minas
Πισιά
- Reaction score
- 3.938
Είναι σαν να ρωτάς ποιό κρασί είναι καλύτερο και να λέω το τσίπουροΓιατί βρε να σε βρίσω;
Δικά σου είναι τα λεφτά όπου θες τα δίνεις!
Βλέπω ότι τα apple είναι στα 2,65 GHz.
Ξέρω βέβαια ότι δεν παίζουν ρόλο μόνο τα GHz αλλά υπάρχει τόση διαφορά;
Εδώ και χρόνια έχω κατασταλλάξει σε android, με το απαραίτητο πέρασμα από iPhone για να επιβεβαιώσω την ορθότητα της επιλογής.
Όμως η Apple έχει πάρει το προβάδισμα στην τεχνολογία των mobile ARM επεξεργαστών τα τελευταία δύο χρόνια. Κάθε φορά χρυσοπληρώνει προνομιακή πρόσβαση στην νέα μέθοδο κατασκευής της TSMC, αλλά και σχεδιαστικά είναι μερικούς μήνες μπροστά από τους αντίστοιχους Snapdragon, Kirin, κλπ. Λέγεται μάλιστα ότι φιλοδοξεί σύντομα να βασίσει και "κανονικούς" υπολογιστές σε ARM, και να σταματήσει την εξάρτησή της από τρίτους για επεξεργαστές.
Βεβαίως είναι άτοπο να συγκρίνουμε τους επεξεργαστές εν κενώ, αφού έρχονται παρέα με το λειτουργικό τους σύστημα και τις εφαρμογές που γράφονται για αυτό. Υπάρχουν τόσες διαφορές, όσες και ομοιότητες .
Έκανα υποχρεωτικά την ίδια μετάβαση, λόγω bootloop του G4, μετά από 4 χρόνια χρήσης. Στο G4 δεν είχα ποτέ θέματα με τον συγχρονισμό, και ειδικά επαφές, ομάδες, ημερολόγια, κλπ ήταν όλα ενήμερα. Για πιο δύσκολα δεδομένα χρειάστηκε χειροκίνητη παρέμβαση, αλλά γενικά ήταν ανώδυνη διαδικασία.Εμ, δεν το προσπάθησα. Το G4 είχε πάντα θέματα συγχρονισμού με το Google Contacts, με αποτέλεσμα είτε στο ένα είτε στο άλλο να εμφανίζονται επαφές που είχα σβήσει ή τροποποιήσει με κάποιο τρόπο χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η τροποποίηση. Μπορεί να μην έκανα κάτι εγώ σωστά, δεν ξέρω. Οπότε, με δεδομένο ότι στο τηλέφωνο είχα πάντα την πιο ενημερωμένη "έκδοση" των επαφών, προτίμησα την old school μεταφορά για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Τεχνολογικά οι διαφορές τους δεν είναι τεράστιες, σίγουρα όχι όσο δικαιολογούν 4 χρόνια εξελίξεων. Όμως έχουμε φτάσει σε σημείο που πραγματικά εγώ δεν δικαιολογώ τα κόστη των επώνυμων ναυαρχίδων, επομένως... Xiaomi.