- Reaction score
- 137.149
Κύριε Κόγια τι λατέρνα έχετε;
Έτσι, από περιέργεια ρωτάω.
Έτσι, από περιέργεια ρωτάω.
Καλημέρα,Ότι σε ευχαριστεί είναι και το καλλίτερο, άλλος θέλει πολλά μπάσα, άλλος λιγότερα και διαύγεια.....
Οπότε περί ορέξεως ουδείς λόγος, πάντως μπορώ να σου πω ότι σοβαροί audioplile μουσικόφιλοι με πολυετη παρουσία στο χώρο, μου έχουν δώσει συγχαρητηρια
Παρουσία στο χώρο και στον χρονο
μα αφού δεν παχαίνει...... όσο για αμπαση μιζέρια ξέρω ένα καλό ωρλ
Τυχερέ. Προσωπικά πάντως, θα ήθελα πολύ να ακούσω τα συγκεκριμένα συστήματα όχι επειδή σκοπεύω να περάσω σε πολυκάναλο, αλλά να τα έχω σαν αναφορά για το πως παίζει σωστά ένα σύστημα. Να "καλιμπράριζα" δηλαδή τα αυτιά μου σε σχέση με ένα τονικά σωστό σύστημα, οπότε να μπορούσα να κρίνω καλύτερα το δικό μου και τις όποιες αλλαγές κάνω σε αυτό.Καλημέρα,
έχω το δικάναλο ηχητικό μου σύστημα σε ένα χώρο περίπου σαν του Themis1958.
Γενικά είμαι υποκειμενικά ικανοποιημένος από αυτό που ακούω (που φυσικά προέκυψε μετά από σωρεία βηματικών αλλαγών και χαμένων ευρώ) αλλά και όσοι φίλοι έχουν ακούσει, θεωρούν ότι το ηχητικό αποτέλεσμα είναι πολύ καλό.
Γνωρίζω όμως απόλυτα ότι έχω κάνει συμβιβασμό, γιατί πρώτον έχω βολευτεί και δεν θέλω αλλαγές εκ βάθρων, αλλά και για χωροταξικούς λόγους που δεν μου επιτρέπουν να διαμορφώσω το χώρο όπως θα έπρεπε.
Είχα την ευκαιρία να ακούσω τα πολυκάναλα συστήματα του Ear + Dimifoot και ως εκ τούτου γνωρίζω ποιο είναι το σωστό!
Αλλά τι να κάνω; Όπως είπα βολεύομαι με την τωρινή μου τοποθέτηση, απολαμβάνω τις μουσικές μου και δεν προσπαθώ να πείσω ούτε τον εαυτό μου ούτε τους άλλους ότι το σωστό στήσιμο είναι το δικό μου επειδή αρέσει σε μένα και στους φίλους που έρχονται σπίτι!
Αν αποφασίσω κάποτε να οργανώσω έναν σωστό χώρο ακρόασης, τότε ξέρω που θα απευθυνθώ!
Δημητρη όταν εισαι κολητα με τον πισω τοιχο δε γινεται να εχει σαμπ.Δεν ισχύει Βασίλη
Καλύτερο "ηχοσυστημα-χωρος" αξίζει στο νταϊναόντιο αυτό, από ότι τα υποφαινόμενα.το contour της dynaudio για ενα τετοιο σύστημα
Εμένα όχι.Το σχόλιο για την κυρία του κυρίου Θέμη με άφησε άφωνο.
Αμήν!5. Fine tuning, κατά τα γούστα του ιδιοκτήτη, εφαρμόζοντας μικροδιορθωσεις στην απόκριση (ισοστάθμιση, dsp) μετά από ακροάσεις, ώστε να είναι πλήρως ικανοποιημένο το αυτί του ιδιοκτήτη. Αυτό το στάδιο στη δεκαετία του '80 το έκαναν με καλώδια.
Μέτρα κι εμένα στο club αυτών που έχουν σιχαθεί τα φρου φρου και τα αρώματα.Φανφαρες, φρου φρου και αρωματα ειναι για μαιμουδες σα και μενα, και μαντεπσε, τις εχω σιχαθει και εγω ο ιδιος.
Επανερχομενοι στο πλαισιο του παροντως νηματως.
... αντισταθμιζεις παρατηρω (με χαρα και απολαυση) φιλτατε Αστροναυτη ...οχι πλεων τοσο Τσουνιορ..σιχαθεί
Εμένα όχι.
Βλέποντας ένα ηχοσύστημα που κόστισε μπόλικα λεφτά στον ιδιοκτήτη, που για 40 χρόνια την παλεύει στο χόμπι, να βρίσκεται στιμωγμενο σε ένα ακατάλληλο, μικρό δωματιάκι σα φαρδύ χωλ, είναι προφανές πως ο αρκετά εύπορος ιδιοκτήτης (ειδάλλως πως στο διατανο έδωσε δεκάδες χιλιάδες ευρώ για τα στέρεα) είναι τιμωρημένος τρόπον τινά από το έτερον ήμισυ και παραγκωνισμένος στο μικρότερο δωμάτιο του πλούσιου κι άνετου σπιτιού (είπαμε, εύπορος), κι όχι στο ευρύχωρο "κυρίως σαλόνι", δηλαδή τρώει παντόφλα που πάει σύννεφο.
Πράγμα βεβαίως διόλου ασυνήθιστο στην μέση τυπική ελληνική κοινωνία.
