- Reaction score
- 21.758
Δεν είναι συγκρίσιμα πράγματα. Είναι διαφορετικά πράγματα, με διαφορετικό μάστεριν που είναι διαφορετικό για αντικειμενικούς, αλλά και για λόγους μάρκετιν. Όποιος συγκρίνει ένα άλμπουμ σε βινύλιο και CD ή ό,τι άλλο, απλώς δεν ξέρει τί του γίνεται (για να το πω λαϊκά). Είναι διαφορετικά πράγματα, που ακούγονται διαφορετικά και προκαλούν διαφορετική εντύπωση σε διαφορετικούς ανθρώπους. Προσωπικά, η μόνη παραγωγή που έχω ακούσει σε βινύλιο και CD, να παίζει πανομοιότυπα στο πλαίσιο του τεχνικώς εφικτού, είναι ένας direct cut Harry James (παραγωγή του Doug Sax, το Still Harry..., αν θυμάμαι καλά).Ερώτηση.
Μπορεί ένα πικαπ να παίξει καλύτερα από ένα ( καλό η ακριβό η και τα δυο ) ψηφιακό και αν ναι ποιο θα μπορούσε να ήταν αυτό η ποιο περίπου το κόστος του?
Εύχαριστω.
Αν κάποιος θέλει να δει τί είναι ικανή να κάνει η ψηφιακή τεχνολογία, μπορεί να ριπάρει ένα κομμάτι από βινύλιο στον υπολογιστή, με κάρτα ήχου καλύτερη από την ενσωματωμένη, και μετά να το "κάψει" σε CD και να συγκρίνει, αλλά με ταιριασμένη στάθμη. Αν δεν ταιριάσει τη στάθμη, κοροϊδεύει τον εαυτό του. Προσωπικά το έχω κάνει με DAT, και μου ήταν αδύνατο να ξεφύγω από την τυχαιότητα.
Επίσης, ένα απόγευμα που είχα όρεξη, έφτιαξα CD πέμπτης γενιάς. Όχι με ριπάρισμα του CD! Παίξιμο του CD και γράψιμο στο DAT από την αναλογική έξοδο του player, μετά πέρασμα του κομματιού στον υπολογιστή και κάψιμο σε CD. Παίξιμο του αντιγραμμένου CD και γράψιμο στο DAT από την αναλογική έξοδο του Cd player και ξαναπέρασμα και ξανακάψιμο κ.ο.κ. Συγκρίνοντας το CD 5ης γενιάς με το εργοστασιακό ,έγειρα πίσω και άρχισα να μονολογώ "τί έγινε ρε μ...κα"...
Μη νομίζετε πως ο Ear -και ο κάθε Ear- έχει τη στάση που έχει, επειδή ξύπνησε κάποιο πρωί και είπε, "δε βγάζω μια αντιπάθεια προς τα αναλογικά, να δούμε τί πλάκα θα έχει"; Έχουμε κάνει δοκιμές και μόνοι μας και ομαδικά, και στα κρυφά, για πράγματα που ουδέποτε έχουμε γράψει δημοσίως, και στα φανερά. Πράγματα που δεν βάζει ο νούς σας. Δεν καταλήξαμε στα ψηφιακά επειδή είμαστε κρυόκωλοι, ή άκαρδοι, ή ακραιφνείς ορθολογιστές. Και δεν γύρισαν όλα -όλα όμως!- τα στούντιο του πλανήτη σε digital επειδή συμμετέχουν σε κάποια καταχθόνια συνωμοσία...