Ρύθμιση ενισχυτή Pioneer VSX-S310 με ηχεία Harman Kardon – απαράδεκτος ήχος

Reaction score
4
Ενισχυτής Pioneer VSX-S310 – Ηχεία Harman Kardon HKTS 5Blu-ray Samsung BD-H6500 (κόστος σχεδόν 800 ευρώ). Είναι κάτι που το παλεύω αρκετό καιρό (μερικούς μήνες τώρα) και δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Σε σημείο που σκέφτομαι πως πέταξα τα λεφτά μου (εδώ το κόστος) και πως έπρεπε να πάρω ένα απλό ηχοσύστημα των 100 ευρώ. Ένα παλιό μάρκα-με-έκαψες home cinema που το είχα πάρει 50 ευρώ (το πρώτο μου με αναλογικό ήχο) είχα μείνει περισσότερο ικανοποιημένος.

Το πρόβλημα τώρα… Όποτε βλέπω ταινία είμαι συνεχώς με το τηλεχειριστήριο στο χέρι. Αυξομειώνω την ένταση κάθε φορά που υπάρχει μία σκηνή δράσης. Χαμηλώνω όταν γίνεται ο κακός χαμός (υπερβολική ένταση) και δυναμώνω για να ακούω καλύτερα τους διαλόγους και όταν γενικά επικρατεί ηρεμία. Έχω δοκιμάσει όλους τους πιθανούς συνδυασμούς. Τα LFE τα DRC, τα ηχεία από Large σε Small τα Hz την ένταση των Db στα ηχεία, crossover… τα πως τα λένε... ΟΛΑ (τα έμαθα ήθελα –δεν ήθελα)! Με στερεοφωνικό ήχο ακούγονται καλύτερα. Αλλά δεν δίνεις τόσα λεφτά για να ακούς ταινίες blu-ray με stereo. Μου έχουν σπάσει τα νεύρα σε σημείο που να θεωρώ απαράδεκτες ακόμη και όλες αυτές τις εταιρείες ηχοσυστημάτων που πρέπει να είσαι επιστήμονας για να μπορέσεις να κάνεις μία απλή ρύθμιση. Δοκίμασα και με άλλο blu-ray player και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Συμβαίνει γενικά αυτό τώρα που όλα παίζουν σε υψηλές αναλύσεις ή όντως υπάρχει πρόβλημα στον συνδυασμό του ηχοσυστήματός μου; >:(

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Reaction score
4.820
Γιατί δεν δυναμώνεις λίγο για αρχή το κεντρικό κανάλι κ να χαμηλώσεις λίγο το Σάμπ ;
Κ μετά πες συμπέρασματα

Reaction score
4
Το έχω δοκιμάσει. Αγκαλιά με το σαμπ έχω κάτσει αυξομειώνοντας το level και το crossover. Όχι δεν αλλάζει κάτι ώστε να πω ότι είναι OK, εκτός από το μπάσο στον ήχο.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
76.830
Επίλεξες Midnight στις δοκιμές;

Δεν μπορώ να γνωρίζω τι ρυθμίσεις έχεις κάνει και αν αυτό που περιγράφεις είναι αυτό που άλλοι επιθυμούμε, αλλά δοκίμασε ένα reset και μετά ακολούθησε τις οδηγίες του manual απο την αρχή.

Τα βασικά είναι πάντα small και 100-120 crossover στα ηχεία.
Δοκίμασες αυτόματη ισοστάθμιση με το μικρόφωνο;

Reaction score
0
Ψαξε για μια επιλογη οπως ειπε ο φιλος παραπανω, midnight ή night mode, κι εγω ειχα το ιδιο προβλημα με τους avr που ειχα στο παρελθον κι ευτυχως ο harman 460 που εχω τωρα εχει μια παρομοια επιλογη η οποια λεγεται dolby volume και λυνει αυτα τα "σκαμπανεβασματα" στις εντάσεις.

Reaction score
0
Καλησπέρα
Επειδή έχω και εγώ το ίδιο σετ ηχεια/sub με αλλο ενισχυτή, δεν είναι κάτι τρομερό αλλά ακούς αξιοπρεπώς.

Στο audyssey μου τα έβγαλε small (αναμενόμενο) με crossover 150hz, το sub μόνο lfe και crossover στο 120 (ίσως θέλει και πιο κάτω λίγο). Το sub γενικά μπουμάρει όταν ανεβαίνει η ένταση (πχ -15db> και πάνω). Εκεί απλά ρίχνεις τα db του sub. Δες μήπως κάπως έτσι σε βοηθήσει.
Το καλύτερο θα ήταν να τρέξεις τον ισοσταθμιστή του ενισχυτή αν δεν το έχεις κάνει με το crossover στο τέρμα και την ένταση στη μέση. Δες αν αυτό που θα σου βγάλει είναι προς τη σωστη κατευθυνση και μετά λιγο λιγο θα ερθει

Reaction score
4
Επίλεξες Midnight στις δοκιμές;

Δεν μπορώ να γνωρίζω τι ρυθμίσεις έχεις κάνει και αν αυτό που περιγράφεις είναι αυτό που άλλοι επιθυμούμε, αλλά δοκίμασε ένα reset και μετά ακολούθησε τις οδηγίες του manual απο την αρχή.

Τα βασικά είναι πάντα small και 100-120 crossover στα ηχεία.
Δοκίμασες αυτόματη ισοστάθμιση με το μικρόφωνο;
Όχι πίστεψέ με δεν είναι αυτό το αποτέλεσμα που ο καθένας θα επιθυμούσε να έχει. Small τα έχω. Τα crossover τα έχω δοκιμάσει όλα με καλύτερη επιλογή τα 80. Midnight - Loudness και Off τα δοκίμασα.
(Μόνο τα αυτιά μου δεν δοκίμασα 🙃).
Ψαξε για μια επιλογη οπως ειπε ο φιλος παραπανω, midnight ή night mode, κι εγω ειχα το ιδιο προβλημα με τους avr που ειχα στο παρελθον κι ευτυχως ο harman 460 που εχω τωρα εχει μια παρομοια επιλογη η οποια λεγεται dolby volume και λυνει αυτα τα "σκαμπανεβασματα" στις εντάσεις.
Άρα γενικά υπάρχει αυτό το "σκαμπανεβασμα" σαν θεματακι και δεν φταίνε τα αυτιά μου 😄.
Καλησπέρα
Επειδή έχω και εγώ το ίδιο σετ ηχεια/sub με αλλο ενισχυτή, δεν είναι κάτι τρομερό αλλά ακούς αξιοπρεπώς.

Στο audyssey μου τα έβγαλε small (αναμενόμενο) με crossover 150hz, το sub μόνο lfe και crossover στο 120 (ίσως θέλει και πιο κάτω λίγο). Το sub γενικά μπουμάρει όταν ανεβαίνει η ένταση (πχ -15db> και πάνω). Εκεί απλά ρίχνεις τα db του sub. Δες μήπως κάπως έτσι σε βοηθήσει.
Το καλύτερο θα ήταν να τρέξεις τον ισοσταθμιστή του ενισχυτή αν δεν το έχεις κάνει με το crossover στο τέρμα και την ένταση στη μέση. Δες αν αυτό που θα σου βγάλει είναι προς τη σωστη κατευθυνση και μετά λιγο λιγο θα ερθει
Θα δοκιμάσω φίλε μου κι αυτά που μου γράφεις αν και το καλύτερο που πέτυχα ήταν με 80 Hz και όχι με 150.

Last edited:

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.243
Καλησπέρα σε όλους

Εγώ έχω στην κατοχή μου έναν παλιό VSX-519V-K με λίγο καλύτερα specs απο θέμα watt και είχα τέτοια θέματα με το midnight να είναι στο ΟΝ. Βέβαια τελείως διαφορετικό setup απο το δικό σου και με μεγάλα ηχεία σε σχέση με τα Harman που έχεις. Εγώ θα έλεγα να δείς και το Blue Ray στις ρυθμίσεις του μήπως έχει κάτι που το χαλάει. Εγώ έχω BD παλιό της Samsung το BD-P1580 και μόλις πειράξω τις ρυθμίσεις του audio απο PCM σε Bitstream κάνει τρελά στο ήχο κοντά σε αυτά που μας λές και όταν το βάλω στο stereo ολά ακούγονται μια χαρά.

Φιλικά Κωνσταντίνος.

Reaction score
4
Καλησπέρα σε όλους

Εγώ έχω στην κατοχή μου έναν παλιό VSX-519V-K με λίγο καλύτερα specs απο θέμα watt και είχα τέτοια θέματα με το midnight να είναι στο ΟΝ. Βέβαια τελείως διαφορετικό setup απο το δικό σου και με μεγάλα ηχεία σε σχέση με τα Harman που έχεις. Εγώ θα έλεγα να δείς και το Blue Ray στις ρυθμίσεις του μήπως έχει κάτι που το χαλάει. Εγώ έχω BD παλιό της Samsung το BD-P1580 και μόλις πειράξω τις ρυθμίσεις του audio απο PCM σε Bitstream κάνει τρελά στο ήχο κοντά σε αυτά που μας λές και όταν το βάλω στο stereo ολά ακούγονται μια χαρά.

Φιλικά Κωνσταντίνος.
"Έπαιξα" και με τις ρυθμίσεις του blu-ray. Κανένα εμφανές αποτέλεσμα. Σε ευχαριστώ!
Για να μην σας κουράζω… πρώτα απ’ όλα να σας ευχαριστήσω όλους όσους ασχοληθήκατε με το θέμα μου. Ειλικρινά ευχαριστώ.

Θα δοκιμάσω όλα όσα μου γράφετε και κυρίως όλα ξανά από την αρχή και βλέπουμε αλλά…

Ένας από τους λόγους που ανέβασα αυτό το post είναι ότι εδώ και αρκετό καιρό σκεφτόμουν να αγοράσω ένα αξιοπρεπές home cinema. Κάνοντας οικονομία και υπομονή κατέληξα σε αυτές τις αγορές (είπα να μην πάρω το φθηνιάρικο – αρκετά με τα φθηνιάρικα). Το θέμα είναι ότι πλέον έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να αγοράζουμε “γουρούνι στο σακί”. Ό,τι δλδ διαβάζουμε στο internet (χαρακτηριστικά, σχόλια και κριτικές). Αν εξαιρέσεις κάποια μεγάλα καταστήματα, κανένα δεν σου δίνει την δυνατότητα να δοκιμάσεις κάτι πριν το αγοράσεις (ειδικά ηχεία – ενισχυτές - home cinema). Αλλά τα μεγάλα καταστήματα είναι στις μεγάλες πόλεις. Εμείς στα χωριά δεν έχουμε αυτές τις ευκαιρίες – οπότε ό,τι πει το internet.

Είναι η τελευταία φορά που αγοράζω “γουρούνι στο σακί”. Κίνημα θα κάνω το “Αγοράζω όταν δοκιμάζω” :tongue: . Θα γίνω ο “μπιπ” ο καταναλωτής που θα βάζει τον πωλητή να συνδέει το μηχάνημα πριν το αγοράσει. Δεν το βάζει στην πρίζα; Δεν το αγοράζω!!! Άντε γεια!!! Ίσως θα πρέπει να το δούμε και με άλλο μάτι εμείς οι καταναλωτές γιατί οι εποχές που ζούμε είναι πολύ δύσκολες.

Ευχαριστώ και πάλι για την φιλοξενία – δεν το κλείνω το θέμα, αν έχει να προτείνει κάποιος κάτι άλλο… ευχαρίστως να το δοκιμάσω!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.159
Members
38.293
Νεότερο μέλος
kostas-vinylios