Θα τα βροντήξω όλα κάτω και θα πάρω τα βουνά ή... θα πάρω ενεργά

Reaction score
6.803
Υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής κύριοι.

Διέπεται από βασικές αρχές.

Δεν θα δεχτώ να ακούσω (ή να συζητήσω) τίποτα, αν κόβεται εξ'αρχής από τις βασικές έννοιες της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής.

Χώρος να μετράει σωστά, τοποθέτηση δορυφόρων κατά τα προβλεπόμενα, αναπαραγωγή πλήρους φάσματος, σοβαρά σαμπ για τον όγκο του χώρου και με άψογη ενσωμάτωση, σοβαρό ταργκετ κερβ και άριστη ισοστάθμιση, υψηλό δυναμικό εύρος (πολύ υψηλά μαξ εσπιελ και χαμηλό θόρυβο), χαμηλές αρμονικές παραμορφώσεις, άριστη συμπεριφορά στο χρόνο και στο φάσμα, και φυσικά, ιμερσιβ ήχος, ο αφρός στην αναπαραγωγή.

Και ακριβός ήχος. Δεν ασχολούμαι με φτηνοστέρεα, ποτέ δεν είχα φτηνό σεταπ, δε ξέρω τι μπορείτε να κάνετε με λίγα ευρώ, θα έλεγα ..αλλάξτε χόμπι.
98845168_128152782202198_5075426101371600896_o.png

Οι φιδούμπες από πίσω είναι λες λόγω του καύσωνα που διανύουμε ; :p

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.809
Και τι ακριβώς θες να πεις με τα παραπάνω;
ότι πολύ απλά η τιμή λιανικής που έθεσε όριο ο gdressios δεν αποτελεί απόδειξη απόδοσης ενός ηχείου
γι αυτό γίνονται μετρήσεις...γι αυτό υπάρχουν τα specs

Reaction score
6.803
ότι πολύ απλά η τιμή λιανικής που έθεσε όριο ο gdressios δεν αποτελεί απόδειξη απόδοσης ενός ηχείου
γι αυτό γίνονται μετρήσεις...γι αυτό υπάρχουν τα specs
Δηλαδή υποστηρίζεις τι ακριβώς συγκριτικά με ένα ζευγάρι της jbl λιανική στα μισά χρήματα.

P

PMC

Guest
Θα ήθελα επισεις να μάθω αν από την εμπειρίας σας μπορείτε να καταλαβαίνετε αν κάποιες μετρήσεις ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένο χώρο....
Ας πούμε αν σε ένα χώρο δίπλα στο ηχείο υπάρχει τεράστια τζαμαρία και ταυτόχρονα στο άλλο ηχείο δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο αλλά ένα τζάκι η ένα άνοιγμα ....πως μπορεί τα δυο αυτά Ηχεια να έχουν ίδιο ( επαναλαμβάνω .....ΙΔΙΟ ) γράφημα ?
Γίνεται ?

Σκοπός είναι να λέμε πάντα αντικειμενικά τα πράγματα η να μειώνουμε συνεχώς ( ακόμα και σε εντελώς άσχετα θέματα ) τους ίδιους και τους ίδιους ενοχλητικούς τύπους που μας χαλάνε συνεχώς την όμορφη παρέα μας?

P

PMC

Guest
View attachment 166370

Οι φιδούμπες από πίσω είναι λες λόγω του καύσωνα που διανύουμε ; :p

Δεν έχω ιδέα τι κάνουνε αυτοι οι άσχετοι.....και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έδωσαν 1900€ μόνο να αποκτήσουν το σύστημα του @Ν.Κ. που έχει ΚΑΜΠΗΛΑΡΑ και καναν τόσα έξοδα ....."οι μ@λ@κες....:lolsign:

daharis666

Moderator
Reaction score
79.809
Δηλαδή υποστηρίζεις τι ακριβώς συγκριτικά με ένα ζευγάρι της jbl λιανική στα μισά χρήματα.
ακριβώς το ανάποδο....δεν υποστηρίζω τίποτα με τον τρόπο που πας να το φέρεις....
λέω απλά ότι
ένα ηχείο είναι αντικειμενικά καλό...όταν μετράει σωστά ανεξαρτήτως λιανικής τιμής πώλησης

Reaction score
6.803
και έχουν και police line do not cross....:gotcha: :laugh:
Καλύτερη από την like police μάστορα ;) :biggrin::biggrin:
ακριβώς το ανάποδο....δεν υποστηρίζω τίποτα με τον τρόπο που πας να το φέρεις....
λέω απλά ότι
ένα ηχείο είναι αντικειμενικά καλό...όταν μετράει σωστά ανεξαρτήτως λιανικής τιμής πώλησης
Πάσο φίλε!!

daharis666

Moderator
Reaction score
79.809
Δεν έχω ιδέα τι κάνουνε αυτοι οι άσχετοι.....και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έδωσαν 1900€ μόνο να αποκτήσουν το σύστημα του @Ν.Κ. που έχει ΚΑΜΠΗΛΑΡΑ και καναν τόσα έξοδα ....."οι μ@λ@κες....:lolsign:
ώρες ώρες...έχεις τα θέματα σου και συ :laugh:

P

PMC

Guest
λέω απλά ότι

Κάποιοι παρουσιάζουν μετρήσεις των ηχείων τους που είναι καλύτερες από τους ανηχοηκους θαλάμους των εταιριών που τα πουλάνε :lolsign:

daharis666

Moderator
Reaction score
79.809
Κάποιοι παρουσιάζουν μετρήσεις των ηχείων τους που είναι καλύτερες από τους ανηχοηκους θαλάμους των εταιριών που τα πουλάνε :lolsign:
λες να τα μαγειρεύουν για να πουλάνε μούρη σε αυτούς που τα σκάνε?

P

PMC

Guest
λες να τα μαγειρεύουν για να πουλάνε μούρη σε αυτούς που τα σκάνε?
Όλοι κάνουν ότι μπορούν για να νιώθουν όμορφα .....καλά κάνουν .
Όμως μην νομίζουν ότι κοιμόμαστε όρθιοι......

Να θεσπιστεί επιτροπή από το avsite που θα κάνει ξαφνικές εφόδους και θα ελέγχει τα συστήματά όσων έχουν δημοσιοποιήσει μετρήσεις ...... @Dimifoot πρόεδρος επιτροπής και τα έξοδα να καλύπτονται από τα μέλη με τα καλύτερα συστήματά......

:lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign:

Reaction score
6.803

Να θεσπιστεί επιτροπή από το avsite που θα κάνει ξαφνικές εφόδους και θα ελέγχει τα συστήματά όσων έχουν δημοσιοποιήσει μετρήσεις ...... @Dimifoot πρόεδρος επιτροπής και τα έξοδα να καλύπτονται από τα μέλη με τα καλύτερα συστήματά......
Έφαγα πολλούς αχινούς κ.α. σήμερα αλλά εσύ μανάρι μου ( που λένε και στην Κούλουρη ) "γαζώνεις" :lolsign: :lolsign:

daharis666

Moderator
Reaction score
79.809

:lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign:

ήδη υπάρχει αυτό που λες και γίνεται....έχουν δώσει άπειρες συμβουλές βάσει διαγραμμάτων... που ανεβάζουν μέλη αλλά και χωρίς αυτά...έχουν μάτι....
αν τώρα κάποιος δίνει μαγειρεμένα διαγράμματα (κατά την γνώμη σου ) για εντυπωσιασμό....στα @@ μας....αυτός χάνει την πολύτιμη βοήθεια από αυτό το σάιτ
το να γκρινιάζεις ''μαμά...μαμά....αυτός μου φαγε το μπιφτέκι μου''...δεν καταλαβαίνω που αποσκοπεί?

Last edited:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.255
....... οι διαστασεις του χωρου μαζι με τις ακουστικες μετρησεις και επειτα τα ζπεκς των συσκευων...δεν νομιζω οτι εβγαλε κανενας τις διαστασεις απο τις μετρησεις.. ειναι σαν να μετρας καυσαερια απο παπακι και να το πλασαρεις για αυτοκινητο.. :smoke:

P

PMC

Guest
ήδη υπάρχει αυτό που λες και γίνεται....έχουν δώσει άπειρες συμβουλές βάσει διαγραμμάτων που ανεβάζουν μέλη αλλά και χωρίς αυτά...έχουν μάτι....
αν τώρα κάποιος δίνει μαγειρεμένα διαγράμματα (κατά την γνώμη σου ) για εντυπωσιασμό....στα @@ μας....αυτός χάνει την πολύτιμη βοήθεια από αυτό το σάιτ

Είναι να τρελενεσαι χάρη μου με αυτά που διαβάζω.....
Φαντάζεσαι να είχε ο @leandros αυτήν την τζαμαρία τι θα είχε γίνει ?

C6FAFFDB-A60B-4F32-B592-E5DDCB5B282E.jpeg

2CC212E5-DBBB-459E-AC86-32314F9B50C1.jpeg

Η να είχε αυτή την θέση ακροασης???
Με λείο τοίχο και καναπέ κολλητό πίσω σε θέση μεγίστης ακουστικής πίεσης που λέει και κάποιος άλλος......

4108D298-88D9-4939-998C-1183294107A9.jpeg

Και αντί να καταλαβαίνουμε τι γίνεται να λέμε και μπράβο .......

BCB90D59-3153-4EB8-AD83-BA3460CD193F.jpeg

Μπορούν αυτά τα Ηχεια που έχουν
Απόκριση 36 – 22 000 Hz (+/- 3dB) 38 - 21000Hz (+/- 2 dB)
Max SPL 95dB, Peak 114dB στο ένα μέτρο ,
Να αναπαράγουν στάθμες αναφοράς στην θέση ακροασης?
Στα δυόμιση μέτρα?
Μπορούν?

Και κάτι τελευταίο.
Έχω αποφασίσει να διαβάζω αλλά να μην γράφω στο σάιτ .
Δεν μπορώ άλλο την ειρωνία κάποιων μελών τους χαρακτηρισμούς και το χαμηλό επίπεδο διαλογου.
Η αποψινή μου παρεκτροπή είναι εξαιτίας αλλεπάλληλων ειρωνικών μηνυμάτων που έπρεπε επιτέλους να απαντηθούν .

daharis666

Moderator
Reaction score
79.809
Είναι να τρελενεσαι χάρη μου με αυτά που διαβάζω.....
Φαντάζεσαι να είχε ο @leandros αυτήν την τζαμαρία τι θα είχε γίνει ?

View attachment 166372

View attachment 166371

Η να είχε αυτή την θέση ακροασης???
Με λείο τοίχο και καναπέ κολλητό πίσω σε θέση μεγίστης ακουστικής πίεσης που λέει και κάποιος άλλος......

View attachment 166373

Και αντί να καταλαβαίνουμε τι γίνεται να λέμε και μπράβο .......

View attachment 166374

Μπορούν αυτά τα Ηχεια που έχουν
Απόκριση 36 – 22 000 Hz (+/- 3dB) 38 - 21000Hz (+/- 2 dB)
Max SPL 95dB, Peak 114dB στο ένα μέτρο ,
Να αναπαράγουν στάθμες αναφοράς στην θέση ακροασης?
Στα δυόμιση μέτρα?
Μπορούν?

Και κάτι τελευταίο.
Έχω αποφασίσει να διαβάζω αλλά να μην γράφω στο σάιτ .
Δεν μπορώ άλλο την ειρωνία κάποιων μελών τους χαρακτηρισμούς και το χαμηλό επίπεδο διαλογου.
Η αποψινή μου παρεκτροπή είναι εξαιτίας αλλεπάλληλων ειρωνικών μηνυμάτων που έπρεπε επιτέλους να απαντηθούν .
αδυνατώ να καταλάβω το σκάλωμα σου....

δεν μίλησε κανείς για στάθμες αναφοράς....μια ισοσταθμισμένη καμπύλη φτιάχτηκε...απλά και όμορφα

+ ο ΝΚ έχει κάνει κάποιες προσθήκες σε ροομτριτμεντ που δεν τις δείχνεις
+ έχει μεγάλη και βαριά κουρτίνα οπότε η τζαμαρία μάλλον δεν επιδρά τόσο απ όσο φαίνεται
+ dsp
+sub σε σωστή θέση για μια συγκεκριμένη θέση ακρόασης
+ δεν είπε ποτέ ότι ακούει χάι ενδ όπως αυτός που αναφέρεις...
συμβουλές ζήτησε και πήρε....
κάποιοι ακόμα και μετά τα ''ρεζιλίκια'' μετρήσεων με + - 15 db στις πρώτες οκτάβες νομίζουν ότι έχουν απόκριση έως 25hz από 6μισάρια μιντ και εσύ κόλλησες σε αυτά που παρουσιάστηκαν σε αυτό το νήμα?
με εκπλήσσεις

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.870
Members
38.252
Νεότερο μέλος
Der Pharao