Καλώδια και θύματα

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Δεν παύει όμως να με ενοχλεί το ότι στο κείμενο περί του "ΜΑGNUM OPUS" απουσιάζει και το ελάχιστο ψήγμα αντικειμενικής τεκμηρίωσης, ώστε να δικαιολογηθεί η τιμή του.
Κι εμένα. Αλήθεια και απολύτως ειλικρινά.

Ας προσπαθήσουμε όμως να δούμε πίσω από την τιμή και την (μη - έχεις δίκαιο) περιγραφή των χαρακτηριστικών. Μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι είναι ηλίθιοι και απατεώνες; Εγώ δε νομίζω ότι μπορούμε να τους προσάψουμε τέτοιους χαρακτηρισμούς. Σε μια άκρως καπιταλιστική κοινωνία όπως η Αμερική όπου ο καθένας μπορεί να τιμολογεί οπως νομίζει, αυτό είναι απολύτως θεμιτό. Ουδέν πρόβλημα!

Αυτό που όμως θαυμάζω σ' αυτούς είναι το φορολογικό κομμάτι. Σ' αυτό τους :hi:!!

Νομίζω είναι σαφές: απευθύνονται σε ανθρώπους που τη λογική των αγορών τους εμείς πολύ απλά δε μπορούμε να κατανοήσουμε...

C

chrispo

Guest
..πάντως για να τα βγάζουν τα καλώδια αυτά....σημαίνει πως υπάρχει αγοραστικό κοινό. Το κοινό αυτό προφανώς έχει τελείως διαφορετικά δεδομένα από εμάς, όπως και άλλο τρόπο σκέψης και τρόπο ζωής. Ok, δεκτό..δεν είναι για εμάς.

P

PMC

Guest
Πρεπει να ειναι και αναλογα καλωδιωμενο για να κοστιζει τοσο :tongue:
..πάντως για να τα βγάζουν τα καλώδια αυτά....σημαίνει πως υπάρχει αγοραστικό κοινό. Το κοινό αυτό προφανώς έχει τελείως διαφορετικά δεδομένα από εμάς, όπως και άλλο τρόπο σκέψης και τρόπο ζωής. Ok, δεκτό..δεν είναι για εμάς.
Νομίζω είναι σαφές: απευθύνονται σε ανθρώπους που τη λογική των αγορών τους εμείς πολύ απλά δε μπορούμε να κατανοήσουμε...

Υπάρχει κόσμος που έχει πολλά λεφτά και δεν ξέρει που να τα ξοδέψει.....
Αυτές οι εταιριες είναι μια κάποια λύση σε αυτά τα προβλήματα .....

(Υπάρχουν και σε αυτό το φόρουμ μερικοί αλλά δεν γράφουν ποτέ. Μόνο διαβάζουν και γελάνε )

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
..τα είπες όλα σε λίγες σειρές! Αυτό ακριβώς συμβαίνει..

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.682
μια μερσεντες λοιπον σαν την πιο πανω δεν εχει σχεδιαστει για καποιον ειδικα
Ειναι ενα αμαξι για οποιον θελει να διαθεσει το πιο πανω ποσο.....
Το καλωδιο ....? το καλωδιο τωρα.......
Η συμπεριφορα μου θυμιζει κατι τυπους απο το πρακτικερ που πσωνιζουν ενα ποδηλατακι ....ισα να ρολαρει
Και βλεπουν σε μια βιτρινα ενα gt fury ,,,,,Και γελανε πιστευοντας οτι δεν κανει κατι παραπανω απο την ταπεινη σιδερια τους,
Στο καλωδιο τωρα...ευχομαι απο καρδιας...να γινουν ολοι τοσο πλουσιοι ....που να εχουν λεφτα..
Οταν θα εχουν λεφτα ειναι θεμα χρονου ποτε θα αποκτησουν και μυαλο....
Γιατι το καλωδιο θα το βαλουν σε ενα στερεοφωνικο γοητρου,,,,και αν την πατησουν μια
(γιατι του φιλου τους το καλωδιο παιζει στα αυτια τους πιο καλα απο το δικο του).
.........την επομενη φορα...θα ειναι πιο προσεκτικοι....
Γενικα οι πλουσιοι ειναι καχυποτποι.........
Περα απο το τι ειναι ο καθενας........τα πιο πανω καλωδια ...ξανα ευχες........κατασκευαζονται ( κακο να μην ξερουμε πως).......πανω στον συστημα τους καθενος....
Θα μου πεις τι πινεις ρε rg,,,,,,,,
Αληθεια φιλε....και ειναι κακο ποτο......η αληθεια....οπως ελεγε ο παλαμας λαμπει και σφαζει........
Κατω στην κατω βουλα ενας βετερανος του ειδους....(λευτερης...καρ......λης)
Το 10 μπηκε στο τρυπακι (παντα ηταν) να παραγγειλει καλωδια για τον Η της levinson (oπως την λεει)
Και να τα παρει μονο αν ακουγονται πιο καλα απο τα ντεμο του εδω αντιπροσωπου που ηταν σχεδιασμενα για αλλο σετ.....
Και την ακουσε ο παπουλης......και παντα οταν ακουγε κατι ημουν εκει να του αλλαζω καλωδια ....και να τσεκαρω τα αυτια. του.....
Αν και αλλα καλωδια παιξαν καλυτερα στο συστημα του ...........αυτα παιξαν πιο καλα απο τα ντεμο της εταιριας και το αντιπροσωπου,..............
Δυστυχως αν ακουσεις τετοια καλωδια....ΤΟΣΟ ΑΚΡΙΒΑ......καταλαβαινεις γιατι η μερσεντες ενω εχει 4 τροχους....ειναι πιο αμαξι απο ενα κια................Ευχες για ακροασεις..........σε πανακριβα προιοντα (οποιου ειδους)......ετσι μπας και δουμε τι αλλο μπορει να υπαρχει εκει ωκσω.....και το μισος μας δεν μας αφηνει ......να αφησουμε το πηρουνι του σανου.............................(50 ευρω εκαστος παρακαλω περναμε δυσκολες μερες).............
θα θελα όμως να το διευκρινήσεις...γιατί δεν είσαι αποκλειστικός καλωδιάς....αλλά πάντα έστρωνες
και τον χώρο σου
και χρησιμοποιούσες
και audyssey τουλάχιστον τα χρόνια που σε πρόλαβα
+ χρήση sub

ο μπάρμπας που λες τι ακριβώς άκουγε?
έστρωνε συχνότητες με τα καλώδια ή το διαφορετικό άκουσμα που λες είχε να κάνει με το resolution που τόνισε και ο κύριος Χατζηστάμου?

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
(Υπάρχουν και σε αυτό το φόρουμ μερικοί αλλά δεν γράφουν ποτέ. Μόνο διαβάζουν και γελάνε )
..δε με εκπλήσσει. Το πιστεύω.

Θα ήθελα όμως να γράφουν, εάν το έκαναν εγώ θα ακουγα τις αποψεις τους μέ ειλικρινές ενδιαφέρον. Μόνο κέρδος θα αποκόμισα. Και δεν εννοώ οικονομικό..

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
θα θελα όμως να το διευκρινήσεις...γιατί δεν είσαι αποκλειστικός καλωδιάς....αλλά πάντα έστρωνες
και τον χώρο σου
και χρησιμοποιούσες
και audyssey τουλάχιστον τα χρόνια που σε πρόλαβα
+ χρήση sub
κοιτα ο πανω χωρος ελαβε χωρα το 2002 (πριν ηταν στο πατρικο μου) απο το 2002...ειχα καλωδια αναλογα με την τσεπη μου και τις συγκυριες.........μετα το 07 αγορασα την μοναδα οντισι......βεβαια απο το 04 ειχα ντυσει τον χωρο μου με auralex...οταν πολλοι εδω μεσα κοβαν τον πατσα με το πσααλιδι
(που ελεγε ο ζηκος)......
και το 05 μετα απο συμβουλη γνωστου καλιμπρειτορ.....φωναξα τον μαρκουλη....για να κανει ηχοβολισμο στον χωρο μου.....οταν η πληοψηφια αντε να ακουσε πολις απο αμερικανικα χεριασμενα κασονια.
Απο τον 10/09 που πηγα στην υπογα ειχε διαστασεις golden ratio κατα καρντας ευαγγελιο.....και εγινε οτι εγινε μεχρι το 15.....

ο μπάρμπας που λες τι ακριβώς άκουγε?
αστα.....ακουγε ο παπους ...το 02 του πηγα τσακιριδη φιλτρο.....και ακουγε οτι καθαριζαν τα οργανα αλλα στενευε την σκηνη......Και απο τα καλωδια ακουγε.......και ειχε παρει απο τα ανγωστα (σχεδον σε ολους nbs ) μεχρι πολλα....παρα πολλα.......
έστρωνε συχνότητες με τα καλώδια ή το διαφορετικό άκουσμα που λες είχε να κάνει με το resolution που τόνισε και ο κύριος Χατζηστάμου?
Οχι απλα ακουγε και αποφασιζε.....και πουλησε τον ρολαντ...σε αλλο βουλιωτη...που τον πουλησε σε ενα αιγαλαιωτη...(που εχει 2 ιδιους) και τρεχει 4 sl3....λογκαν...........που επισεις πηρε το μεγαλο purist απο μενα που το πηρα απο τον ανωβουλιωτη....που το ειχε παρει απο αλλο μελος...........
Ολα γυρω γυρω γυρνανε.........και εφτασε ο παπους να ψαχνει να πουλησει
ενα σετακι λεβινσον...με ρεβελ σαλουν...και τα καλωδια που εφερνε καποτε ο ξυθαλης ο οποιος δουλευε στο λυρικ μεχρι το 1981...............(πωπω τα ειπα σχεδον ολα....).........

daharis666

Moderator
Reaction score
79.682
Οχι απλα ακουγε και αποφασιζε.....και πουλησε τον ρολαντ...σε αλλο βουλιωτη...που τον πουλησε σε ενα αιγαλαιωτη...(που εχει 2 ιδιους) και τρεχει 4 sl3....λογκαν...........που επισεις πηρε το μεγαλο purist απο μενα που το πηρα απο τον ανωβουλιωτη....που το ειχε παρει απο αλλο μελος...........
Ολα γυρω γυρω γυρνανε.........και εφτασε ο παπους να ψαχνει να πουλησει
ενα σετακι λεβινσον...με ρεβελ σαλουν...και τα καλωδια που εφερνε καποτε ο ξυθαλης ο οποιος δουλευε στο λυρικ μεχρι το 1981...............(πωπω τα ειπα σχεδον ολα....).........
πάλι δεν λες-περιγράφεις όμως το τι άκουγε...

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Τελικά αγαπητέ @leandros ο παραπάνω κατασκευαστής (πιθανόν βιοτέχνης, δεν γνωρίζω) με το καλώδιο των 65000$ είναι ή όχι απατεώνας (ασχέτως αν απευθύνεται στην αγορά των πλουσίων και με ότι αυτό συνεπάγεται);;
Ότι πεις θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σου. :vinsent:
Όχι, δεν είναι απατεώνας.
Σε μια ελεύθερη αγορά για να επιβιώνει μια εταιρία με τόσο υψηλές τιμές πώλησης πάει να πει ότι το προϊόν που παράγει έχει και το αντίστοιχο αγοραστικό κοινό που απευθύνεται.

Επίσης είναι σίγουρο, ότι αυτός ο υποψήφιος πελάτης που θα δώσει 65k για το εν λόγω καλώδιο.. μόνο κορόιδο δεν είναι για να έχει δημιουργήσει τέτοια περιουσία που να σκέφτεται να δώσει.. χαλαρά 65k για καλώδιο!
Απλά είναι κάποια προϊόντα που δεν αφορούν το ευρύ κοινό αλλά στοχευμένη κατηγορία υποψηφίων πελατών.
Τόσο λοιπόν η μογκαμι όσο και η synergistic research, ή η όποια άλλη εταιρία έχουν ένα target group που απευθύνονται.. τόσο απλά!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
δεν ημουν στο κεφαλι του....
βασικα ακουγε και αξιολογουσε.... εχω προλαβει
moster sigma retro το 86....audioquest....nbs.....cardas....πυργαρουση κιμπερ..γιαμαμουρα.......Και ακομα θα εχει καλωδια για δωσιμο....δεν ηταν ατομο που περιμενε να πουλησει για να αγορασει μετα.....
Και υποψιν οταν το 11 πηρε τον σχετικα φρεσκο Η της λεβινσον.....ειχε για ακροαση και τον προ και το σιντι....
Δεν του καναν κλικ για αγορα....και λεφτα να φανε οι κοτες........αν δεν ακουγε ....δεν ψωνιζε....
Και καπου εκει του πηγα ενα δικο μου synergistic.....Και τον ειδα πως εκανε,,,,,,βεβαια δεν μπηκε στο τριπακι να αλλαξει καλωδια σε λιγους μηνες....ακομα με αυτα ειναι...........

daharis666

Moderator
Reaction score
79.682
δεν ημουν στο κεφαλι του....
βασικα ακουγε και αξιολογουσε.... εχω προλαβει
moster sigma retro το 86....audioquest....nbs.....cardas....πυργαρουση κιμπερ..γιαμαμουρα.......Και ακομα θα εχει καλωδια για δωσιμο....δεν ηταν ατομο που περιμενε να πουλησει για να αγορασει μετα.....
Και υποψιν οταν το 11 πηρε τον σχετικα φρεσκο Η της λεβινσον.....ειχε για ακροαση και τον προ και το σιντι....
Δεν του καναν κλικ για αγορα....και λεφτα να φανε οι κοτες........αν δεν ακουγε ....δεν ψωνιζε....
Και καπου εκει του πηγα ενα δικο μου synergistic.....Και τον ειδα πως εκανε,,,,,,βεβαια δεν μπηκε στο τριπακι να αλλαξει καλωδια σε λιγους μηνες....ακομα με αυτα ειναι...........
ωραία...θα το θέσω διαφορετικά

εσύ όταν άλλαζες καλώδια...περιέγραψε τι άκουγες και σε έκανε να αλλάζεις....
μετριούνται σε db αυτά είναι είναι απλά θέμα ανάλυσης?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
ναι...οταν μπηκα στο τρυπακι (ειχα τα αναλογα λεφτακια)
και ξεκινοντα;ς το 2003......πηρα σβαρνα την μακαριτισα ultralink......σχετικα φτηνα και τιμια καλωδιακια...
Καθε φορα....ακουγα....δεν αγοραζα...(οταν μπορουσα) .......σειρα με σειρα ακουγα λιγο καλυτερα μπασα....τοτε ημουν με καναδεζικα ηχεια βασης.....καθε φορα μεγαλωνε του γουφερ.....ναι αυτο ακουγα........και καλυτερη σκηνη.....
τα ηχεια εννοηται ηταν σωστα στημενα ......και μεχρι το 07 πορευομουν με οτι ειχα.....και οτι δοκιμαζα.....
Μεχρι καποια στιγμη καταφερνα να αγοραζω καλωδια με ακροαση ....(απο αμερικη).......μεταχειρισμενα.....και τα $ προς ευρω σχεδον 2/1.......και καπως ετσι πορευομουν περνοντας απο το συστημα μου μεταχειρισμενα (και πριν πολλα καλωδια).........Ποτε δεν κλεινεις ενα συστημα για να ασχοληθεις με τα οποιαδηποτε καλωδια........ολο κατι σε τρωει........ολα μια ευκαιρια.....μια αναβαθμιση...ολα κατι τυχαινει....Ας σκεφτει ο καθενας τι ειχε πριν 30 χρονια (αν ειχε) πριν 20....10.....τωρα......και τι μυαλα θα εχει σε 10 χρονια απο τωρα..........τρομαζεις (οχι εσυ)....με την σκεψη........και μονο.....

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
....ή τη βρήκαν έτοιμη Λέανδρε. "Παίζει" σοβαρά και αυτό!
Ναι είναι ένα πιθανό σενάριο κι αυτό, αλλά ακόμη και σ αυτή τη περίπτωση δεν είναι κορόιδα και εμείς οι έξυπνοι Νίκο μου, αυτό εννοούσα.. :hi:
Γιατί πολλοί συμφορουμίτες έχουν τη ψευδαίσθηση ότι αγοράζοντας ένα φτηνό καλώδιο ακούν τα ίδια με κάποιο ακριβότερο καλώδιο....

Last edited:

daharis666

Moderator
Reaction score
79.682
ναι...οταν μπηκα στο τρυπακι (ειχα τα αναλογα λεφτακια)
και ξεκινοντα;ς το 2003......πηρα σβαρνα την μακαριτισα ultralink......σχετικα φτηνα και τιμια καλωδιακια...
Καθε φορα....ακουγα....δεν αγοραζα...(οταν μπορουσα) .......σειρα με σειρα ακουγα λιγο καλυτερα μπασα....τοτε ημουν με καναδεζικα ηχεια βασης.....καθε φορα μεγαλωνε του γουφερ.....ναι αυτο ακουγα........και καλυτερη σκηνη.....
τα ηχεια εννοηται ηταν σωστα στημενα ......και μεχρι το 07 πορευομουν με οτι ειχα.....και οτι δοκιμαζα.....
Μεχρι καποια στιγμη καταφερνα να αγοραζω καλωδια με ακροαση ....(απο αμερικη).......μεταχειρισμενα.....και τα $ προς ευρω σχεδον 2/1.......και καπως ετσι πορευομουν περνοντας απο το συστημα μου μεταχειρισμενα (και πριν πολλα καλωδια).........Ποτε δεν κλεινεις ενα συστημα για να ασχοληθεις με τα οποιαδηποτε καλωδια........ολο κατι σε τρωει........ολα μια ευκαιρια.....μια αναβαθμιση...ολα κατι τυχαινει....Ας σκεφτει ο καθενας τι ειχε πριν 30 χρονια (αν ειχε) πριν 20....10.....τωρα......και τι μυαλα θα εχει σε 10 χρονια απο τωρα..........τρομαζεις (οχι εσυ)....με την σκεψη........και μονο.....
άρα αν εξαιρέσουμε την σκηνή....που δεν είναι μετρήσιμη
τα υπόλοιπα στον φροντισμένο χώρο σου και σε κάθε χώρο(λιγότερο ενδεχομένως) πιστεύεις ότι θα μπορούσαν να αποτυπωθούν σε μια μέτρηση έτσι?

επιμένω κ ρωτάω γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι κάνουν fine tuning με καλώδια σε φροντισμένους σαγρέ χώρους που θεωρούν ότι μειώνει το έκο φλάτερινγκ έχοντας μπερδέψει την βούρτσα και γίνονται παρεξηγήσεις ως προς την χρησιμότητα των καλωδίων

και επειδή όπως ξεκίνησα και στην αρχή....δεν είσαι μόνο καλωδιάς αλλά έχεις συνολική άποψη για τους παράγοντες που επηρεάζουν ένα ηχητικό αποτέλεσμα...
πως θα χαρακτήριζες κάποιον που θεωρεί ότι μια ανάγλυφη επιφάνεια ενός χιλιοστού μπορεί να λειτουργήσει ως διάχυση ?:whistling:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.522
Ναι είναι ένα πιθανό σενάριο κι αυτό, αλλά ακόμη και σ αυτή τη περίπτωση δεν είναι κορόιδα και εμείς οι έξυπνοι Νίκο μου, αυτό εννοούσα.. :hi:
Γιατί πολλοί συμφορουμίτες έχουν τη ψευδαίσθηση ότι αγοράζοντας ένα φτηνό καλώδιο ακούν τα ίδια με κάποιο ακριβότερο καλώδιο....
Και που να δεις όσους οραματίζονται ότι όποιος έχει φτιάξει περιουσία με θεμιτά μέσα (δηλαδή χωρίς να ήταν μεσάζων ή...στέλεχος καρτέλ) και πολύ κόπο θα εκταμίευε Χ 65Κ στην ψύχρα για καλώδια.Επιλογές μη υπαγόμενες στη σφαίρα του ΄΄Magical Thinking΄΄ για περίσσεια κεφάλαια θα αφορούσαν είτε επενδύσεις πάνω σε ανταποδοτικά περιουσιακά στοιχεία (επιχειρηματικές επεκτάσεις,ακίνητα,τίτλους μετοχών κττ) είτε προσφορά σε αγαθοεργίες για φορολογικές εκπτώσεις.

Reaction score
410
...ενώ αγοράζοντας ένα καλό καλώδιο... γιατί, ενδεχομένως, υπάρχει και η περίπτωση του απλά καλού καλωδίου χωρίς περαιτέρω ....οικονομικούς κλυδωνισμούς. Δεν υπάρχει;

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
...ενώ αγοράζοντας ένα καλό καλώδιο... γιατί, ενδεχομένως, υπάρχει και η περίπτωση του απλά καλού καλωδίου χωρίς περαιτέρω ....οικονομικούς κλυδωνισμούς. Δεν υπάρχει;
δυστυχώς όχι..:idk:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.631
Members
38.211
Νεότερο μέλος
Atomkinder