Παντόφλα (ή waf εξευγενισμένα) είναι τμήμα της βασικής ορολογίας στο Χάι Ενδ.
Εμείς οι "παλιοί" στο σπορ, αναγνωρίζοντας την αξία του χώρου ακρόασης στο τελικό αποτέλεσμα, κάθε φορά που αλλάζαμε σπίτια, επιλέγαμε αυτά που είχαν ένα δωμάτιο ικανών διαστάσεων και κατάλληλων για το ηχοσύστημα, αν δεν υπήρχε τέτοιος χώρος, απορρίπτονταν οποιαδήποτε πρόταση.
Στο πέρασμα των χρόνων, όλο και καλύτερους χώρους καταφέρναμε να βρούμε.
Οπότε, όταν βλέπεις έναν "παλιό" στο χόμπι να είναι "έτσι", τα συμπεράσματα είναι απλά, λογικά και ευκολονοητα..
Απλή, κοινή λογική.
Ο Κογιας είναι ένας λογικός άνθρωπος.
Ιδιαίτερα απεχθής τύπος δηλαδή.
Αλλά τες πα, αυτός είναι.
Τώρα την πατήσαμε, τον έχουμε κάνει φίλο.
Άσε και απο τη μέρα που έγραψα σε άλλο νήμα τη φράση "το καλύτερο κρος είναι το ανύπαρκτο κρος", έχω αρχίσει και σκέφτομαι διενίσχυση με τελικούς κροσαρισμένους απο προσέσορα. Αλλά τότε ο SHD θα είναι μικρός. Συνεχίστε εσείς, μονολογώ εγώ.... αντισταθμιζεις παρατηρω (με χαρα και απολαυση) φιλτατε Αστροναυτη ...οχι πλεων τοσο Τσουνιορ..
φίλε @jiovani75 , ξέρεις πόσο σ'εκτιμώ!Δυστυχως θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά θα μπορούσε να είναι και επιλογή του κ. Θεμη.
( μεγαλύτερος χώρος θα είχε χειρότερη ακουστική και φυσικά ανάγκη για σαμπ....)
Σε κάθε περίπτωση τέτοιοι χαρακτηρισμοί θα μπορούσαν να λείπουν .......( καρια ?)
Ο κ.Θεμης είναι καινούριος στην παρέα και προφανώς ( πιο πολύ σαν μπουλινγκ θα το πάρει ) και λογικά θα μας χαιρετίσει.......( μόνο ο λεανδρος αντέχει ακόμα ).
.... και εγω φλερταρω με την ιδεα του mini dsp shd... κατι το οποιο δεν προκεται να γινει αμεσα ουτε εμεσα, αλλα εγω ειμαι οντως τσουνιορ και κατηγορια απο μονος μου.Άσε και απο τη μέρα που έγραψα σε άλλο νήμα τη φράση "το καλύτερο κρος είναι το ανύπαρκτο κρος", έχω αρχίσει και σκέφτομαι διενίσχυση με τελικούς κροσαρισμένους απο προσέσορα. Αλλά τότε ο SHD θα είναι μικρός. Συνεχίστε εσείς, μονολογώ εγώ.
Αγαπητοί, παρακολουθώ το φόρουμ εδώ και καιρό και προσπαθώ να αφομοιώσω όσο γίνεται περισσότερη γνώση, την οποία σαφώς πολλοί διαθέτετε. Όμως ο τρόπος που εκφέρονται κάποιες απόψεις (όσο ορθές κι αν είναι αυτές) έχει αρχίσει να μου δημιουργεί αποστροφή. "Το κουβαδάκι σου και σε άλλη παραλία" ενδεχομένως να πείτε κάποιοι, και θα είναι σεβαστό. Αν όμως επιθυμείτε να συνεχιστεί η λειτουργία του παρόντος φόρουμ ως βήμα ανταλλαγής απόψεων, κάποιοι θα πρέπει να το πάρετε αλλιώς. Ειδάλλως, φτιάξτε μια κλειστή ομάδα 50, 100, 200 ατόμων, για να μη σας ενοχλούν όσοι έχουν διαφορετική άποψη και για να μη χρειάζεται κι εσείς να καταφεύγετε σε κρίσεις που άπτονται της κοινωνικής/οικονομικής/οικογενειακής κατάστασης του καθενός.Σε κάθε περίπτωση τέτοιοι χαρακτηρισμοί θα μπορούσαν να λείπουν .......( καρια ?)
Ο κ.Θεμης είναι καινούριος στην παρέα και προφανώς δεν θα αντιληφθεί το χιούμορ ( πιο πολύ σαν μπουλινγκ θα το πάρει ) και λογικά θα μας χαιρετίσει.......( μόνο ο λεανδρος αντέχει ακόμα ).
... ναι, πραγματι, και αυτο συμβαινει κυριως ως απαντηση σε αντιστοιχα μη ορθες βολες, αρκετων μελων με κατεστημενες εντυπωσεις.Όμως ο τρόπος που εκφέρονται κάποιες απόψεις (όσο ορθές κι αν είναι αυτές) έχει αρχίσει να μου δημιουργεί αποστροφή
Δύο λάθη δεν κάνουν ένα σωστό.... ναι, πραγματι, και αυτο συμβαινει κυριως ως απαντηση σε αντιστοιχα μη ορθες βολες, αρκετων μελων με κατεστημενες εντυπωσεις.