Καλώδια και .. προαπαιτούμενα. Poll.

Ακούω σαφή βελτίωση με καλώδια και..

• Α. Έχω κάνει ισοστάθμιση χώρου (DSP+μετρήσεις)

Votes: 12 13,6%
  • Β. Έχω το προβλεπόμενο ταργκετ κερβ

Votes: 9 10,2%
  • Γ. Έχω κάνει fine tuning στο ταργκετ κερβ, κατά τα γούστα μου

Votes: 6 6,8%
  • Δ. Έχω ένα σαμπ, στην προβλεπόμενη θέση

Votes: 4 4,5%
  • Ε. Έχω 2 (ή περισσότερα) σαμπ, με σωστή ενσωμάτωση

• Ζ. Έχω χώρο με εξαιρετικούς χρόνους αντήχησης, με διαχυτές και μπασοπαγιδες

Votes: 11 12,5%
  • Η. Έχω λίγες μόνο ηχητικές παρεμβάσεις στο χώρο ακρόασης, διότι είναι κοινόχρηστος

Votes: 7 8,0%
  • Θ. Έχω σωστό ισόπλευρο (όχι ισοσκελές) τρίγωνο ακρόασης και την προβλεπόμενη κλίση ηχείων

Votes: 24 27,3%
  • Ι. Έχω πλήρη αναπαραγωγή όλου του φάσματος 20Hz-20kHz

Votes: 13 14,8%
  • Κ. Έχω άριστη αναπαραγωγή της πρώτης οκταβας σε στάθμες αναφοράς (κορυφές 115 dB)

• Λ. Έχω χαμηλές ολικές αρμονικές παραμορφώσεις

Votes: 14 15,9%
  • Μ. Δεν έχει σημασία τίποτα από τα ανωτέρω, μόνο η μουσική μετράει

Votes: 11 12,5%
  • Ν. Σα το πικάπ δεν έχει. Βινύλιο φορέβε.

Votes: 13 14,8%
  • Άκυρο - δεν πιστεύω ότι τα καλώδια βελτιώνουν τον ήχο.

Votes: 57 64,8%
  • Κάνω ψυχοθεραπεία φτηνά, με αγορά ωραίων καλωδίων,αφήστε με ήσυχο.

Votes: 5 5,7%

• Total voters
    88
Status
Not open for further replies.
Reaction score
2.826
ενοηται οτι ειναι αυθαιρετα και αυτοι που μου βαζουν λαικ ειναι
ή τρελλοι ή τους χαρτζηλικωνω γερα
Τόσα like και ο λογαριασμός μου είναι άδειος γιατί argi

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.315
@Bhutia μ..
το ποιός προκαλεί απαξιωτικές εντυπώσεις και έναντι ποιόν..φαίνεται!:wink:
το αναπάντητο ερώτημα είναι το γιατί?:idk::idk:
1587999923153.png

Τόσα like και ο λογαριασμός μου είναι άδειος γιατί argi
Αυτοκόλλητοι επίδεσμοι για τις πληγές...
1587999382556.png

Καπου εγραψα
Για να φερεις ενα <ειδικο> ή ειδικο θες καμμια 150ρα χαλαρα
Ας πουμε την εχεις
Και σου προτεινει να βαλεις οτι σου πει (ας πουμε αλλα 300-1000 ? χαλαρα) σε υλικα .
Ερωτηση πρωτη
Μπορεις να τα βαλεις ? Το πιο πιθανο ειναι οχι
(αν εχεις ολα τα πιο πανω λεφτα αιδρωτα)
Σωστο βεβαια και φερστ πραιοριτι να σουλουπωσεις το χωρο σου
Γινεται ομως ?
Ερωτηση δευτερη
Το να παρεις μια ισοσταθμιση σοβαρουλα ποσο εχει ?
Ερωτηση τριτη εχεις λεφτα - θες να την αποκτησεις ?
Ερωτηση τεταρτη
σαφως και ειναι σωστο να εχεις κανα σαμπακι αλλα προυποθετει αλλα......εχει και θες - μπορεις να βαλεις 2 σαμπακια Να πουμε αλλα 2 χιλιαρικακια ?
Συνολο 3450 περιπου χαλαρα χωρις ιχνος ισοσταθμισης -και να ξαναφερεις μαστορα η <αστορα> να σε ισιωσει.*
Για σκεψου ολα τα πιο πανω ειναι ζωτικα. αλλα μπορεις θες να τα αποκτησεις ?

