Ακουστές διαφορές σε καλώδια ρεύματος

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Και όσο και αν δεν έχω ακούσει σωστά εφαρμοσμένη ισοστάθμιση, έχω ακούσει τις μεταβολές που προκύπτουν απο αυτό το πείραγμα της καμπύλης, οπότε μου έχει ανοίξει πραγματικά η όρεξη για να ασχοληθώ πιο σοβαρά. Μάγκες μου, ούτε στα καλύτερά τους όνειρα δεν το κάνουν αυτό τα καλώδια, ούτε ρεύματος, ούτε ic, ούτε ηχείων. Γκαραντί!
Και είναι πραγματικά αστείο, με το genelec subwoofer στα 1000€ κάποιος να επενδύει σε κάποιο καλώδιο ίσης αξίας. Απο την άλλη, χαίρομαι γιατί έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να μαζέψω το χρήμα και να το χτυπήσω εγώ. :p

Reaction score
12.232
Βρε, γέλα όσο θες. Όπως προείπα όμως, μαζί ακούγαμε και τα καλώδια ρεύματος στο σπίτι σου και άλλα καλώδια ρεύματος σε σπίτι φίλου, όπως επίσης και στηρικτικά. Θυμάμαι τον ενθουσιασμό σας, όπως θυμάμαι και το "ποσοστό" μεταβολής ( ή μη ). Επαναλαμβάνω λοιπόν: ούτε στα καλύτερά τους όνειρα..!!

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Βρε, γέλα όσο θες. Όπως προείπα όμως, μαζί ακούγαμε και τα καλώδια ρεύματος στο σπίτι σου και άλλα καλώδια ρεύματος σε σπίτι φίλου, όπως επίσης και στηρικτικά. Θυμάμαι τον ενθουσιασμό σας, όπως θυμάμαι και το "ποσοστό" μεταβολής ( ή μη ). Επαναλαμβάνω λοιπόν: ούτε στα καλύτερά τους όνειρα..!!

C

chrispo

Guest
θελω ενας κυριος να βγει και να μου πει, οτι ξερεις κατι κυρ'Βασιλη, εβαλα το ταδε καλωδιο ρευματος και ακουσα διαφορα.
Εγω ρε παιδια, τι να σας πω, εχω καποια symphonic line, ενα electrocompaniet, ενα clearaudio πιο πολυ για να
να μη βλεπω τα φτινιαρικα μαυρα του pc, αν κανω blind test δεν θα ακουσω διαφορα, και εχουν περασει καλα κομματια απο
το συστημα μου, Jeff Rowland προ-τελικοι, Audio Note, Cary, Ayre, Trichord, EAR, YBA, interconnect και ηχειων ναι,
αλλαζει ο χαρακτηρας, δεν θα πω καλυτερο η χειροτερο, αλλαζει η ηχος, στα ρευματος, δεν, και τι διαφορα θα μπορουσε
να κανει το τελευταιο μετρο ,αντε εναμιση οταν η προηγουμενη καλωδιωση μεχρι τον ηλ.πινακα ειναι κλασσικος χαλκος
εναμισαρης του 1978, και σε καποιο σοβαρο υποτιθεται φιλτρο της Tice που ειχα καποτε ,παλι δεν ακουσα και τιποτα.....
Symos , διάβασε παραπάνω προσεκτικά τι ζητάει ο νηματοθέτης, ο οποίος δεν άκουσε καμιά διαφορά με τα καλώδια ρεύματος και ζητάει να του πεί κανείς αν ακούει διαφορές. Επίσης στο τέλος εκφράζει την ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ του , αν θα μπορούσε ένα καλώδιο ρεύματος ή φίλτρο τροφοδοσίας , να ακουστεί σε ένα ¨γηρασμένο ¨ δίκτυο παροχής. ( άσχετο τελείως :geek:).

