Manos58
εγχειρισμένη
- Reaction score
- 12.842
Το blue ray. Αυτό αναφέρει, ορθώς.Ο τύπος αναφέρει και σωστά ότι ο καλύτερος ήχος είναι τα sacd.
Το blue ray.
Όντως είναι το blue ray audio disk, και αμέσως μετά το DVD audio. Μετά, ναι, το SACD, μετά το CD μαζί με το tidal, μετά το Spotify, μετά το ραδιόφωνο και το YouTube, μετά η κασέτα, μετά το πικάπ, μετά το γραμμόφωνο και η λατέρνα. Με αυτή τη σειρά.
Ναι, πολύ ωραία τα λέει ο άνθρωπος, είναι σοβαρός άνθρωπος, όχι παπατζής.
Όχι, όπως πάντα λέω την απλή αλήθεια....´´π@υτάνα ´´, τά´ κανες πάλι..
δεν είναι ακριβώς έτσι τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά το tidal και το spotify δεν παίζουν καλύτερα από ένα σωστά στημένο πικαπ σε καθαρά δικάναλο ήχοντως είναι ο καλύτερος ήχος ο immersive που μπορεί να βρεθεί τυπικά στο blue ray audio disk, και αμέσως μετά έρχεται το DVD audio. Μετά, ναι, το SACD, μετά το CD μαζί με το tidal, μετά το Spotify, μετά το ραδιόφωνο και το YouTube, μετά η κασέτα, μετά το πικάπ, μετά το γραμμόφωνο και η λατέρνα. Με αυτή τη σειρά.
Δεκτή η υποκειμενική σου εκτίμηση, όσον αφορά το στέρεό σου.δεν παίζουν καλύτερα από ένα σωστά στημένο πικαπ σε καθαρά δικάναλο ήχο
Μετά τη λατέρνα είναι τα σκυλάδικα.Το blue ray. Αυτό αναφέρει, ορθώς.
Όντως είναι ο καλύτερος ήχος ο immersive που μπορεί να βρεθεί τυπικά στο blue ray audio disk, και αμέσως μετά έρχεται το DVD audio. Μετά, ναι, το SACD, μετά το CD μαζί με το tidal, μετά το Spotify, μετά το ραδιόφωνο και το YouTube, μετά η κασέτα, μετά το πικάπ, μετά το γραμμόφωνο και η λατέρνα. Με αυτή τη σειρά.
δεν έχω αντίρρηση εξάλλου εγώ μίλησα μόνο για tidal spotify και σε δικάναλο χωρίς sub και ισοστάθμιση αλλά βέβαια near field ακρόαση ενώ το dvd audio που είναι πεντακάναλο με ισοστάθμιση και sub χτυπάει βέβαια το πικαπΔιότι, για ασφαλή συμπεράσματα, οφείλει να είναι "σωστά στημένο" το σύνολο "ηχοσύστημα-χωρος", με σωστό τρίγωνο ακρόασης, με σωστούς χρόνους αντήχησης, έλεγχο των πρώτων ανακλάσεων, σωστά ενσωματωμένα σαμπ και σωστό κρος δορυφόρων, σωστή ισοστάθμιση και σωστό ταργκετ κερβ. Ειδάλλως, πρόκειται για τυχαία συμπεράσματα με πολλαπλές αστάθμητες παραμέτρους, όμοια με αυτά των καλωδίων, για να μη πω και για αυτά των switch και των καλωδίων ethernet.
Αντε παλι με τη λατερνα...! Η λατερνα ειναι μουσικο οργανο παιδακι μου, οχι μεσο αναπαραγωγης μουσικης..Το blue ray. Αυτό αναφέρει, ορθώς.
Όντως είναι ο καλύτερος ήχος ο immersive που μπορεί να βρεθεί τυπικά στο blue ray audio disk, και αμέσως μετά έρχεται το DVD audio. Μετά, ναι, το SACD, μετά το CD μαζί με το tidal, μετά το Spotify, μετά το ραδιόφωνο και το YouTube, μετά η κασέτα, μετά το πικάπ, μετά το γραμμόφωνο και η λατέρνα. Με αυτή τη σειρά.
Οχι, αλλά η λατερνα ειναι σιγουρα καλυτερη απ' το πικαπ, αφου δεν μπορει να αναπαραγαγει πιστα ουτε τη λατερνα...Ώρα είναι να διαβάσουμε ότι το τζουκ μποξ είναι καλύτερο απ το σποτιφαι
Νομίζω πως διαφωνώ.το DVD audio. Μετά, ναι, το SACD
Οχι, αλλά η λατερνα ειναι σιγουρα καλυτερη απ' το πικαπ, αφου δεν μπορει να αναπαραγαγει πιστα ουτε τη λατερνα...
Καλύτερο που; Στις δυνατότητες σίγουρα όχι.Νομίζω πως διαφωνώ.
ΤΟ SACD είναι καλύτερο απο το DVD audio.
Στα SACD
Καλύτερο που; Στις δυνατότητες σίγουρα όχι.
Τα SACD που έχω είναι όλα αποκλειστικά 5-καναλα, τα περισσότερα 5.1 και μερικά 5.0 δηλαδή χωρίς το .1 κανάλι.
Θεωρητικά χωράνε 7.1 κανάλια, μα πρακτικά δεν έχω βρει, νόμιζα πως έχω ένα, αλλά δεν το βρήκα. Ίσως να κάνω λάθος. Πάντως σε DVD A έχω άφθονα 7.1 οπότε σε αριθμό καναλιών βλέπω πλεονέκτημα.
Η δειγματοληψία του SACD είναι λίγο δύσκολα συγκρισημη με του DVD, αλλά στο δεύτερο το χωράει ανετως πολυκάναλο 7.1 σε 192 και βεβαίως όλα τα γνωστά Dolby, τα οποία δεν υποστηρίζονται στο SACD.
Αν θεωρήσουμε ότι η δειγματοληψία είναι και στα δύο υπεραρκετή, γεγονός που μάλλον δεν επιδέχεται αμφιβολίας, τότε το πλεονέκτημα του DVD είναι η επιπρόσθετη ικανότητα για κωδικοποιήσεις κατά Dolby, αλλά και τα πολλαπλά δυνατά παράλληλα φορμά ήχου, καθώς μπορεί να υποστηρίζει αρκετά πάνω από 2 streams. Επίσης το DVD χωράει και streams εικόνας (βίντεο) και είναι αρκετά αυτά που έχουν μέσα 2-3 βιντεάκια, καθώς και φωτογραφικό υλικό.
Η προσωπική μου άποψη από το πρώτο SACD που αγόρασα (Pink Floyd wish you were here) είναι πως ακούγεται λίγο υποδεέστερα του DVD audio του ίδιου μαστερινγκ, το οποίο πλέον διαθέτω. Το DVDA επιπρόσθετα, έχει και την αυθεντική δικάναλη μίξη του '73, καθώς και την αυθεντική αρχική 4-καναλη μίξη του '73, οπότε να, ένα ακόμα πλεονέκτημα των διαφορετικών μαστερινγκ που παράλληλα έχει το ένα μέσο. Το SACD έχει συνήθως και μια απλή 2-καναλη downmixed βερσιόν του πολυκάναλου μαστερινγκ.
Για τον ήχο, αν και τα αυτιά εύκολα ξεγελιουνται ομολογουμένως, μάλλον με κερδίζει το DVD, πιθανώς για τα Dolby του.
Στο ίδιο συμπέρασμα περί του ήχου των 2 μέσων, κατέληξα προσωπικά και για ένα ακόμα δίσκο που τον έχω και στα δύο αυτά φορμά. Το DTS κερδαει.
Αλλά γενικά, σαν μέσο αποθήκευσης, το DVD χωράει περισσότερα streams και μπαίνουν και εικόνας, οπότε κερδαει κι άλλο.
Ακόμα περισσότερα strems και πιο πολλά Dolby, στο blue ray που τα κερδαει όλα.
...για να μην ψάχνω..