- Reaction score
- 2.166
Ρε παιδιά πως φτάσαμε στο σημείο να υπάρχει τέτοια ανορθογραφία, ειδικά στους νεώτερους;
Τι έκαναν τόσα χρόνια στα σχολεία;
Δεν έμαθαν ούτε τα βασικά.
Ούτε να ξεχωρίζουν ένα άρθρο στον ενικό και στον πληθυντικό.
Απίστευτοι.
Κάτι τέτοια, εδώ την εφαρμογή του κανόνα να της γραμματικής της αρχαίας, ότι έχουμε έκταση του ο σε ω όταν προηγείται βραχύχρονη συλλαβή, όχι μόνο δεν τα θεωρώ λάθη προσωπικώς, αλλά αντιθέτως βρίσκω ότι φανερώνουν άνθρωπο που έχει μάθει σωστά ελληνικά σε παλιότερες εποχές."Νεότερους" πλέον.
You were saying?
Εγώ το έμαθα με ω. Τότε αυτό ήταν σωστό."Νεότερους" πλέον.
You were saying?
Να ξέρεις σε έχω συμπαθήσει εγώ ασουμε αφού άμα
Κάτι τέτοια, εδώ την εφαρμογή του κανόνα να της γραμματικής της αρχαίας, ότι έχουμε έκταση του ο σε ω όταν προηγείται βραχύχρονη συλλαβή, όχι μόνο δεν τα θεωρώ λάθη προσωπικώς, αλλά αντιθέτως βρίσκω ότι φανερώνουν άνθρωπο που έχει μάθει σωστά ελληνικά σε παλιότερες εποχές.
Του Τζάρτζανου κι εσύ;Κάτι τέτοια, εδώ την εφαρμογή του κανόνα να της γραμματικής της αρχαίας, ότι έχουμε έκταση του ο σε ω όταν προηγείται βραχύχρονη συλλαβή, όχι μόνο δεν τα θεωρώ λάθη προσωπικώς, αλλά αντιθέτως βρίσκω ότι φανερώνουν άνθρωπο που έχει μάθει σωστά ελληνικά σε παλιότερες εποχές.
Ομάδα ψεκασμένων. Διαγράψου όσο είναι καιρός....Να κι ένα ακόμη παράδειγμα από κάποιον φίλο που μου έστειλε πριν λίγο την παρακάτω φωτο.
Αυτός που την έγραψε είναι στην ομάδα που λέμε.
View attachment 159701
Δεν είμαι γραμμένος, απλά μου την έστειλε ένας φίλος.Ομάδα ψεκασμένων. Διαγράψου όσο είναι καιρός....
Μπράβο!Απάντηση: Ορθογραφικά λάθη που κάνουν τον Κόγια να κλαίει.
Πόσον καιρό σκεφτόμουν να ανοίξω ένα θέμα για την ορθογραφία!!
Αυτό που με λυπεί αφάνταστα είναι ότι βλέπω ορθογραφικά λάθη από τα άτομα μικρότερης ηλικίας που ακόμη πηγαίνουν στο σχολείο ή ακόμη σπουδάζουν επειδή είναι φοιτητές.
Όταν βλέπω κάτι σαν: "κατά τη διάρκεια τις προβολείς" κάτι με πιάνει.
Καλά δεν συζητάω για λέξεις δύσκολες όπως "δεισιδαιμονία", "αιθεροβάμων", "αμετροέπεια", "αρνησικυρία", "μειλίχιος", "συνδαιτυμόνες" κ.λ.π.
Ακόμη πιο απαράδεκτο όμως είναι το φαινόμενο με τα greeklish.
Εκεί είναι που το χάσαμε το παιχνίδι.
Αρκεί να δει κανείς τα σχόλια στο facebook και στο Youtube.
Είναι να τρελαίνεσαι γμτ.
Έλληνες που δεν γράφουν ελληνικά.
Έχω την εντύπωση ότι δεν έχω κανένα ορθογραφικό λάθος σε κανένα μήνυμά μου.
Αν κάποιος βρει ένα, τον κερνάω ένα ψητό σπέσιαλ φτιαγμένο από μένα.
Αν είναι μακρυά θα το στείλω με το ΚΤΕΛ.