Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Reaction score
12.228
Έχει ξεχειλώσει το θέμα με τα καλώδια, τα πράγματα είναι απλά, αν εγώ έχω δώσει π.χ 8 χιλιάρικα για ενισχυτές και ηχεία δεν θα δώσω για να τα συνδέσω 30 η 50€ αλλά σίγουρα ένα πεντακοσάρικο, δεν ξέρω αν θα βελτίωσει αυτό που θα ακούω προς το καλύτερο αλλά μόνο και μόνο για να αισθανθώ εγώ καλύτερα, αν έδινα (υποθετικά) 50.000€ στο πιο πάνω παράδειγμα δεν θα τσιγκουνεύομουν 2-3000€ σε καλώδια, το 10% μου φαίνεται υπερβολικό αλλά δεν το αποκλείω για ορισμένους, και ο Έαρ δίκιο έχει και ο Λέανδρος (ακόμη περιμένω το σουπερ ντουπερ γαμαουα IC -covid-19 free - που μου έταξες). :prankster:
Αυτά τα λένε αφενός δήθεν κατασκευαστές δήθεν χαϊεντάδικων καλωδίων και φαντατικοί ακόλουθοί τους. Αφήνουμε στην άκρη τους κατασκευαστές επειδή κάνουν μπίζνα. Για ρώτα τους φανατικούς ακόλουθούς τους: έχουν ακούσει σοβαρή ισοστάθμιση ρυθμισμένη με βάση μετρήσεις και όχι "με το αυτί", όχι απο ένα απλό εκουαλίζερ δηλαδή...? Θα βγάλεις ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Εγώ πάντως τα έχω βγάλει ήδη...

Reaction score
2.803
Δεν την έχω ακούσει αυτή η εταιρεία καλωδίων, είναι καλή;
Αυτά τα λένε αφενός δήθεν κατασκευαστές δήθεν χαϊεντάδικων καλωδίων και φαντατικοί ακόλουθοί τους. Αφήνουμε στην άκρη τους κατασκευαστές επειδή κάνουν μπίζνα. Για ρώτα τους φανατικούς ακόλουθούς τους: έχουν ακούσει σοβαρή ισοστάθμιση ρυθμισμένη με βάση μετρήσεις και όχι "με το αυτί", όχι απο ένα απλό εκουαλίζερ δηλαδή...? Θα βγάλεις ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Εγώ πάντως τα έχω βγάλει ήδη...
Όλα χρειάζονται, και η ισοστάθμιση είναι απαραίτητη. ;)

Reaction score
6.791
Μα για 6 ευρώ το μέτρο νομίζω συμφωνούμε όλοι ότι είναι λογικό να δώσεις για καλώδια. Κάτι τρελά πόσα ακούω και μου σηκώνεται η τρίχα... Πάντως εγώ που έχω μήκος καλωδίου περίπου τριάντα εκατοστά ανάμεσα στο ηχείο και τα μονομπλοκ δεν ακούω καμία διαφορά ανάμεσα σε καλώδια όσα και να δοκίμασα αλλά αυτό μάλλον είναι άλλη ιστορία.
Αλέξανδρε συμφωνούμε αλλά τα ποσά που σηκώνουν τις δικές μας τρίχες για κάποιους άλλους ισοδυναμούν σα να αγοράζαμε εμείς κάτι που κάνει 200 ευρώ οι οποίοι φυσικά έχουν και το ανάλογο σύστημα.
Σχετικά με την απόσταση που λες για μονομπλοκ εγκατάσταση μου κάνει εντύπωση που δεν άκουσες διαφορά. Θες να μου δώσεις ενα παράδειγμα με τa καλώδια που χρησιμοποίησες για δοκιμή; Σίγουρα ότι και να βάλεις θα παίζει καλύτερα από το ίδιο σε τρία μέτρα πχ παρόλο που εκεί μπορεί να μην την ακούμε και την διαφορά ή έστω να μην είναι εύκολα αντιληπτή αλλά με διαφορετικά καλώδια να μην άκουσες καμία διαφορά;

Reaction score
15.543
τι συμπερασμα εβγαλες αγαπητε με την ισοσταθμιση ;

Reaction score
2.994
τι συμπερασμα εβγαλες αγαπητε με την ισοσταθμιση ;
ψάχνεις κι εσύ κάτι πράγματα βρε παιδί μου,

Να σου πω, μπορείς να μου δανείσεις τα γυαλιά ηλίου σου για το ερχόμενο ΣΚ?

