Ενδιαφερον.....δειτε το

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.609
Κώστα, δεν λες για απλό DVD αλλά για DVD audio έτσι δεν είναι;
Και για να το αναπαράγεις πρέπει και το player να το υποστηρίζει, έτσι;
Κάποτε είχες ένα Sony που έλεγες ότι είναι από τα καλύτερα players, ποιο μοντέλο είναι για να μην ψάχνω..
XA-50 ES το καλυτερο Σονυ κι απο τα καλυτερα εβερ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.828
Όλα τα σύγχρονα Sony BR players που θα βρεις στον επίσημο κατάλογο, είναι universal audio players, τα παίζουν όλα.

Ψηφιακή έξοδος, HDMI. Δηλαδή πρόκειται για σύγχρονα transport.

Κάνουν και upmixing.

Last edited:

Reaction score
4.245
Sony UBP-X700 & Sony UBPx800

Πρεπει στο φορμα να γραφει απαραιτητα DVD A

Μαλλον ειναι δυσδιακριτες οι ακουστες διαφορες DVD A και SACD.
Τωρα αν στο DVD A υπαρχουν καποια απειροελαχισα δισκακια 7.1 δεν ειναι αξια λογου.

Το βασικο ειναι να εχεις ενα πλαυερ σαν το ΣΟΝΥ να τα παιζει ολα. Απ εκει και περα εξαρταται και ποσα ηχεια εχεις.

Ο αριθμος των ηχειων εξαρταται πρωτιστως απο την τσεπη σου και απο την δυνατητα χωρου.

Μεχρι 7 καναλια και σαμπ μινιμουμ 1 αρκει και η μετρικ οπως και καποιοι ακομη προενισχυτες σε καποιες τιμες λιγο πιο πανω απο τις νορμαλ. Οταν ανεβεις σκαλοπατι και πας και σε ηχεια οροφης αλλαζουν πληρως ολα τα οικονομικα δεδομενα.

Ενδεχομενως μονο ο προενισχυτης θα κοστισει ισως και παραπανω απ οσο ενα πληρες συστημα 7.1

Reaction score
30.455
Μιας και ξεκινήσαμε τις λατερνες, ας συνεισφέρω και εγώ κάτι στο θρεντ..

Ο καλός μου ο @Manos58 μπορεί και να τις έχει προλάβει... :tongue: :tongue: :tongue:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
86.618
ένα σωστά στημένο πικαπ
Η καραμέλα “του σωστά στημένου πικάπ” πάλι. Μάλιστα.

Άντε καλά, το έστησε σωστά το πικαπ. Σε τι σύστημα ηχείων-χώρου; Μετράει σωστα ή εχει χαράδρες και βουνοκορφές σαν εκείνες, ξέρετε ποιες, που τις βλεπουμε και γελάμε; Άρα παίζει κουκουρουκου, στο γάμο του καραγκιόζη κτλ κτλ; Και αυτά που νομίζουν πως ακούν σωστα, ειναι στην πραγματικότητα +-7db στην καλύτερη περίπτωση :gotcha:

Στοιχηματακι, (γιατι μου αρέσουν):
Οποιος νομίζει πως εχει σωστα στημένο πικαπ στη Σαλονίκη, μετα τον κορονοϊό θέλω να μετρήσω πως παίζει στον χώρο το σύστημα. Και να τα αναρτήσω εδώ σε κοινή θέα. Τα σωστα στημένα.
Αν βγουν σωστά τα 8 στα 10 “σωστα στημένα” ( 20-20000Hz ,μάξιμουμ +-5db με 1/6 smoothing κάτω απο τα 100Hz, και +-3db στο υπόλοιπο φάσμα, με συμμετρική μετρηση αριστερα δεξιά, σε κατηφορική target curve οπως προβλέπεται, με μέγιστο 0.4sec RT60 και αποδεκτό spectrogram) θα θεωρούνται σωστά απο όλους και σημείο αναφοράς.

Αν δεν βγουν σωστα, θα σταματήσει η χρήση του “σωστα στημένου πικαπ” οριστικά. Τουμπεκί για πάντα.

Συμμετοχές;

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.414
XA-50 ES το καλυτερο Σονυ κι απο τα καλυτερα εβερ
Το xa 50es δεν είναι universal Player. Είναι cd Player μόνο. Πολύ καλό η αλήθεια είναι , ένα σκαλί κάτω από το xa7es που είναι το κορυφαίο.
Δεν παίζει όμως ούτε DVD-A ούτε sacd.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.828
θα σταματήσει η χρήση του “σωστα στημένου πικαπ” οριστικά.
Να σε στείλουμε στον λέανδεο. Έχει φτιάξει το αρτισίξτι με ματ μπογιά στους τοίχους.

Με μπογιά.

Με μπογιά ρε, τι δεκαταλαβαίνεις.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.695
απο το λιγο που εχω πιασει τον αθρωπινο πονο..οσο πιο πολυ εμενει καποιος σε κατι..τοσο το χειροτερο της υποθεσης.. να φανταστεις αυτο μου το εμαθαν οι γυναικες...συγκεκριμενα... οσο περισσοτερο βαφονται, τοσο περισσοτερο υποστηριζουν οτι μετραει η εσωτερικη ομορφια... :smoke: :beach:

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.132
Η καραμέλα “του σωστά στημένου πικάπ” πάλι. Μάλιστα.

Άντε καλά, το έστησε σωστά το πικαπ. Σε τι σύστημα ηχείων-χώρου; Μετράει σωστα ή εχει χαράδρες και βουνοκορφές σαν εκείνες, ξέρετε ποιες, που τις βλεπουμε και γελάμε; Άρα παίζει κουκουρουκου, στο γάμο του καραγκιόζη κτλ κτλ; Και αυτά που νομίζουν πως ακούν σωστα, ειναι στην πραγματικότητα +-7db στην καλύτερη περίπτωση :gotcha:

Στοιχηματακι, (γιατι μου αρέσουν):
Οποιος νομίζει πως εχει σωστα στημένο πικαπ στη Σαλονίκη, μετα τον κορονοϊό θέλω να μετρήσω πως παίζει στον χώρο το σύστημα. Και να τα αναρτήσω εδώ σε κοινή θέα. Τα σωστα στημένα.
Αν βγουν σωστά τα 8 στα 10 “σωστα στημένα” ( 20-20000Hz ,μάξιμουμ +-5db με 1/6 smoothing κάτω απο τα 100Hz, και +-3db στο υπόλοιπο φάσμα, με συμμετρική μετρηση αριστερα δεξιά, σε κατηφορική target curve οπως προβλέπεται, με μέγιστο 0.4sec RT60 και αποδεκτό spectrogram) θα θεωρούνται σωστά απο όλους και σημείο αναφοράς.

Αν δεν βγουν σωστα, θα σταματήσει η χρήση του “σωστα στημένου πικαπ” οριστικά. Τουμπεκί για πάντα.

Συμμετοχές;
Δεν υποστηρίζω πικαπ σε καμία περίπτωση αλλά δεν έχει κανένα νόημα το στοιχηματάκι.
Και σε άτομα χωρίς πικάπ πάλι θα το κερδίσεις. :p Τα βουνά και οι χαράδρες υπάρχουν στην πλειοψηφία, πικαπάκηδες και μη.

Ειπώθηκε (και συνήθως λέγεται κάτι αντίστοιχο) το εξής: "...το tidal και το spotify δεν παίζουν καλύτερα από ένα σωστά στημένο πικαπ σε καθαρά δικάναλο ήχο..."

Οπότε όποιος το λέει συνήθως μιλάει για σύγκριση πηγών και όχι για όλο το υπόλοιπο σύστημα.

Άλλο στοιχηματάκι λοιπόν πρέπει να βάλεις (που πάλι θα κερδίσεις) για να είμαστε πιο ...επιστημονικοί:
Τεστ δίσκος βινυλίου VS το ίδιο σε αρχείο wav (ή και 320 mp3) σε αναπαραγωγή από το ...κινητό και αντίστοιχες μετρήσεις.

Reaction score
3.628
Δεν υποστηρίζω πικαπ σε καμία περίπτωση αλλά δεν έχει κανένα νόημα το στοιχηματάκι.
Και σε άτομα χωρίς πικάπ πάλι θα το κερδίσεις. :p Τα βουνά και οι χαράδρες υπάρχουν στην πλειοψηφία, πικαπάκηδες και μη.

Ειπώθηκε (και συνήθως λέγεται κάτι αντίστοιχο) το εξής: "...το tidal και το spotify δεν παίζουν καλύτερα από ένα σωστά στημένο πικαπ σε καθαρά δικάναλο ήχο..."

Οπότε όποιος το λέει συνήθως μιλάει για σύγκριση πηγών και όχι για όλο το υπόλοιπο σύστημα.

Άλλο στοιχηματάκι λοιπόν πρέπει να βάλεις (που πάλι θα κερδίσεις) για να είμαστε πιο ...επιστημονικοί:
Τεστ δίσκος βινυλίου VS το ίδιο σε αρχείο wav (ή και 320 mp3) σε αναπαραγωγή από το ...κινητό και αντίστοιχες μετρήσεις.
Χαιρομαι για τους ρεαλιστες του φορουμ,οπως εσενα!

Οι χαραδρες ειναι αυτονοητες σε ενα ταπεινο δικαναλο συστημα που παιζει ομως σωστα και ρεαλιστικα τα οργανα αλλα ειναι απαγορευτικες σε ενα αρκετα ακριβο ιατρικο συστημα.

Αν μου κατσει το λαχειο-εγω δεν ειμαι γιατρος να μπορω να αγοραζω αφροκρεμμα-σιγουρα θα γινω και εγω Τρινοββιτης!

Reaction score
135
δεν είμαστε όλοι επιστήμονες για να τεκμηριώσουμε τις απόψεις μας τοιουτοτρόπως, πάντως ένα είναι σίγουρο, τα πικάπ παίζουν καλά, διότι κανείς δεν θα έμπαινε σε αυτήν τη διαδικασία γιατί είναι διαδικασία χωρίς να έχει το ανάλογο αποτέλεσμα" επίσης πρέπει να πω ότι όλα εξαρτώνται από την ποιότητα της εγγραφής δηλαδή κάποια αρχεία στο tidal παίζουν εξαιρετικά και κάποια όχι όπως το ίδιο συμβαίνει και με τους δίσκους. κανείς δε λέει ότι το πικάπ χτυπάει hi res αρχεία σε οποιαδήποτε ψηφιακή μορφή αυτό θα ήταν χαζό αλλά έχει τη μαγεία του και το αγαπάμε

Reaction score
6.835
Χαιρομαι για τους ρεαλιστες του φορουμ,οπως εσενα!

Οι χαραδρες ειναι αυτονοητες σε ενα ταπεινο δικαναλο συστημα που παιζει ομως σωστα και ρεαλιστικα τα οργανα αλλα ειναι απαγορευτικες σε ενα αρκετα ακριβο ιατρικο συστημα.

Αν μου κατσει το λαχειο-εγω δεν ειμαι γιατρος να μπορω να αγοραζω αφροκρεμμα-σιγουρα θα γινω και εγω Τρινοββιτης!
Αγαπητε εν Χριστώ αδερφέ σε συμπαθώ πάρα πολύ αλλά το παραπάνω ποστ βγάζει αν μη τι άλλο κακία που δεν πρέπει. Ας έβαζες ένα ιμότικον ή πως τα λένε στην χειρότερη αλλά όπως και να έχει ήταν περιτό.
Anyway μακάρι όλος ο κόσμος να μπορεί να αποκτήσει ότι γουστάρει και ότι αγαπά.

Reaction score
11.463
Ασχετοσύνη είναι, όχι κακία. Μπορεί κανείς να έχει ένα φτηνό σύστημα, μπορεί επίσης να τοποθετήσει σωστά υλικά ηχο-φροντίδας χώρου, χωρίς να ξοδέψει πολλά και μπορεί επίσης να συμμαζέψει λίγο την απόκριση με ψηφιακή ισοστάθμιση (τσάμπα) και να ακούει αξιοπρεπώς, χωρίς να χρειάζεται να είναι γιατρός.

Υ.Γ. Εννοείται με sub και σωστή τοποθέτηση.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.828
πάντως ένα είναι σίγουρο, τα πικάπ παίζουν καλά, διότι κανείς δεν θα έμπαινε σε αυτήν τη διαδικασία
Ξαναδές το βίντεο, στο 4:17 πήγαινε, να δεις τι λέει αυτός που μπήκε στη διαδικασία.

20-30" άκου. Άμα θες άκου και τα υπόλοιπα.

Last edited:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • n_olympios
    Μαντιναδόρος!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.353
Members
38.301