Poll περί δικάναλου - πολυκάναλου ήχου

Δικάναλος ή πολυκαναλος;

• Total voters
    199

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.899
Η πρώτη και πιο σημαντική αναβάθμιση σε ένα 5.x σεταπ, είναι να βάλεις ηχεία στο ταβάνι ώστε να ακούσεις τρίτη διάσταση, να γίνει άτμος.

Προτείνω ως πρώτη κίνηση από 5.x το 5.x.2 και μετά το 5.x.4 και τελευταίο το 7.x.4 να κλείσεις με το βασικό άτμος πακέτο.

Αυτή είναι η καλύτερη σειρά αναβάθμισης.

Προτιμότερο να μείνεις με 5.x.4 παρά με 7.x.2
Πες μου κάτι ρε Κώστα. Στο 5χ4 , τα 4 atmos έχουν ξεχωριστό σήμα το καθένα?
Η συνδέονται σαν Height 1,2, height 3,4 με ξεχωριστό διακριτό σήμα στο καθένα?
Βαριέμαι να ψάχνω τώρα.

Reaction score
2.803
Πες μου κάτι ρε Κώστα. Στο 5χ4 , τα 4 atmos έχουν ξεχωριστό σήμα το καθένα?
Η συνδέονται σαν Height 1,2, height 3,4 με ξεχωριστό διακριτό σήμα στο καθένα?
Βαριέμαι να ψάχνω τώρα.

Και βέβαια ξεχωριστό!
Πούλα τα όλα (εκτός από τα Sansui) και πάρε ένα σύγχρονο ενισχυτή με τα τελευταία format και βάλε όχι τέσσερα αλλά 6 atmos στο ταβάνι γιατί ο χώρος σου είναι μεγάλος.

💷💵 μόνο!

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.899
Λάθος διατύπωση της ερώτησης εκ μέρους μου.
Τα 4 atmos , παίρνουν το ίδιο σήμα τα δυο left και το ίδιο τα δύο right , ή εντελώς ξεχωριστό? δλδ left 1 left 2, right 1 , right 2 .
Οι τελευταίες δύο απαντήσεις των alfee , daharis δεν λαμβάνονται υπ όψην , μιάς και ο ένας είναι τυμβωρύχος και ο άλλος γνωστός flamer. :lolsign: :gotcha:

Reaction score
2.803
Είναι διακριτά κανάλια βρε Γιάννη, είναι δυνατόν το 2020 να έχουμε τεχνολογία προ 20 χρόνων;
Στείλε email στον CEO της Dolby Laboratories αν δεν πιστεύεις, εμένα μου το είπε την περασμένη εβδομάδα. :prankster:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.899
Bre χαμένε , το dolby ορίζει 5.1.2 , όχι 4 , το 4 είναι το extension, δεν έχει 4 κανάλια το atmos.
Δλδ νομίζω, γιατί αν ήταν 4 , παντού θα έλεγαν για 4 atmos υποχρεωτικά. δλδ 5.1.4.

Reaction score
15.543
Γιατί μπορείς να παίξεις και με δύο, πάνω από την κεφαλα σου και λίγο πιο μπροστά...

Το σωστό είναι 4

ΥΓ. Προτείνω την υπαγραφη μου ως στήσιμο

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.038
Bre χαμένε , το dolby ορίζει 5.1.2 , όχι 4 ,
Είναι πιο σύνθετες οι διαδικασίες decoding από την απλοϊκή παραδοχή πως υπάρχουν διακριτά στριμς, τα οποία απλώς απεμπλέκονται στο στάδιο του decoding, δε πάει έτσι.

Στην ουσία, υπάρχουν διακριτά objects, η τεχνολογία αποκωδικοποίησης είναι object oriented, με αποτέλεσμα να δίνει διακριτά και ξεχωριστού περιεχομένου κανάλια, ακόμα και σε πολύ μεγάλο αριθμό ηχείων.

Δηλαδή, αν το σετάπ έχει 2 ηχεία στο ταβάνι, θα βγουν 2 διακριτά και διαφορετικά μεταξύ τους κανάλια για αυτά τα 2 ηχεία.

Αν έχεις 6 ηχεία στο ταβάνι, θα γίνει το όμοιο για 6 διακριτά και διαφορετικά μεταξύ τους κανάλια.

Αναλόγως μεγέθους του χώρου σου, και κατά βάση αναλόγως σειρών καθισμάτων, χρειάζονται και ανάλογα διακριτά ηχεία.

Κανένα ηχείο δε θα παίζει το ίδιο με κάποιο άλλο, μην έχεις τέτοιο καημό.

Μπορεί κάλλιστα το άτμος σεταπ να σου δώσει πληροφορία ενός object (πχ έντομο που πετάει ή ελικόπτερο) που να κάνει κύκλους πάνω από το κεφάλι σου, αλλά μπορεί να το κάνει και να είναι και στο κέντρο, ακριβώς πάνω από το κεφάλι σου. Φάντομ κανάλι, όπως το κεντρικό κανάλι στην στερεοφωνια.

Αναλόγως της συμμετοχής στο εν λόγω object και των κάτω καναλιών, μπορείς να αντιλαμβάνεσαι τη θέση αυτού του κύκλου να είναι σε οποιοδήποτε ύψος μεταξύ των πάνω και των κάτω ηχείων.

Με τον ίδιο τρόπο, μπορείς να αντιλαμβάνεσαι ένα object να είναι στο ταβάνι πάνω από το κεφάλι σου, ή και μέσα στο κεφάλι σου, και σε όλο το ύψος μεταξύ κεφαλιού και ταβανιού, αλλά και πάνω από το ύψος του ταβανιού (όπως η κλασσική έννοια βάθους στη στερεοφωνια).

Και το όμοιο, σε όλο το ημισφαίριο της ηχοσφαιρας που καλύπτεται από ηχεία.

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.899
Αντε ρε και με έσκασες.
Και έχω ρημάξει και τους άλλους στις σφαλιάρες εκεί μπροστά. :lolsign:
Από το παλιό ανέκδοτο. Εδώ είσαι ρε κώστα και έχω ρημάξει στην σφαλιάρα εκείνον εκεί μπροστά. :laugh:
Δλδ στον χώρο μου θέλω 4atmos. Σωστά? ή μπορεί και παραπάνω, αν και δεν έχω 2 σειρές καθισμάτων.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.038
Με 2 σειρές καθισμάτων, αρκούν 4 ατμος ηχεία και 7 εδάφους.

Δε θα ακούσεις καμία διαφορά με 6 ηχεία άτμος.

Για 3 σειρές καθισμάτων θα έλεγα καλύτερα να μπουν 6 ατμος και 9 εδάφους.

Τώρα τελείωσα και το editing του προηγούμενου ποστ..

Reaction score
2.803
Δλδ 7/4 εδάφους-αέρος. :p
Το ίδιο είπα με τον Έαρ (αλλά το ανέλυσε στο τεχνικό επίπεδο) αλλά εμένα με αποπήρες, να βοηθήσω ήθελα.. :(

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.856
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29