* αλλα λεφτα εκει**

** το χειροτερο ξερεις ποιο ειναι να καταλαβεις μια μερα οτι ο μαστορας ειναι μεγαλος καραγκιοζης ......και αποφασιζεις να ασχοληθεις μονος σου,
Καπου εκει ξεκινα η δικη σου αληθεια.
Ολα τα αλλα ειναι εικονικες χαρές και χάρες
Σοβαρή ισοστάθμιση μπορεί να εφαρμοστεί μέχρι κι εντελώς δωρεάν υπό προϋποθέσεις.Για συνήθη οικιακά setup value for money sub με ικανοποιητική απόδοση βρίσκονται γύρω στα 400 ευρά ανά τεμάχιο.Απορροφητικές διατάξεις με ικανοποιητική απόδοση με λίγα ευρά ανά μονάδα.Διαχυτικές τύπου Schroeder φθηνές από Λαζαράκη.

Last edited:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.712
Καπου εγραψα
Για να φερεις ενα <ειδικο> ή ειδικο θες καμμια 150ρα χαλαρα
Ας πουμε την εχεις
Και σου προτεινει να βαλεις οτι σου πει (ας πουμε αλλα 300-1000 ? χαλαρα) σε υλικα .
Ερωτηση πρωτη
Μπορεις να τα βαλεις ? Το πιο πιθανο ειναι οχι
(αν εχεις ολα τα πιο πανω λεφτα αιδρωτα)
Σωστο βεβαια και φερστ πραιοριτι να σουλουπωσεις το χωρο σου
Γινεται ομως ?
Ερωτηση δευτερη
Το να παρεις μια ισοσταθμιση σοβαρουλα ποσο εχει ?
Ερωτηση τριτη εχεις λεφτα - θες να την αποκτησεις ?
Ερωτηση τεταρτη
σαφως και ειναι σωστο να εχεις κανα σαμπακι αλλα προυποθετει αλλα......εχει και θες - μπορεις να βαλεις 2 σαμπακια Να πουμε αλλα 2 χιλιαρικακια ?
Συνολο 3450 περιπου χαλαρα χωρις ιχνος ισοσταθμισης -και να ξαναφερεις μαστορα η <αστορα> να σε ισιωσει.*
Για σκεψου ολα τα πιο πανω ειναι ζωτικα. αλλα μπορεις θες να τα αποκτησεις ?

* αλλα λεφτα εκει**

** το χειροτερο ξερεις ποιο ειναι να καταλαβεις μια μερα οτι ο μαστορας ειναι μεγαλος καραγκιοζης ......και αποφασιζεις να ασχοληθεις μονος σου,
Καπου εκει ξεκινα η δικη σου αληθεια.
Ολα τα αλλα ειναι εικονικες χαρές και χάρες
Ευκολάκι. Δίνεις τα δεκαπλάσια έως και 50πλάσια για καβλώδια και άλλα κόλπα και πετυχαίνεις το ένα εκατοστό.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Αν είναι , είσαι μεγαλύτερος εσύ που τον διάλεξες.
View attachment 163594

View attachment 163593

Σοβαρή ισοστάθμιση μπορεί να εφαρμοστεί μέχρι κι εντελώς δωρεάν υπό προϋποθέσεις.Για συνήθη οικιακά setup value for money sub με ικανοποιητική απόδοση βρίσκονται γύρω στα 400 ευρά ανά τεμάχιο.Απορροφητικές διατάξεις με ικανοποιητική απόδοση με λίγα ευρά ανά μονάδα.Διαχυτικές τύπου Schroeder φθηνές από Λαζαράκη.

υπο προυποθεσεις μπορει να εχουμε θειο τον τεντ ντενι...
Ολα τα αλλα σκουπιδια που ειπες απο τον λαζαρακη ειναι κινεζιες του κιαρατα απο καθε αποψη
Ποιοτητα εμφανιση ειδικα χαρακτηριστικα ....και τοσα αλλα
Επιπλον του λαζαρακη ειναι για καραγκιοζ μπερντε , οχι για σαλονι με κανονικους ανθρωπους.
Για σαμπακια και συνολικο κοστος για να ακουει καποιος <σωστα> δεν ειπες κατι
Ευκολάκι. Δίνεις τα δεκαπλάσια έως και 50πλάσια για καβλώδια και άλλα κόλπα και πετυχαίνεις το ένα εκατοστό.
ετσι ειναι αν ετσι νομιζεις
Αν ειπε καποιος καλωδιας εδω μεσα να δωσεις 10πλασια (αν τα εχεις και θελεις) για να παρεις ενα εκατοστο κλεισε το μετρο της εκθεσης....
Η διαφορα των καλωδιαδων ειναι οτι δεν επιβαλουν...απλα προτεινουν να ακους.
Τι λεγαμε για το απυθμενο......αυτο

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
View attachment 163594

View attachment 163593

@Bhutia μ..
το ποιός προκαλεί απαξιωτικές εντυπώσεις και έναντι ποιόν..φαίνεται!:wink:
το αναπάντητο ερώτημα είναι το γιατί?:idk::idk:
bhutia μ..
μ'αρέσει που μιλάς για απαξίωση και μετά κάνεις το...
0258d721be9461a0de462540e3054fd1 (1).jpg

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.315
bhutia μ..
μ'αρέσει που μιλάς για απαξίωση και μετά κάνεις το... View attachment 163596
Too leandros...even if you get cut in half we'll love you...twice as much. :roflmao:
υπο προυποθεσεις μπορει να εχουμε θειο τον τεντ ντενι...
Ολα τα αλλα σκουπιδια που ειπες απο τον λαζαρακη ειναι κινεζιες του κιαρατα απο καθε αποψη
Ποιοτητα εμφανιση ειδικα χαρακτηριστικα ....και τοσα αλλα
Επιπλον του λαζαρακη ειναι για καραγκιοζ μπερντε , οχι για σαλονι με κανονικους ανθρωπους.
Για σαμπακια και συνολικο κοστος για να ακουει καποιος <σωστα> δεν ειπες κατι

ετσι ειναι αν ετσι νομιζεις
Αν ειπε καποιος καλωδιας εδω μεσα να δωσεις 10πλασια (αν τα εχεις και θελεις) για να παρεις ενα εκατοστο κλεισε το μετρο της εκθεσης....
Η διαφορα των καλωδιαδων ειναι οτι δεν επιβαλουν...απλα προτεινουν να ακους.
Τι λεγαμε για το απυθμενο......αυτο
Κάποιοι δεν προσέχουν καθόλου τους άλλους προτού πληκτρολογήσουν.
Τα κατατεθέντα λινκ με προσιτά τεμάχια ακουστικής φροντίδας δεν είναι καν...Λαζαράκη.
Για τα sub έχει δοθεί εναρκτήρια τιμή ανά τεμάχιο.
Και όσοι θέλουν εναρκτήρια τιμή για πολύ ΄΄σοβαρά΄΄ sub προτείνονται τα 1400 ευρά ανά τεμάχιο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
ακομα και καμποσα σετακια (σαν αυτα που ειχα βαλει)
να βαλεις , που βλεπονται το σαλονι σου δεν ειναι στο σκαιγουοκερ ραντς
Aν αντεχεις (ΜΠΑ με την ΚΑΜΜΙΑ)
αυτα μπαινουν σε σαλονι
Εκτος βεβαια αν το δωμα σου ειναι αυτο οποτε βαρατε βιολιτζηδες

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.317
argi, απαντησε μου αν θελεις στο θεμα που σε ρωτησα, προσπαθω να καταλαβω ποιο ειναι το σκεπτικο σου για τον συμπαθητικο γενικα Ρικ Ρουμπιν - σε σχεση με τα καλωδια και τη χαλιεντιλα- που ανεφερες πιο πανω.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Δεν πρόσεξες τίποτα προτού πληκτρολογήσεις.
Τα κατατεθέντα λινκ με προσιτά τεμάχια ακουστικής φροντίδας δεν είναι καν...Λαζαράκη.
ειναι ιδανικα για να κανεις παραγκα τον χωρο σου ...θυσια στη κακια αρρωστια
Για τα sub έχει δοθεί εναρκτήρια τιμή ανά τεμάχιο.
Και όσοι θέλουν εναρκτήρια τιμή για πολύ ΄΄σοβαρά΄΄ sub προτείνονται τα 1400 ευρά ανά τεμάχιο.
ακομα χειροτερα....μαζευεις κανα 5ληρακι ευκολα....δεν ειπα ποτε σε καποιο να διαθεσει και ποσα σε καλωδια

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
argi, απαντησε μου αν θελεις στο θεμα που σε ρωτησα, προσπαθω να καταλαβω ποιο ειναι το σκεπτικο σου για τον συμπαθητικο γενικα Ρικ Ρουμπιν - σε σχεση με τα καλωδια και τη χαλιεντιλα- που ανεφερες πιο πανω.
ο ραμπιν ( περα απο τους πρωην ραπαδες) εχει συνεργαστει με αντελ και καμπσους αλλους - μη ραπ....
Το σκεπικο μου ειναι οτι ο ραμπιν (αν θες ραπά) (ακομα χειροτερα) δεν θα εμπαινε ποτε σε διαδικασια να ακουει καλωδια......Δεν ξερω αν ακουγες ραπ πριν 35 + χρονια ....ειδκα σε παραγωγες της πλακος 2 live crew....με κατι ετικετες που τις ειχε δαγκωσει το ποντικι....οι ραπαδες λοιπον δεν εδινα καμμια σημασια στην στουντιακη ποιοτητα
Ο ραμπιν (ρουμπιν) οπως θες μετα κατι εκανε.......εκτος και αν εφτασα να χαρτζηλικωνω και αυτον,
Και εδω θα δεις το ρουμπιν.....Πιστευω να μην πιστευεις οτι τους χακαρα την σελιδα ή τον χαρτζηλικωσα και αυτον.
Στιγμιότυπο οθόνης (87).png

Rick Rubin, Multiple Grammy-Winning Record Producer

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.315
ειναι ιδανικα για να κανεις παραγκα τον χωρο σου ...θυσια στη κακια αρρωστια

ακομα χειροτερα....μαζευεις κανα 5ληρακι ευκολα....δεν ειπα ποτε σε καποιο να διαθεσει και ποσα σε καλωδια
Argi δεν κρίνετσι σκόπιμο να έφερνα εαυτόν ως παράδειγμα,αφού ο πιο φροντισμένος ακουστικά κι αισθητικά χώρος απ'όσους διαθέτω έχει όλο το σαλόνι διαρρυθμισμένο με βάση την Αρχή Room in Room,απέχοντας παρασάγγας από...παράγκας. ;)
1588001287385.png

Ούτε και απαιτώ να με μιμούνταν στα οκτώ συνολικά 1400ευρα που έχω δώσει για να συμπληρώσω με sub διάφορα setup.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
δεν ειπα ποτε οτι ειπες κατι τετοιο
Απλα οταν καποιος προτεινει λυσεις (για μενα χαιενταδικες) (δεν εχει σημασια τι αλλα το ποσό)(ουτε τι προτεινει -καλωδια ή αλλες λυσεις) ειναι χαιεντας και δεν το εχει καταλαβει.
αλλα στο 80% + για τους μεσους χωρους ειναι αδυνατο.
Εσυ καλα κανεις και κανεις οτι πιστευεις.
Αλλα οταν καμποσοι προτεινουν ακριβες (μη σου πω πανακριβες λυσεις) καταντανε
σαν το γιν στο γιαν
και τουμπαλιν

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.315
δεν ειπα ποτε οτι ειπες κατι τετοιο
Απλα οταν καποιος προτεινει λυσεις (για μενα χαιενταδικες) (δεν εχει σημασια τι αλλα το ποσό)(ουτε τι προτεινει -καλωδια ή αλλες λυσεις) ειναι χαιεντας και δεν το εχει καταλαβει.
αλλα στο 80% + για τους μεσους χωρους ειναι αδυνατο.
Εσυ καλα κανεις και κανεις οτι πιστευεις.
Αλλα οταν καμποσοι προτεινουν ακριβες (μη σου πω πανακριβες λυσεις) καταντανε
σαν το γιν στο γιαν
και τουμπαλιν
Παρέλειψες όμως την κατάληξη με τη μαγική λέξη...΄΄Φιλικά΄΄. :sneaky:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.317
ο ραμπιν ( περα απο τους πρωην ραπαδες) εχει συνεργαστει με αντελ και καμπσους αλλους - μη ραπ....
Το σκεπικο μου ειναι οτι ο ραμπιν (αν θες ραπα) (ακομα χειροτερα) δεν αθ εμπαινε ποτε σε διαδικασια να ακουει καλωδια......Δεν ξερω αν ακουγες ραπ πριν 35 + χρονια ....ειδκα σε παραγωγες της πλακος 2 live crew....με κατι ετικετες που τις ειχε δαγκωσει το ποντικι....οι ραπαδες λοιπον δεν εδινα καμμια σημασια στην στουντιακη ποιοτητα
Ο ραμπιν (ρουμπιν) οπως θες μετα κατι εκανε.......εκτος και αν εφτασα να χαρτζηλικωνω και αυτον,
.. σε ευχαριστω,
μπορω να σου πω οτι ακουγα σε μικροτερη ηλικια απ'οτι ακουγαν αρκετοι, μιας και πολυ μικροτερος (την περιοδο που ξεκινουσε ενεργη ενασχοληση στη χωρα, και ταυτοχρονα-και με αρμονια- με τα υπολοιπα "στοιχεια" του χιπ χοπ-γκραφιτι κοκ), παρα το γεγονος οτι δεν ηταν το ειδος μου, λογο οτι ασκει πολυ κοινωνικη κριτικη διχως την αναλογη αυτοκριτικη.

Θα πω, οτι εκανε παραγωγες και δεν ηταν ηχοληπτης/τεχνικος, και εχει συνεργαστει με πολλα ονοματα (τα οποια ειδη ειναι πλεων εξαιρετικα mainstream).
Και επειδη πετυχε το κολπο εβγαλε πολλα φραγκα, και οι ραπερς, δεν εδιναν σημασια για τη πχοιοτητα, αλλα για τα φραγκα και την τιβι εδωσαν..
(μετα γινεται μεγαλη κουβεντα, και γιατι οι υποκουλτουρες εγιναν mainstream, και γιατι ειχε απηχηση ο Ραμπιν)
περισσοτερα εδω και το προσωπικο του σεταπ και αρκετα ακομα :

L4H8369rr-miller-flt.jpg

Last edited:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Ω με πηγες αλλου τωρα (ναμασκαρ)
Ξεκινας μερουμπιν σε σβαστικασανα ενα βουδα σακιαμουνι (αριστερα) και ενα αμιταμπα πισω
Μετα κουμπωνεις κατι ηχεια σαν αυτα που εφερνε ο χατζης και τον βουδα αμιταμπα
Και κλεινεις με τολεντανες και κατι καλωδια ΝΑ
Σε ευχαριστω για τις φωτο
Ο ρουμπιν οπως πολλοι αλλοι αλλαξαν απο το χρημα
Αλλα οπως εβαλα πιο πανω , τον <αγγιξε> και αυτον κατι αλλο.(σινιατα)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.139
Για οποιοδήποτε μπάτζετ, απο 1000 μεχρι 1.000.000€ και βάλε, πάντα θα υπάρχει τρόπος να τα διαθέσεις σε καποια αλλη αναβάθμιση και να ακούσεις πολύ καλύτερα από οτι με μια αγορά-αλλαγή καλωδίου.

Παρακάτω:

"Loudness war"Edit
Since at least 1999, Rubin has been criticized by listeners for contributing to a phenomenon in music known as the loudness war, in which the dynamic range of recorded music is compressed and sometimes clipped in order to increase the general loudness. Albums produced by Rubin that have been criticized for such treatment include:

• Californication by the Red Hot Chili Peppers (1999) – Tim Anderson of The Guardian criticized its "excessive compression and distortion",[28] and Stylus Magazine said it suffered from so much digital clipping that "even non-audiophile consumers complained about it".[29][30]
  • Death Magnetic by Metallica (2008). Some fans have preferred the Guitar Hero version of Death Magnetic, even though it was released for gameplay and not listening, because it was not subject to the same compression.[31][32][33]
  • 13 by Black Sabbath (2013) – Ben Ratliff of The New York Times said, "The new Black Sabbath album was produced by Rick Rubin, who some believe to be a prime offender in the recent history of highly compressed and loudly mastered music – a major cause of ear fatigue ... 13 is mastered loudly, too ... Your ears aren't given room to breathe".[34] Jon Hadusek of Consequence of Sound wrote, "Rubin ... deserves disparagement for the way he mixed the audio levels, which are crushed by distortion and compression. Otherwise well-recorded songs are blemished, an affliction all too pervasive in the modern music industry".[35]
Μια χαρα ακούει ο Ρούμπιν με τα σουνιγιατα :lolsign: :lolsign::lolsign:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.317
... του Ραμπιν ειναι το παραπανω συστημα οπως και το παρακατω, το οποιο ακουει για διασκεδαση, και δεν τα συσχετιζει με τη στουντιακη παραγωγη (κατα τα λεγομενα του,στο παραπανω αρθρο).
και λιγα λεφτα εχει δωσει.. 8-)
(δεν εχω κατι με τον ανθρωπο..)
a02ec4c6-413c-11e0-a290-000c294797b2.jpg

Status
Not open for further replies.

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads