Nick Arvanitakis
Audio Pro
- Reaction score
- 23.745
To ίδιο λέμε.Πες μου αξίζει τόσα?
Αν είχα κερδίσει 3-4 φορές το tour de France , θ αγόραζα ένα ζευγάρι να βρίσκονται.
To ίδιο λέμε.Πες μου αξίζει τόσα?
παντα τα λεω ωραια.....Τώρα τα λες ωραία .
Ακούτε καλώδια και όχι μουσική.
Case closed.
Είναι hobby τι δεν καταλαβαίνεις, και να πω ότι επαγγελματικά είσαι εκτός χώρου να το καταλάβω, αν δεν υπήρχαν οι hifi ντελίστες «θα είχε κλείσει το μαγαζάκι που βγάζεις το ψωμάκι σου» καθώς και πολλά μαγαζάκια ακόμα.To ίδιο λέμε.
Αν είχα κερδίσει 3-4 φορές το tour de France , θ αγόραζα ένα ζευγάρι να βρίσκονται.
Εν μέρει συμφωνώ, αυτό που θέλω να πω είναι ότι όταν επανήλθα στο πολυκάναλο μετά από 20 χρόνια απουσίας γενικότερα από το χόμπι αγοράζοντας έναν εισαγωγικό yamaha av συν sub yamaha με τριάδα μπροστά ΑΕ συν τα surround μέχρι και σε δικάναλες ακροάσεις (άσε τις και καλά πολυκάναλες ) έναν αχταρμά άκουγα. ότι και να άλλαζα απο καλώδια και θέσεις ηχείων τό ίδιο αποτέλεσμα. Διαφορά μηδέν. Όταν το πράγμα σοβάρεψε η κάθε αλλαγή στην αλυσίδα είναι υπέρ του δέοντος αντιληπτή είτε σαν υποβάθμιση είτε σαν αναβάθμιση.σε όλα τα συστήματα γίνονται αντιληπτές οι διαφορές καλωδίων, απλά στα χαμηλού budget setup είναι λογικό και το όποιο όφελος θα πάρεις ναι μεν θα είναι άμεσα αντιληπτό, αλλά δεν θα είναι τόσο συναρπαστικό όσο σ ένα ακριβότερο setup.
όλα είναι θέμα ισσοροπίας.
Βρε ναι, αλλά μη παραβλέπουμε την ουσία. Δυστυχώς τέτοια αυτοκίνητα είναι καταδικασμένα να εξυπηρετούν τις ανάγκες επίδειξης του ιδιοκτήτη τους και σπάνια χρησιμοποιούνται σύμφωνα με αυτό για το οποίο κατασκευάστηκαν. Παρεμπιπτόντως, δεν θα αγόρασα φεράρι αν είχα το χρήμα. Θα αγόραζα μια volvo για την οικογένεια και μια Sierra RS500 για τη κ@βλα μου. Go figure.
Δεν έχεις ιδέα του τι συμβαίνει στην αγορά.αν δεν υπήρχαν οι hifi ντελίστες «θα είχε κλείσει το μαγαζάκι που βγάζεις το ψωμάκι σου»
ε δεν θακανες κατι με τα καλωδια ....που πας και εσυ βρε !!!!Εν μέρει συμφωνώ, αυτό που θέλω να πω είναι ότι όταν επανήλθα στο πολυκάναλο μετά από 20 χρόνια απουσίας γενικότερα από το χόμπι αγοράζοντας έναν εισαγωγικό yamaha av συν sub yamaha με τριάδα μπροστά ΑΕ συν τα surround μέχρι και σε δικάναλες ακροάσεις (άσε τις και καλά πολυκάναλες ) έναν αχταρμά άκουγα. ότι και να άλλαζα απο καλώδια και θέσεις ηχείων τό ίδιο αποτέλεσμα. Διαφορά μηδέν. Όταν το πράγμα σοβάρεψε η κάθε αλλαγή στην αλυσίδα είναι υπέρ του δέοντος αντιληπτή είτε σαν υποβάθμιση είτε σαν αναβάθμιση.
Δε μπορείς να φανταστείς πόσο λάθος είσαι...αν δεν υπήρχαν οι hifi ντελίστες «θα είχε κλείσει το μαγαζάκι που βγάζεις το ψωμάκι σου» καθώς και πολλά μαγαζάκια ακόμα.
Εντάξει Κώστα, δεν εννούσα ότι αγόραζα πχ καλώδια ηχείων των 150 ευρω το σετ, αλλά έκανα κάποιες δοκιμές από 2 ευρώ το μέτρο σε 6 ευρώ το μέτρο ή κάποιο καλύτερο hdmi ή rca των 15 ευρώ σε 35 ή 40 ευρώ.ε δεν θακανες κατι με τα καλωδια ....που πας και εσυ βρε !!!!
Να σου κάνω μια ερώτηση, μπορεί και να είναι λάθος, γιατί μια μαγνητική όταν πρωτόβγηκαν ήταν πέντε έξι φορές ακριβότερη από την αξονική ?Δε μπορείς να φανταστείς πόσο λάθος είσαι...
Τα ψιλολόγια του Χάι Ενδ, εντός των οποίων συμπεριλαμβάνονται ακριβά καλώδια, δεν αποφέρουν κανένα ουσιαστικό κέρδος.
Αντιθέτως, τα κοινά καλώδια και λοιπά απαραίτητα τζιμπραγκαλα χαμηλής τιμής (όχι Χάι Ενδ, μιλάμε για απλά hdmi μέχρι κοινά καλώδια ηχείων και καθημερινής χρήσης μικροεξαρτηματα και αναλώσιμα), μπορούν να βγάζουν τα καθημερινά έξοδα ενός μαγαζιού.
Το κέρδος για να φάει ο εργαζόμενος κόσμος και τα αφεντικά, έρχεται από consumer electronics που φεύγουν σα τα στραγάλια.
Εγώ λόγου χάριν, αν ήθελα να βγάλω λεφτά από τέτοιο μαγαζί, δε θα έφερνα χαιεντάδικα καλώδια καθόλου, αλλά θα είχα σε πολύ προσιτές τιμές έτοιμα μογκαμάκια και μπελντενακια, XLR και RCA, σε όλα τα μήκη (1,2,3,4,5,10,15μ) και χύμα, με βύσματα απλά κοινά νιουτρικ, να φεύγουν σα πασατεμπο. Απλά hdmi οπτικής ίνας σε ότι μήκος θες, με κόστος 10-50 € κι ούτε για δείγμα ένα hdmi στο χιλιάρικο..
Αλλιώς βγαίνουν τα λεφτά. Ας σου πει ο Αρβανιτάκης να μάθεις.
Μια Ferrari τήν αγοράζεις ολόκληρηΜια Ferrari την πληρώνεις ένα μύριο plus όχι γιατί αξίζει τόσο, αλλά για το στάτους τα έξοδα έρευνας και παρουσίας στην f1 κτλ
Εντάξει, όλα σχετικά είναι. Αν αποκτήσεις ένα αυτοκίνητο από μαμά 300 ίππους και το φτάσεις σωστά και safe στους 450 δεν του κάνεις κακό να βάλεις ένα ανώτερο ζαντολάστιχο για να στρίβεις και να φρενάρεις με περισσότερη ασφάλεια. Ότι κέρδος παίρνεις καλό είναιΜια Ferrari τήν αγοράζεις ολόκληρη
Δεν παίρνεις μόνο τις ζάντες, να τίς βάλεις στο φίατ
Εντάξει, όλα σχετικά είναι. Αν αποκτήσεις ένα αυτοκίνητο από μαμά 300 ίππους και το φτάσεις σωστά και safe στους 450 δεν του κάνεις κακό να βάλεις ένα ανώτερο ζαντολάστιχο για να στρίβεις και να φρενάρεις με περισσότερη ασφάλεια. Ότι κέρδος παίρνεις καλό είναι
Και γενικότερα ότι βελτιώνεις περιφερειακά ( πάντα με σωστές και δοκιμασμένες επιλογές από μαμάτες σχετικές εταιρίες ) κέρδος δίνουν.
Άσε που εδώ μερικοί θα ήταν ικανοί να αγόραζαν Ferrari και της έβαζαν ζαντολαστιχα από fiat στη πρώτη αλλαγή ελαστικών για να μη πληρώσουν το κόστος των κανονικών!!....Μια Ferrari τήν αγοράζεις ολόκληρη
Δεν παίρνεις μόνο τις ζάντες, να τίς βάλεις στο φίατ
ε δε νομιζω..Άσε που εδώ μερικοί θα ήταν ικανοί να αγόραζαν Ferrari και της έβαζαν ζαντολαστιχα από fiat στη πρώτη αλλαγή ελαστικών για να μη πληρώσουν το κόστος των κανονικών!!....
Πολύ καβούρι αδελφέ μου!!
Πολύ!!
Ούτε καλύτερο λάστιχο έστω;οχι , δεν θα βαλεις ζαντολαστιχα
να γινουν κλεφτες οι ζαντοπωλητες
Θα βαζεις οτι σου λεει το εγχειριδιο του καλου αντικαλωδια
Γιατι δεν πας στην βοσκοπουλα ?
ξερεις ποσα κιλα κρεας χτυπας ?
και απενατι μια στο πρωτο ......και ισαξες
Άσε που εδώ μερικοί θα ήταν ικανοί να αγόραζαν Ferrari και της έβαζαν ζαντολαστιχα από fiat στη πρώτη αλλαγή ελαστικών για να μη πληρώσουν το κόστος των κανονικών!!....
Πολύ καβούρι αδελφέ μου!!
Πολύ!!
τα κρεατα που θα φας εδω κανουν και για ζαντωματαΟύτε καλύτερο λάστιχο έστω;