- Reaction score
- 1.132
Βρε, σανίδια θα παρει ο ανθρωπος?Εδω θα γραψει ο καθενας το μακρυ του και το κοντο του. Εγω, για δικαναλο ενεργο, ψηφιζω δαγκωτό linkwitz lx. Πιθανοτατα με εξτρα (δικα του) σαμπ για να καλύψει το χωρο.
Grimm ισως, δεν ξέρω ποσο παει με τα σαμπάκια τους
Μιλάμε για...δικαναλικό setup.Οπότε τηρούνται αναλογίες.... :ΑΥπάρχει κι άλλο Enterprise. Aim higher.
Αυτο το προβλημα το εχει λυσει το χαι εντ.Καλό είναι να μην προτείνονται μοντέλα εν είδει...οδηγού αγοράς σε χρήστη που συμβιώνει με setup όπως το παρακάτω:
View attachment 166945
Όχι λόγω ακραιφνούς χαϊενδισμού,αλλά υπό το πρίσμα ότι θα ήταν εγκλιματισμένος σε διαφορετική τονική συμπεριφορά αλλά και αρχιτεκτονική setup.Ιδίως εφόσον εμπλέκονται και σοβαρά ποσά.
Δεν γίνεται να πάει από το ένα Enterprise
View attachment 166947
στο...άλλο από τη μια μέρα στην άλλη.
View attachment 166948
Γνώμη μου είναι να εγκλιματιστεί πρώτα στην τήρηση βασικών κανόνων στην τοποθέτηση και οπωσδήποτε στην ακρόαση με καμπύλη-στόχο από το τωρινό του σύστημα προτού να προχωρούσε σε άλλο.
Budget συνολικού setup ας πούμε στο budget των Grimm 25k€ τιμή καταλόγου
Για να στήσω ένα minimal 2way σύστημα στο σαλόνι μου (55τμ, ισόπλευρο τρίγωνο ~3μ)
Αρκούν ένα ζευγάρι 901 για αυτές τις στάθμες και αυτή την απόσταση ακρόασης.Στάθμες 80db+ στη θέση ακρόασης
Τι πατε κατευθειαν στα studio monitor ρε?Αρκούν ένα ζευγάρι 901 για αυτές τις στάθμες και αυτή την απόσταση ακρόασης.
Στα ~12.000€ το ζευγάρι βγαίνει.
2-4μ είναι η ενδεδειγμένη απόσταση ακρόασης, καρδιοειδής λοβός οπότε δε θα έχει θέματα στο μπάσο, και στάθμες επαρκεστατες.
Μάλλον δε θα χρειαστεί σαμπ, τα δύο 16-αρια θα φτάσουν για τέτοιες στάθμες. Αν τυχόν χρειαστεί, υποχρεωτικά μόνο από την ίδια φίρμα, με καρδιοειδη λοβό. Αλλά δε θα χρειαστεί.
Μόνο μειονέκτημα των ηχείων αυτών, ο όγκος τους, είναι τέρατα.
Μόνο για λόγους εμφάνισης, θα μπορούσα να προτείνω ως δεύτερη εναλλακτική τα Dutch.
Προφανώς τρινοβ, και ρουν.
...
Μάλλον δε θα χρειαστεί σαμπ, τα δύο 16-αρια θα φτάσουν για τέτοιες στάθμες. Αν τυχόν χρειαστεί, υποχρεωτικά μόνο από την ίδια φίρμα, με καρδιοειδη λοβό. Αλλά δε θα χρειαστεί.
...
Το τελευταίο έχει ήδη επιτευχθεί...
Στα σοβαρά τώρα,με δεδομένο τον καρδιοειδή λοβό εκπομπής στις χαμηλές,ήδη αίρεται ένας από τους δύο θεμελιώδεις παράγοντες που συνηγορούν στην απόκτηση ανεξάρτητων sub.
Βεβαίως ακόμα και τότε θα χρειαστεί εγκλιματισμός του κατόχου τόσο σε καμπύλη - στόχο όσο και των υπόλοιπων μελών της οικογένειας σε όρους ορθής διαρρύθμισης για το στερεοφωνικό τρίγωνο...
Είναι και το κόστος από τις βάσεις..Τι πατε κατευθειαν στα studio monitor ρε?
Εχει κουμπακι Hiend loudspeakers.
Δε θα σου καει το δαχτυλο αμα το πατησεις.
Οριστε, σαλονατο, μαζεμενο. Μονο 1k ακριβοτερο.
View attachment 166951
View attachment 166952
Δηλαδή έχει επιτευχθεί ισόπλευρο στερεοφωνικό τρίγωνο και ακλόνητο κεντρικό είδωλο;Το τελευταίο έχει ήδη επιτευχθεί...
Απο την Hiend σειρά, για αισθητικούς λόγους θα έπαιρνα αυτό:Τι πατε κατευθειαν στα studio monitor ρε?
Εχει κουμπακι Hiend loudspeakers.
Χωρίς να με λένε Αλίκη, αυτό που επετεύχθη είναι το ισόπλευρο τρίγωνο και η ιση αποσταση από πλαϊνά τοιχώματα όρια. Βέβαια οι ιδιότητες αυτών διαφέρουν και δεν έχω προμηθευτεί ακόμη διατάξεις διαθλασοαπορροφησης. Οπότε το ακλόνητο κεντρικό είδωλο μάλλον δεν...