Καλώδια και .. προαπαιτούμενα. Poll.

Ακούω σαφή βελτίωση με καλώδια και..

• Α. Έχω κάνει ισοστάθμιση χώρου (DSP+μετρήσεις)

Votes: 12 13,6%
  • Β. Έχω το προβλεπόμενο ταργκετ κερβ

Votes: 9 10,2%
  • Γ. Έχω κάνει fine tuning στο ταργκετ κερβ, κατά τα γούστα μου

Votes: 6 6,8%
  • Δ. Έχω ένα σαμπ, στην προβλεπόμενη θέση

Votes: 4 4,5%
  • Ε. Έχω 2 (ή περισσότερα) σαμπ, με σωστή ενσωμάτωση

• Ζ. Έχω χώρο με εξαιρετικούς χρόνους αντήχησης, με διαχυτές και μπασοπαγιδες

Votes: 11 12,5%
  • Η. Έχω λίγες μόνο ηχητικές παρεμβάσεις στο χώρο ακρόασης, διότι είναι κοινόχρηστος

Votes: 7 8,0%
  • Θ. Έχω σωστό ισόπλευρο (όχι ισοσκελές) τρίγωνο ακρόασης και την προβλεπόμενη κλίση ηχείων

Votes: 24 27,3%
  • Ι. Έχω πλήρη αναπαραγωγή όλου του φάσματος 20Hz-20kHz

Votes: 13 14,8%
  • Κ. Έχω άριστη αναπαραγωγή της πρώτης οκταβας σε στάθμες αναφοράς (κορυφές 115 dB)

• Λ. Έχω χαμηλές ολικές αρμονικές παραμορφώσεις

Votes: 14 15,9%
  • Μ. Δεν έχει σημασία τίποτα από τα ανωτέρω, μόνο η μουσική μετράει

Votes: 11 12,5%
  • Ν. Σα το πικάπ δεν έχει. Βινύλιο φορέβε.

Votes: 13 14,8%
  • Άκυρο - δεν πιστεύω ότι τα καλώδια βελτιώνουν τον ήχο.

Votes: 57 64,8%
  • Κάνω ψυχοθεραπεία φτηνά, με αγορά ωραίων καλωδίων,αφήστε με ήσυχο.

Votes: 5 5,7%

• Total voters
    88
Status
Not open for further replies.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.079
Πολλοί. Περιμένουμε.
Λοιποοοοοόν.....

Επειδή δεν μου έφτασε το περιοδικό που χαρίζει απλόχερα γέλιο, ο γλαφυρός reviewer, η ορχήστρα χωρίς δισκογραφία, ο κουφός παραγωγός -άρχοντας του compression και της παραμόρφωσης, και η μέτρηση ανύπαρκτων ηλεκτρικών μεγεθών που μόνο στο κεφάλι του ιδιοκτητη της σουρικάτας υπάρχουν, είπα να ρίξω μια ματιά στο βιογραφικό του.

Κρατηθείτε. :biggrin:

Ας δούμε για ζέσταμα την θέση του για την επιστήμη:
“Soon you discover that everything is a religion. Science is merely one of them. It has its own high priest and choir...” :lolsign:

Ώπα λέω, ο άνθρωπος ειναι παντελώς άσχετος, δεν εχει πάει ούτε στη Σχολή Τυφλών.:gotcha:

Για να ψάξω το βιογραφικό του:
“Caelin Gabriel is a former US military research scientist with a background in the research and design of ultra-sensitive data-acquisition systems”

Πολυ θολό.....Δηλαδή; Δεν κατάλαβα....τι πτυχίο εχει; Τι σπούδασε; Που;

Για να ψάξω:
“ I was physical sciences major in college but couldn't quite finish my degree. Money issues. I then entered the military. They don't care about credentials at all. They just test you - thoroughly. They were duly impressed with my abilities and decided to send me to a secret Navy cadre.”

Μετάφραση: δεν μπόρεσε να προχωρήσει στο κολλέγιο (δεν λέει καν ποιο), και καλά δεν είχε χρήματα, και πήγε στρατό. Και εκεί εντυπωσιάστηκαν απο τις ικανότητες του και τον έστειλαν σε ενα μυστικό τμήμα. Πολυ μυστικό, οπότε δεν μπορει να μας δείξει τι πτυχίο πήρε...ειναι και αυτο μυστικό. :roflmao:

Λέει: I obtained the equivalent of an electronics engineering degree and was assigned to a military division of the National Security Agency.

