Καλώδια και θύματα

Reaction score
3.628
Ναι
Με το lockdown αυτό το χόμπυ δυστυχώς δεν γίνεται.
Βρηκα ποιο ειναι το αλλο σου χομπυ!Στην πρωτη φωτογραφια μοιαζεις τον Μητροπανο! :)

@Astronaut Jr. Να σου ζησει το νεογνο!Ελπιζω να το εκανες στρουμπουλο και αφρατο!Να δουλευει και σαν μπασσοπαγιδα οταν το εχεις στον χωρο ακροασης!!:lolsign:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.532
1)Δεν έχεις επαρκή εμπειρία σ' αυτά

2)Έχεις επαρκή εμπειρία, αλλά η εμπειρία σου έρχεται σε αντίθεση με τις απόψεις σου και επομένως δε μεταφέρεις την εμπειρία σου στους υπολοίπους για να μη μειωθεί η αξία των απόψεων σου.
Ή ξεχνάς ή δεν ξέρεις την προϊστορία του Κώστα με τα καλώδια και κάθε λογής ακουστικά μαντζούνια.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Ή ξεχνάς ή δεν ξέρεις την προϊστορία του Κώστα με τα καλώδια και κάθε λογής ακουστικά μαντζούνια.
τότε η λογική λέει οτι ισχύει μόνο το δεύτερο συμπέρασμα, ευχαριστώ!

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.532
τότε η λογική λέει οτι ισχύει μόνο το δεύτερο συμπέρασμα, ευχαριστώ!
Καμία λογική δεν υπάρχει σε αυτό. Δες το λίγο πιο καλά.

Εκεί που είσαι ήταν. Ήταν. Δεν είναι πλέον. Άρα έχει την ανάλογη εμπειρία για να εκφράζει τις απόψεις στις οποίες κατέληξε κι ας μην είναι εύπεπτες. Πέρασε όμως κι από τα δύο "στάδια".

Σε κάθε περίπτωση, δεν κάνω τον δικηγόρο του. Δες τα καλώδια που έχει βγάλει κατά καιρούς προς πώληση και θα καταλάβεις.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Καμία λογική δεν υπάρχει σε αυτό. Δες το λίγο πιο καλά. Εκεί που είσαι ήταν. Ήταν. Δεν είναι πλέον. Άρα έχει την ανάλογη εμπειρία για να εκφράζει τις απόψεις που θέλει αυτός κι ας μην είναι εύπεπτες.
δε ξέρω ποιός ήταν ποιός και δε με νοιάζει κιόλας...

Απλά πράματα, όποιος ισχυρίζεται ότι το μπελντενάκι, ή το μογκάμι είναι ίδιο ή και καλύτερο από άλλης κατηγορίας καλώδία, τότε:

1)δεν έχει την αντίστοιχη εμπειρία,
2)έχει την εμπειρία άλλα δε θέλει να τη μοιραστεί για τους δικούς του λόγους,
3)έχει πραγματικά θέματα ακοής,
4)το λέει απλά για να τρολάρει,
5)ίσως κάποιος άλλος λόγος που μου διαφεύγει..

Στους λόγους 3-5 δε θεωρώ ότι αξίζει να σταθούμε, οπότε μένει ο 1 & ο 2..
μου λές ότι έχει εμπειρία..οπότε ο 2 μόνο μένει.

Last edited:

Reaction score
2.826
Όλο θεωρία, αλλά πεστε μου ρε μάγκες, εγώ θέλω 1000€ για ένα μέτρο καλό καλώδιο IC επι δυο 2000€ εσείς με τόσα μέτρα η αξία του κάθε xlr ξεπερνά την αξία του κάθε sub πολλές φορές, άλλο να λες ότι δεν αξίζει να δώσω τόσα και άλλο να το μηδενίζεις,

Τι είπε ο markou χθες ...... πόσα μέτρα θέλει ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.250
1)Δεν έχεις επαρκή εμπειρία σ' αυτά

2)Έχεις επαρκή εμπειρία, αλλά η εμπειρία σου έρχεται σε αντίθεση με τις απόψεις σου και επομένως δε μεταφέρεις την εμπειρία σου στους υπολοίπους για να μη μειωθεί η αξία των απόψεων σου.
1) έχω υπερβολική δόση εμπειρίας με καλώδια.
Έχω ξοδέψει άπειρα λεφτά σε καλώδια, έχω "ακούσει" τα περισσότερα πανάκριβα καλώδια που κυκλοφόρησαν, και τα έχω αγοράσει.
Έχω ξοδέψει άπειρες ώρες σε ακροάσεις καλωδίων.
Είμαι πολύ παλιός χαϊεντάς.

2) Όχι. Έχει αποδειχθεί επαρκώς (με αδιαμφισβήτητη επιστημονικά μεθοδολογία) πως πρόκειται για πλασεμπο, ή για ελαττωματικό εξοπλισμό, όπου μικροδιαφοροποιησεις των καλωδιώσεων να οδηγούν σε σημαντικές διακυμάνσεις τονικότητας.
Λόγου χάριν ένας ενισχυτής λυχνίας με πολύ υψηλή αντίσταση εξόδου και χαμηλό νταμπινγκ φακτορ, θα εμφανίζει πολύ σημαντικές διαφοροποιήσεις τονικης απόκρισης σε διαφοροποίηση της εμπεδησης του φορτίου, ενώ ένας ενκορ δε καταλαβαίνει τίποτα από τέτοιες διαφοροποιήσεις. Ομοίως ένα τροφοδοτικό με πολύ υψηλή απόρριψη θορύβου τροφοδοσίας δε θα καταλάβει τίποτα ακόμα και από σοβαρά φίλτρα ρεύματος και on line ups, ενώ ένα τροφοδοτικό της πλάκας θα είναι επιρρεπές σε διαφοροποιήσεις θορύβου της τροφοδοσίας.

Δηλαδή, απλώς έκατσα και διάβασα.

Ταυτόχρονα, αν ακολουθήσεις την εμπεριστατωμένη επιστημονικά μεθοδολογία στησίματος ενός σεταπ, φτάνεις να απολαμβάνεις τόσο σημαντικές διαφορές σε κάθε σωστή αντικειμενικά επιλογή, που στο τέλος οι διαφορές που άκουγες από καλώδια, είναι αστείες και άνευ ενδιαφέροντος.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
1) έχω υπερβολική δόση εμπειρίας με καλώδια.
Έχω ξοδέψει άπειρα λεφτά σε καλώδια, έχω "ακούσει" τα περισσότερα πανάκριβα καλώδια που κυκλοφόρησαν, και τα έχω αγοράσει.
Έχω ξοδέψει άπειρες ώρες σε ακροάσεις καλωδίων.
Είμαι πολύ παλιός χαϊεντάς.

2) Όχι. Έχει αποδειχθεί επαρκώς (με αδιαμφισβήτητη επιστημονικά μεθοδολογία) πως πρόκειται για πλασεμπο, ή για ελαττωματικό εξοπλισμό, όπου μικροδιαφοροποιησεις των καλωδιώσεων να οδηγούν σε σημαντικές διακυμάνσεις τονικότητας.
Λόγου χάριν ένας ενισχυτής λυχνίας με πολύ υψηλή αντίσταση εξόδου και χαμηλό νταμπινγκ φακτορ, θα εμφανίζει πολύ σημαντικές διαφοροποιήσεις τονικης απόκρισης σε διαφοροποίηση της εμπεδησης του φορτίου, ενώ ένας ενκορ δε καταλαβαίνει τίποτα από τέτοιες διαφοροποιήσεις. Ομοίως ένα τροφοδοτικό με πολύ υψηλή απόρριψη θορύβου τροφοδοσίας δε θα καταλάβει τίποτα ακόμα και από σοβαρά φίλτρα ρεύματος και on line ups, ενώ ένα τροφοδοτικό της πλάκας θα είναι επιρρεπές σε διαφοροποιήσεις θορύβου της τροφοδοσίας.

Δηλαδή, απλώς έκατσα και διάβασα.

Ταυτόχρονα, αν ακολουθήσεις την εμπεριστατωμένη επιστημονικά μεθοδολογία στησίματος ενός σεταπ, φτάνεις να απολαμβάνεις τόσο σημαντικές διαφορές σε κάθε σωστή αντικειμενικά επιλογή, που στο τέλος οι διαφορές που άκουγες από καλώδια, είναι αστείες και άνευ ενδιαφέροντος.
αν δεχτώ ότι έχεις την ανάλογη εμπειρία, τότε μένει μόνο το δεύτερο μέρος της λογικής εξήγησης περί της στάσης σου.