Ο άνθρωπος δε ψάχνει ούτε φαντάσματα, ούτε ¨επιστημονικές ¨ εξηγήσεις , ούτε pdf, ούτε διαγράμματα...ούτε μπαρούφες...ούτε επιβεβαίωση της ¨κουφαμάρας ¨ (που έχουν μερικοί και δεν ακούνε). Απλά αναφέρει το γεγονός και ζητά την γνώμη άλλων , για την εμπειρία ακοής τέτοιων ¨φαινομένων ¨. Δεν αναφέρει τίποτα για ¨ουδετερότητες ¨, ποιότητες, γούστα, ή αποδείξεις αν μερικοί είναι ΚΟΥΦΟΙ ή όχι.

Βαρέθηκα να διαβάζω για ¨ εμπεριστατωμένες ¨ απόψεις, που καταρρίπτονται στην πράξη. Ψειρίζετε την μαϊμού ( ορισμένοι) , για να προσπαθήσετε (εγωιστικά ) να αποδείξετε ότι δέν υφίστανται διαφορές , άρα δεν ακούγονται...προσβάλλοντας έτσι το αυτονόητο...( που ΠΑΝΤΑ ακούγονταν και υπάρχουν). Όσοι δεν τις ακούνε ας αναζητήσουν τη λύση αλλού και ουχί σε PDFs και περισσές ¨ επιστημονικές ¨ μπουρδολογίες.
Symos λυπάμαι , αλλά είσαι :offtopic: , όπως και πολλοί άλλοι..που καλό είναι να κρατάνε μικρό καλάθι..περί πιστής αναπαραγωγής ήχου ..όταν τα ΑΥΤΙΑ τους έχουν ένα ¨αιώνα¨ απόκλιση από την ¨ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ¨, (αυτή που ζητάνε να βρούνε...:roflmao:), καθώς δεν είναι σε θέση να εκλάβουν στο ελάχιστο τις παραπάνω διαφορές στον ήχο.

Δεν είχα σκοπό να τα πώ ...αλλά υπάρχουν και όρια στην ανοχή της διατείνουσας ¨επιστημονικής¨ μπαρουφολογίας, σε βάρος αυτονόητων και αυταπόδεικτων στην πράξη ...ουτοπικών φαινομένων..:tongue:

Last edited by a moderator:

Reaction score
2.826
Και όσο και αν δεν έχω ακούσει σωστά εφαρμοσμένη ισοστάθμιση, έχω ακούσει τις μεταβολές που προκύπτουν απο αυτό το πείραγμα της καμπύλης, οπότε μου έχει ανοίξει πραγματικά η όρεξη για να ασχοληθώ πιο σοβαρά. Μάγκες μου, ούτε στα καλύτερά τους όνειρα δεν το κάνουν αυτό τα καλώδια, ούτε ρεύματος, ούτε ic, ούτε ηχείων. Γκαραντί!
Και είναι πραγματικά αστείο, με το genelec subwoofer στα 1000€ κάποιος να επενδύει σε κάποιο καλώδιο ίσης αξίας. Απο την άλλη, χαίρομαι γιατί έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να μαζέψω το χρήμα και να το χτυπήσω εγώ. :p

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.073
Οι περισσότερες και μεγαλύτερες διαφορές φαίνονται όταν... δεν υπάρχει στον ίδιο χώρο oscilloscope και reference mic και το ανάλογο software...

Reaction score
3.628
Οι περισσότερες και μεγαλύτερες διαφορές φαίνονται όταν... δεν υπάρχει στον ίδιο χώρο oscilloscope και reference mic και το ανάλογο software...
Επισης οι μεγαλες ηχητικες διαφορες οταν βελτιωνουμε τα μηχανηματα μας,δεν μπορουν να μετρηθουν απο το ιδιο μικροφωνο και σοφτγουεαρ...

Ουτε και μπορουμε να βελτιωσουμε κονσερβοκουτι ντακ εφαρμοζωντας ισοσταθμιση...

Μην λεμε τις μισες αληθειες. 8-)

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.513
Το αυτό ισχύει και για όσους ακούν διαφορές. Αν ακούν διαφορές να πάνε για εξέταση αν νομίζουν ότι μπορούν να καθορίσουν με ακρόαση, αν η αλλαγή ήταν προς το καλύτερο ή χειρότερο.
Η επιλογή γιατρού είναι ελεύθερη.

