Από nordost σε κάτι άλλο !!!

Reaction score
2.994
..............γιατί δεν κάνουν το κέφι τουs με ισοστάθμιση και δημιουργώντας set –up ατελείωτα ανάλογα με τα γούστα τους , τα μουσικά θέματα , την στάθμη ακρόασης ( με αλλαγές on the fly) κλπ κλπ και κάποια στιγμή θα μπει και μικρόφωνο –software.
Την λογική δεν θέλω να κάνω δουλειά πάνω στον εξοπλισμό ισοστάθμισης (ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΕΦΙ ΜΟΥ) αλλά θέλω να κάνω δουλειά ΚΟΥΒΑΛΩΝΤΑΣ και συνδέοντας – ξεσυνδέοντας -καλώδια -μηχανήματα (που είναι και βαριά πανάθεμα τα ) ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΩ ΤΙΠΟΤΑ δεν την καταλαβαίνω.
Για να ακούσει κάποιος μουσική δεν χρειάζεται να επικαλείται τους φυσικούς νόμους και να εκτίθεται με αρλούμπες κάθε φορά, για όποιον όμως θέλει το ιδανικό είτε το setup του περιλαμβάνει YG acoustics είτε ένα ζεύγος ταπεινά spendor οφείλει να απευθυνθεί σε τεχνικό για τις κατάλληλες ρυθμίσεις μέσω μετρήσεων και όχι μόνο.
Οταν όμως οι μετρήσεις γίνουν εμμονή αρχίζουν οι εφιάλτες, τα στάσιμα, οι πρώτες ανακλάσεις, οι δεύτερες, κόντρα ισοστάθμιση, μετρήσεις επί μετρήσεων κ.ο.κ εκεί αρχίζουν και οι αγχώδεις διαταραχές πράγμα που μόνο ο ασθενής δεν αντιλαμβάνεται.
Η σύγκριση που κάνεις μεταξύ καλωδίων και ισοστάθμισης δείχνει ότι δεν το κατέχεις το άθλημα
και στερείσαι παραστάσεων.
.

Reaction score
3.628
Έχω ακούσει συστήματά χωρίς ισοσταθμιση χωρίς σαμπ με πικαπ και λάμπες που ακούγονταν καλύτερα από το δικό μου . Μου την δίνει να είναι κάποιος απόλυτος .
Ποσό μάλλον κάποιος που ότι υποστηρίζει είναι αποτέλεσμα .....περιγραφών και αυθυποβολής.
Έχω χορτάσει από υπερβολές.
Φιλε συνονοματε,η δηλωση σου δεν μου λεει και κατι καινουριο και θελει ανοιχτο μυαλο και τολμη να το παραδεχτεις.Μπραβο σου! :drinks:

Εγω εχω να προσθεσω οτι παρ'ολο που εστησα τα ηχεια μου στη θεση με τις καλυτερες μετρησεις,εν τελει τα επεστρεψα στις θεσεις που τα ειχα στην αρχη...Το οτι κατι μετραει καλα-καλυτερα,δεν σημαινει οτι σε ολους τους τομεις θα ακουγεται και καλυτερα!Οπως εχω ξαναπει,ολα ειναι συμβιβασμος.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Η πραγματική δοκιμασία δεν έγκειται στις εντυπώσεις που σου προκάλεσαν συγκεκριμένα setup,αλλά στο ενδεχόμενο να συμβίωνες μαζί τους σε βάθος χρόνου και με κάθε είδος προγράμματος γνωρίζοντας - για διάφορους λόγους - ότι δεν θα είχες δυνατότητα επέμβασης με ουσιαστικό αντίκρυσμα....Εκεί βρίσκεται η νοοτροπία του απόλυτου,να διαβίωνες λ.χ. μονίμως στο ιστιοπλοϊκό σκάφος χωρίς κάποιες ανέσεις που θα θεωρούνταν εκ των ΄΄ουκ άνευ΄΄
τι είχες bhutia μ...?? τι είχα πάντα!!!
προφανώς και θεωρείς ότι ξέρεις καλύτερα απ΄τον ίδιο το @jiovani75 τι άκουσε ο ίδιος!!
ήμαρτον πιά!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.210
τι είχες bhutia μ...?? τι είχα πάντα!!!
προφανώς και θεωρείς ότι ξέρεις καλύτερα απ΄τον ίδιο το @jiovani75 τι άκουσε ο ίδιος!!
ήμαρτον πιά!
Δεν είναι προϋπολογίσιμος από δεδομένο άτομο ο βαθμός συνάφειας σε ακροαματικές εντυπώσεις μεταξύ άλλων ατόμων.
Για να ακούσει κάποιος μουσική δεν χρειάζεται να επικαλείται τους φυσικούς νόμους και να εκτίθεται με αρλούμπες κάθε φορά, για όποιον όμως θέλει το ιδανικό είτε το setup του περιλαμβάνει YG acoustics είτε ένα ζεύγος ταπεινά spendor οφείλει να απευθυνθεί σε τεχνικό για τις κατάλληλες ρυθμίσεις μέσω μετρήσεων και όχι μόνο.
Οταν όμως οι μετρήσεις γίνουν εμμονή αρχίζουν οι εφιάλτες, τα στάσιμα, οι πρώτες ανακλάσεις, οι δεύτερες, κόντρα ισοστάθμιση, μετρήσεις επί μετρήσεων κ.ο.κ εκεί αρχίζουν και οι αγχώδεις διαταραχές πράγμα που μόνο ο ασθενής δεν αντιλαμβάνεται.
Η σύγκριση που κάνεις μεταξύ καλωδίων και ισοστάθμισης δείχνει ότι δεν το κατέχεις το άθλημα
και στερείσαι παραστάσεων.
.
Υπερβολές εκδηλώνονται σε όλους τους τομείς.Είναι όμως προβλεπόμενο σε ποιους τομείς η υπερβολή μπορεί ν'αποβεί περισσότερο επιζήμια για την ψυχική ισορροπία,τη συμβίωση με άλλα άτομα και το.πορτοφόλι.Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα...τυχερά παιγνίδια και τα στοιχήματα. ;) :sneaky:

Last edited:

P

PMC

Guest
Σε τι προγραμμα; Έβαλες συμφωνική Μάλερ σε στάθμη αναφοράς;
Έβαλες ηλεκτρονική μουσική; Ροκ; Δυνατά, όχι σιγά σιγά μην πέσει παντοφλιά ;)

Ή μηπως μόνο μικρά σύνολα, καμία ξεψυχισμένη να ψιθυρίζει νωχελικά και ηχογραφήσεις του 1960;:roflmao:

Σε επιλεγμένο πρόγραμμα όλα εύκολα ειναι. Την αλλη φορα που θα κατέβω να με πας εκεί να δω τι δίσκους εχει...θα πέσει κλάμα.

Δίσκους ρε παιδί μου. Με μέγιστο δυναμικο εύρος 70db θεωρητικά και 55db στην πράξη:gotcha:.

Άσε με ρε Τζιο, στην ήρεμη θάλασσα και τα θαλάσσια ποδήλατα μια χαρά πάνε. Στα 7-8ρια να δω ποιος πάει. ;)

Ελα και θα πάμε μαζί .
Έχει και ροον να διαλέξεις το προγράμμα ....
Μόνο λάμπες και ακριβά καλωδια ......για να συγκρίνεις χροιές.....θα πέσει κλάμα.

47E19EB2-3A71-4795-B89A-C8DA62964DF1.jpeg

Reaction score
6.803
Ελα και θα πάμε μαζί .
Μόνο λάμπες και ακριβά καλωδια ......για να συγκρίνεις χροιές.....θα πέσει κλάμα.

View attachment 160492
Αυτά είναι.. ;)
Έχει και φλοκάτη. Άσχετος :lolsign:

Reaction score
3.628
Ελα και θα πάμε μαζί .

View attachment 160492
Ακουσες αυτα που ανεβασες;Πρεπει να ειναι και γ@μω τις εμπειριες!!!!

Καταστημα ή επαυλη; :)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.019
Ελα και θα πάμε μαζί .

View attachment 160492
Θα γελάσω πάλι, οπως πολλές φορές στο παρελθόν, αν με αφήσουν να βάλω αυτά που θέλω σε λαμπατους :biggrin:

Και αν εχει το σύστημα και solid state ενισχυτές+Roon και κάνουμε συγκριση επι τόπου, τότε να δω τι μου πούνε το πικαπ και οι λάμπες. Κρατώντας τον χώρο και τα ηχεία τα ίδια.

Υπόψιν πως ο χώρος σου υπολείπεται κατά πολύ απο αυτόν, ξεκινάς με 0-6 απο τα αποδυτήρια.
Δύσκολα να το γυρίσεις το ματς.

Το σύστημα σου δεν μπορει να αποδώσει αυτά για τα οποία εχει κατασκευαστεί, στον χώρο σου και με την συγκεκριμένη τοποθέτηση. Υπολειτουργεί σημαντικά. Μην ξεχνάς πως ο χώρος είναι πολύ σημαντική παράμετρος.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Ελα και θα πάμε μαζί .

View attachment 160492
ρε παιδιά...δε τα έχει κολλητά στο τοίχο τα ηχεία??
μα 2μέτρα μακριά από το τοίχο τα ηχεία??
χωρίς subs??
με φλοκάτη??
με πικάπ?
με καλωδιάρες?
με μαγνητόφωνο?
χωρίς ισοστάθμιση??
μα θα τρελλαθούμε εντελώς??:idk::idk:

Reaction score
2.994
Ελα και θα πάμε μαζί .

View attachment 160492

Το σύστημα αυτό όποιος δεν το 'χει ακούσει δεν έχει ακούσει δικάναλο

Κηφησίας,,, δίπλα στο bread factory είναι πολύ το κλάμα __ YG acoustics Sonja XV Upgrade με Nagra :p:lolsign::lolsign:

.

Last edited:

Reaction score
6.803
Το σύστημα αυτό όποιος δεν το 'χει ακούσει δεν έχει ακούσει δικάναλο

Κηφησίας,,, δίπλα στο bread factory είναι πολύ το κλάμα __ YG acoustics Sonja XV Upgrade με Nagra :p:lolsign::lolsign:

.
Ανέβασε καμιά μέτρηση και άσε τα λόγια :lolsign: :lolsign:

Reaction score
13.544
Έχω ακούσει συστήματά χωρίς ισοσταθμιση χωρίς σαμπ με πικαπ και λάμπες που ακούγονταν καλύτερα από το δικό μου . Μου την δίνει να είναι κάποιος απόλυτος .
Ποσό μάλλον κάποιος που ότι υποστηρίζει είναι αποτέλεσμα .....περιγραφών και αυθυποβολής.
Έχω χορτάσει από υπερβολές.
Τελος.. τα ειπες ολα.......... :thumbsup: :drinks::drinks::hi::hi:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.210
Αυτά είναι.. ;)
Έχει και φλοκάτη. Άσχετος :lolsign:
Καταστημα ή επαυλη; :)
Οξύμωρο - σε περίπτωση ιδιώτη χρήστη - θα κρινόταν η πινακίδα-κολαούζος με τη φίρμα των ηλεκτρονικών.
Κατά τα άλλα,αργά ή γρήγορα θα ήθελε και αυτό την...καμπύλη-στόχο του.

Reaction score
6.803
Οξύμωρο - σε περίπτωση ιδιώτη χρήστη - θα κρινόταν η πινακίδα-κολαούζος με τη φίρμα των ηλεκτρονικών.
Κατά τα άλλα,αργά ή γρήγορα θα ήθελε και αυτό την...καμπύλη-στόχο του.
Αυτό ακριβώς φίλτατε!! ;)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.893
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan