω δώσει τίποτα παραπάνω από τον κάθε ένα που ακούει μουσική από το σύστημα του και νιώθει ότι δεν του λείπει τίποτα η δεν έχει κάτι ακόμα να βελτιώσει ;)

Υπήρχε όμως και Bryston προ σε πολυκαναλική έκδοση...:sneaky:

Μετά από σχετική ερώτηση προς την μαμά bryston η απάντηση που πήραμε ήταν πως το bda3 έχει ανώτερα dacs από την παρεχόμενη με τον sp4 έκδοση.:o

Value for money λοιπόν ο τριννοβ που ήταν στα ίδια χρήματα με τον προ της bryston αλλά με Dirac :p

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.827
... καλως ηρθες κιολας... ξαναδες το αλλο μοντελο..
Κάτσε τώρα, βραχυκύκλωσα... Για >2 σαμπς τι χρειάζεσαι? Μόνο Τρινόβ παίζει??

Αφού πιάσαμε και το σλου ρέιτ, ολοκληρώθηκε το νήμα. :biggrin:
Ολοκληρώθηκε?? Τώρα ξανανοίγει! Πάμε γερά για 300.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.354
Κάτσε τώρα, βραχυκύκλωσα... Για >2 σαμπς τι χρειάζεσαι? Μόνο Τρινόβ παίζει??

Ολοκληρώθηκε?? Τώρα ξανανοίγει! Πάμε γερά για 300.
Φλου...rate
Μου θέλεις λοιπόν και πολυκαναλική...διαχείριση χαμηλών... :D

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.354
:laugh: :laugh: :laugh:

Σοβαρά τώρα. Τα λοιπά, τα κάνεις αλυσίδα και καθάρισες? Έτσι απλά?
Υπό μιαν άποψη δεν καθαρίζεις ποτέ.
Για τα δικά μου δικαναλικά setup δεν κρίνω σκόπιμο ως προς την ανταπόκριση του εκάστοτε χώρου να διαχειριζόμουν τις πρώτες οκτάβες σε περισσότερα των δύο καναλιών.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.827
Υπό μιαν άποψη δεν καθαρίζεις ποτέ.
Για τα δικά μου δικαναλικά setup δεν κρίνω σκόπιμο ως προς την ανταπόκριση του εκάστοτε χώρου να διαχειριζόμουν τις πρώτες οκτάβες σε περισσότερα των δύο καναλιών.
Άλλο είναι το θέμα μου. Αν ήθελα π.χ. 4, πώς?
2 σε κάθε κανάλι? Έτσι χύμα?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.354
Άλλο είναι το θέμα μου. Αν ήθελα π.χ. 4, πώς?
2 σε κάθε κανάλι? Έτσι χύμα?
Στη δική μου περίπτωση θα εκτιμούσα να τα εντάξω σε ένα μονάχα κανάλι.Και θα ήταν όλες οι μονάδες όμοιες.Με τη γεωμετρία τους εντός του δωματίου διόλου χύμα.Πάντοτε εφαρμόζω κριτήρια σε οτιδήποτε κάνω.

Δύο μπροστινά απέχοντα καθένα 1/4 πλάτους δωματίου από πλευρικά τοιχώματα κι 1/2 της ίδιας διάστασης μεταξύ τους
Αυτά θα υπάγονταν σε χρονικό σημείο μηδέν με αντίστοιχη καθυστέρηση για τα κύρια ηχεία ανάλογα με τις αποστάσεις των τελευταίων από τη θέση ακρόασης.

Δύο πισινά υπό όμοια διάταξη επί του πλάτους,με κατάλληλη χρονοκαθυστέρηση από τον επεξεργαστή συναρτημένη προς το μήκος δωματίου - ή τουλάχιστον την απόσταση από τα μπροστινά.

Ιδεωδώς ευρισκόμενα και τα τέσσερα σηκωμένα πάνω στο ήμισυ ως προς τη διάσταση του ύψους.

Last edited:

Reaction score
6.206
Γιαννννννννννη μόλις ξαναερθω Θεσσαλονίκη θέλω να έρθω να ακούσω το σύστημα σου καθαρά και μόνο από περιέργεια ρε φίλε. Ελεγα να πάω στου Κωσταυτια η του Ντιμιφουτ αυτή τη φορά αλλά δεν με τρώει η περιέργεια πως θα παίζουν. Είμαι σίγουρος ότι παίζουν υπέροχα και υπεράνω κριτικής από εμένα αλλά το δικό σου το σύστημα με τρώει η περιέργεια να το ακούσω. Για να είμαι δίκαιος θα γράψω μια κριτική εδώ στο τέλος σε σχέση με το σύστημα αναφοράς που για εμένα είναι του Μιχάλη @TERMATOGAZI
Είσαι μέσα;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.013
Members
38.276
Νεότερο μέλος
mikepan