Αρωμα hi-end απο Θεσσαλονικη.

Reaction score
4.587
Με το UMIK λοιπον, αν μπορέσω να σταυρώσω μετρήσεις σκεφτόμουν να αρχίσω τις διορθώσεις με το parametric EQ στο moode (player του raspberry). Το Audyssey μου έδειξε στα front μια κορυφή + 15db(!) στα 50hz, μια βυθιση -5db στα 75hz (τραμπάλα που λετε εδω) και δυο ακομα βυθισουλες στα 200hz (-10db) κ 250hz (-7db). Ψιλοπράγματα δλδ!!!:o
Δεν έχει plugin για drc το moode? Αν έχει μπορείς να βάλεις ολόκληρο target curve με τις μετρήσεις από το rew. Θα κάνω αυτές τις μέρες ένα θέμα με raspberry pi + volumio, τι χρειάζεται, πως στήνεται, πως ρυθμίζεται και αν είναι μπορώ να συμπεριλάβω και πως γίνεται η ψηφιακή ισοστάθμιση μέσα από το drc plugin του.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.215
Τα sub μπορούν να δεχτούν δύο εισόδους? (πχ. 1 από AV receiver, 1 από SHD και να αλλάζω input με remote control?).
Όχι. Και γιατι μπλέκεις τα μπούτια σου;
Ενα σύστημα θα έχεις που θα τα κάνει όλα.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.955
Εγω εχω 8 8αιντσα γουφερ σε 10 τετραγωνικα. Καλά ειναι ή να παρω και σαμπ; :angel:
Εσύ να βρεις έναν άντρα να παντρευτείς και άσε αυτά τα διαόλια όλη την ώρα :lol:

Reaction score
236
Δεν έχει plugin για drc το moode? Αν έχει μπορείς να βάλεις ολόκληρο target curve με τις μετρήσεις από το rew. Θα κάνω αυτές τις μέρες ένα θέμα με raspberry pi + volumio, τι χρειάζεται, πως στήνεται, πως ρυθμίζεται και αν είναι μπορώ να συμπεριλάβω και πως γίνεται η ψηφιακή ισοστάθμιση μέσα από το drc plugin του.
Θα ψαξω αλλα δεν νομιζω να εχει. Θα είναι πολύ χρησιμος ο οδηγος που περιγραφεις!!:drinks:

Όχι. Και γιατι μπλέκεις τα μπούτια σου;
Ενα σύστημα θα έχεις που θα τα κάνει όλα.
Δεν θελω να ακουω μουσικη απο τον AV receiver, ακόμα και αν αυτός συνοδεύεται απο τελικό... προτιμώ τα music sources να τα κουμπώνω σε άλλο interface, είτε αυτό θα είναι dac, transport, streamer, amp με dac κ.ο.κ.

χωριστά και αγαπημένοι.

Reaction score
6.205
Θα ψαξω αλλα δεν νομιζω να εχει. Θα είναι πολύ χρησιμος ο οδηγος που περιγραφεις!!:drinks:

Δεν θελω να ακουω μουσικη απο τον AV receiver, ακόμα και αν αυτός συνοδεύεται απο τελικό... προτιμώ τα music sources να τα κουμπώνω σε άλλο interface, είτε αυτό θα είναι dac, transport, streamer, amp με dac κ.ο.κ.

χωριστά και αγαπημένοι.
Μπορείς να μας εξηγήσεις γιατί; Κάντο εδώ στο θρεντ του Γιαννννη έτσι κι αλλιώς το έχουμε κάνει πουτ@ν@ όλοι. :tongue:
Εγω εχω 8 8αιντσα γουφερ σε 10 τετραγωνικα. Καλά ειναι ή να παρω και σαμπ; :angel:
Wtf κάτι παντοκατευθυντικα δεν είχες εσύ;

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.609
Μπορείς να μας εξηγήσεις γιατί; Κάντο εδώ στο θρεντ του Γιαννννη έτσι κι αλλιώς το έχουμε κάνει πουτ@ν@ όλοι. :tongue:

Wtf κάτι παντοκατευθυντικα δεν είχες εσύ;
Παν' αυτα...Ηθελα μπασο να...σφυρηλατει συνειδησεις :D

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.348
Επειδή μόλις πρόσφατα ξεκινήσα διάβασμα, σε κανά χρόνο που θα εχω πάρει το κολάι, ίσως αρχίσω να σκέφτομαι πώς ακριβώς θα μπορέσω να εντάξω sub στο δικάναλο. :dance2: Τα sub μπορούν να δεχτούν δύο εισόδους? (πχ. 1 από AV receiver, 1 από SHD και να αλλάζω input με remote control?).

Ο δικός μου ο Arcam έχει κάποια φίλτρα, βεβαια δεν τα έχω πειράξει ακόμα. (ο μεγαλύτερος Arcam έχει και dirac αρα τυχεροί όσοι τον έχουν). Για αρχή σκέφτομαι να πάρω και γω κανά UMIK - αυτό θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω αν ποτε εντάξω dirac στο σύστημα ή το SHD έχει δικό του μικρόφωνο?? Με το UMIK λοιπον, αν μπορέσω να σταυρώσω μετρήσεις σκεφτόμουν να αρχίσω τις διορθώσεις με το parametric EQ στο moode (player του raspberry). Το Audyssey μου έδειξε στα front μια κορυφή + 15db(!) στα 50hz, μια βυθιση -5db στα 75hz (τραμπάλα που λετε εδω) και δυο ακομα βυθισουλες στα 200hz (-10db) κ 250hz (-7db). Ψιλοπράγματα δλδ!!!:o

Γιάνννη σορρυ που σου κατουράω το νήμα, αλλά αφού δεν βάζεις εσύ καμιά μέτρηση είπα να βάλω εγώ.
το ιδιο μικροφωνο εχουν..
με το dirac μεσω umic φτιαχνεις κατασταση..
αν εχεις και χορο φτιαγμενο πληρως και σωστα επεμβαινει λιγοτερο:)

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.887
Αν πιστεύεις ότι μόνο με ισοστάθμιση θα παίξεις καλύτερα από ένα άλλο σετάπ στο ίδιο χώρο, που τα επιμέρους μηχανήματα που θα το αποτελούν θα είναι ποιοτικότερα από τα ενσωματωμένα του shd, είσαι λάθος...
Τι πιστεύεις ότι μπορεί να σου προσφέρει η ισοστάθμιση αν η πηγή σου ή το ντακ σου, δεν διαβάζει όλη τη πληροφορία του αρχείου??
Θα σου προσθέσει τις πληροφορίες που λείπουν??
ΕΛΕΟΣ.
Σε 10 μέρες έχουμε 2020.

Απλα ακολουθω τα λεγομενα του Costas Ear και dimifoot.Δηλαδη να μην εμποστευομαστε παντα reviewers!
Ο Σταματακος είναι ίσως ο μοναδικός δημοσιογράφος του Audio στην Ελλάδα που ξέρει τη του γίνεται, πολύ καλύτερα μάλιστα από την συντριπτική πλειοψηφία εδώ μέσα (και εμένα εννοείται).
Ο Κώστας και ο Δημήτρης ξέρεις πολύ καλά τη έχουν πει, αλλά σου αρέσει να μεταφράζεις όπως σε βολεύει, όπως και ένας άλλος βέβαια.
Μπα αυστηρά μουσικουλα σε δικαναλο αφού θα έχω πάει πρώτα και στου Μιχάλη να έχω φρέσκια την εμπειρία ομοίως σε δικαναλο με τα σαμπ. Δίκαια πράγματα λέμε.
Πες μου τη λογική έχει να κάνεις σύγκριση Hummer vs Cinquecento. Επειδή λέει ο Mπασσσογιάνννης ότι έχει μπάσσσο; :dance2:

Έχουμε τώρα το Γιάνννη να μας τα έχει ζαλίσει γιατί το Υπουργείο Υγείας δεν του δίνει συγχαρητήρια για τις καμπύλες του. Τη να σου δώσει ρε άνθρωπε για ΓΤΠΚ είναι, και πως να ασχοληθεί άλλο μαζί σου μετά από 4000 μηνύματα όταν μας λες ότι τα DACS είναι σημαντικότερα από την ισοστάθμιση.
Δεν υπάρχει σύστημα στο κόσμο ανεξάρτητα τη τιμή έχει και που βρίσκετε που να μην θέλει ισοστάθμιση, ακόμα και αυτά που είναι σε χώρους που έχει κοστίσει πάρα πολλά χρήματα το treatment. Γιατί άλλη δουλειά κάνει το ένα και άλλη το άλλο. Αυτό από μόνο του μας δείχνει ξεκάθαρα πόσο σημαντική είναι πριν κάνουμε το οτιδήποτε. Όλα τα άλλα είναι δεύτερα και τρίτα στη γραμμή.

Όταν ερχόταν η Dolby να μας δώσει certification για μια ταινία δεν μας ρωτούσε τη καλώδια και DACs έχουμε και ότι άλλη μ@λ@κία.
Ένα πράγμα έκανε μόνο.
Έβαζε το μικρόφωνο στην καρέκλα του ηχολήπτη.

Άντε με τις π@π@ριές σας δηλαδή. Διαβάζει και κόσμος που θέλει να μάθει.
Και μετά σας κάνει εντύπωση που σας τα χώνει ο Ζαπάντης. Καλά σας κάνει. Είναι η δουλειά του, πως θα το κάνουμε δηλαδή. Πόσο να αντέξει να ακούει μ@λ@κιες πάνω στις γνώσεις του; Θα αφήσει τον κάθε σουβλατζή να λέει ότι π@π@ριά του κατέβει;
Για τη λαδόκολλα είμαστε μπροστά του, το 99% εδώ μέσα. Αντε πρωί πρωί.

Άντε πείτε τώρα στο Δημήτρη πως θα κάνει επέμβαση που έχει σπουδάσει και έχει φάει τα μάτια του στο διάβασμα, εσείς οι σουβλατζίδες που έχετε χόμπι τα ορθοπεδικά. Αντε να δούμε.

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.988
Members
38.274
Νεότερο μέλος
Triumph