ξέρεις.... 8-)

.

Reaction score
6.191
Αλέξανδρε συμφωνούμε αλλά τα ποσά που σηκώνουν τις δικές μας τρίχες για κάποιους άλλους ισοδυναμούν σα να αγοράζαμε εμείς κάτι που κάνει 200 ευρώ οι οποίοι φυσικά έχουν και το ανάλογο σύστημα.
Σχετικά με την απόσταση που λες για μονομπλοκ εγκατάσταση μου κάνει εντύπωση που δεν άκουσες διαφορά. Θες να μου δώσεις ενα παράδειγμα με τa καλώδια που χρησιμοποίησες για δοκιμή; Σίγουρα ότι και να βάλεις θα παίζει καλύτερα από το ίδιο σε τρία μέτρα πχ παρόλο που εκεί μπορεί να μην την ακούμε και την διαφορά ή έστω να μην είναι εύκολα αντιληπτή αλλά με διαφορετικά καλώδια να μην άκουσες καμία διαφορά;
Είναι λογικό όσο μακρύτερο είναι το καλώδιο να ακούς και μεγαλύτερη διαφορά. Έχω δοκιμάσει belden, mogami, nordost red dawn, kimber 8tc και μερικά ακόμα του κιλού και πάνω κάτω όλα ίδια μου φάνηκαν. Βέβαια τα 8tc ήταν 2 μέτρα και τα red dawn 2.5 αν θυμάμαι καλά. Σίγουρα καταλάβαινες διαφορά αλλά δεν ήταν αξια λόγου και σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να καταλάβω αν ήταν προς το καλύτερο η προς το χειρότερο. Τείνω να πιστεύω ότι το mogami το τεσσαρι που τα πήρα χύμα 20 ευρώ το μέτρο περιπου (1 μέτρο χρειαστηκα όλο και όλο) είναι το καλύτερο αναλογιζόμενος και το κόστος.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.672
κάποιοι likeάδες stars των πμ .....συνεχίζουν το ίδιο τροπάρι ασυναρτησίας

μετά τα χθεσινά...που δεν πρόλαβα να γράψω κάποια πράματα που ήθελα...μου ήρθαν κάποιες ιδέες για πειραματισμό...

μία έτσι καλούτσικη είναι η εξής:

φτιάχνουμε έναν fake λογαριασμό στο ASR

πχ τυχαία λέω ένα nick..... *

κ έχουμε μαζί μας ένα χρονόμετρο

αφού γράψουμε μια μακροσκελή ανάλυση (δηλαδή τις γνωστές 2-3 σειρές που περνούν από στόμα σε στόμα)
για τις ιδιότητες των χαι ενδ καλωδίων ,τις ακουστικές εντυπώσεις και τις τρομερές διαφορές που παρατηρούμε με το αυτί μας σε κάθε αλλαγή καλωδίου στο σύστημα μας

πατάμε το πλήκτρο να ποστάρουμε

κάποια στιγμή κάποιος θα απαντήσει...θα ζητήσει εξηγήσεις και σε ποια επιστημονικά δεδομένα το στηρίζουμε αυτό

φυσικά θα απαντήσουμε....με τον ίδιο γνωστό τρόπο και τις ίδιες ακριβώς σειρές

μόνο που αυτή τη φορά μαζί με το πλήκτρο του ποστ... πατάμε ταυτόχρονα να ξεκινήσει και το χρονόμετρο...

αυτό ήταν...σχεδόν έχουμε τελειώσει

από εκεί και ύστερα κοιτάζουμε καρτερικά το χρονόμετρο ,ανανεώνοντας συνεχώς τη σελίδα μας, έως ότου σταματήσουμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτήν..... ..κατόπιν πατάμε το χρονόμετρο να σταματήσει
και σημειώνουμε τα δευτερόλεπτα

σε περίπτωση που δεν banάρεται η ip μπορούμε να επαναλάβουμε το πείραμα με διαφορετικά nick-mail όπως:
''roufianokomplexikos_21''
''karagiozoulis_Gr''
''KondoRevithoulis"
"_flutterrechos_"
κλπ κλπ

αυτός είναι ένας ευκολότατος τρόπος να συνειδητοποιήσουμε πέραν της αποδοχής των ιδιοτήτων των χαιενδ καλωδίων σε ένα εξαιρετικά επιστημονικό φόρουμ του εξωτερικού
και
την αξία της ανοχής και της ελευθερίας του λόγου κάποιων ''αντίστοιχων'' avsite στην Ελλάδα..... απέναντι σε όλους εκείνους που ενώ συμμετέχουν σε αυτά με μεγάλη ευχαρίστηση,φατσούλες,χεράκια κλπ χαϊδεύοντας ο ένας τα καλώδια του άλλου.....
κρυφομουνιάζουν από πίσω....για το πόσο μαλάκ3ς και ψωνισμένοι είναι όλοι αυτοί που χρησιμοποιούν ως μοναδικό επιχείρημα αναγνωρισμένους επιστήμονες και εργαστηριακές μετρήσεις.....
μόνο κ μόνο γιατί δεν έχουν μυαλό και @@ να τους ταπώσουν

κλείνοντας όλοι εσείς που γουστάρετε κουτσομπολιό και κατηγορίες πίσω από πλάτες μελών που έχουν ρίξει τόνους διάβασμα....όσο υπερβολικοί κ αν είναι κάποιες φορές και μας σπάνε τα @@......να θυμάστε:

''Η πρόσβαση σε αυτό το forum είναι προνόμιο και όχι δικαίωμα. Το forum προσφέρεται και δεν είναι κεκτημένο δικαίωμα κανενός''

*Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα..ή μήπως όχι?

Last edited by a moderator:

Reaction score
6.791
Είναι λογικό όσο μακρύτερο είναι το καλώδιο να ακούς και μεγαλύτερη διαφορά. Έχω δοκιμάσει belden, mogami, nordost red dawn, kimber 8tc και μερικά ακόμα του κιλού και πάνω κάτω όλα ίδια μου φάνηκαν. Βέβαια τα 8tc ήταν 2 μέτρα και τα red dawn 2.5 αν θυμάμαι καλά. Σίγουρα καταλάβαινες διαφορά αλλά δεν ήταν αξια λόγου και σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να καταλάβω αν ήταν προς το καλύτερο η προς το χειρότερο. Τείνω να πιστεύω ότι το mogami το τεσσαρι που τα πήρα χύμα 20 ευρώ το μέτρο περιπου (1 μέτρο χρειαστηκα όλο και όλο) είναι το καλύτερο αναλογιζόμενος και το κόστος.
Α οκ. Τώρα το κατάλαβα καλύτερα. Άκουσες διαφορές αλλά όχι κατά την γνώμη σου vfm.
Εντάξει συμφωνώ. Έχεις πάνω ένα καλώδιο που κάνει 20 ευρώ το μέτρο , οπότε είναι αρκετά αξιοπρεπές ως προς τα υλικά του.
Γενικότερα και εγώ αυτής της αντίληψης είμαι για τα καλώδια, αν θα τα σκάσω κάποια στιγμή θα πρέπει να είναι και σχετικά αντίστοιχα ακουστή η διαφορά στην τιμή.
Προς το παρόν προτιμώ όταν μου περισσεύει να δίνω κάτι παραπάνω σε ένα πιο αξιόλογο μηχάνημα γιατί εκτός την προστιθέμενη αξία δεν αλλάζω και τακτικά μηχανήματα, κάνω υπομονή να πάρω κάτι καλύτερο και το κρατάω πολύ καιρό.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.743
Έφαγε Μπαν ο αρτζι?
Για πOιο λόγο?
Του τέλειωσαν οι μοσχαρίσιες ...
Εξαιρετική μουσική δε μπορείς όμως να ακούσεις με καλώδια που φτιάχτηκαν για τα πανηγύρια!
Η τεράστια εμπειρία σου δεν κρύβεται.

Ας το γράψω άλλη μια φορά.
Ο επαγγελματικός ήχος έιναι για το hi fi , ότι η F1 για τα καθημερινά αυτοκίνητα

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.505
Του τέλειωσαν οι μοσχαρίσιες ...

Ο επαγγελματικός ήχος έιναι για το hi fi , ότι η F1 για τα καθημερινά αυτοκίνητα
Naι αλλά να διευκρινίζεις , επαγγελματικός = σοβαρός , όχι πανηγυργιώτικος.
Αλλέως μπορεί και να έχουμε παρεξηγήσεις. Μη θιχτεί η belden και η Mogami που είναι για τα πανηγύρια και πάνε να ζητήσουν τα ρέστα από την nordost, synergistic, και δεν ξέρωγω ποιά 'άλλη. :lolsign:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112

Πλάκα μου κάνεις ε?
Με τρολαρεις!
Δε μπορεί να το εννοείς.
Τι σχέση έχε ιο επαγγελματικός ήχος με την πίστη αναπαραγωγή?
Και το συγκρίνεις κιόλας με τη φόρμουλα 1.. με καρότσα επικαθημενου ή κλούβα για μπαμπάκι μόνο μπορείς να το προσομοιώσεις!

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.743
Naι αλλά να διευκρινίζεις , επαγγελματικός = σοβαρός , όχι πανηγυργιώτικος.
Αν είναι σοβαρός ο PAτζής και στα πανηγύρια στήνει σοβαρό και εξαιρετικό ήχο.

Κι επειδή θ αρχίσουν οι επαΐοντες να λένε για καλώδια των 5€, ξέρει κανείς, έστω στο περίπου, το κόστος ενός καλωδίου multi?
Πλάκα μου κάνεις ε?
Με τρολαρεις!
Δε μπορεί να το εννοείς.
Τι σχέση έχε ιο επαγγελματικός ήχος με την πίστη αναπαραγωγή?
Και το συγκρίνεις κιόλας με τη φόρμουλα 1.. με καρότσα επικαθημενου ή κλούβα για μπαμπάκι μόνο μπορείς να το προσομοιώσεις!
Έχω ήδη απαντήσει.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.705
δεν θα τσιγκουνεύομουν 2-3000€ σε καλώδια, το 10% μου φαίνεται υπερβολικό αλλά δεν το αποκλείω
Αν σας ενδιαφέρουν τα ποσοστά:

Πάνω κάτω, στο 10% του κόστους των ηχείων είναι στο σεταπ μου το κόστος των καλωδιώσεων. Μπορεί να είναι και παραπάνω.

Σε ένα άτμος σεταπ, υπάρχει πολύ μεγάλο συνολικό μήκος καλωδίωσης.

Από τις μεγάλες φίρμες κατασκευαστών καλωδίων, με υψηλή τεχνογνωσία και πλήρη αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά για όλα τους τα προϊόντα, όπως η μογκαμι και η μπελντεν, δεν βγαίνει μόνο ένας τύπος καλωδίου για μια σύνδεση, αλλά βγαίνουν πολλοί τύποι, αναλόγως της εφαρμογής, δηλαδή για μικρά μήκη καλωδίου ηχείων μπορείς να πάρεις το λεπτότερο, για μεγάλα μήκη και για κιλοβατικά ενισχυτικά, θα πάρεις τα πιο χοντρά, στα ιντερκονεκτς αντίστοιχα υπάρχουν καλώδια για μεγαλύτερες διαδρομές, με υψηλότερη θωράκιση, με χαμηλότερες απώλειες, κλπ. Διαλέγεις και παίρνεις αυτό ακριβώς που χρειάζεται η κάθε εφαρμογή, κι έχεις εξόχως αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά να δικαιολογούν την επιλογή σου, προφανώς δε γίνεται επιλογή με ακροάσεις...

Αυτά είναι αναγκαία έξοδα, και όπως είπα, δεν έχει νόημα να υπολογίζονται ως ποσοστό % του συνολικού κόστους.

Διαλέγεις το σωστό βάσει τεχνικών προδιαγραφών για την εκάστοτε εφαρμογή, και το κόστος είναι πάντα εντός λογικών πλαισίων, δεν τίθεται θέμα να σε κοροϊδεύουν...

Κοντά στο 10% είναι και το κόστος των βάσεων.

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.505
Ασε μας πουλάκι μου και συ και το atmos σου. Εδω υπάρχουν κανόνες. Τιδεγκαταλαβαινς?
Αν είναι σοβαρός ο PAτζής και στα πανηγύρια στήνει σοβαρό και εξαιρετικό ήχο.

Κι επειδή θ αρχίσουν οι επαΐοντες να λένε για καλώδια των 5€, ξέρει κανείς, έστω στο περίπου, το κόστος ενός καλωδίου multi?

Έχω ήδη απαντήσει.
Τι εννοείς multi Νίκο?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.552
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM