- Reaction score
- 137.983
Ουστ.
Καταλαβαίνω οτι κάποια πράγματα γίνονται για ταρακούνημα (βλ. καλώδια, μαγικά βατ, μουσικότητες, ματσαρίσματα κλπ.) και δεν αντιλέγω, ίσα ίσα που διαβάζοντας ωραιότατα ποστς εδώ , έμαθα πράγματα που όχι απλά δε γνώριζα, αλλά άνετα θα πιανόμουν και κορόιδο (πχ να δώσω κανα 1.000ρικο για καλώδιο ρεύματος επειδή κάποιος θα μου έλεγε ότι....ματσάρει στο συστημά μου δοκιμασμένα και εγγυημένα). Και για αυτό συνεχίζω με μεγάλο ενδιαφέρον και διαβάζω, δίνεται απλόχερα γνώση και είναι εξαιρετικός χώρος για όποιον έχει όρεξη να μάθει 5 ουσιαστικά πράγματα.To θέμα δεν είναι να μη ζεσταίνεται ο ενισχυτής, μια χαρά θερμοκρασίες κρατάει, αλλά να μη ζεσταίνομαι εγώ!
Νομίζεις ότι χλευάζουν. Στη πραγματικότητα τσιγκλάνε τον κόσμο για να καταλάβει τί παίζεται, τι επιλογές έχει με σαφώς μικρότερο κόστος και πιο πιστή αναπαραγωγή. Σαφώς και κάποιοι τη βρίσκουν με τις λαμπάτες χροιές, την αναλογική αναπαραγωγή, τη βρίσκουν ακόμα και με το χρατς χρουτς, αλλά δεν είναι κακό να μπαίνουν τα πράγματα σε μια τάξη: άλλο να γουστάρει κάποιος τη φάση του βινυλίου και άλλο να υποστηρίζει ότι έχει το τέλειο μέσο αναπαραγωγής ( που δεν ισχύει, αλλά ούτε λίγο ούτε πολύ, αυτό μας πλασάρεται ).
Μάλλον δεν ήταν στα κέφια της καμία απο τις δύο πλευρές.ΥΓ. Κανείς δεν υποστήριξε οτι το βινύλιο πρόκειται περί άρτιου μέσου αναπαραγωγής, δεν συζητήθηκε καν αυτό!
...ειδικά όταν έχουν μεταπέσει μέσω ελαστικής, στην πλαστική παραμόρφωση..Άτιμο πράγμα τα ακουστικά οστάρια.
Η αντιμετώπιση είναι ανάλογη εκείνης για τους ιούς : Φορώντας τη ΄΄μάσκα΄΄ της αδιαφορίας,περιορίζεται η μετάδοση..Παράδειγμα θες; Παράδειγμα λοιπόν. Και το παράδειγμα δεν θα έχει να κάνει ούτε με καλώδια, ούτε με χάι εντ.
Ανοίχτηκε προχθές ενα θρεντ περί βινυλίων, αν είναι ακριβά κλπ.
Έγινε μια υποτυπώδης συζήτηση επί του θέματος, ξέρεις με επιχειρήματα για το αν είναι ακριβά ή οχι κλπ, ώσπου λίαν συντόμως εμφανίστηκαν κάποιοι που πρώτα δήλωσαν οτι δεν ασχολούνται με το θέμα, κι έπειτα άρχισαν να χλευάζουν το μέσο και όσους ασχολούνται με αυτό. Ακόμα κι όταν εξηγήθηκε γιατί κάποιοι ασχολούνται με το μέσο αυτό, η χλεύη συνεχίστηκε.
Αναφορικά με αυτό που έγραψα εδώ λοιπόν, το ύφος καρδιναλίων που αναφέρθηκε πιο πάνω δεν γίνεται ενοχλητικό μόνο όταν το έχει ένας που λέει μπαρούφες, αλλά κι ένας που και δίκιο να είχε, το εκφράζει με το συγκεκριμένο ύφος όχι απλά χωρίς να σέβεται την άλλη άποψη κι αυτόν που την εκφράζει, αλλά χλευάζοντας τον επιδεικτικά κιόλας.
Γιατί είπα φόρουμ; Γιατί όσο διαβάζω (διότι κυρίως διαβάζω και ο λόγος είναι ακριβώς όσα αναφέρω) το έχω δει σε ποικίλης θεματολογίας θρεντς.
Τώρα, αν αυτά βολεύει να τα θεωρήσεις ως εκ του πονηρού, καλώς, αλλά ουδεμία σχέση.
Ποια αδιαφορία...Η αντιμετώπιση είναι ανάλογη εκείνης για τους ιούς : Φορώντας τη ΄΄μάσκα΄΄ της αδιαφορίας,περιορίζεται η μετάδοση..
Σωστά, αν και τα εύσημα ανήκουν στον μηχανικό ακουστικής που έθεσε τις παραμέτρους κι έκανε τη μέτρηση. Ο μουσικόφιλος ήταν απλός παρατηρητής.[...]
Είναι και ωραίος ο μουσικόφιλος,αφού έθεσε ως γνώμονα το μέγεθος T30 που έχει ανώτερη βαρύτητα για τυπικούς οικιακούς χώρους με κανονικές διαστάσεις έναντι του RT60.
[...]
Δεν φταίνε οι συμμετέχοντες άμα το εν λόγω θέμα συνιστά διαρκή...πόλο έλξης.Ποια αδιαφορία...
Επανερχεστε σταθερά σε θέμα του 12 για να επαναλάβετε τα ίδια κλισέ.
Με ψυχαναγκαστική διαδικασια μοιαζει...
Στους 4Τ τη δεκαετία του '70 ήταν σαφής η προτίμηση ορισμένων σε δίτροχα τέτχιων προσόντων (Ιταλικά ασφαλώς).
Στις πόσες επαναλήψεις πιστεύεις ότι πείθεται κάποιος που είναι στον λάθος δρόμο;Νομίζεις ότι χλευάζουν. Στη πραγματικότητα τσιγκλάνε τον κόσμο για να καταλάβει τί παίζεται, τι επιλογές έχει με σαφώς μικρότερο κόστος και πιο πιστή αναπαραγωγή. Σαφώς και κάποιοι τη βρίσκουν με τις λαμπάτες χροιές, την αναλογική αναπαραγωγή, τη βρίσκουν ακόμα και με το χρατς χρουτς, αλλά δεν είναι κακό να μπαίνουν τα πράγματα σε μια τάξη: άλλο να γουστάρει κάποιος τη φάση του βινυλίου και άλλο να υποστηρίζει ότι έχει το τέλειο μέσο αναπαραγωγής ( που δεν ισχύει, αλλά ούτε λίγο ούτε πολύ, αυτό μας πλασάρεται ).
Mα εκεί ακριβώς βρίσκεται η αφορμή για αυτές τις αντιπαραθέσεις.κι έπειτα άρχισαν να χλευάζουν το μέσο και όσους ασχολούνται με αυτό.
Είναι στο χέρι του συμμετέχοντα να μην πτοείται,αρκεί να μην υπάρχουν ανασφάλειες...χαϊενδικές - που συνήθως πάνε χέρε-χέρι με τις ηλεκτρικές...ασφάλειες από πολύτιμα υλικά.Στις πόσες επαναλήψεις πιστεύεις ότι πείθεται κάποιος που είναι στον λάθος δρόμο;
Από τη στιγμή που υπάρχει τέτοια πολεμική κατά συγκεκριμένων μέσων αναπαραγωγής, είτε μιλάμε για παθητικά ηχεία είτε για βινύλια, δεν αντιλαμβάνομαι το λόγο ύπαρξης των αντίστοιχων κατηγοριών στο παρόν φόρουμ.
Προσωπικά, έχω επιλέξει συγκεκριμένο δρόμο, και μένω αμέτοχος σε νήματα που είτε δεν με αφορούν είτε δεν έχω το υπόβαθρο να συζητήσω. Το γιατί δεν κάνει το ίδιο και η άλλη πλευρά, δεν το γνωρίζω...
Πρόστιμα, ναι.Ο ίδιος πάντως δεν έχω κανένα πρόβλημα να παρουσιάζω ως τιμή και καμάρι μέχρι και setup που δεν θα εκπλήρωναν τις ΄΄επίσημες΄΄ προδιαγραφές επιφέροντας έως και...πρόστιμα.
Ανήκει σε αυτούς που δροσιζονται και όχι σε αυτούς που ζορίζονται..Γενικώς δεν ζοριζεσαι με τίποτα,