Τώρα φυσικά και δεν επιδέχεται κανενός επιστημονικού σχολιασμού η απάντηση σου για πλασέμπο ή ελαττωματικό εξοπλισμό που λες γιατί σε όποιο σύστημα και να βάλεις το μπελντενάκι με πχ το kondo ή το audionote, μπορώ σε blind test aν είμαι στο ίδιο δωμάτιο με τον εξοπλισμό προς ακρόασην, να το βρώ 18 στα 20 εναλλαγές κατ ελάχιστον, αν είμαι στο διπλανό δωμάτιο..13-15 φορές στις 20 θα στο βρω για να μη σου φανεί υπερβολικό το νούμερο.
Με όποιον εξοπλισμό αξιώσεων θες, σε όποιο χώρο θες, όποτε θες.
υπόψην ότι κανονικά θα σου έλεγα 20/20 και στις 2 περιπτώσεις, αλλά μπορεί την ημέρα του τέστ να έχω καμιά ωτίτιδα, οπότε λέω το 18/20 & 13-15/20 εκτός δωματίου ακρόασης!

όλα τ' αλλά είναι καθρεπτάκια για ινδιάνους...και δεν είμαστε και στο φάρ-ουέστ..

Last edited:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
στο τέλος οι διαφορές που άκουγες από καλώδια, είναι αστείες και άνευ ενδιαφέροντος.
Ναι αλλά τις άκουγε ρε φίλε ο άνθρωπος.:help:
όλα τ' αλλά είναι καθρεπτάκια για ινδιάνους
Τώρα τα λες ωραία.
Καθρεφτάκια είναι τα καλώδια, τα ηχεία και οι ενισχυτές είναι όπλα και αλκοόλ αντίστοιχα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.250
όποιος ισχυρίζεται ότι το μπελντενάκι, ή το μογκάμι είναι ίδιο ή και καλύτερο από άλλης κατηγορίας καλώδία, τότε..
Είναι λάθος όχι μόνο το ερώτημα, αλλά και όλα τα συμπεράσματα που βγάζεις.

Προσωπικά δεν "ισχυρίζομαι" απλώς, αλλά σας ενημερώνω, ότι ένα απλό επώνυμο καλώδιο από μια φίρμα που πραγματικά κατέχει τεχνολογία και τεχνογνωσία στην κατασκευή των καλωδίων, όπως η μογκαμι και η μπελντεν, και δίνει πλήρες σετ χαρακτηριστικών για τα καλώδια που προσφέρει, είναι ένα επαρκές για τη χρήση καλώδιο, με εντός των προβλεπόμενων προδιαγραφών χαρακτηριστικά, και δε χρειάζεται τίποτα περισσότερο για να φτιάξεις ένα άριστο σεταπ.

Αλλού είναι τα προβλήματα στην αναπαραγωγή, όχι σε αυτές τις λεπτομέρειες.

Αυτό αποδεικνύεται εύκολα με μια ακρόαση που όλοι μπορούμε να κάνουμε σε ένα τυπικό στουντιακό σύστημα, όπως ας πούμε στου Χατζησταμου, όπου όποιος και να ακούσει, παθαίνει σοκ.
Βέβαια θα ακούσει από ενεργά στουντιακα μόνιτορ, σε μικρή απόσταση ακρόασης, σε σωστό χώρο. Αλλά θα πάθει σοκ. Κι ας έχει παντού απλά μογκαμάκια.
Το όμοιο συμβαίνει ας πούμε σε σοβαρά ηχεία που επίσης μπορείς ν'ακουσεις σε φίλους εδώ μέσα, όπως λόγου χάριν στον γκεομιατ τα Γκριμ, με απλά μαύρα καλώδια ρεύματος και ένα φτηνό μογκαμάκι για ιντερκονεκτ. Σοκ.

Το όμοιο στον τερματογκαζι με τα Μ2, και καλωδιώσεις του κιλού. Σοκ.

Έλα και σε μένα. Απλά φτηνά μογκαμάκια. Γ@μει και δέρνει

Άρα, ένα είναι το ασφαλές συμπέρασμα: δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο.

Δεν είμαι αντίθετος του να βάλεις κάτι που νομίζεις για "περισσότερο", ούτε είμαι αντίθετος ότι θα ακούσεις διαφορές, ακόμα και στα καλώδια εθερνετ, και ξέρεις καλά ότι κυκλοφορούν πανάκριβα Χάι Ενδ καλώδια εθερνετ ,οκ, πάνε πάρτα, δεν έχω αντίρρηση καμία.

Φτιάξε όμως πρώτα όλα τα υπόλοιπα σοβαρά κι αντικειμενικά προβλήματα που έχει η αναπαραγωγή.
Διότι αν δε φτιάξεις τα βασικά, ρε φίλε, κοροϊδεύεις τον εαυτό σου, τίποτα παραπάνω.

Και να μου το θυμηθείτε, αν φτιάξετε τα βασικά και αντικειμενικά, μετά δε θα έχετε κανένα ενδιαφέρον για κάτι περισσότερο από ένα απλό καλώδιο, που να τηρεί τις προδιαγραφές για αυτό που προβλέπεται να κάνει.

Been there, done that.

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.664
Όλο θεωρία, αλλά πεστε μου ρε μάγκες, εγώ θέλω 1000€ για ένα μέτρο καλό καλώδιο IC επι δυο 2000€ εσείς με τόσα μέτρα η αξία του κάθε xlr ξεπερνά την αξία του κάθε sub πολλές φορές, άλλο να λες ότι δεν αξίζει να δώσω τόσα και άλλο να το μηδενίζεις,

Τι είπε ο markou χθες ...... πόσα μέτρα θέλει ?

Ο Μάρκου χτές απάντησε στον giovani ότι , σιγά μην κάτσει να αλλάξει όλα τα καλώδια για να τα κάνει ισομήκη.
Δεν πρόκειται. Μόνο τα L,R θα αλλάξει που δεν είναι ίδια , δλδ άλλα στα μπάσα άλλα στα μιντ και άλλα στα πρίμα.
Των μπάσσων είναι και ανισομηκή μεταξύ τους και μάλλον έτσι θα παραμείνουν.

C

chrispo

Guest
Είναι λάθος όχι μόνο το ερώτημα, αλλά και όλα τα συμπεράσματα που βγάζεις.

Προσωπικά δεν "ισχυρίζομαι" απλώς, αλλά σας ενημερώνω, ότι ένα απλό επώνυμο καλώδιο από μια φίρμα που πραγματικά κατέχει τεχνολογία και τεχνογνωσία στην κατασκευή των καλωδίων, όπως η μογκαμι και η μπελντεν, και δίνει πλήρες σετ χαρακτηριστικών για τα καλώδια που προσφέρει, είναι ένα επαρκές για τη χρήση καλώδιο, με εντός των προβλεπόμενων προδιαγραφών χαρακτηριστικά, και δε χρειάζεται τίποτα περισσότερο για να φτιάξεις ένα άριστο σεταπ.

Αλλού είναι τα προβλήματα στην αναπαραγωγή, όχι σε αυτές τις λεπτομέρειες.

Αυτό αποδεικνύεται εύκολα με μια ακρόαση που όλοι μπορούμε να κάνουμε σε ένα τυπικό στουντιακό σύστημα, όπως ας πούμε στου Χατζησταμου, όπου όποιος και να ακούσει, παθαίνει σοκ.
Βέβαια θα ακούσει από ενεργά στουντιακα μόνιτορ, σε μικρή απόσταση ακρόασης, σε σωστό χώρο. Αλλά θα πάθει σοκ. Κι ας έχει παντού απλά μογκαμάκια.
Το όμοιο συμβαίνει ας πούμε σε σοβαρά ηχεία που επίσης μπορείς ν'ακουσεις σε φίλους εδώ μέσα, όπως λόγου χάριν στον γκεομιατ τα Γκριμ, με απλά μαύρα καλώδια ρεύματος και ένα φτηνό μογκαμάκι για ιντερκονεκτ. Σοκ.

Το όμοιο στον τερματογκαζι με τα Μ2, και καλωδιώσεις του κιλού. Σοκ.

Έλα και σε μένα. Απλά φτηνά μογκαμάκια. Γ@μει και δέρνει

Άρα, ένα είναι το ασφαλές συμπέρασμα: δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο.

Δεν είμαι αντίθετος του να βάλεις κάτι που νομίζεις για "περισσότερο", ούτε είμαι αντίθετος ότι θα ακούσεις διαφορές, ακόμα και στα καλώδια εθερνετ, και ξέρεις καλά ότι κυκλοφορούν πανάκριβα Χάι Ενδ καλώδια εθερνετ ,οκ, πάνε πάρτα, δεν έχω αντίρρηση καμία.

Φτιάξε όμως πρώτα όλα τα υπόλοιπα σοβαρά κι αντικειμενικά προβλήματα που έχει η αναπαραγωγή.
Διότι αν δε φτιάξεις τα βασικά, ρε φίλε, κοροϊδεύεις τον εαυτό σου, τίποτα παραπάνω.

Και να μου το θυμηθείτε, αν φτιάξετε τα βασικά και αντικειμενικά, μετά δε θα έχετε κανένα ενδιαφέρον για κάτι περισσότερο από ένα απλό καλώδιο, που να τηρεί τις προδιαγραφές για αυτό που προβλέπεται να κάνει.

Been there, done that.

Συμφωνώ με το ΑΥΤΙ..:thumbsup:
Αλλού είναι το πρόβλημα..:geek:

Last edited by a moderator:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.250
Μόνο τα L,R θα αλλάξει που δεν είναι ίδια , δλδ άλλα στα μπάσα άλλα στα μιντ και άλλα στα πρίμα.
Προσωπικά στη θέση σου;
Επειδή είμαι κατά βάθος χαϊεντάς, δε θα άφηνα διαφορετικά καλώδια στο ένα ηχείο και διαφορετικά στο άλλο.
Όχι για σοβαρό λόγο, μόνο και μόνο επειδή είμαι χαϊεντάς, οπότε θα δώσω αξία και στην μικρότερη λεπτομέρεια, όσο ασήμαντη κι αν είναι.

Των μπάσσων είναι και ανισομηκή μεταξύ τους και μάλλον έτσι θα παραμείνουν.
Η διαφορά μήκους δεν έχει καμία αξία.

Ενώ η διαφορά καλωδίων εμπεριέχει ένα αντικειμενικό διαφορετικό χαρακτηριστικό (εμπέδηση), ωστόσο η διαφορά μήκους δεν εμπεριέχει κανένα απολύτως αντικειμενικό τεχνικό χαρακτηριστικό που να αξίζει να ασχοληθείς, όσο χαϊεντάς και να είσαι.

Επαναλαμβάνω πως η εμπέδηση του καλωδίου, δηλαδή η σχέση χωρητικότητας και επαγωγικοτητας, που αποκαλείται και συνθέτη ωμική αντίσταση του καλωδίου, δεν σχετίζεται με το μήκος του καλωδίου και δεν σχετίζεται με την ωμική αντίσταση του καλωδίου.

Η διαφορά εμπεδησης των καλωδιώσεων, μπορεί υπό όρους να επιφέρει διαφορά στην λειτουργία των τελικών σταδίων των ενισχυτών ισχύος (μέχρι ταλάντωσης), καθώς και μικροδιαφοροποιησεις στο σχεδιάγραμμα φάσης του συνολικού φορτίου που βλέπει ο ενισχυτής, δηλαδή στο διάγραμμα εμπεδησης του φορτίου.

Προφανώς όλα τα ανωτέρω μπορούν να αντιμετωπιστούν με ένα απλό δικτυωμα ζομπελ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.250
Και να είχε κάποια αξία , η τιμή της θα ήταν πολύ μικρότερη από τα db ματσαρίσματος των δύο ηχείων. (0,5-1.0 db)
Ναι, έχεις δίκιο, όχι όμως στο νούμερο.
1 ντεσιμπέλ διαφορά στάθμης, είναι πρακτικά αδύνατη με τυπικά καλώδια, εκτός κι αν μιλάμε για μήκος χιλιομέτρου...

Λόγου χάριν, το λεπτό το 2,5-αρι το μπελντενάκι του ευρώπουλου, που σίγουρα δε θα το χρησιμοποιήσεις σε μεγάλο.μηκος, για όνομα, βάλε πιο χοντρό, έχει αντίσταση 8ωμ στο ένα χιλιόμετρο..

0.8 ωμ στα 100 μέτρα...

0.08 ωμ στα 10 μέτρα...

Στα 2-3 μέτρα που χρειάζεται στο σπίτι; Τρίχες. Μόνο η επαφή στην "μπανάνα" μπορεί να έχει μεγαλύτερη αντίσταση, και η διαφορά ακρίβειας μιας αντίστασης στο κρος σε σειρά με το Τουίτερ, να είναι κλάσεις μεγαλύτερη..

Last edited:

C

chrispo

Guest
Αυτό ακριβώς λέω
(Το νούμερο είναι για τα ηχεία...για τα καλώδια είναι σαφώς μικρότερο)

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.648
Members
38.217
Νεότερο μέλος
zero_IQ