Reaction score
12.232
Ωραία πράγματα. Καταρρίπτονται στη πράξη απόψεις που επιβαβαιώνονται με μετρήσεις, αλλά αποτελούν τεκμήριο οι ακουστικές εντυπώσεις του κάθε καλωδιογκουρού.

Επισης οι μεγαλες ηχητικες διαφορες οταν βελτιωνουμε τα μηχανηματα μας,δεν μπορουν να μετρηθουν απο το ιδιο μικροφωνο και σοφτγουεαρ...

Ουτε και μπορουμε να βελτιωσουμε κονσερβοκουτι ντακ εφαρμοζωντας ισοσταθμιση...

Μην λεμε τις μισες αληθειες. 8-)

Τουλουμπίτσα, κανείς;

C

chrispo

Guest
Είστε ΑΚΟΜΑ μπερδεμένοι...
Αλέξη και Αστροναύτη έχετε ΔΙΚΙΟ......αλλά το θέμα μας δεν είναι ποιό είναι ΚΑΛΥΤΕΡΟ Η´ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ άκουσμα.......ΑΛΛΑ ΑΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ , ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ (👂👂👂👂) , ΑΚΟΥΣΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ....( καλύτερες ή χειρότερες, ή αν αξίζουν και πόσο....δε μας νοιάζει , θα το βρούμε σε άλλο ΘΕΜΑ)

Last edited by a moderator:

Reaction score
30.453
Για αέρινα πρίμα προτείνω ανεμογεννήτρια στην ταράτσα.
Για βαθύ μπάσο από Πτολεμαΐδα.
Και για υγρες μεσαίες, ρεύμα μόνο από τον υδροηλεκτρικο σταθμό του Λαδωνα!

Ναι @Dimifoot και αυτό στην ΟΡΕΙΝΉ Γορτυνία βρίσκεται!

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.073
Με το αυτί γίνονται οι καλύτερες μετρήσεις.

Μισό να βάλω λίγο το αυτί κοντά στην RAM γιατί νομίζω πως έχω ελαττωματικό DIMMάκι ( έχασε λίγο στις υψηλές η Diana στο No Moon at All )

Reaction score
30.453
Είστε ΑΚΟΜΑ μπερδεμένοι...
Αλέξη και Αστροναύτη έχετε ΔΙΚΙΟ......αλλά το θέμα μας δεν είναι ποιό είναι ΚΑΛΥΤΕΡΟ Η´ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ άκουσμα.......ΑΛΛΑ ΑΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ , ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ (👂👂👂👂) , ΑΚΟΥΣΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ....( καλύτερες ή χειρότερες ...δε μας νοιάζει , θα το βρούμε σε άλλο ΘΕΜΑ)
Ξανά μανά...
Στα αυτιά του ενός οι διαφορές μπορούν να υφίστανται και στα αυτιά του άλλου όχι.
Για να αποκτήσουν όμως αυτές οι διαφορές ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΉ ΥΠΌΣΤΑΣΗ θα πρέπει να είναι μετρήσιμες.
Τόσο απλά...

Reaction score
3.628
Ξανά μανά...
Στα αυτιά του ενός οι διαφορές μπορούν να υφίστανται και στα αυτιά του άλλου όχι.
Για να αποκτήσουν όμως αυτές οι διαφορές ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΉ ΥΠΌΣΤΑΣΗ θα πρέπει να είναι μετρήσιμες.
Τόσο απλά...
Ωραια!
chord-1024x420.png

Αυτα τα 4 μπιχλιμπιδια,εχουν μεγαλες διαφορες ηχητικα και ακομα μεγαλυτερες χρηματικα...Για πες μου εσυ πως το καταλαβαινεις αυτο απο τις μετρησεις,που απεχουν ελαχιστα του ενος απο το αλλου! :biggrin: ;)

Εκτος αν ακουτε τελεια απο τα κομμουνιστικα ντακακια των 200 ευρω... :lolsign:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.632
Members
38.212
Νεότερο μέλος
Falco_1000