Ενδιαφερον.....δειτε το

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
86.632
Αν θες, ετσι για το χαβα, ελα να το κανουμε σε μενα.
Να το βγαλουμε να το μετρησουμε.

Ξερω φυσικα πως αποκλειεται να ναι τελειο η ισιο, αλλα ετσι για το χαβα.
Σχετικα, σχετικα παντα, ισορροπημενο ακουγεται σαν συστημα, με μικρουλες χαραδριτσες.

Ελα να κανουμε χαβα να χουμε μια αναφορα.

(βασικα 20-20000 +- 5db, 0,4 rt Και απολυτο spectro δεν ξερω αν θα βρεθει καποιο ακομa και με ψηφιακα, αλλα αυτο ειναι μια αλλη κουβεντα...)
Αφού τα έχουμε μετρήσει, τα έχουμε δει, και έχουμε σωστά στημένο σύστημα. Είναι σχεδόν σε όλα σωστό, δεν έχει νόημα Γιάννη.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.829
Όντως.

Εσύ Γιάννη, δικαιούσαι συμπεράσματος ακρόασης, το οποίο θα έχει και μια κάποια "α" "βαρύτητα".

Άλλοι κι άλλοι, δε δικαιούνται ούτε συμπεράσματος, ούτε καν άποψης, διακρίνονται οι εκτιμήσεις τους από έλλειψη βαρύτητας, πετάνε στα άστρα ανάμεσα στους γαλαξίες, όπου ως γνωστόν ο ήχος δε μεταδίδεται καν. :lol:

Last edited:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.361
Γιατι δεν το κανουμε σε σας που ναι και μετρημενα πιο σωστο πιο ισιο πιο ορθο?
@costas EAR - @Dimifoot ?

Ποιος αλλος εδω σ εμας αντιστοιχα ειναι σε τετοιο επιπεδο?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.829
Α, εγώ είπα ήδη την προσωπική μου "άποψη", νομίζω πως παίζει θαυμάσια το πικάπ σε Auro 3D upmixing.

Μια χαρά είναι, άριστο, σα το Spotify, αλλά με φύσημα - θόρυβο επιφάνειας, και με κάποια τσακ τσουκ.

Υπ'οψιν, δε το λέω καθόλου ειρωνικά. Μια χαρά ακούω το Spotify, ομοίως με Auro 3D upmixing, παίζει εξαιρετικά, άριστο.

Πραγματικά. Θα μπορούσα να ακούω μόνο από Spotify. Ή και μόνο πικάπ. Δεν είναι πλάκα, μια χαρά παίζουν. Με ενοχλεί μόνο ο θόρυβος επιφάνειας σε χαμηλά περάσματα, μα μόλις ανέβει λίγο η στάθμη, μασκάρεται πλήρως και δεν είναι αντιληπτός, τα γνωστά θέματα του δυναμικού εύρους δηλαδή. Γενικώς όμως, μια χαρά παίζει, αν το επιτρέπει η ηχογράφηση, όπως σε όλα.

Απλώς όλα τα υπόλοιπα, τα ψηφιακά ντε, παίζουν καλύτερα. Ε, και; Σιγά τα ωα.

ΥΓ. Σκέτο δικάναλο, δεν ακούω τίποτα. Χίλιες φορές Spotify με 3D upmixing, παρά SACD δικάναλο. Ούτε για πλάκα.

ΥΓ. 2. Στο "δικό μου" θρεντ που άνοιξε κάποτε ο vastsar, το άνοιξε μετά από επίσκεψη που ήρθε με 30-40 βινύλια, όταν ήμουν δικαναλος, με τα μαγκνεπαν και φυσικά με σαμπ. Ακούγαμε σχεδόν συνέχεια βινύλια, και σχολίασα πολύ θετικά τις εντυπώσεις μου από το άκουσμα, αλλά προφανώς είχε φέρει τις καλύτερες εγγραφές που είχε διαθέσιμες, από μια πολύ μεγάλη δισκοθήκη. Έπαιζαν μια χαρά, απλώς τα ψηφιακά έπαιζαν και τότε πολύ καλύτερα. Ε, και;

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
86.632
Εγω δεν εχω καλά βινύλια, ειναι χιλιοπαιγμένα, τα εχω λιώσει. Και εχω φτηνιάρικη ορτοφον.