Απο το μυστικό πανεπιστήμιο-κρυφό σχολειό του Ναυτικού, πήρε πτυχίο...κάποιο ισοδύναμο.... Δεν εχει τίτλο, δεν εχει αρχικά.... Στην Αμερική αυτά. :gotcha:

Και μετά δούλεψε στις μυστικές υπηρεσίες.

Και υπάρχουν άνθρωποι που τον παίρνουν στα σοβαρά;

Όποιος εχει τελειώσει θετικές επιστήμες στην Δύση καταλαβαίνει πως ο άνθρωπος ειναι τσαρλατάνος.

Πηγές: (δικές του)

Να τον χαίρεστε.

Εγω δεν άντεξα άλλο, σταμάτησα εδώ το διάβασμα.

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.927
Λοιποοοοοόν.....

Επειδή δεν μου έφτασε το περιοδικό που χαρίζει απλόχερα γέλιο, ο γλαφυρός reviewer, η ορχήστρα χωρίς δισκογραφία, ο κουφός παραγωγός -άρχοντας του compression και της παραμόρφωσης, και η μέτρηση ανύπαρκτων ηλεκτρικών μεγεθών που μόνο στο κεφάλι του ιδιοκτητη της σουρικάτας υπάρχουν, είπα να ρίξω μια ματιά στο βιογραφικό του.

Κρατηθείτε. :biggrin:

Ας δούμε για ζέσταμα την θέση του για την επιστήμη:
“Soon you discover that everything is a religion. Science is merely one of them. It has its own high priest and choir...” :lolsign:

Ώπα λέω, ο άνθρωπος ειναι παντελώς άσχετος, δεν εχει πάει ούτε στη Σχολή Τυφλών.:gotcha:

Για να ψάξω το βιογραφικό του:
“Caelin Gabriel is a former US military research scientist with a background in the research and design of ultra-sensitive data-acquisition systems”

Πολυ θολό.....Δηλαδή; Δεν κατάλαβα....τι πτυχίο εχει; Τι σπούδασε; Που;

Για να ψάξω:
“ I was physical sciences major in college but couldn't quite finish my degree. Money issues. I then entered the military. They don't care about credentials at all. They just test you - thoroughly. They were duly impressed with my abilities and decided to send me to a secret Navy cadre.”

Μετάφραση: δεν μπόρεσε να προχωρήσει στο κολλέγιο (δεν λέει καν ποιο), και καλά δεν είχε χρήματα, και πήγε στρατό. Και εκεί εντυπωσιάστηκαν απο τις ικανότητες του και τον έστειλαν σε ενα μυστικό τμήμα. Πολυ μυστικό, οπότε δεν μπορει να μας δείξει τι πτυχίο πήρε...ειναι και αυτο μυστικό. :roflmao:

Λέει: I obtained the equivalent of an electronics engineering degree and was assigned to a military division of the National Security Agency.

Απο το μυστικό πανεπιστήμιο-κρυφό σχολειό του Ναυτικού, πήρε πτυχίο...κάποιο ισοδύναμο.... Δεν εχει τίτλο, δεν εχει αρχικά.... Στην Αμερική αυτά. :gotcha:

Και μετά δούλεψε στις μυστικές υπηρεσίες.

Και υπάρχουν άνθρωποι που τον παίρνουν στα σοβαρά;

Όποιος εχει τελειώσει θετικές επιστήμες στην Δύση καταλαβαίνει πως ο άνθρωπος ειναι τσαρλατάνος.

Πηγές: (δικές του)

Να τον χαίρεστε.

Εγω δεν άντεξα άλλο, σταμάτησα εδώ το διάβασμα.
Μην γίνεσαι κακούλης.

Λέει , I obtained the equivalent of an electronics engineering degree

όπερ ισοδύναμο πτυχίου μηχανικού ηλεκτρονικών.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.102
Μην γίνεσαι κακούλης.

όπερ ισοδύναμο πτυχίου μηχανικού ηλεκτρονικών.
Βασική εκπαίδευση γίνεται στο στρατό.

Δεν υπάρχουν ισοδύναμα πτυχία, αλλά γενικώς στην αγορά εργασίας εκτιμάται η προϋπηρεσία και η όποια εμπειρία.

Ο εν λόγω τσαρλατάνος το έχει τερματίσει, από όπου και να το πιάσεις, βρωμάει.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Eιναι κοινο φαναρο οτι ο ελληνας δεν ξερει να ψηφιζει...και να ψωνιζει
το στερνο αυτονομο αποστακτηριο στην σκωτια......
ολοι οι αλλοι πετρελαιακι για εντριβες
glenfarclas_105_cask_strength_highland_scotch_single_malt_spirit_whiskey_premium_cocktails_old...jpg

Reaction score
4.705
"the proof of the pudding (is in the eating)
saying (also the proof is in the pudding)
said to mean that you can only judge the quality of something after you have tried, used, or experienced it"

Υ.Γ. Τα επιχειρήματα

- Οι ακροατές σε όλο τον κόσμο έχουν πέσει θύματα αυθυποβολης.
-Οι κατασκευαστές πρέπει να
μοιραζονται επαγγελματικά μυστικα.
--Ο αμερικανικος στρατός δεν προσφέρει εκπαιδευση επιπεδου
-Και καποιοι επιθυμούν να μας προστατευουν στο διηνεκές από περιττά εξοδα

Είναι αδύναμα και δεν μπορούν να πείσουν κανενα...

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.927
Βασική εκπαίδευση γίνεται στο στρατό.

Δεν υπάρχουν ισοδύναμα πτυχία, αλλά γενικώς στην αγορά εργασίας εκτιμάται η προϋπηρεσία και η όποια εμπειρία.

Ο εν λόγω τσαρλατάνος το έχει τερματίσει, από όπου και να το πιάσεις, βρωμάει.
Δεν έχω ασχοληθεί γενικά με τον στρατό, και τι είδους πτυχία δίνει. Στην ελληνική πολεμική αεροπορία , πάντως στους πιλότους δίνουν βεβαιώσεις ωρών , και μετά , κάνουν αίτηση στην ΥΠΑ για απονομή πτυχίου , άνευ εξετάσεων.
Αυτό έχει ελεγχθεί μιάς και στην τελευταία εταιρία που εργαζόμουν είχε κάμποσους από την ΠΑ.
Το ότι είναι κατάφορη αδικία , για όλους τους υπόλοιπους , δεν το συζητάμε , αλλά εδώ είναι ελλάδα.
Τώρα για το τι πτυχία δίνει ο αμερικάνικος στρατός , δεν έχω ιδέα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.102
Οι ακροατές σε όλο τον κόσμο έχουν πέσει θύματα αυθυποβολης.
Σε ένα πολλ σε φόρουμ τεχνολογίας και σε ανθρώπους του χόμπι του Hi-Fi, που αφορούσε εξ'αρχής αποκλειστικά τους ακροατές καλωδίων, φαίνεται πως το 70% των συμμετεχόντων δεν πιστεύει ότι τα καλώδια βελτιώνουν τον ήχο.

Νομίζεις πως είναι πιθανότερο το 70% των ανθρώπων που ασχολούνται με το Hi-Fi να είναι κουφοί, άμυαλοι και με ανάξια λόγου σεταπ, ή λες μήπως να είναι πιθανότερο απλώς να επιβεβαιώνεται το ήδη επιστημονικά αποδεδειγμένο φαινόμενο πλασεμπο;

Νομίζεις πως άνθρωποι σα τον Dr Floyd Toole & Dr Sean Olive, που θεωρούνται οι πιο σημαντικοί επιστήμονες ψυχοακουστικής και έρευνας στα θέματα του ήχου και των προτιμήσεων του κόσμου, "δεν ξέρουν";

Θεωρείς πως τα ακριβότερα μετρητικά μηχανήματα στο οντιο, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, με ικανότητες μέτρησης με αξιοπιστία και επαναληψιμότητα ακόμα και τραγικά μικρών αλλοιώσεων, πολύ πολύ πέρα από τις δυνατότητες της ανθρώπινης ακοής, με πεντακάθαρες ενδείξεις στα -130 και -140 ντεσιμπέλ θορύβου και παραμόρφωσης, κακώς συνοδεύονται από απλά λεπτά κοάξιαλ καλώδια του κιλού και τυπικά φιξ καλώδια ρεύματος;
Δεν γνωρίζουν οι φίρμες που τα φτιάχνουν ώστε να τα εφοδιάσουν με κάποιο σούπερ καλώδιο για να συνδέεται στην έξοδο του dac και να πάρει μετρήσεις ακριβείας; Πώς διάλο μετράνε μέχρι κει που δε φτάνει κανένα μηχάνημα με απλά καλωδιάκια της πλάκας;

Και άλλα τέτοια ερωτήματα παρόμοια και λογικά..

Βεβαίως, όλα τα ανωτέρω επιχειρήματα, και ο,τι άλλο και να ειπωθεί, με ένα μαγικό τρόπο θεωρούνται "ανεπαρκή" και πως "δε πείθουν κανέναν".
Δυστυχώς δεν είναι έτσι.
Είναι επαρκεστατα και πείθουν την συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων στο εδώ φόρουμ και στον πλανήτη γενικότερα, αλλά και όλο σύσσωμο το επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό που ασχολείται με το όντιο και συμμετέχει στην AES. ;)

Δεν παρέχει αναγνωρίσιμα πτυχία.
Ομοίως κι ο ελληνικός στρατός.

Μπορεί να παρέχει εκπαίδευση επ'έργω σε ανεκπαίδευτους και αμόρφωτους ανθρώπους για να κάνουν μια δουλειά, είτε στη συντήρηση οχημάτων είτε στη διαχείριση αποθήκης, αλλά δεν θα πάρουν αυτοί οι άνθρωποι πτυχία με αναγνώριση, και δεν είναι ισοδύναμες οι γνώσεις τους με τους αντίστοιχους πτυχιούχους.

Πρόκειται για "βοηθούς" με κατάρτιση ας πούμε επιπέδου ΙΕΚ.

Όταν ο στρατός παρέχει φουλ τριτοβάθμια εκπαίδευση στα στελέχη του, αυτό γίνεται στις επίσημες δομές εκπαίδευσης, είτε αφορά γιατρούς, δικηγόρους, κτηνιάτρους, οδοντιάτρους, κλπ.

Για το θέμα των ιπτάμενων και τις αναγνωρισμένες ώρες πτήσης, θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει πως ο στρατός, ως κύριος κάτοχος αεροπλάνων υψηλών προδιαγραφών, είναι ίσως ο καταλληλότερος για απόδοση επισήμων πτυχίων επί τούτου, και αυτή η κατηγορία αποτελεί μια εξαίρεση, που απλώς επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Το δίπλωμα οδήγησης που παρέχει ο στρατός σε ανθρώπους που δεν έχουν κανονικό δίπλωμα οδήγησης, με εκπαίδευση σε σταγιερ και στα τζιπ του στρατού, δεν αναγνωρίζεται στις λοιπές κρατικές δομές, και δε μπορείς να οδηγείς σε δημόσιους δρόμους το ιχ σου έχοντας μόνο στρατιωτικό δίπλωμα.
Βέβαια είναι συνήθως πολύ προσεκτικοί επ'αυτου στο στρατό, και παρέχουν επιπλέον στρατιωτικό δίπλωμα οδήγησης μόνο σε αυτούς που ήδη έχουν κανονικό δίπλωμα...

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.236
"the proof of the pudding (is in the eating)
saying (also the proof is in the pudding)
said to mean that you can only judge the quality of something after you have tried, used, or experienced it"

Υ.Γ. Τα επιχειρήματα

- Οι ακροατές σε όλο τον κόσμο έχουν πέσει θύματα αυθυποβολης.
-Οι κατασκευαστές πρέπει να
μοιραζονται επαγγελματικά μυστικα.
-Και καποιοι επιθυμούν να μας προστατευουν στο διηνεκές από περιττά εξοδα

Είναι αδύναμα και δεν μπορούν να πείσουν κανενα...
The proof is in the...calories. :sneaky:
(Και δεν είναι απαραίτητο να την...τρώγαμε για να το διαπιστώσουμε)

Είμαστε αυτό που καταναλώνουμε,οπότε στην ευχέρειά μας είναι να καταναλώνουμε υγιεινότερα πράγματα.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Σε ένα πολλ σε φόρουμ τεχνολογίας και σε ανθρώπους του χόμπι του Hi-Fi, που αφορούσε εξ'αρχής αποκλειστικά τους ακροατές καλωδίων, φαίνεται πως το 70% των συμμετεχόντων δεν πιστεύει ότι τα καλώδια βελτιώνουν τον ήχο.

Νομίζεις πως είναι πιθανότερο το 70% των ανθρώπων που ασχολούνται με το Hi-Fi να είναι κουφοί, άμυαλοι και με ανάξια λόγου σεταπ, ή λες μήπως να είναι πιθανότερο απλώς να επιβεβαιώνεται το ήδη επιστημονικά αποδεδειγμένο φαινόμενο πλασεμπο;

Και άλλα τέτοια ερωτήματα παρόμοια και λογικά..
ρε ντόκτορ...
να τα λέει αυτά κάποιος που δεν έχει το στοιχειώδες επιστημονικό υπόβαθρο το καταλαβαίνω, αλλά κι εσύ??

Δηλαδή για ποια λογικά ερωτήματα μιλάς, όταν από ένα δείγμα 81 ατόμων σε μια κοινότητα που αριθμεί 34946 μέλη, βγάζεις συμπεράσματα ότι το ..70% δε πιστεύει στη βελτίωση του ήχου μέσω των καλωδίων??
Μάλιστα ο παραλογισμός αυτός συνεχίζεται και μεγιστοποιείται όταν αυτό το ποσοστό το ανάγεις το ποσοστό που προέκυψε από ένα δείγμα 81 ατόμων και ως το ποσοστό των hifiντελιστών παγκοσμίως!!!
Γελάνε και τα ιντερκονέκτ!!
Επίσης, επιμένεις να μιλάς για φαινόμενο placebo, ενώ ο ίδιος έχεις πει ότι τα καλώδια ακούγονται!!
Μιλάμε για το παραλογισμό σε όλο του το μεγαλείο!!
Και μιας και η λογική αλλά και η επιστήμη βασίζεται τόσο στις μετρήσεις, όσο και στις δοκιμές, έχω προτείνει blind test μεταξύ ενός καλωδίου που χρησιμοποιείται (μογκάμι, μπέλντεν, μαυροκόκκινο) με ένα kondo :sneaky: .

Κι επειδή με πέτυχες στις καλές μου, αν δε πετύχω 20/20 το kondo δε θα σου ξαναμιλήσω για καλώδια είσαι??
Αν το πετύχω όμως, θα κόψεις κι αυτή τη κουταμάρα περί placebo και λοιπές αηδίες ok??

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.079
Ναι, ναι στο μυστικό μέρος που δεν μπορεί να μας πει που ήταν.

Φοβερό βιογραφικό:
“Πήγα κάπου, δεν σας λέω που, και πήρα ενα πτυχίο που δεν έχει τίτλο, αλλά μοιάζει με το Χ.”

Και η επιστήμη είναι θρησκεία.

Καραψεύτης τσαρλατάνος είναι Γιάννη.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.859
έχασα πολλά βλέπω....

δώστε μου λίγο χρόνο να μπω στο κλίμα :biggrin:

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.079
Στην καλύτερη περίπτωση που ο σουρικάταμαν δεν λέει ψέματα του κερατά, έχουμε να κάνουμε με το παρακάτω:

Το δίπλωμα οδήγησης που παρέχει ο στρατός σε ανθρώπους που δεν έχουν κανονικό δίπλωμα οδήγησης, με εκπαίδευση σε σταγιερ και στα τζιπ του στρατού, δεν αναγνωρίζεται στις λοιπές κρατικές δομές, και δε μπορείς να οδηγείς σε δημόσιους δρόμους το ιχ σου έχοντας μόνο στρατιωτικό δίπλωμα.
Και με αυτήν την εκπαίδευση το παίζει Σουμάχερ. :gotcha:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.823
Αφήστε τις διαμάχες, νομίζω έχουμε θέμα....
:roflmao::roflmao::rolleyes:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.236
Γελάνε και τα iec:p:p:p:dance2::dance2::dance2:
Δεν είμαι βέβαιος για τα iec,αλλά τα...ΙΕΚ (Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης) πρέπει να γελάνε.
Αν νομίζεις ότι έχεις το θάρρος με τον συνομιλητή σου να μιλάς έτσι σε π.μ.
Δεν έχω την διάθεση να διαβάζω τις σεξιστικές αηδίες σου, εδώ είναι σοβαρός χώρος, τα υπόλοιπα στο καφενείο.

Ποια εννοείς φιλενάδα μου?
Μην ξεχνάμε οι τεταμένες τοποθετήσεις μας να καταλήγουν με τη λέξη ΄΄Φιλικά΄΄.
Μας...κάνει καλό.
Μπορούμε κατά τα άλλα να συνεχίσουμε...Φιλικά πάντα.

Status
Not open for further replies.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.908
Members
38.259
Νεότερο μέλος
kassius