Από nordost σε κάτι άλλο !!!

Reaction score
2.826
Δεν υπάρχουν αυτά που διαβάζω, πραγματικά δεν τα βγάζει κανένας πέρα μαζί σας, είστε σαν τους Σκοπιανούς διαστρεβλώνετε την ιστορία,, διαβάστε πρόταση πρόταση και βγάλτε την κεντρική ιδέα το που θέλει να καταλήξει αυτό το κείμενο.

Reaction score
12.260
Είπε ενεργά οκ μέχρι 2μ μετά τα 2 μ γεια σας!
Μένει τώρα να δούμε πόσοι απο εμάς έχουμε ηχεία που μπορούν να παίξουν σωστά πέραν των δύο μέτρων. Όχι με το αυτί, με μέτρηση. ;)
Είπε ότι σκηνή δε κάνουν τα ενεργά μόνιτορ όπως τα home audio ηχεία
Αυτό δεν το κατάλαβα. Δεν έχω ακούσει ενεργά μόνιτορ, οπότε δεν μπορώ να έχω άποψη. Και επειδή όλο και κάποιος καλοθελητής θα πεταχτεί πάλι. ναι, τα ενεργά έχουν όλα τα χαρακτηριστικά εκείνα που τους δίνουν το αβαντάζ. Πολυενίσχυση, ενισχυτές επιλεγμένοι για τις μονάδες που καλούνται να οδηγήσουν και παίζουν προ-κροσαρισμένοι ( συγκεκριμένο εύρος ο καθένας ), συνήθως ενσωματωμένη λειτουργία dsp, αποφυγή περιτών καλωδιώσεων.

Είπε ακόμα και στο στούντιο παίζει με παθητικά και με καλώδια για να φτιάξει τον ήχο
Αυτό πρέπει να το ξαναδιαβάσω για να καταλάβω τί εννοεί.

Είπε, ο χώρος είναι στη τρίτη θέση της λίστας του και στο 75% των περιπτώσεων παίζει όπως είναι η με πολύ μικρές παρεμβάσεις,
Σε αναμονή της απάντησης του κου Χατζηστάμου ως προς το φλέγον - κατά τη γνώμη μου - της ισορροπίας ανάμεσα στα ηχεία.

είπε τα καλώδια ακούγονται και κανένα plug-in δε τα αντικαθιστά,
Ως προς την ανάλυση. Εγώ όμως εξακολουθώ να έχω την απορία: τί κάνει ένα καλώδιο να παίζει πιο αναλυτικά; Και αυτό που ακούμε συνήθως είναι ανάλυση ή τονική διαφοροποίηση που μας δίνει την εντύπωση της ανάλυσης;

είπε ότι το dsp δουλεύει αρκεί να είναι σωστό απόλυτα στη ρύθμιση γιατί αλλιώς παίζει χειρότερα από αντισταθμιστο.
Ναι, αλλά πρέπει να μας εξηγήσει τί καθιστά κακή μια ρύθμιση,ε?

Reaction score
690
Δεν έχει πλέον νόημα να το συνεχίζεις.
Ο Χατζησταμου έκανε μια μεστή τοποθέτηση η οποία δε λέει τίποτα περισσότερο η λιγότερο από αυτά που έχουν μαλλιασει οι γλώσσες του αφτχια, του μπουτχια και πολλών άλλων να λένε τόσα χρόνια, δίνοντας τη δυνατότητα σε πολλούς αδαείς όπως η αφεντιά μου να ξεστραβωθουμε εάν το επιλέξουμε.
Δυστυχώς, θέλω να πιστεύω για λόγους ευγένειας απέναντι σε όλους, η τοποθέτησή του ήταν τόσο πολύ "στρογγυλεμενη", ώστε να δίνει τη δυνατότητα στον κάθε αστείο χρυσαυτια να την κάνει "σημαία", πιστεύοντας πως αυτά που γράφει ο Χατζησταμου επικυρωνουν τις γελοιότητες που μας τσαμπουναει στο φόρουμ.
Θεωρώ πως η τοποθέτησή του θα μπορούσε να είναι πολύ πιο" κοφτή"και τεχνοκρατικη, αλλά αυτό θα ενοχλουσε πολλούς, πράγμα που κανένας επαγγελματίας δε θα ήθελε να κάνει απέναντι σε δυνητικούς πελάτες του. Και σίγουρα δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό σε αυτό.

Reaction score
4.707
Μας κοροϊδεύεις Κωστάκη ετσι; Εσύ δε μας έχεις πρήξει ότι τα αυτιά είναι μόνο για στέκονται τα γυαλιά; Τώρα τα "γυρίζεις"; Ναι, δυστυχώς αυτο ακριβώς κανεις και ΔΕΝ εκπλήσσομαι, καθόλου..
Μου θυμίζει Μαρξ.
Γκραουτσο Μαρξ βεβαιως:
"Αυτές είναι οι αρχές μου, εάν δεν σας αρέσουν...έχω κι'αλλες" :laugh:

Και επ' ευκαιρία τι είναι αυτή
η περίφημη τονική ισορροπία Υπάρχει πουθενά;

Last edited:

Reaction score
15.543
Δεν είμαστε ίδιοι Νίκο, δε μετέφρασα τίποτα κατά το δοκούν!
Τίποτα απολύτως!

Είπε ενεργά οκ μέχρι 2μ μετά τα 2 μ γεια σας!
Είπε ότι σκηνή δε κάνουν τα ενεργά μόνιτορ όπως τα home audio ηχεία,

Είπε ακόμα και στο στούντιο παίζει με παθητικά και με καλώδια για να φτιάξει τον ήχο,
Είπε, ο χώρος είναι στη τρίτη θέση της λίστας του και στο 75% των περιπτώσεων παίζει όπως είναι η με πολύ μικρές παρεμβάσεις,

είπε ότι ακόμα και μεγάλα πολυκάναλα με ενεργά και σαμπ,όπως του Ντοκ ένα μεγάλο σοβαρό παθητικό σεταπ το στέλνει για ξοβεργες,

είπε τα καλώδια ακούγονται και κανένα plug-in δε τα αντικαθιστά,

είπε ότι το dsp δουλεύει αρκεί να είναι σωστό απόλυτα στη ρύθμιση γιατί αλλιώς παίζει χειρότερα από αντισταθμιστο.
Πολλά είπε ρε φίλε, λίγοι πάλι όμως τα κατάλαβαν.. δυστυχώς!!
εγω αυτο κρατησα μονο ....κλασσική απο ενεργό το ξεχνάς :lolsign:

αυτος ειναι ο κανονας ομως.....το budget

Δεν υπάρχει κανένας κανόνας πως ένα παθητικό σύστημα είναι κατώτερο απο ενεργό. Κάθε ένα έχει + και -
ανάλογα το budget, το στύλ μουσικής ( κλασσική απο ενεργό το ξεχνάς , Rock ποιό εύκολα θα πάιξει ενεργό ), το χώρο, την απόσταση ακρόασης και βέβαια ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΘΕ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.332
Μου θυμίζει Μαρξ.
Γκραουτσο Μαρξ βεβαιως:
"Αυτές είναι οι αρχές μου, εάν δεν σας αρέσουν...έχω κι'αλλες" :laugh:

Και επ' ευκαιρία τι είναι αυτή
η περίφημη τονική ισορροπία Υπάρχει πουθενά;
Τονική ισορροπία είναι ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούν οι συχνοτικές ζώνες από το αναπαραγόμενο σήμα.

1586725022497.png

Ο Bob Katz στο σύγγραμμα "Mastering Audio : The Art and the Science " έχει διαχωρίσει το ακουστό φάσμα σε τέσσαρες διακριτές ζώνες :κάτω των 250 Hz , 250-2000 Hz , 2-8 KHz και άνω των 8 Khz.

Η συχνοτική συνιστώσα της ισορροπίας έγκειται στο να μην ξέφευγαν οι στάθμες από επιμέρους συνιστώσες του σήματος πέρα από καθιερωμένα όρια εντός καθεμίας από τις επιμέρους ζώνες.
1586726091035.png

Η δυναμική συνιστώσα της ισορροπίας έγκειται στη διατήρηση συγκεκριμένων διαφορών στη στάθμη ανάμεσα στις ενότητες δεδομένου μουσικού έργου (μακροδυναμική) αλλά και στις ρυθμικές εναλλαγές ανάμεσα σε διαφορετικά όργανα καθόλη την εκτέλεση αυτού του έργου (μικροδυναμική).

Last edited:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
1)Μένει τώρα να δούμε πόσοι απο εμάς έχουμε ηχεία που μπορούν να παίξουν σωστά πέραν των δύο μέτρων. Όχι με το αυτί, με μέτρηση. ;)

2)Αυτό δεν το κατάλαβα. Δεν έχω ακούσει ενεργά μόνιτορ, οπότε δεν μπορώ να έχω άποψη. Και επειδή όλο και κάποιος καλοθελητής θα πεταχτεί πάλι. ναι, τα ενεργά έχουν όλα τα χαρακτηριστικά εκείνα που τους δίνουν το αβαντάζ. Πολυενίσχυση, ενισχυτές επιλεγμένοι για τις μονάδες που καλούνται να οδηγήσουν και παίζουν προ-κροσαρισμένοι ( συγκεκριμένο εύρος ο καθένας ), συνήθως ενσωματωμένη λειτουργία dsp, αποφυγή περιτών καλωδιώσεων.

3)Αυτό πρέπει να το ξαναδιαβάσω για να καταλάβω τί εννοεί.

4)Σε αναμονή της απάντησης του κου Χατζηστάμου ως προς το φλέγον - κατά τη γνώμη μου - της ισορροπίας ανάμεσα στα ηχεία.

5)Ως προς την ανάλυση. Εγώ όμως εξακολουθώ να έχω την απορία: τί κάνει ένα καλώδιο να παίζει πιο αναλυτικά; Και αυτό που ακούμε συνήθως είναι ανάλυση ή τονική διαφοροποίηση που μας δίνει την εντύπωση της ανάλυσης;

6)Ναι, αλλά πρέπει να μας εξηγήσει τί καθιστά κακή μια ρύθμιση,ε?
ρε συ Νικο, μες την απορία είσαι!
Έξι σημεία είχε και έχεις απορία στα 5!!..και τα έβαλα και όπως τα είχε γράψει!!
Μόνο το σημείο που αναφέρει ότι ένα καλό δικάναλο τα έχει για τη πλάκα του συστήματα επιπέδου ντοκ δε με ρώτησες, παρόλα αυτά μου απάντησες!!
πάμε λοιπόν:
1)σε πόσα σπίτια έχεις μπει και τα ηχεία είναι κοντύτερα των δύο μέτρων από τη θέση ακρόασης και σε πόσο πιο μακριά από τα 2μ ακριβώς?? Επίσης , με εξαίρεση τους dedicated χώρους, όλοι οι υπόλοιποι θνητοί δεν ακούμε συνήθως βιδωμένοι στο sweetspot!

2)τα ενεργά μόνιτορ δεν είναι σχεδιασμένα γι'αυτό που κάποιοι προσπαθούν να πλασάρουν ότι είναι.
Ο σχεδιασμός τους είναι για studio monitor, επομένως είναι για ακρόαση από κοντινές αποστάσεις και να σε κοιτάνε.
Αλλιώς...φούτσες.. αντιθέτως τα home audio ηχεία είναι φτιαγμένα για να παράγουν το phantom κανάλι ανάμεσα τους και να δημιουργούν αυτό τον ηχητικό τοίχο που ανέφερε ο κύριος Χατζηστάμου.

3)χρειάζεται εξήγηση? Λέει ο άνθρωπος ότι στο στούντιο που κάνει mastering ακούει με παθητικά ηχεία και με καλώδια για να έχει το ηχητικό αποτέλεσμα που επιθυμεί. ΤΙ παραπάνω να εξηγήσει δηλαδή?

4)ασχολίαστο...

5)το θέμα δεν είναι να λυθούν οι δικές σου απορίες, αλλά αν όντως όπως λες παρουσίασα πράγματα και καταστάσεις που δεν έγραψε ο κύριος Χατζηστάμου, κι αν εντέλει είπε ότι τα plugins δεν αντικαθιστούν τις δυνατότητες των καλωδίων

6)τέλος(ελπίζω!) κακή ρύθμιση είναι αυτό ακριβώς που λέει...κακή!..μη σωστή..ατελής..λάθος..όλα αυτά ή μέρος αυτών ή ένα απ αυτά.

Reaction score
4.707
Μπορεί να έχω αντιρρήσεις για τον τρόπο που επικοινωνεί ο Κώστας
Αλλά είμαι σίγουρος ότι έχει κάνει εξαιρετική δουλειά με το σύστημα του.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.332
2)τα ενεργά μόνιτορ δεν είναι σχεδιασμένα γι'αυτό που κάποιοι προσπαθούν να πλασάρουν ότι είναι.
Ο σχεδιασμός τους είναι για studio monitor, επομένως είναι για ακρόαση από κοντινές αποστάσεις και να σε κοιτάνε.
Αλλιώς...φούτσες.. αντιθέτως τα home audio ηχεία είναι φτιαγμένα για να παράγουν το phantom κανάλι ανάμεσα τους και να δημιουργούν αυτό τον ηχητικό τοίχο που ανέφερε ο κύριος Χατζηστάμου.
Υπάρχουν ενεργά με σαφή διάκριση : εγγύς ,μέσου , άπω πεδίου σε συνάρτηση με τις ενδεδειγμένες αποστάσεις ακρόασης.

Τα δε κύρια ηχεία από mastering setup είναι οι καλύτερες δυνατές εκδόσεις ηχείων ιδανικών για τυπική οικιακή χρήση.

΄΄Τείχος από Ήχο΄΄ απουσία κεντρικού καναλιού...Δε λέω,φιλόδοξον,αλλά ΄΄την ανάγκη φιλοτιμία εποίησεν ΄΄... :sneaky:

1586727176155.png

Attachments

Last edited:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Υπάρχουν ενεργά με σαφή διάκριση : εγγύς ,μέσου , άπω πεδίου σε συνάρτηση με τις ενδεδειγμένες αποστάσεις ακρόασης.

Τα δε κύρια ηχεία από mastering setup είναι οι καλύτερες δυνατές εκδόσεις ηχείων ιδανικών για τυπική οικιακή χρήση.

΄΄Τείχος από Ήχο΄΄ απουσία κεντρικού καναλιού...Δε λέω,φιλόδοξον,αλλά ΄΄την ανάγκη φιλοτιμία εποίησεν ΄΄...
bhutia m..άστο..
....δε μαζεύεται το σημερινό....
...όσο φιλότιμες προσπάθειες και να κάνεις..
...δεν..
..και ξέρεις ότι σε συμπαθώ ε?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.332
bhutia m..άστο..
....δε μαζεύεται το σημερινό....
...όσο φιλότιμες προσπάθειες και να κάνεις..
...δεν..
..και ξέρεις ότι σε συμπαθώ ε?
Μην ανησυχείς,δεν είναι του χαρακτήρος μου να...έπεφτα να σε φάω.Κάτι τέτοιο θα έκαναν μονάχα τα...τούβλα από το ΄΄Wall of Sound΄΄.

:sneaky:

Reaction score
2.826
Δεν βλέπω επίπεδο, Πάνια το έχουμε καταντήσει, βωμολοχίες ένθεν δεν συνάδει με τους κανόνες.

Παρότι το AVsite προωθεί την ανταλλαγή απόψεων και στηρίζει τη μοναδικότητα κάθε προσωπικότητας, μηνύματα που θα υπερβαίνουν τα όρια σε προσωπικές αντιπαραθέσεις, όπως για παράδειγμα υβριστικές εκφράσεις και προσωπικές επιθέσεις μεταξύ μελών απαγορεύονται και θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.007
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell