Από nordost σε κάτι άλλο !!!

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
Εγώ ποτέ δεν αλλοιωσα τα λεγόμενα άλλων

Πλάκα έχεις.
Όταν μερικοί γράφουμε ότι υπάρχει διαφορά όταν αλλάζεις καλώδια, εσύ νομίζεις ότι δικαιώνεσαι .
Κατά τα άλλα, δεν αλλοιώνεις τίποτα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.332
Παλαιότερη έκδοση...

Παρομοίως... :sneaky:
Bhutia μ..
Εγώ ποτέ δεν αλλοιωσα τα λεγόμενα άλλων, μου είναι κάτι ξένο... μάλλον με μπερδεύεις με κάποιους άλλους !!!
Αυτός είναι κι ο λόγος άλλωστε που τα κείμενα του κυρίου Χατζησταμου μπήκαν ολόκληρα με μόνο bold χαρακτήρες.
Οι ... ειδικοί στην ερμηνεία φυσικά, ως συνήθως χρησιμοποιούν μέρος των κειμένων κατά το δοκούν...
Να τα λέμε αυτά!!
Κάτι τέτοιες στιγμές αναρωτιέμαι μήπως τα έχω χαμένα,επειδή η φροντίδα σε κάποιον οικιακό μου χώρο έχει κοστίσει περισσότερο απ'όσο θα ήμουν ποτέ διατεθειμένος να ξοδέψω για καλώδια... :)

1586719104886.png

Ψευδοροφή χωρίς...σαγρέ,ψευδοτοιχίες,γεμισμένα για συγκεκριμένη επίδραση επί του RT,χωρίς αισθητική σπηλαίου και με εντοίχιση ακόμα και στα συνοδά ηλεκτρονικά...;)

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.380
Είναι μια καλή αρχή κι αυτό, αλλά όχι, αυτό που δείχνεις είναι του 2008 ενώ αυτό που λέμε είναι του 2017.

Πολύ μεγάλες και σημαντικές οι διαφορές....

Δυστυχώς, δεν αναφέρει τα ίδια.

Βέβαια, από το ολότελα, καλή κι η παναγιώταινα...

Αυτό είναι το δωρεάν, που το βρίσκουμε εύκολα όλοι για download.
Τι σόι χαϊεντάδες είστε βρε, λίγα μόλις ευρώ είναι να το αγοράσετε... Πραγματικά είναι πολύ φτηνό βιβλίο, πες ότι αγόρασες ένα SACD, ένα βινύλιο όπως ο Κοτσίδης, έλεος...

Αλήθεια τα λέει όλα, δε κάνω πλάκα...
Θα σας λυθούν όλες οι απορίες, όλες.
Για όλες τις συζητήσεις εδώ, εκεί δεν έχει "άποψη", έχει "δεδομένα", αποδεδειγμένα πράγματα, όλα σε papers της AES, όλα μελέτες σε βάθος.

Ορίστε, χρόνος υπάρχει, κάθεστε σπίτι, σε 5 μέρες το έχετε περάσει μια ανάγνωση, σε 10 μέρες μια ακόμα φορά θα καταλάβετε τα βασικά, μέχρι να λήξει ο περιορισμός θα έχει λήξει και το θέμα του όντιο για σας...

Last edited:

C

chrispo

Guest
Τι σόι χαϊεντάδες είστε βρε, λίγα μόλις ευρώ είναι να το αγοράσετε... Πραγματικά είναι πολύ φτηνό βιβλίο, πες ότι αγόρασες ένα SACD, έλεος...

..μου την σπάει η ¨γραφειοκρατία ¨...και η χαρτούρα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.332
..μου την σπάει η ¨γραφειοκρατία ¨...και η χαρτούρα.
Στο πλαίσιο της ΄΄μη αλλοίωσης΄΄ ερμηνεύεται ακολούθως :΄΄Μου τη σπάει να ξαναμελετούσα κατόπιν τη νέα έκδοση προκειμένου να εμπέδωνα τις διαφορές΄΄..,

Reaction score
12.260
Bhutia μ..
Εγώ ποτέ δεν αλλοιωσα τα λεγόμενα άλλων, μου είναι κάτι ξένο... μάλλον με μπερδεύεις με κάποιους άλλους !!!
Αυτός είναι κι ο λόγος άλλωστε που τα κείμενα του κυρίου Χατζησταμου μπήκαν ολόκληρα με μόνο bold χαρακτήρες.
Οι ... ειδικοί στην ερμηνεία φυσικά, ως συνήθως χρησιμοποιούν μέρος των κειμένων κατά το δοκούν...
Να τα λέμε αυτά!!
Μόνο που όμως, αυτά που επιλεκτικά τόνισες, αλλάζουν εντελώς το νόημα της αρχικής ανάρτησης. Για παράδειγμα, ο άνθρωπος δεν λέει ότι τα ενεργά είναι άχρηστα, αλλά ότι δεν είναι για όλες τις δουλειές. Λέει επίσης ότι το ενεργό στον χώρο για τον οποίο προορίζεται έπαιζε μια χαρά, αλλά κάτω απο τις συνθήκες του χώρου του υποψήφιου αγοραστή, δεν έλεγε μια.
Δεν είπε ότι ένας ενισχυτάκος και ένα παθητικό ηχειάκι παίζουν πιο σωστά απο τα ενεργά, απο την ισοστάθμιση, απο τη φροντίδα χώρου. Είπε ότι αν τα παραπάνω δεν στηθούν σωστά, τότε ακόμα και ένας ενισχυτάκος με ένα παθητικό ηχειάκι θα παίξουν καλύτερα. Δεν είπε ότι το dirac δεν λέει μια. Είπε ότι το εσφαλμένα ρυθμισμένο dirac δεν θα παίξει σωστά. Και πουθενά δεν είπε ότι ένα σετ καλωδίων απο μόνο του μπορεί να φτιάξει τον ήχο ( όπως έχεις υποστηρίξει εσύ ).
Τέλος, είπε και αυτά:
Αν στήσεις ένα σύστημα ώστε να συμβαδίζει με τους βασικούς κανόνες του καλού ήχου

1. ΤΟΝΙΚΗ ΙΣΣΟΡΟΠΙΑ
2. ΧΩΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ
3. ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΙΚΡΟΔΥΝΑΜΙΚΩΝ
4. ΜΕΓΑΛΟ DISPERSION για αίσθηση live χωρίς να χάνεται το κέντρο

ακούς από καλά έως πολύ καλά το 80 % των ηχογραφήσεων
ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ

που ορθώς τόνισες, αλλά για τον λάθος λόγο. Αυτά δεν είναι αποτελέσματα της χρήσης των καλωδίων, αλλά - θαρρώ ότι δεν θα δεχτώ διόρθωση στα λεγόμενά μου - προαπαιτούμενα πριν ασχοληθεί κάποιος με τα λατρεμένα απο πλευράς σου καλώδια.

Κατάλαβες τώρα γιατί λέω ότι κόβεις και ράβεις για να δώσεις το νόημα που εσύ θέλεις;

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.033
Είναι μια καλή αρχή κι αυτό, αλλά όχι, αυτό που δείχνεις είναι του 2008 ενώ αυτό που λέμε είναι του 2017.

Πολύ μεγάλες και σημαντικές οι διαφορές....

Δυστυχώς, δεν αναφέρει τα ίδια.

Βέβαια, από το ολότελα, καλή κι η παναγιώταινα...

Τι σόι χαϊεντάδες είστε βρε, λίγα μόλις ευρώ είναι να το αγοράσετε... Πραγματικά είναι πολύ φτηνό βιβλίο, πες ότι αγόρασες ένα SACD, ένα βινύλιο όπως ο Κοτσίδης, έλεος...

Αλήθεια τα λέει όλα, δε κάνω πλάκα...
Θα σας λυθούν όλες οι απορίες, όλες.
Για όλες τις συζητήσεις εδώ, εκεί δεν έχει "άποψη", έχει "δεδομένα", αποδεδειγμένα πράγματα, όλα σε papers της AES, όλα μελέτες σε βάθος.

Ορίστε, χρόνος υπάρχει, κάθεστε σπίτι, σε 5 μέρες το έχετε περάσει μια ανάγνωση, σε 10 μέρες μια ακόμα φορά θα καταλάβετε τα βασικά, μέχρι να λήξει ο περιορισμός θα έχει λήξει και το θέμα του όντιο για σας...
στειλε ρε Κωστα ενα λινκ απο ευρωπη η απο ελλαδα καλυτερα να το αγορασουμε, τι το παιδευεις το πραμα;

αντε θα πουλησω ενα βινυλιο να το παρω, κανονισε, οχι απ τα πολυ καλα ε;

C

chrispo

Guest
Στο πλαίσιο της ΄΄μη αλλοίωσης΄΄ ερμηνεύεται ακολούθως :΄΄Μου τη σπάει να ξαναμελετούσα κατόπιν τη νέα έκδοση προκειμένου να εμπέδωνα τις διαφορές΄΄..,

Παρεπιμπτόντως , για το φίλο Bhutia, ευρέθη και το PDF της 3rd edition, αντιστοίχως.

Reaction score
12.260
Υ.Γ. @leandros Καλό θα είναι να ξεκαθαριστεί το ότι δεν στη πέφτω, αλλά ότι διαφωνώ με αυτή σου τη τακτική. Στα πλαίσια συζήτησης μεταξύ ώριμων ανθρώπων, καλό είναι να λέμε ( και να αποδεχόμαστε ) τα πράγματα ως έχουν. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο και καμία επιλεκτική αναφορά στο οτιδήποτε.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Μόνο που όμως, αυτά που επιλεκτικά τόνισες, αλλάζουν εντελώς το νόημα της αρχικής ανάρτησης. Για παράδειγμα, ο άνθρωπος δεν λέει ότι τα ενεργά είναι άχρηστα, αλλά ότι δεν είναι για όλες τις δουλειές. Λέει επίσης ότι το ενεργό στον χώρο για τον οποίο προορίζεται έπαιζε μια χαρά, αλλά κάτω απο τις συνθήκες του χώρου του υποψήφιου αγοραστή, δεν έλεγε μια.
Δεν είπε ότι ένας ενισχυτάκος και ένα παθητικό ηχειάκι παίζουν πιο σωστά απο τα ενεργά, απο την ισοστάθμιση, απο τη φροντίδα χώρου. Είπε ότι αν τα παραπάνω δεν στηθούν σωστά, τότε ακόμα και ένας ενισχυτάκος με ένα παθητικό ηχειάκι θα παίξουν καλύτερα. Δεν είπε ότι το dirac δεν λέει μια. Είπε ότι το εσφαλμένα ρυθμισμένο dirac δεν θα παίξει σωστά. Και πουθενά δεν είπε ότι ένα σετ καλωδίων απο μόνο του μπορεί να φτιάξει τον ήχο ( όπως έχεις υποστηρίξει εσύ ).
Τέλος, είπε και αυτά:
Αν στήσεις ένα σύστημα ώστε να συμβαδίζει με τους βασικούς κανόνες του καλού ήχου

1. ΤΟΝΙΚΗ ΙΣΣΟΡΟΠΙΑ
2. ΧΩΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ

που ορθώς τόνισες, αλλά για τον λάθος λόγο. Αυτά δεν είναι αποτελέσματα της χρήσης των καλωδίων, αλλά - θαρρώ ότι δεν θα δεχτώ διόρθωση στα λεγόμενά μου - προαπαιτούμενα πριν ασχοληθεί κάποιος με τα λατρεμένα απο πλευράς σου καλώδια.

Κατάλαβες τώρα γιατί λέω ότι κόβεις και ράβεις για να δώσεις το νόημα που εσύ θέλεις;
Δεν είμαστε ίδιοι Νίκο, δε μετέφρασα τίποτα κατά το δοκούν!
Τίποτα απολύτως!

Είπε ενεργά οκ μέχρι 2μ μετά τα 2 μ γεια σας!
Είπε ότι σκηνή δε κάνουν τα ενεργά μόνιτορ όπως τα home audio ηχεία,

Είπε ακόμα και στο στούντιο παίζει με παθητικά και με καλώδια για να φτιάξει τον ήχο,
Είπε, ο χώρος είναι στη τρίτη θέση της λίστας του και στο 75% των περιπτώσεων παίζει όπως είναι η με πολύ μικρές παρεμβάσεις,

είπε ότι ακόμα και μεγάλα πολυκάναλα με ενεργά και σαμπ,όπως του Ντοκ ένα μεγάλο σοβαρό παθητικό σεταπ το στέλνει για ξοβεργες,

είπε τα καλώδια ακούγονται και κανένα plug-in δε τα αντικαθιστά,

είπε ότι το dsp δουλεύει αρκεί να είναι σωστό απόλυτα στη ρύθμιση γιατί αλλιώς παίζει χειρότερα από αντισταθμιστο.
Πολλά είπε ρε φίλε, λίγοι πάλι όμως τα κατάλαβαν.. δυστυχώς!!

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
Υ.Γ. @leandros Καλό θα είναι να ξεκαθαριστεί το ότι δεν στη πέφτω, αλλά ότι διαφωνώ με αυτή σου τη τακτική. Στα πλαίσια συζήτησης μεταξύ ώριμων ανθρώπων, καλό είναι να λέμε ( και να αποδεχόμαστε ) τα πράγματα ως έχουν. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο και καμία επιλεκτική αναφορά στο οτιδήποτε.
Τι να ξεκαθαριστεί ρε φίλε?
Αν ορισμένοι δεν καταλαβαίνουν πως εδώ κρίνονται οι απόψεις και όχι τα πρόσωπα, ας νομίζουν ότι θέλουν.
Στα κοκόβια μας.

C

chrispo

Guest
Επειδή θέλει sign up και δεν έχω χρόνο να το δοκιμάσω τώρα, φαντάζομαι ότι δουλεύει.

Ελπίζω να μη μας κάνει τίποτα κόμσες , επειδή είμαστε εκτός US

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.033
Δεν είμαστε ίδιοι Νίκο, δε μετέφρασα τίποτα κατά το δοκούν!
Τίποτα απολύτως!

Είπε ενεργά οκ μέχρι 2μ μετά τα 2 μ γεια σας!
Είπε ότι σκηνή δε κάνουν τα ενεργά μόνιτορ όπως τα homr audio ηχεία,

Είπε ακόμα και στο στούντιο παίζει με παθητικά και με καλώδια για να φτιάξει τον ήχο,
Είπε, ο χώρος είναι στη τρίτη θέση της λίστας του και στο 75% των περιπτώσεων παίζει όπως είναι η με πολύ μικρές παρεμβάσεις,

είπε ότι ακόμα και μεγάλα πολυκάναλα με ενεργά και σαμπ,όπως του Ντοκ ένα μεγάλο σοβαρό παθητικό σεταπ το στέλνει για ξοβεργες,
είπε τα καλώδια ακούγονται και κανένα plug-in δε τα αντικαθιστά,
είπε ότι το dsp δουλεύει αρκεί να είναι σωστό απόλυτα στη ρύθμιση γιατί αλλιώς παίζει χειρότερα από αντισταθμιστο.
Ευτυχως που τα καταλαβες σωστα κι απολυτα οσα γραφτηκαν , και φυσικα δε τα μπερδεψες ουτε τα παρερμηνεψες ουτε και κρατησες κομματια κομματια μπας και βγει κανα πορισμα που να ταιριαζει με τις αποψεις σου, ετσι για συμπαρασταση...

φανταζεσαι να τα καταλαβαινες και λαθος ε;!

;) 8-)

Reaction score
30.454
Τέλος, είπε και αυτά:

1. ΤΟΝΙΚΗ ΙΣΣΟΡΟΠΙΑ
2. ΧΩΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ

Δεν έχει πλέον νόημα να το συνεχίζεις.
Ο Χατζησταμου έκανε μια μεστή τοποθέτηση η οποία δε λέει τίποτα περισσότερο η λιγότερο από αυτά που έχουν μαλλιασει οι γλώσσες του αφτχια, του μπουτχια και πολλών άλλων να λένε τόσα χρόνια, δίνοντας τη δυνατότητα σε πολλούς αδαείς όπως η αφεντιά μου να ξεστραβωθουμε εάν το επιλέξουμε.
Δυστυχώς, θέλω να πιστεύω για λόγους ευγένειας απέναντι σε όλους, η τοποθέτησή του ήταν τόσο πολύ "στρογγυλεμενη", ώστε να δίνει τη δυνατότητα στον κάθε αστείο χρυσαυτια να την κάνει "σημαία", πιστεύοντας πως αυτά που γράφει ο Χατζησταμου επικυρωνουν τις γελοιότητες που μας τσαμπουναει στο φόρουμ.
Θεωρώ πως η τοποθέτησή του θα μπορούσε να είναι πολύ πιο" κοφτή"και τεχνοκρατικη, αλλά αυτό θα ενοχλουσε πολλούς, πράγμα που κανένας επαγγελματίας δε θα ήθελε να κάνει απέναντι σε δυνητικούς πελάτες του. Και σίγουρα δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό σε αυτό.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
Λίγοι κατάλαβαν όντως.
Εσύ πάλι , κατάλαβες λάθος !
Δεν πειράζει , κανείς δεν ήξερε μέχρι να μάθει.
Αν δεν θέλει να μαθει, δικαίωμά του , αλλά καλό είναι να ξεκαβαλήσει το καλάμι και να πάει να πρήξει άλλους με την αποψάρα του που δεν χωρά αμφισβήτηση.

Reaction score
1.056
Παιδιά, κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και μελετήστε καλά το βιβλίο του Τουλ.

Ούτε ο Χατζησταμος ούτε γω ούτε κανείς δεν ξέρει περισσότερα από τον Τουλ...

Όλα είναι κει. Όλα. Θα σας λυθούν όλες οι απορίες.

Αν μελετήσετε σωστά και πλήρως το βιβλίο αυτό, δε θα έχουμε σχεδόν τίποτα να συζητάμε εδώ. Μόνο για τον κορονοϊό θα λέμε...

Θα συμφωνούμε σε όλα, και απλώς θα πίνουμε μπύρες σε κάθε ευκαιρία. Αλήθεια σας λέω. Όλα είναι κει μέσα γραμμένα.
Για τα καλωδια εχει κανει καποια μελετη ? Αν ναι ποιο το συμπερασμα του ?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.007
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell