Μηχανική γείωση, απομόνωση, ''αντικραδασμικά"

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.749
να κάνω ερώτηση...

χωρίς να γνωρίζω τι ειπώθηκε πριν...

πως ένα καλό χαιενδ καλώδιο ρεύματος μπορεί να προσφέρει κάτι το ουσιαστικό στις συσκευές μας έχοντας αφετηρία μια πρίζα τοίχου............. ενώ το υπόλοιπο καλώδιο που είναι εντός αυτού (από την πρίζα και μέχρι τον πίνακα ) είναι ένα απλό ηλεκτρολογικό ?
εγώ ακόμα απάντηση δεν πήρα πάντως....

Reaction score
12.240
Λέανδρε, αντε και ήρθε. Και του έκανες και τυφλό τεστ, και δεν ακούει τίποτα.

3 σενάρια υπάρχουν.

1) είναι κουφός
2) είναι άσχετος
3) διάλεξε τη από τα παραπάνω είσαι.

Τη γίνεται μετά;;;;
Θα ακούσει. Ντεφάκτο.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Τα απλά καλώδια έχουν το καλό του να είναι φτηνά συν το ότι δεν έχουν ταυτότητα ( ο Λέανδρος θα πει ότι έχουν ταυτότητα και αυτή είναι να κάνουν χάλια το πρόγραμμα :p ).
το έχω ήδη πεί! :lol: :lol:
Τα απλά καλώδια παίζουν κουκουρουκου σ' ένα καλό σύστημα! εντελώς!!

daharis666

Moderator
Reaction score
79.749
4 σενάρια υπάρχουν.

1) είναι κουφός
2) είναι άσχετος
4) Η Ροζι έχει κwλαρα για Νομπελ :cry:

Τη γίνεται μετά;;;;:whistling:
:lol::lol:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Λέανδρε, αντε και ήρθε. Και του έκανες και τυφλό τεστ, και δεν ακούει τίποτα.

3 σενάρια υπάρχουν.

1) είναι κουφός
2) είναι άσχετος

Τη γίνεται μετά;;;;
δεν νομίζω ότι ο Γιάννης δε θα μπορέσει να ακούσει!
για να μην ακούσει κάποιος πρέπει να έχει 40% πτώση ή μεγαλύτερη στην ακοή του!
ακόμη κι εσύ θ'άκουγες @alexis!! :lol: :lol: :lol:
το μόνο που δε ξέρω στη περίπτωση σου είναι αν θα έλεγες πράγματι τι άκουσες.... :wink: :wink:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
σοβαρά ρωτάω...ξέρεις?
μόνο να υποθέσω μπορώ το τι ακριβώς ευθύνεται με μεγαλύτερη βαρύτητα., το απλό καλωδιάκι φτιάχνεται από ότι πιο άχρηστο μέταλλο κυκλοφορεί στα κινεζικά σκραπ για να πάει στο χυτήριο το οποίο το μόνο γνώμονα που έχει είναι την ελαχιστοποίηση του κόστους και με διατομή 0,75mm.
Σίγουρα η καθαρότητα του μετάλλου παίζει ρόλο, η διατομή και η αρχιτεκτονική του καλωδίου στα ακριβότερα καλώδια..
Αναφορικά δε με τους ακροδέκτες, είναι σίγουρο ότι τεράστια συμμετοχή στον ήχο έχει τόσο η σύσταση του μετάλλου, η επιμετάλλωση που φέρει(πχ επίχρυσος ακροδέκτης της χ εταιρίας ακούγεται πιο πλούσιος από το ροδιομένο της ίδιας εταιρίας που ακούγεται αναλυτικότερος και ψυχρότερος, κλπ).
Μόνο το schuko να αλλάξεις από απλό σε επίχρυσο ή επιροδιομένο σε καλώδιο φτηνό 2,5άρι πάλι θα ακούσεις μικρές έστω διαφορές, αλλά θα ακούσεις διαφορές.
Αυτό ως απάντηση στο προηγούμενο ερώτημα σου που εκ παραδρομής δε το πρόσεξα.
Πόσο μάλον αν αλλάξεις και τα δύο και το καλώδιο!
Δοκίμασε το και πες μου!

Last edited:

Reaction score
12.240
μόνο να υποθέσω μπορώ το τι ακριβώς ευθύνεται με μεγαλύτερη βαρύτητα., το απλό καλωδιάκι φτιάχνεται από ότι πιο άχρηστο μέταλλο κυκλοφορεί στα κινεζικά σκραπ για να πάει στο χυτήριο το οποίο το μόνο γνώμονα που έχει είναι την ελαχιστοποίηση του κόστους.
Σίγουρα η καθαρότητα του μετάλλου παίζει ρόλο, η διατομή και η αρχιτεκτονική του καλωδίου στα ακριβότερα καλώδια..
Αναφορικά δε με τους ακροδέκτες, είναι σίγουρο ότι τεράστια συμμετοχή στον ήχο έχει τόσο η σύσταση του μετάλλου, η επιμετάλλωση που φέρει(πχ επίχρυσος ακροδέκτης της χ εταιρίας ακούγεται πιο πλούσιος από το ροδιομένο της ίδιας εταιρίας που ακούγεται αναλυτικότερος και ψυχρότερος, κλπ).
Ναι, αλλά σε μηχανήματα απο τα οποία εξαρτάται η ζωή ενός ασθενή, χρησιμοποιούνται τυπικά ( έστω και στο μάτι ) καλώδια. Και ερωτώ: αυτό που ακούμε απο τα καλώδια είναι κάτι πιο κοντά ή πιο μακριά απο το "σωστό"?

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Ναι, αλλά σε μηχανήματα απο τα οποία εξαρτάται η ζωή ενός ασθενή, χρησιμοποιούνται τυπικά ( έστω και στο μάτι ) καλώδια. Και ερωτώ: αυτό που ακούμε απο τα καλώδια είναι κάτι πιο κοντά ή πιο μακριά απο το "σωστό"?
ε πήγαινε εσύ και πάρε το καλώδιο από τον ασθενή!! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Αν πεθάνει όμως εγώ δε φέρω ευθύνη!
Άλλα καλώδια σου είπα να πάρεις!!:lol::lol::lol:
εσύ πιστεύεις ότι ο ΕΟΠΥΥ θα χάλαγε χρήματα για καλώδια????
εδώ άλλοι χαλάνε δεκάδες χιλιάδες € για ηχοσύστημα και παίρνουν ρεύμα με τον ελεεινό κινέζο των 50 λεπτών!!

Reaction score
12.240
ε πήγαινε εσύ και πάρε το καλώδιο από τον ασθενή!! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Αν πεθάνει όμως εγώ δε φέρω ευθύνη!
Άλλα καλώδια σου είπα να πάρεις!!:lol::lol::lol:
εσύ πιστεύεις ότι ο ΕΟΠΥΥ θα χάλαγε χρήματα για καλώδια????
εδώ άλλοι χαλάνε δεκάδες χιλιάδες € για ηχοσύστημα και παί με τονρνουν ρεύμα με τον ελεεινό κινέζο των 50 λεπτών!!
Ναι, αλλά με τόσες μίζες που παίζουν στο δημόσιο, αν μη τι άλλο, το πιο εύκολο πράγμα θα ήταν να έβαζαν "σοφιστικέ" καλώδια. Δεν το βλέπω πουθενά.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.077
Μη σε...γεμίσει φιλιά,θα ήθελε να συμπληρώσει χρονιάρες μέρες που είναι.

Όσα after market παρελκόμενα διαθέτω πάνω απ'όλα με φτιάχνουν να τα βλέπω αραδιασμένα είτε ακούγονται είτε όχι.

Όσα δε έχω φτιάξει ο ίδιος...με φτιάχνουν ακόμα περισσότερο.Χωρίς να χρειαζόταν καν να τ'ακούσω. Χωρίς να χρειαζόταν καν...να τα συνδέσω.:sneaky:

Last edited:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Αστο ! δεν ξέρεις εσύ. Το NIM που τρέχει από τον πίνακα ή ακόμα χειρότερα τα 3 μονά των 1,5 καρρέ από τον πίνακα μέχρι την πρίζα , είναι καράhighend.
Ε! μετά στα τελευταία 1,5-2 μέτρα αναλαμβάνει το γαμάτο ακριβό και κάνει και emi rfi filtering , επιλεκτικά έτσι?
Ασε σου λέω δεν ξέρς αφου.
Γιάννη έχω dedicated γραμμή απευθείας από το πίνακα με 4αρια καλώδια και ασφάλεια βραδείας τήξεως μαζί με ασφαλειοθήκη της hifituning μόνο για τα μηχανήματα ήχου.
επομένως κάτι ξερω κι εγώ αφού...
η πρόσκληση που ανέφερα ισχύει!:thumbsup::thumbsup:

daharis666

Moderator
Reaction score
79.749
μόνο να υποθέσω μπορώ το τι ακριβώς ευθύνεται με μεγαλύτερη βαρύτητα., το απλό καλωδιάκι φτιάχνεται από ότι πιο άχρηστο μέταλλο κυκλοφορεί στα κινεζικά σκραπ για να πάει στο χυτήριο το οποίο το μόνο γνώμονα που έχει είναι την ελαχιστοποίηση του κόστους.
δεν περιμένω υποθέσεις....για κάτι που σου δημιουργεί σίγουρο αποτέλεσμα σε αυτό που ακούς

το καλώδιο ρεύματος έχει αποκλειστικά την ευθύνη να μεταφέρει φορτίο
και πάνω σε αυτή του την αποστολή θα περίμενα παραμέτρους που να μαρτυρούν την συμμετοχή του

έστω ότι κάνω δεκτή την υπόθεσή σου

εξήγησε μου....
στη φυσική και στη χημεία μια αντίδραση πηγαίνει με την ταχύτητα του πιο αργού

αν τρέχει το υπερκαλώδιο με 300km/h και εκείνο της πρίζας με 150.
το υπερκαλώδιο....με 150 θα πάει...δεν μπορεί να επιταχύνει

άρα ότι σου έρχεται από φορτίο στην πρίζα...το ίδιο παίρνεις.... και μέχρι τη συσκευή σου

δεν αλλάζει η ένταση..ούτε η περίοδος μεταβολής του.....ινφακτ...δεν αλλάζει τίποτα...κανένα από τα φυσικά μεγέθη που εξαρτάται

αν πάρεις σκ@τό από την πρίζα...σκ@τό θα σου δώσει και το καλώδιο ρεύματος

άρα πως γίνεται το 1-1.5 μέτρο υπεραγωγού μετά την σκ@τένια πρίζα...με ότι μέταλλο θέλεις....
να λάβει το ηλεκτρικό φορτίο που φτάνει (υπόψιν επαναλαμβάνω...ότι και όσο έρχεται...τόσο παίρνει και δίνει....δεν γεννά ούτε και μετασχηματίζει το ηλεκτρικό φορτίο ο αγωγός)
και να αποδώσει στην τελική συσκευή κάτι διαφορετικό από αυτό που του δίνουν τα χιλιάδες χιλιόμετρα καλώδια της ΔΕΗ που φτάνουν στην πρίζα του

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.828
Members
38.243
Νεότερο μέλος
desmios2025