Καλώδια και .. προαπαιτούμενα. Poll.

Ακούω σαφή βελτίωση με καλώδια και..

• Α. Έχω κάνει ισοστάθμιση χώρου (DSP+μετρήσεις)

Votes: 12 13,6%
  • Β. Έχω το προβλεπόμενο ταργκετ κερβ

Votes: 9 10,2%
  • Γ. Έχω κάνει fine tuning στο ταργκετ κερβ, κατά τα γούστα μου

Votes: 6 6,8%
  • Δ. Έχω ένα σαμπ, στην προβλεπόμενη θέση

Votes: 4 4,5%
  • Ε. Έχω 2 (ή περισσότερα) σαμπ, με σωστή ενσωμάτωση

• Ζ. Έχω χώρο με εξαιρετικούς χρόνους αντήχησης, με διαχυτές και μπασοπαγιδες

Votes: 11 12,5%
  • Η. Έχω λίγες μόνο ηχητικές παρεμβάσεις στο χώρο ακρόασης, διότι είναι κοινόχρηστος

Votes: 7 8,0%
  • Θ. Έχω σωστό ισόπλευρο (όχι ισοσκελές) τρίγωνο ακρόασης και την προβλεπόμενη κλίση ηχείων

Votes: 24 27,3%
  • Ι. Έχω πλήρη αναπαραγωγή όλου του φάσματος 20Hz-20kHz

Votes: 13 14,8%
  • Κ. Έχω άριστη αναπαραγωγή της πρώτης οκταβας σε στάθμες αναφοράς (κορυφές 115 dB)

• Λ. Έχω χαμηλές ολικές αρμονικές παραμορφώσεις

Votes: 14 15,9%
  • Μ. Δεν έχει σημασία τίποτα από τα ανωτέρω, μόνο η μουσική μετράει

Votes: 11 12,5%
  • Ν. Σα το πικάπ δεν έχει. Βινύλιο φορέβε.

Votes: 13 14,8%
  • Άκυρο - δεν πιστεύω ότι τα καλώδια βελτιώνουν τον ήχο.

Votes: 57 64,8%
  • Κάνω ψυχοθεραπεία φτηνά, με αγορά ωραίων καλωδίων,αφήστε με ήσυχο.

Votes: 5 5,7%

• Total voters
    88
Status
Not open for further replies.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Δεν είμαι βέβαιος για τα iec,αλλά τα...ΙΕΚ (Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης) πρέπει να γελάνε.

Μην ξεχνάμε οι τεταμένες τοποθετήσεις μας να καταλήγουν με τη λέξη ΄΄Φιλικά΄΄.
Μας...κάνει καλό.
Μπορούμε κατά τα άλλα να συνεχίσουμε...Φιλικά πάντα.
ναι με στατιστικό δείγμα 81 ατόμων να βγάζουμε συμπεράσματα για τη παγκόσμια τάση στα καλώδια και τα iec και τα ιεκ γελάνε bhutia μ..έχεις δίκιο!
Τέτοιες π@π@!ριές μόνο εδώ τις βλέπουμε!

Last edited:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.629
"the proof of the pudding (is in the eating)
saying (also the proof is in the pudding)
said to mean that you can only judge the quality of something after you have tried, used, or experienced it"
Αν η πουτίγκα είναι φίσκα στα βελτιωτικά γεύσης...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.103
να τα λέει αυτά κάποιος που δεν έχει το στοιχειώδες επιστημονικό υπόβαθρο το καταλαβαίνω, αλλά κι εσύ??
Α, ώστε δίνεις αξία στο επιστημονικό υπόβαθρο; Τέλεια! 8-)

Άσε τι λέω γω, κι άκου τι λένε οι μεγαλύτεροι κι εγκυρότεροι διεθνώς αναγνωρισμένοι πολυβραβευμένοι και με άπειρες περγαμηνές εξειδικευμένοι επιστήμονες στο χώρο του audio, όπως ο Dr. Floyd Toole & Dr Sean Olive:

Screenshot_20200428_112210_com.google.android.apps.photos.jpg

Αυτά που λένε αυτοί αγαπητέ μου, δεν έχει κανείς μας το δικαίωμα να τα αμφισβητεί, ούτε για αστείο, διότι πρόκειται για αποδεδειγμένα αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών και μελετών και δημοσιεύσεων, και δε πρόκειται για υποκειμενικές απόψεις κανενός..

Άμα θες επιστήμη, αυτά λέει. Τέλος.8-)

ΥΓ. Στο φόρουμ του Amir, που γίνεται συζήτηση περίπου όπως σε επιστημονικό συνέδριο, με συμμετέχοντες πολλούς επώνυμους διακεκριμένους επιστήμονες στο χώρο του audio, και με συνεχείς αναφορές σε papers διότι αλλιώς δεν αναγνωρίζονται αβάσιμοι ισχυρισμοί, το 99.5% των συμμετεχόντων θα σε πάρει με τις πέτρες αν πας να πεις για βελτίωση με καλώδια. Το υπόλοιπο 0.5% θα σε βρίσει με απαξίωση, και είναι δεδομένο πως θα φας μπαν αν συνεχίζεις αστηρικτους σε papers ισχυρισμούς και δεν αρκεστείς στα επιστημονικά δεδομένα που θα σου παρουσιάσουν. Εκεί να δεις επιστήμονες...

Εδώ είμαστε ολίγον παιδική χαρά, και μπερδεύεστε με την πραγματικότητα.
Μερικοί μάλιστα, νομίζουν ότι έχουν χρέη διαχειριστή εδώ μέσα, και ελέγχουν πως εκφράζονται άλλα μέλη.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.237
ναι με στατιστικό δείγμα 81 ατόμων να βγάζουμε συμπεράσματα για τη παγκόσμια τάση στα καλώδια και τα iec και τα ιεκ γελάνε bhutia μ..έχεις δίκιο!
Τέτοιες π@π@!ριές μόνο ε΄δω τις βλέπουμε!
Αξιαγάπητε Λέανδρε δεν θα ξεπληρωνόταν ποτέ το καλό που μας κάνεις.Σε αυτό το πλαίσιο θα ήμουν πρόθυμος ν'αναγνωρίσω ότι κανένα δείγμα δεν θα ήταν αντιπροσωπευτικό εφόσον δεν θα έχει ψηφίσει...ο υποφαινόμενος. ;)

Αλλά οποιοδήποτε αποτέλεσμα και να έβγαινε,δεν παύουμε οι ίδιοι να είμαστε ό,τι επιλέγουμε να πράξουμε με βάση διάφορα δεδομένα και όχι ό,τι θα πιστεύαμε ή θα θέλαμε να ισχύει.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
θέλει δουλειά να καταφέρεις να είσαι η πτανα σε κάθε νήμα.....

το αναγνωρίζω αυτό σε κάποιους:hi::lol::rofl::cry::lolsign:
Μήπως πρέπει να μαζέψεις το στόμα σου μεγάλε,
Αν νομίζεις ότι έχεις το θάρρος με τον συνομιλητή σου να μιλάς έτσι σε π.μ.
Δεν έχω την διάθεση να διαβάζω τις σεξιστικές αηδίες σου, εδώ είναι σοβαρός χώρος, τα υπόλοιπα στο καφενείο.

Ποια εννοείς φιλενάδα μου?
η αλήθεια Χάρη είναι ότι έχεις ξεφύγει με τις προσωπικές προσβολές σε μένα, ούτε "φιιλενάδα είμαι, ούτε πτνα" τώρα αν πιστεύεις ότι μπορείς με αυτό το τρόπο να ανέβεις στα μάτια των υπολοίπων μειώνοντας με λάθος τρόπο βρήκες μεγάλε!
καλά κοιτά να μαζευτείς φιλαράκι και άσε τις υπεκφυγές

Την ερώτηση μου δεν την απάντησες για την φιλενάδα, όταν μιλάς επι προσωπικού να έχεις το θάρρος να εξηγείς.
ότι δίνεις παίρνεις σε αυτή τη ζωή....το αξιακό σύστημα του καθενός είναι υποκειμενικό

και εγώ θεωρώ προσωπικές προσβολές τα πρόβατα τα αρνιά και τα iec ....δεν κλαίγομαι...το αντιμετωπίζω

που σε αποκάλεσα πτανα ή φιλενάδα μεγάλε?
Τέτοιες π@π@!ριές μόνο εδώ τις βλέπουμε!
Όταν το ανοίγεις να έχεις και τα βαρίδια να απαντάς αλλιώς καλύτερα να μασάς.
Απάντηση δεν μου έδωσες και για να σε βοηθήσω φιλενάδα δεν έχω

Σταματήστε τώρα.

Στο επόμενο warning- ban.

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
8.030
Κάποιοι ομως δεν ξέρουν καν τι είναι αυτή η AES ;)
Αυτη που βγαζει τα EBU?

Διαβαζε να μαθαινεις

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.103
Όντως, οι απαντήσεις σε όσα συζητούνται δω βρίσκονται διαθέσιμες σε papers της AES, αλλά και στο γνωστό βιβλίο του Τουλ.

Διάφορα εξώφθαλμα φιδολαδα στο χώρο του όντιο, συνεχίζουν βέβαια να υπάρχουν και να πωλούνται.

Το γέλιο που έχει πέσει σε τεστ του Αμίρ σε εξώφθαλμα τέτοια φιδολαδα, και οι ατάκες που έχουν γραφτεί, είναι άνευ προηγουμένου! :lol:

Συνεχίζω πάντως να εντυπωσιάζομαι :oops: από πράγματα που πωλούνται στο ευρύτερο χώρο του Χάι Ενδ, και όντως υπάρχει αγοραστικό κοινό, δε μπορώ να μην εκπλήσσομαι, και να ένα τέτοιο τελευταίο περιστατικό στο φόρουμ μας:

Που ως φόρουμ αντιπροσωπεύει όλη τη γκάμα των αγοραστών, και για κάθε πράγμα που πωλείται, να που θα βρεθεί εκείνος ο άνθρωπος που το θέλει! :oops:

Είναι εκπληκτική η πραγματικότητα αυτή, ε; :drinks:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.859
Αυτη που βγαζει τα EBU?

Διαβαζε να μαθαινεις
Μα πόσο άσχιετοι τόσα χρόνια στα φόρουμ :lolsign:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Α, ώστε δίνεις αξία στο επιστημονικό υπόβαθρο; Τέλεια! 8-)

Άσε τι λέω γω, κι άκου τι λένε οι μεγαλύτεροι κι εγκυρότεροι διεθνώς αναγνωρισμένοι πολυβραβευμένοι και με άπειρες περγαμηνές εξειδικευμένοι επιστήμονες στο χώρο του audio, όπως ο Dr. Floyd Toole & Dr Sean Olive:

View attachment 163694

Αυτά που λένε αυτοί αγαπητέ μου, δεν έχει κανείς μας το δικαίωμα να τα αμφισβητεί, ούτε για αστείο, διότι πρόκειται για αποδεδειγμένα αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών και μελετών και δημοσιεύσεων, και δε πρόκειται για υποκειμενικές απόψεις κανενός..

Άμα θες επιστήμη, αυτά λέει. Τέλος.8-)

ΥΓ. Στο φόρουμ του Amir, που γίνεται συζήτηση περίπου όπως σε επιστημονικό συνέδριο, με συμμετέχοντες πολλούς επώνυμους διακεκριμένους επιστήμονες στο χώρο του audio, και με συνεχείς αναφορές σε papers διότι αλλιώς δεν αναγνωρίζονται αβάσιμοι ισχυρισμοί, το 99.5% των συμμετεχόντων θα σε πάρει με τις πέτρες αν πας να πεις για βελτίωση με καλώδια. Το υπόλοιπο 0.5% θα σε βρίσει με απαξίωση, και είναι δεδομένο πως θα φας μπαν αν συνεχίζεις αστηρικτους σε papers ισχυρισμούς και δεν αρκεστείς στα επιστημονικά δεδομένα που θα σου παρουσιάσουν. Εκεί να δεις επιστήμονες...

Εδώ είμαστε ολίγον παιδική χαρά, και μπερδεύεστε με την πραγματικότητα.
Μερικοί μάλιστα, νομίζουν ότι έχουν χρέη διαχειριστή εδώ μέσα, και ελέγχουν πως εκφράζονται άλλα μέλη.
πουθενά δες απάντησες στο παρακάτω ντοκ.
μα πουθενά!

ρε ντόκτορ...
να τα λέει αυτά κάποιος που δεν έχει το στοιχειώδες επιστημονικό υπόβαθρο το καταλαβαίνω, αλλά κι εσύ??

Δηλαδή για ποια λογικά ερωτήματα μιλάς, όταν από ένα δείγμα 81 ατόμων σε μια κοινότητα που αριθμεί 34946 μέλη, βγάζεις συμπεράσματα ότι το ..70% δε πιστεύει στη βελτίωση του ήχου μέσω των καλωδίων??
Μάλιστα ο παραλογισμός αυτός συνεχίζεται και μεγιστοποιείται όταν αυτό το ποσοστό το ανάγεις το ποσοστό που προέκυψε από ένα δείγμα 81 ατόμων και ως το ποσοστό των hifiντελιστών παγκοσμίως!!!
Γελάνε και τα ιντερκονέκτ!!
Επίσης, επιμένεις να μιλάς για φαινόμενο placebo, ενώ ο ίδιος έχεις πει ότι τα καλώδια ακούγονται!!
Μιλάμε για το παραλογισμό σε όλο του το μεγαλείο!!
Και μιας και η λογική αλλά και η επιστήμη βασίζεται τόσο στις μετρήσεις, όσο και στις δοκιμές, έχω προτείνει blind test μεταξύ ενός καλωδίου που χρησιμοποιείται (μογκάμι, μπέλντεν, μαυροκόκκινο) με ένα kondo :sneaky: .

Κι επειδή με πέτυχες στις καλές μου, αν δε πετύχω 20/20 το kondo δε θα σου ξαναμιλήσω για καλώδια είσαι??
Αν το πετύχω όμως, θα κόψεις κι αυτή τη κουταμάρα περί placebo και λοιπές αηδίες ok??
και μιας λοιπόν και το λένε τα μεγάλα κεφάλια ότι τα καλώδια δε παίζουν κανλενα ρόλο, τότε ποιός ό λόγος που κανείς δε μπαίνει στη διαδικασία ενός blindtest μιας και είσαιτόσο σίγουρος ότι το magk;ami & το μπέλντεν θα παίξουν ίδια με το kondo??
20/20 θα στο βρω είπα ε?
Δεν έχεις και πολλά να ρισκάρεις.... ή έχεις???

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.859
Όντως, οι απαντήσεις σε όσα συζητούνται δω βρίσκονται διαθέσιμες σε papers της AES, αλλά και στο γνωστό βιβλίο του Τουλ.

Διάφορα εξώφθαλμα φιδολαδα στο χώρο του όντιο, συνεχίζουν βέβαια να υπάρχουν και να πωλούνται.

Το γέλιο που έχει πέσει σε τεστ του Αμίρ σε εξώφθαλμα τέτοια φιδολαδα, και οι ατάκες που έχουν γραφτεί, είναι άνευ προηγουμένου! :lol:

Συνεχίζω πάντως να εντυπωσιάζομαι :oops: από πράγματα που πωλούνται στο ευρύτερο χώρο του Χάι Ενδ, και όντως υπάρχει αγοραστικό κοινό, δε μπορώ να μην εκπλήσσομαι, και να ένα τέτοιο τελευταίο περιστατικό στο φόρουμ μας:

Που ως φόρουμ αντιπροσωπεύει όλη τη γκάμα των αγοραστών, και για κάθε πράγμα που πωλείται, να που θα βρεθεί εκείνος ο άνθρωπος που το θέλει! :oops:

Είναι εκπληκτική η πραγματικότητα αυτή, ε; :drinks:
βρήκες και συ παράδειγμα....2 χρόνια το πάλευε ο άνθρωπος:lolsign:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.103
Μη γελάς ρε, αφού, όπως λέει το μέλος, προσέβαλες την γενετήσια υπόσταση του άλλου μέλους.
Α να χαθείς παλιάνθρωπε σεξιστή που ασχολείσαι με τη γενετήσια υπόσταση αθώων μουσικόφιλων.

Το κατηγορητήριο είναι πολύ βαρύ, τι έχει να πει ο συνήγορος υπεράσπισης;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.103
Τέλος πάντων, δε θέλω να δώσω συνέχεια μέχρι να αποφανθεί η υπεράσπιση, πάω να συλλέξω στοιχεία κακοποίησης της γενετήσιας υπόστασης που έκανες και στην αβουγουδού, βρωμοσεξιστή της κακιάς ώρας, και συγκεκριμένα εδώ:

Θα συλλέξω με σκρινσοτ τα γραπτά σου, να στοιχειοθετήσω επιπλέον επιβαρυντικά στοιχεία για του λόγου σου, προς τη γενετήσια υπόσταση της αβουγουδού, βρωμύλε κακοποιέ.

Status
Not open for further replies.

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.908
Members
38.259