Θα πρέπει να παω να βάλω καμιά της προκοπής για να γίνει σοβαρό τεστ, αλλά βαριέμαι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.829
Α, είμαι τυχερός, μου άφησε ο vastsar ένα σωρό "audiophile" εκλεκτές ηχογραφήσεις, οι καλύτερες δυνατές παραγωγές. Τα χρυσοπλήρωσε αυτά...

Να πω τη μαύρη αλήθεια, ένα παλιό πεταμένο της σειράς και προφανώς χιλιοπαιγμένο βινύλιο που βρήκα κι έβαλα, ακούγονταν πολύ χάλια, πάρα πολύ χάλια όμως, όχι αστεία. Τρατζικ. Για γέλια.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.429
Εγω δεν εχω καλά βινύλια, ειναι χιλιοπαιγμένα, τα εχω λιώσει. Και εχω φτηνιάρικη ορτοφον.

Θα πρέπει να παω να βάλω καμιά της προκοπής για να γίνει σοβαρό τεστ, αλλά βαριέμαι.
Γιατί ? έχεις σοβαρό πλατώ? :lolsign: :fuckyou:
Α, είμαι τυχερός, μου άφησε ο vastsar ένα σωρό "audiophile" εκλεκτές ηχογραφήσεις, οι καλύτερες δυνατές παραγωγές. Τα χρυσοπλήρωσε αυτά...

Να πω τη μαύρη αλήθεια, ένα παλιό πεταμένο της σειράς και προφανώς χιλιοπαιγμένο βινύλιο που βρήκα κι έβαλα, ακούγονταν πολύ χάλια, πάρα πολύ χάλια όμως, όχι αστεία. Τρατζικ. Για γέλια.
Αφού είσαι τσίπης ρε. :fuckyou: :lolsign:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.700
... ποπο -διαβασα 3 φορες το παραπανω κειμενο, και βεβαιωθηκα οτι βλεπω σωστα το ονομα και το αβαταρ- αρρωστος θα ειναι ο EAR , μη φοβασαι και να κολλησεις ο κοροναιος θα φυγει τρεχοντας αν κατσει να ακουσει μομπυ-σε-σταθμη-αναφορας...
Μια χαρά είναι, άριστο, σα το Spotify, αλλά με φύσημα - θόρυβο επιφάνειας, και με κάποια τσακ τσουκ.

Last edited:

Reaction score
135
Μιας και αναφέρεστε για blueray Audio και θα ήθελα πολύ να ακούσω, το PlayStation το 3 που έχω για ταινίες μόνο θα μπορούσε να είναι ένα αξιόλογο μέσο και για αυτό το μέσο; Δεν θέλω να δώσω λεφτά για άλλη πηγή γιατί δεν ξέρω αν θα με κερδίσει.
μια χαρά είναι το playstation 3 αλλά υπάρχουν και καλύτερα

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.315
μια χαρά είναι το playstation 3 αλλά υπάρχουν και καλύτερα
Το έχω που το έχω και κάθεται θα πάρω κάνενα να ακούσω να δω. Μπορεί να κολλήσω χιχιχι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.829
Από την ψηφιακή έξοδο (HDMI) δεν νομίζω να υπάρχουν "μέτρια, καλά, καλύτερα" players.

Ή παίζουν, ή δε παίζουν. Ενδιάμεσα στάδια δεν υπάρχουν.

Μετά θα πρέπει να υπάρχει αξιόλογος AV processor να πάρει το Dolby Atmos να το κάνει φέτες, να κάνει bass management και loudspeaker management, να κάνει ισοστάθμιση χώρου και να δώσει το σωστό target curve, και να παει το σήμα σε σωστά ηχεία, σωστά τοποθετημένα, με σωστή οδήγηση, και να κάτσεις να ακούσεις.

Το να κρίνεις την πηγή προ του HDMI, μου φαίνεται εντελώς τρελό. Εντελώς όμως.

Reaction score
135
Από την ψηφιακή έξοδο (HDMI) δεν νομίζω να υπάρχουν "μέτρια, καλά, καλύτερα" players
εγώ δυστυχώς παίζω από οπτική με το plastation 3 λόγω ενισχυτή και παλιότερα που το είχα συγκρίνει με το philips bdp9600 το philips έπαιζε καλύτερα αλλά το sony διάβαζε τα πάντα οπότε κράτησα αυτό

Reaction score
2.803
εγώ δυστυχώς παίζω από οπτική με το plastation 3 λόγω ενισχυτή και παλιότερα που το είχα συγκρίνει με το philips bdp9600 το philips έπαιζε καλύτερα αλλά το sony διάβαζε τα πάντα οπότε κράτησα αυτό

Δηλαδή πώς έπαιζε καλύτερα το Philips;
Αν θες ανάλυσε το λίγο... έκανε κάποια επεξεργασία στο σήμα πριν το βγάλει από τις εξόδους του;
Αλλά αφού το στέλνεις ψηφιακά δεν νομίζω να μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο..

Reaction score
518
Αντε παλι με τη λατερνα...! Η λατερνα ειναι μουσικο οργανο παιδακι μου, οχι μεσο αναπαραγωγης μουσικης.. :)
λατερνα μπορει να ειναι και γυναικα. Ξερεις αυτες που το 'παιζουν λατερνες.
Δεκτή η υποκειμενική σου εκτίμηση, όσον αφορά το στέρεό σου.
Είναι όμως "σωστά στημένος" ο δικαναλος ήχος, ή μόνο το πικάπ έχει "σωστό στήσιμο";

Διότι, για ασφαλή συμπεράσματα, οφείλει να είναι "σωστά στημένο" το σύνολο "ηχοσύστημα-χωρος", με σωστό τρίγωνο ακρόασης, με σωστούς χρόνους αντήχησης, έλεγχο των πρώτων ανακλάσεων, σωστά ενσωματωμένα σαμπ και σωστό κρος δορυφόρων, σωστή ισοστάθμιση και σωστό ταργκετ κερβ. Εννοείται με μηχανές χαμηλών ολικών αρμονικών παραμορφώσεων. Ειδάλλως, πρόκειται για τυχαία συμπεράσματα με πολλαπλές αστάθμητες παραμέτρους, όμοια με αυτά των καλωδίων, για να μη πω και για αυτά των switch και των καλωδίων ethernet.

Αυτά τα ανωτέρω, αφορούν μόνο τις προσωπικές υποκειμενικές εκτιμήσεις, οι οποίες ως γνωστόν, οφείλουν να είναι τυφλές για να έχουν κάποια αποδοχή, κι υπάρχει άφθονη βιβλιογραφία πλέον που έχει καταστήσει σαφές αυτό που λέω.

Πέραν των υποκειμενικών εκτιμήσεων, εννοείται πως υπάρχουν και αντικειμενικές εκτιμήσεις. Εκεί, δε χωράνε απόψεις, και τα πράγματα είναι ξεκάθαρα , όπως ακριβώς αναγράφονται εκ μέρους μου.
ιδεα μου η ο Κωστας οριμασε 'καπως' στις απαντησεις του. Τρομαζω.

Reaction score
2.803
λατερνα μπορει να ειναι και γυναικα. Ξερεις αυτες που το 'παιζουν λατερνες.

ιδεα μου η ο Κωστας οριμασε 'καπως' στις απαντησεις του. Τρομαζω.

Και βέβαια ωρίμασε, με όλες αυτές τις βλακείες που πίνει και που είναι όλες άνω των 10 ετών, επόμενο είναι...

Reaction score
135
Δηλαδή πώς έπαιζε καλύτερα το Philips;
Αν θες ανάλυσε το λίγο... έκανε κάποια επεξεργασία στο σήμα πριν το βγάλει από τις εξόδους του;
Αλλά αφού το στέλνεις ψηφιακά δεν νομίζω να μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο..
δεν ξέρω πολλά από ψηφιακά αλλά είχε και καλύτερο ήχο και καλύτερη εικόνα(έχω το πρώτο ps3) ειδικά στα απλά dvd καθώς έπαιζε και αυτά full hd όμως και ο ήχος ήταν πιο καθαρός να θυμίσω είχα hdmi στην tv και optical στον av

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.315
Καλημέρα

Το playstation μου παίζει και μένα καλήτερα τα απλά audio cd μέσω οπτικής αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα του DAC μου και όχι της οπτικής. Προφανώς το εσωτερικό dac του PS3 (εγώ έχω το slim) δεν είναι επιπέδου του TEAC μου. Επίσης παίζει καλητερα και με το dac ακομα και απο την hdmi.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.357
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent