Καλώδια και θύματα

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
...........επετρεψε μου μια παρενθεσουλα....
Εκει το 05 μαζευομαστε ολοι (οσοι υπηρχαμε) στην ηχοεφραση επι αντρεα ....(καφατου-οχι παπανδρεου)
Και παω το exact power....για αξιολογηση...
Και σε μια φαση σκαει μεσα το επιτιμο μελος...με ενα πραμα σαν χειριστήριο ps3
Και αφου κανει τις μετρησεις στην εικονα....λεει με το υφος του παπα....
Δεν κανει τιποτα....μιλαμε για τυπο με χαρτια στην εικονα....και γνωσεις τρανες.......
Και του λεω βαγγελα....αφου μετρησες οτι μετρησες...δειξε μας πως μετραει την κινηση .....
Κουφαθηκε,........και την επομενη μερα εκανε κονε να φερει Psαudio........ξερεις ...........την ακουσε.......
Απλα δεν μπορουσε να φανταστει οτι οτι εμαθε στο θρανιο δεν ειναι ολη η αληθεια...........και ακομα και τωρα κινησιομετρο δεν υπαρχει.......
Τωρα στον χωρο μου το να σηκωσεις μια σκηνη 1 μετρο ψηλα δεν μετριονται........μακαρι να μην το ακουγα...
Τωρα στον χωρο......περα του οντισι ινστολερ....εχω πιστοποιηση και καμποσα αλλα απο την auralex.....
To τι μπορει να επιφερει κατι σε ενα χωρο αν δεν το ακουσω - μετρησω (αν μετριεται) ,...μαντεψιες δεν κανω....
Εχω πεσει σε πολυ αναποδους χωρους....που καμμια λογικη δεν χωρουσε......οποτε ...η ρεπλικα prt ...που κατασkευαζα καποτε (για προσωπικη χρηση) και τις πουλησα ολες σε μελος μετα απο ακροαση (το 15)..........δεν σου γεμιζει το ματι και το νου.....μια κουτσουλια απο σπουργιτι.......ελα που εκανε διαφορα.......
Δεν λεω οτι κανουν διαφορα αξιολογη τα παντα.....απλα πριν ακουσω δεν εχω αποψη.....ουτε νομιζω.....

Reaction score
2.803
Όχι, δεν είναι απατεώνας.
Σε μια ελεύθερη αγορά για να επιβιώνει μια εταιρία με τόσο υψηλές τιμές πώλησης πάει να πει ότι το προϊόν που παράγει έχει και το αντίστοιχο αγοραστικό κοινό που απευθύνεται.

Επίσης είναι σίγουρο, ότι αυτός ο υποψήφιος πελάτης που θα δώσει 65k για το εν λόγω καλώδιο.. μόνο κορόιδο δεν είναι για να έχει δημιουργήσει τέτοια περιουσία που να σκέφτεται να δώσει.. χαλαρά 65k για καλώδιο!
Απλά είναι κάποια προϊόντα που δεν αφορούν το ευρύ κοινό αλλά στοχευμένη κατηγορία υποψηφίων πελατών.
Τόσο λοιπόν η μογκαμι όσο και η synergistic research, ή η όποια άλλη εταιρία έχουν ένα target group που απευθύνονται.. τόσο απλά!

Καταρχήν θεωρώ δεν τίθεται θέμα επιβίωσης σε τέτοιες εταιρείες γιατί θα έχουν σίγουρα και άλλες δραστηριότητες θέλω να πω δεν ξεκινά κάποιος να φτιάξει το "καλύτερο" καλώδιο σαν μοναδικό σκοπό η "όνειρο ζωής" - επιχειρηματίες είναι και προσπαθούν να κάνουν τα πάντα για να βγάλουν χρήματα - και γι' αυτό συμφωνώ και με την άποψη του Νίκου Αρβανιτάκη και με τη δική σου, όμως εμένα με απασχολεί από ηθικής πλευράς το θέμα δηλαδή του κατά πόσο μπορεί κάποιος να υπερκοστολογεί κάτι το οποίο δεν αξίζει τόσο, βέβαια απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη και πολύ μικρή αγορά όπως πολλά προϊόντα με παρόμοια χρήση δλδ επιδείξης και κύρους π.χ από ρούχα παπούτσια τσάντες μέχρι αυτοκίνητα ακίνητα κινητά και πάει λέγοντας όχι όμως πως δεν ισορροπεί ανάμεσα στα όρια της απάτης και της ελεύθερης διαμόρφωσης τιμών της αγοράς.
Βέβαια γνώμη μου είναι και δεν έχει καμία σημασία αν θεωρώ αισχρές τέτοιες πρακτικές, πιθανόν αν ήμουν πάρα πολύ πλούσιος θα έλεγα τα αντίθετα και θα πούλαγα μούρη με την Transparent καλωδιάρα μου την ενισχυτάρα μου και τα ηχεία των 500000€. :pickingnose:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
............και κατι ακομα....πρωτα φροντισα με auralex τον κουλο μου χωρο....και μετα στραφηκα στα καλωδια
Αuralex ετσι...πριν τα φερει ο στολας (2004)......οχι φελιζολ απο το λαζαρακη που οταν πολυμεριστουν
γινεται ο χωρος χιονια στο καμπαναριο......
Ειναι ευλογια να εχεις καλο χωρο...οσο πιο καλος τοσο πιο λιγα λεφτα θα βαλεις σε room treatment...και σε ισοσταθμισεις.....οπως ειπε μελος
Η καλυτερη ισοσταθμιση ειναι η καθολου ισοσταθμιση........και αν μου φερεις ενα μπλιμπλικι να του βαλω 2 τελεστικους και ενα music rail.....Μπορει να ειναι ακριβοτερα απο το dsp....του λουτσου........
Ολοι οι χωροι ακουγονται boomie and woofie...Που ελεγε ο holman.....φτανει να ξυπνησεις τα δαιμονια τους........

Reaction score
3.628
............και κατι ακομα....πρωτα φροντισα με auralex τον κουλο μου χωρο....και μετα στραφηκα στα καλωδια
Αuralex ετσι...πριν τα φερει ο στολας (2004)......οχι φελιζολ απο το λαζαρακη που οταν πολυμεριστουν
γινεται ο χωρος χιονια στο καμπαναριο......
Ειναι ευλογια να εχεις καλο χωρο...οσο πιο καλος τοσο πιο λιγα λεφτα θα βαλεις σε room treatment...και σε ισοσταθμισεις.....οπως ειπε μελος
Η καλυτερη ισοσταθμιση ειναι η καθολου ισοσταθμιση........και αν μου φερεις ενα μπλιμπλικι να του βαλω 2 τελεστικους και ενα music rail.....Μπορει να ειναι ακριβοτερα απο το dsp....του λουτσου........
Ολοι οι χωροι ακουγονται boomie and woofie...Που ελεγε ο holman.....φτανει να ξυπνησεις τα δαιμονια τους........
Η Auralex βγαζει και μπασσοπαγιδες;

Εχετε καποια φωτογραφια του φροντισμενου χωρου σας;

Συμφωνω-ισως και σε ολα τα σχολια σας-θα ελεγα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Η Auralex βγαζει και μπασσοπαγιδες;

Εχετε καποια φωτογραφια του φροντισμενου χωρου σας;

Συμφωνω-ισως και σε ολα τα σχολια σας-θα ελεγα.

η πρωτη ειναι απο ηχο του 07....πανω χωρος...και οι αλλες απο ηχο του 09.......του χαιτεκ δεν τις βρισκω....και υποψιν κπροσθετα διαχυτες μεχρι το 11.........δεν τα εκανα σε μια μερα.....

Attachments

Reaction score
3.628
η πρωτη ειναι απο ηχο του 07....πανω χωρος...και οι αλλες απο ηχο του 09.......του χαιτεκ δεν τις βρισκω....και υποψιν κπροσθετα διαχυτες μεχρι το 11.........δεν τα εκανα σε μια μερα.....
Σας ευχαριστω πολυ.Φαινεται αξιολογος χωρος και πρωτοποριακο συστημα για την εποχη του!

Σιγουρα θα το ειχα διαβασει τοτε και μπορει να εχω και το περιοδικο κρατημενο σε ενα μικρο αρχειο που φυλαξα!

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.682
αυτό και μόνο δίνει εξηγήσεις στις προτεραιότητες
και είναι αρκετό για να μην σου βάλουν κάποιοι λάικ🙃

τα πες ωραία:thumbsup:
Σιγουρα θα το ειχα διαβασει τοτε και μπορει να εχω και το περιοδικο κρατημενο σε ενα μικρο αρχειο που φυλαξα στον καμπινέ !
:lolsign::lol:

Reaction score
377
Στην τριτη φωτο διαβαζω στο περοδικο. "Τελος, αξιζει να αναφερθει πως στο παρασκηνιο επιδρουν με το δικο τους, καταλυτικο τροπο τα προσεγμενα και ακριβα καλωδια που χρησιμοποιουνται τοσο για τη διασυνδεση των συσκευων οσο και για τη ρευματοδοσια τους". ;) :)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
το ωραια ειναι σχετικο....αν ειμαστε πιο αντικειμενικοι ...θα λεγαμε ιδανικα.....
γιατι καλο το room treatment....αλλα θελει και λεφτα....και να μπορεις να τα βαλεις στο χωρο σου.....
αλλιως ψηφιοποίηση....= συχνοτικες επεμβασεις .....
Και μιας και μιλαγαμε για ακριβα καλωδια....να και αναλογα προιοντα = αποδεκτα σαν εμφανιση
οχι δωματιο η παραγκα του καραγκιοζ.........https://auralex.com/sonicprint/
αλλα πανακριβα............αλλιως λαζαρακη....φελιζολακι.......σε χωρο μην απειλης τσοκαρου και αντικολλητικου τηγανιου
Στην τριτη φωτο διαβαζω στο περοδικο. "Τελος, αξιζει να αναφερθει πως στο παρασκηνιο επιδρουν με το δικο τους, καταλυτικο τροπο τα προσεγμενα και ακριβα καλωδια που χρησιμοποιουνται τοσο για τη διασυνδεση των συσκευων οσο και για τη ρευματοδοσια τους". ;) :)
γεναρη του 10 εκλεισα με τα καλωδια......

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
όχι όμως πως δεν ισορροπεί ανάμεσα στα όρια της απάτης και της ελεύθερης διαμόρφωσης τιμών της αγοράς.
..κοίτα Alfee τι πιστεύω εγω: εάν κάποιος ενδιαφερθεί σοβαρά για ένα καλώδιο αυτής της τιμής, πιθανότατα θα επισκεφθεί την έδρα της εταιρίας και θα ζητήσει τα αποδεικτικά στοιχεία εκείνα που δικαιολογούν αυτή την τιμή. Μπορεί να είναι μετρήσεις, ακρόαση (έχουν τέτοιο χώρο), ή τι άλλο. Θα ζητήσει να πεισθεί πριν καταβάλλει το τίμημα για την αγορά. Πλούσιοι είναι, χαζοί όμως όχι!

Κακά τα ψέμματα, ένας υποψήφιος αγοραστής τέτοιου καλωδίου, εναποθέτω στη φαντασία μας να υποθέσουμε πόσο μπορεί να κοστίζει συνολικά το σύστημά του. Μη σου πω ότι θα πάνε στελέχη της Transparent στο σπίτι του με βανάκι φορτωμένο με καλώδια και μετρητικό εξοπλισμό. Ίσως θα πρεπει να θεωρουμε σαν δεδομένο οτι αγοραστης δε περιοριστεί μόνο στην αγορά ενος ζεύγους καλωδίων ηχείων! Μάλλον αυτό βλέπω ως πιθανότερο!

Τι να πω...σου απαντώ με τη δική μου λογική.

Σίγουρα δεν υπάρχει απάτη. Πουλάνε κάτι, το τιμολογούν έτσι όπως νομίζουν, εναπόκειται πλέον στον αγοραστή να διαπιστώσει εάν αξίζει να καταβάλλει τα χρήματα για να το αγοράσει.

Δεν υπάρχει νομίζω καμία ανηθικότητα σε όλο αυτό..

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Να μου επιτρέψεις να έχω τις αμφιβολίες μου....
Βεβαίως να τις έχεις, όπως και εγώ τη βεβαιότητα μου...
Είμαι όμως πάντα ανοιχτός στο ενδεχόμενο μέσω μιας ακρόασης να διαψευστω!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
επειδη υπαρχει ανταγωνισμος σε καθε ειδους προιον
αντιπροσωποι κουβαλανε σπιτι σου , και σου αφηνουν για δοκιμη οτι θες........
Καποιοι δεν δινουν (για τους λογους τους)......αλλα οτι υπαρχει ντεμο ερχεται σπιτι σου........
μονο το τραπεζι δεν σου κανουν.........

Reaction score
377
μονο το τραπεζι δεν σου κανουν.........
Αναλογα ποσα θα "χωσεις". Αν μπει βαθια το χερι στην τσεπη και το τραπεζι, και ο,τι γουσταρεις!:)
Πλακα, πλακα, καλο ειναι να μην προβαινουμε σε αγορες χωρις δοκιμη στο χωρο μας.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
το 03 ........μου φερνανε δωρεαν λογκαν sl3 Προς ακροαση
το 09.....δυο φορες .μου φερνανε διαφορα προς ακροαση ......με γλυκα....(ασχετα αν δεν ψωνισα κοπιαρα και τις δυο)
αν δεν ακουσεις στο χωρο σου μερες ...........δεν βγαζεις συμπερασματα ασφαλη..........
Οτι και αν ειναι αυτο.......

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.631
Members
38.211
Νεότερο μέλος
Atomkinder