Ακουστές διαφορές σε καλώδια ρεύματος

D

deleted user 10898

Guest
Σοβαρά ε??
Όποιος δεν έχει ακούσει στο σύστημα του kondo, έστω και.."το φτηνό" ic του 1000αρικου, ή καλώδια ηχείων ή ρεύματος kondo, δεν έχει άποψη και ούτε δικαίωμα να μιλάει για το πως παίζει!!
Χορτάσαμε π@π@ριες καμαρωτες!!

Μόνο όσοι" το έχουν κάψει " χρειάζονται "περιέλιξη "...
Κατανοητό @vet ?
Ok το καταλάβαμε, μπορείτε να παπαγαλίζετε ότι θέλετε για το φτηνό ic του χιλιάρικου, το avsite έχει ανοχές.
Έχει όμως και πολλούς που διαβάζουν και κατανοούν αυτές τις ανοησίες γιατί ξέρουν ότι «
"Πώς θα εκτιμούσε δεδομένος ακροατής αξιόπιστα τις ποιοτικές διαφορές όταν η απόκριση στο χώρο του έχει twin peaks στις πρώτες οκτάβες άρα και τονική ανισορροπία εξ αυτού σε ανώτερες...Πώς θα εκτιμηθεί η ποιότητα των φίλτρων ανασύνθεσης στο πεδίο του χρόνου όταν η κρουστική και βηματική απόκριση δεδομένου setup στη θέση ακρόασης - κι εκτός αυτής βεβαίως - θα είναι αλλού γι αλλού...
"
αυτα...

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Ok το καταλάβαμε, το avsite έχει ανοχές.
Έχει πολλούς που διαβάζουν και κατανοούν αυτές τις ανοησίες:
"Πώς θα εκτιμούσε δεδομένος ακροατής αξιόπιστα τις ποιοτικές διαφορές όταν η απόκριση στο χώρο του έχει twin peaks στις πρώτες οκτάβες άρα και τονική ανισορροπία εξ αυτού σε ανώτερες...Πώς θα εκτιμηθεί η ποιότητα των φίλτρων ανασύνθεσης στο πεδίο του χρόνου όταν η κρουστική και βηματική απόκριση δεδομένου setup στη θέση ακρόασης - κι εκτός αυτής βεβαίως - θα είναι αλλού γι αλλού...
"
αυτα...
πολύ καλύτερα τώρα! :wink:
πολλή επιστήμη ρε παιδάκι μ...
πολλή γνώση..
πολύ..

Last edited:

Reaction score
12.232
πολύ καλύτερα τώρα! :wink:
πολλή επιστήμη ρε παιδάκι μ...
πολλή γνώση..
πολύ..
Ε, οκ! Κάπου στο νημα του Τζιο ειπώθηκε ότι ακόμα και επαγγελματίας του χώρου απόρησε με τη καμπύλη που έχεις στον χώρο σου, άρα έχετε κάνει μετρήσεις. Δεν μας τις δημοσιεύεις, να δούμε κι εμείς πόσο καλά είναι στημένο το σύστημά σου, ώστε να είσαι σε θέση να αξιολογείς τα καλώδια ( αλλά και να αμφισβητείς τις προσπάθειες όσων δεν ασχολούνται με αυτά, αλλά το έχουν ρίξει στην ισοστάθμιση )?

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Ε, οκ! Κάπου στο νημα του Τζιο ειπώθηκε ότι ακόμα και επαγγελματίας του χώρου απόρησε με τη καμπύλη που έχεις στον χώρο σου, άρα έχετε κάνει μετρήσεις. Δεν μας τις δημοσιεύεις, να δούμε κι εμείς πόσο καλά είναι στημένο το σύστημά σου, ώστε να είσαι σε θέση να αξιολογείς τα καλώδια ( αλλά και να αμφισβητείς τις προσπάθειες όσων δεν ασχολούνται με αυτά, αλλά το έχουν ρίξει στην ισοστάθμιση )?
όχι Νικόλα μου!
Ποτέ δεν ήμουν της λογικής "ποιός την έχει μακρύτερη", αρκεί που ξέρω εγώ και ένα δύο άτομα απ το site το πως είναι η καμπύλη των μετρήσεων μου...
Δεν αμφισβήτησα ποτέ τη χρησιμότητα της ισοστάθμισης όπως λες, αμφισβήτησα όμως τη λογική του "όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω" που έχεις ενστερνιστεί!!
Τι να σου κάνει η ισοστάθμιση, όταν ακούς από μηχανήματα των 300-1000€/κομμάτι?
Τι να σου κάνει η ισοστάθμιση όταν λόγω των κολοκαλωδίων που χρησιμοποιεί κάποιος ποτέ δε φτάνει η μουσική πληροφορία από το Α στο Β??...πιστεύεις ότι θα στην...ανακαλύψει??
Τι να σου κάνει η ισοστάθμιση όταν παίζεις με ένα ντακ των 200€, στριμάρεις από λάπτοπ και παίρνεις ρεύμα για όλα τα μηχανήματα σου από την ίδια πρίζα??
έχω πει επανηλλημένα, στο χόμπυ μας όλα ακούγονται και όλα συμμετέχουν στο τελικό αποτέλεσμα.
Όλα έχουν τη συμμετοχή τους, μηχανήματα, καλώδια, χώρος, ράκ, ισοστάθμιση, το ένα δεν αναιρεί το άλλο, απλά το συμπληρώνει, είναι λοιπόν επιλογή του καθενός αν θα χρησιμοποιήσει όλα τα "όπλα" ή κάποια απ αυτά, η χρήση όμως του ενός ή δύο απ αυτά δεν αντικαθιστά τη χρησιμότητατων υπολοίπων.
Αν το καταλάβεις τότε ...ίσως και να καταφέρεις να ακούσεις όπως πραγματικά μπορούν τα μηχανήματα σου να σου προσφέρουν!
που λέει και ο κογιας. Κο κο κοοο
Και τσίου τσίου τσίου...
τι άλλα;
Α ναι ... και κουκουρουκου που έγραψε ο Άλεκ
ήσουν απόλυτα σαφής!!
μπράβο!!
πολύ καλά τα λες!!
μια μετάφραση φυσικά και για εμάς θα ήταν χρήσιμη!!:whistling::whistling:

Last edited:

D

deleted user 10898

Guest
vet mod mode on
στο avsite όσοι γραφουν γραφουν κυρίως απο χομπυ και η επαγγελματικη τους δραστηριοτητα ειναι διαφορετικη με τα του ήχου. Γράφουν επίση και αρκετοι επαγγελματιες με άριστη συνήθως συμπεριφορά και διαφοροι παρατρεχαμενοι τους που ευκολα γινονται αντιληπτοι απο τα σχόλιά τους. Όλοι οι καλοί χωράνε. Aν σε κάποιον δεν αρεσει να ακουει σχόλια από ασχιετο κτηνιατρο ή απο καραφλο ορθοπΑΙδικο μπορεί να πάει μια βολτα σε site όπως του αμιρ να γραψει και εκει να μας διασκεδασει λιγο.
οκ συμφορουμίτες που οταν δεν ξερετε τι να γραψετε το γυριζετε αλλου? ε?
vet mod mode off
όχι Νικόλα μου!

Τι να σου κάνει η ισοστάθμιση όταν λόγω των κολοκαλωδίων που χρησιμοποιεί κάποιος ποτέ δε φτάνει η μουσική πληροφορία από το Α στο Β??...πιστεύεις ότι θα στην...ανακαλύψει??
Τι να σου κάνει η ισοστάθμιση όταν παίζεις με ένα ντακ των 200€, στριμάρεις από λάπτοπ και παίρνεις ρεύμα για όλα τα μηχανήματα σου από την ίδια πρίζα??
τρατζικ
τζαμπα ολο το μελανι
πτωχοι παρτε κοντο
τσιου

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
vet mod mode on
στο avsite όσοι γραφουν γραφουν κυρίως απο χομπυ και η επαγγελματικη τους δραστηριοτητα ειναι διαφορετικη με τα του ήχου. Γράφουν επίση και αρκετοι επαγγελματιες με άριστη συνήθως συμπεριφορά και διαφοροι παρατρεχαμενοι τους που ευκολα γινονται αντιληπτοι απο τα σχόλιά τους. Όλοι οι καλοί χωράνε. Aν σε κάποιον δεν αρεσει να ακουει σχόλια από ασχιετο κτηνιατρο ή απο καραφλο ορθοπΑΙδικο μπορεί να πάει μια βολτα σε site όπως του αμιρ να γραψει και εκει να μας διασκεδασει λιγο.
οκ συμφορουμίτες που οταν δεν ξερετε τι να γραψετε το γυριζετε αλλου? ε?
vet mod mode off

τρατζικ
τζαμπα ολο το μελανι
πτωχοι παρτε μπέλντεν
τσιου
μη κρίνεις τους υπολοίπους από τις δικές σου γνώσεις..

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.369
Ένας τετοιος... είμαι εγώ.. ντακ λιγότερο από 200, καμία συσκευή δεν ξεπερνάει τα 400, ίδια μπριζα σε ολα... Επίσης καλώδια του δεκαπενταρικου....
Σοβαρά τωρα πιστευεις πως αν πεταξω την ισοσταθμιση και παρω καλυτερα καλωδια και πολυμπριζα θα παίξει το σύστημα καλύτερα;;;
Οντως εχουν όλα το ρόλο τους στο τελικό αποτέλεσμα αλλα κάποια έχουν πιο σπουδαίο ρόλο.... ΕΕ κοιτάς λοιπόν πρώτα να κάνεις αυτά...

Reaction score
12.232
Ποτέ δεν ήμουν της λογικής "ποιός την έχει μακρύτερη", αρκεί που ξέρω εγώ και ένα δύο άτομα απ το site το πως είναι η καμπύλη των μετρήσεων μου...
Είμαι σίγουρος ότι έχεις δει μελανά σημεία στη καμπύλη σου, αλλιώς θα την είχες ποστάρει ήδη. Όσο δε για το παιχνίδι του ποιος την έχει μακρύτερη, μια χαρά το παίζετε τουλάχιστον εσύ και ο @gdresios. Ή δεν θα το παίζετε καθόλου ή θα το παίζετε μέχρι τέλους.

Δεν αμφισβήτησα ποτέ τη χρησιμότητα της ισοστάθμισης όπως λες, αμφισβήτησα όμως τη λογική του "όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω" που έχεις ενστερνιστεί!!
Καθόλου δεν έχω ενστερνιστεί αυτή τη λογική. Απλά, τώρα μαθαίνω τί παίζει με την ισοστάθμιση. Αντίθετα όμως, αυτή τη λογική ακολουθείτε για τα καλώδια. Επαναλαμβάνω, εγώ έχω ακουσει όλα αυτά που ακούτε ( λίγο ή πολύ ) κατά την εναλλαγή των καλωδίων σας. Έχω και το αβαντάζ να έχω ακούσει και τα συστήματά σας. Δυστυχώς, εσείς δεν έχετε ακούσει τί παίζεται απο την άλλη πλευρά, άκουσες του Τζιο μεν, αλλά όπως φάνηκε, με όχι τη κατάλληλη καμπύλη στόχο. Ακόμα και απο την αρνητική της πλευρά όμως, άκουσες την επιρροή που έχει στο τελικό αποτέλεσμα η ισοστάθμιση.

Αν κοιτάξεις τις τιμές των μηχανημάτων μου στην εποχή τους, θα καταλάβεις ότι παίζω με πολύ πάνω, αρκετά πάνω απο τα 1000€ το κομμάτι. Θα μπορούσα και καλύτερα όμως, αν αγόραζα σήμερα το σύστημα.

Ένα παράξενο πράγμα, χωρίς να τονίζω καμία περιοχή ( απλά ταπεινώνω λιγότερο κάποιες ), αλλάζει ο ήχος και ακούγονται περισσότερες πληροφορίες. Συμπέρασμα: η πληροφορία περνάει. Αλλάζει ο τρόπος επικάλυψης των πληροφοριών όμως.

Θα εκπλαγείς απο το τί μπορεί να κάνει το dac των 300€ μεταχειρισμένου ( κάπου στα 600 έκανε καινούργιο? ). Ειλικρινά απορώ με ποια λογική σούταρες το δικό σου.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.524
Χρειάζονται αντίλογοι όπως εκείνοι του Λέανδρου,για να πιστοποιούμε πού μπορεί κάποτε να είχαμε βρεθεί και οι ίδιοι ως προς τη νοοτροπία που είχαμε απέναντι στο αγαπημένο μας χόμπυ...

Πέραν αυτού όμως σκέπτομαι περιστατικά όπου κάποιοι προκαλούσαν μανιωδώς άλλα μέλη να επιδείξουν οι δεύτεροι δικά τους setup,όπως και άλλα όταν κάποιο μέλος δημοσίευσε καμπύλη μέτρησης από setup που είχε παρουσιάσει και τότε κάποιοι καλοθελητές βάλθηκαν χωρίς επαρκή στοιχεία να τον βγάλουν...ψευταρά επειδή υποτίθεται η διαμόρφωση της καμπύλης φαινόταν στη δική τους αντίληψη υπερβολικά...ισορροπημένη...

Εφόσον μένουμε υπεράνω καμπυλών,δεν συμβαδίζει με το να την πέφταμε σε άλλους γι αυτές. ;)

Last edited:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Είμαι σίγουρος ότι έχεις δει μελανά σημεία στη καμπύλη σου, αλλιώς θα την είχες ποστάρει ήδη. Όσο δε για το παιχνίδι του ποιος την έχει μακρύτερη, μια χαρά το παίζετε τουλάχιστον εσύ και ο @gdresios. Ή δεν θα το παίζετε καθόλου ή θα το παίζετε μέχρι τέλους.
πραγματικά, το έχεις "κάψει"!!
πως μπορείς να είσαι σίγουρος για κάτι που δεν έχεις δει??
δηλαδή πραγματικά ώρες -ώρες απορώ μαζί σου!!
Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι βγάζεις τρομερή εμπάθεια για μένα!
Το ποιός το παίζει ή όχι είναι άλλο θέμα!
Θερμή παράκληση, σκέψου πριν πληκτρολογήσεις!

Reaction score
4.586
Εγώ μπερδεύτηκα λίγο σε αυτό με την πρίζα. Όλοι στην ίδια πρίζα δεν συνδέετε το στέρεο? Υπάρχει κάποιος που συνδέει τις συσκευές σε διαφορετικές πρίζες?

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Ένας τετοιος... είμαι εγώ.. ντακ λιγότερο από 200, καμία συσκευή δεν ξεπερνάει τα 400, ίδια μπριζα σε ολα... Επίσης καλώδια του δεκαπενταρικου....
Σοβαρά τωρα πιστευεις πως αν πεταξω την ισοσταθμιση και παρω καλυτερα καλωδια και πολυμπριζα θα παίξει το σύστημα καλύτερα;;;
Οντως εχουν όλα το ρόλο τους στο τελικό αποτέλεσμα αλλα κάποια έχουν πιο σπουδαίο ρόλο.... ΕΕ κοιτάς λοιπόν πρώτα να κάνεις αυτά...
μα αυτά ακριβώς έχω κάνει!
μετρήσεις έχουν παρθεί και δεν χρειάζεται ισοστάθμιση παρά μόνο κάποια microtweeks με μικροαλλαγές στην εκριβή τοποθέτηση των επίπλων κτλ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.071
Εγώ μπερδεύτηκα λίγο σε αυτό με την πρίζα. Όλοι στην ίδια πρίζα δεν συνδέετε το στέρεο? Υπάρχει κάποιος που συνδέει τις συσκευές σε διαφορετικές πρίζες?
Αθώο μου παιδί.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.524
Η πλάκα είναι ότι άμα οι διαφορετικές πρίζες δεν ανήκουν στην ίδια φάση,ενδέχεται κάποια τουλάχιστον διαστήματα της ημέρας ανάλογα με το προφίλ των ενεργοποιημένων ηλεκτρικών συσκευών στο οικιακό δίκτυο,να παρεισφρέει συνιστώσα συνεχούς ρεύματος στην τροφοδοσία...;)

Είναι επομένως δόκιμο ,εφόσον θα είχαμε σιγουρευτεί ότι θα υπάγονταν στην ίδια φάση.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
όχι, δε συνδέουμε όλοι το στέρεο στην ίδια πρίζα!
Υπάρχει ξεχωριστή γραμμμή για ενσισχυτή , φόνο, πικάπ, cd και ξεχωριστή γραμμή για modem,tv blueray, laptop κλπ ψηφιακά
Η πλάκα είναι ότι άμα οι διαφορετικές πρίζες δεν ανήκουν στην ίδια φάση,ενδέχεται να υπεισέρχονται κάποια τουλάχιστον διαστήματα της ημέρας ανάλογα με το προφίλ των ενεργοποιημένων ηλεκτρικών συσκευών στο οικιακό δίκτυο να υπεισέρχεται συνιστώσα συνεχούς ρεύματος στην τροφοδοσία...;)

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.618
όχι, δε συνδέουμε όλοι το στέρεο στην ίδια πρίζα!
Υπάρχει ξεχωριστή γραμμμή για ενσισχυτή , φόνο, πικάπ, cd και ξεχωριστή γραμμή για modem,tv blueray, laptop κλπ ψηφιακά

Είσαι λάθος.
Οφείλουν να είναι όλα στην ίδια φάση. Και κατά προτίμηση , η φάση αυτή να είναι καθαρή από συσκευές που βγάζουν βρωμιές .

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.631
Members
38.211
Νεότερο μέλος
Atomkinder