Ακουστές διαφορές σε καλώδια ρεύματος

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.367
Εγώ μπερδεύτηκα λίγο σε αυτό με την πρίζα. Όλοι στην ίδια πρίζα δεν συνδέετε το στέρεο? Υπάρχει κάποιος που συνδέει τις συσκευές σε διαφορετικές πρίζες?
Έτσι για την ιστορία... σε ξεχωριστές πρίζες ανεβάζεις και την πιθανότητα για ground loops...

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.112
Είσαι λάθος.
Οφείλουν να είναι όλα στην ίδια φάση. Και κατά προτίμηση , η φάση αυτή να είναι καθαρή από συσκευές που βγάζουν βρωμιές .
μεγαλύτερη "βρωμιά" στο ρεύμα απ τα ψηφιακά..πεθαίνεις!!!!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.515
μεγαλύτερη "βρωμιά" στο ρεύμα απ τα ψηφιακά..πεθαίνεις!!!!
Καταρχάς ένα laptop δεν χρειάζεται να είναι συνδεδεμένο στο ρεύμα με το τροφοδοτικό του,αρκεί να έχει καλή κατάσταση μπαταρίας.Κυκλοφορούν επιπλέον και αυτόνομοι γαλβανικοί απομονωτές για το σήμα από την έξοδο USB για όσα DAC δεν θα διέθεταν ήδη ενσωματωμένους.

Υπάρχουν επίσης ψηφιακές συσκευές με καλώς υλοποιημένα γραμμικά τροφοδοτικά και φροντίδα ώστε τα ηλεκτρονικά παράσιτα από τα ψηφιακά τους κυκλώματα να μη μολύνουν δίκτυο και λοιπές συσκευές.

Reaction score
8.819
έστω και.."το φτηνό" ic του 1000αρικου
Τι να σου κάνει η ισοστάθμιση, όταν ακούς από μηχανήματα των 300-1000€/κομμάτι?
Τι να σου κάνει η ισοστάθμιση όταν παίζεις με ένα ντακ των 200€,
Πήρε μπρος η μηχανή παλι :biggrin:

Ποτέ δεν ήμουν της λογικής "ποιός την έχει μακρύτερη", αρκεί που ξέρω εγώ και ένα δύο άτομα απ το site το πως είναι η καμπύλη των μετρήσεων μου...
Κοκοκοοκοοκοκο:roflmao:

T

Tadakis

Guest
Υπάρχουν επίσης ψηφιακές συσκευές με καλώς υλοποιημένα γραμμικά τροφοδοτικά και φροντίδα ώστε τα ηλεκτρονικά παράσιτα από τα ψηφιακά τους κυκλώματα να μη μολύνουν δίκτυο και λοιπές συσκευές.
Άρα συμφωνείς και εσύ με το Λέανδρο λοιπόν,. Ότι τα switching power supplies καλό θα ήταν να είναι σε άλλη φάση προς αποφυγή 'μόλυνσης' - εκτός και αν εχουν καλής ποιότητας γραμμικό τροφοδοτικό, κάτι αρκετά σπάνιο για προσιτά dac, Routers,switches κλπ.

Μη διαφωνούμε για να διαφωνούμε :)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.515
Άρα συμφωνείς και εσύ με το Λέανδρο λοιπόν,. Ότι τα switching power supplies καλό θα ήταν να είναι σε άλλη φάση προς αποφυγή 'μόλυνσης' - εκτός και αν εχουν καλής ποιότητας γραμμικό τροφοδοτικό, κάτι αρκετά σπάνιο για προσιτά dac, Routers,switches κλπ.

Μη διαφωνούμε για να διαφωνούμε :)
Δεν εμπλέκομαι σε προσωπικές διαφωνίες,κάνω γενικές παρατηρήσεις για χάρη όλων των αναγνωστών.
Συμφωνία μπορεί να ισχύσει στο ότι είναι προτιμότερο να παίρνουμε κατάλληλα μέτρα πρόληψης, λογαριάζοντας παράλληλα πιθανές παρενέργειες,παρά ν'αναρωτιόμαστε εκ των υστέρων τί θα μας χαλούσε και τί θα έπρεπε τότε να γίνει....

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.505
Κάν' το όπως η Harman
Κάν' το όπως ο Τοοle

Harman's MML ((Multichannel Listening Lab)

"I wish everyone could demo speakers under the same circumstances as it strips away all the trappings and you are left with raw performance. One of the most interesting takeaways for me was a conversation the group had after the demo. It seems that, collectively, we were largely afraid we wouldn’t be able to pick out the Harman speakers or worried we wouldn’t make “the right choice”. Given that we were guests of Harman this is somewhat understandable as none of us wanted to be “the guy” who picked the competition or couldn’t hear any difference. What is fascinating about this reaction is that it is entirely not the point of the exercise! The MLL tests aren’t a contest. Fundamentally, it doesn’t matter which speaker you choose as long as you choose the one that sounds best to you. That is result they are interested in. And if you don’t happen to pick a Harman product what interests them is why you didn’t and can they use that information to help improve their product. Harman has performed these tests for decades, collected the results, and applied that knowledge to refine their speaker design. [As an aside I suppose I should report the results of the MLL experiment and say that opinions in our group were universal – the Revel speakers were preferred by all]"

Reaction score
3.628
Κάν' το όπως η Harman
Κάν' το όπως ο Τοοle

Harman's MML ((Multichannel Listening Lab)

"I wish everyone could demo speakers under the same circumstances as it strips away all the trappings and you are left with raw performance. One of the most interesting takeaways for me was a conversation the group had after the demo. It seems that, collectively, we were largely afraid we wouldn’t be able to pick out the Harman speakers or worried we wouldn’t make “the right choice”. Given that we were guests of Harman this is somewhat understandable as none of us wanted to be “the guy” who picked the competition or couldn’t hear any difference. What is fascinating about this reaction is that it is entirely not the point of the exercise! The MLL tests aren’t a contest. Fundamentally, it doesn’t matter which speaker you choose as long as you choose the one that sounds best to you. That is result they are interested in. And if you don’t happen to pick a Harman product what interests them is why you didn’t and can they use that information to help improve their product. Harman has performed these tests for decades, collected the results, and applied that knowledge to refine their speaker design. [As an aside I suppose I should report the results of the MLL experiment and say that opinions in our group were universal – the Revel speakers were preferred by all]"
Να μην ξεχναμε ομως οτι δις ρουισερτς γουας φαντιντ μπαι Χαρμαν-Ρεβελ...

Reaction score
4.586
Να ρωτήσω κάτι, το πραγματικά χαμηλής ποιότητας διακοπτικό τροφοδοτικό που συνοδεύει κάποια φθηνά dac (τώρα είναι μόδα να μη βάζουν καν τροφοδοτικό μέσα στα dac των 5v αφού όλοι έχουν στο σπίτι τους καμιά 10αρια) είναι αποδεδειγμένο (ίσως όχι για όλους) πως δεν επηρεάζει την απόδοσή τους. Παρόλα αυτά πιστεύετε πως επηρεάζει τις άλλες συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο ίδιο πολύπριζο?

Reaction score
3.628
5v αφού όλοι έχουν στο σπίτι τους καμιά 10αρια) είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ(ίσως όχι για όλους) πως δεν επηρεάζει την απόδοσή τους.
Ποιος το λεει αυτο;

Πολυ ASR μαλλον διαβαζεις...

Reaction score
4.586
Θα μας κάνει τεχνική ανάλυση ο Γιάνννης τώρα!
Δεν υπάρχει λόγος να κάνει τεχνική ανάλυση, άλλωστε ελάχιστοι εδώ έχουν το υπόβαθρο για κάτι τέτοιο. Ας μας δώσει όμως κάποιο λινκ με έρευνα ή δοκιμές με μετρήσεις που έχει βρει, στο οποίο αποδεικνύεται πως το μικρό ταπεινό "τουβλάκι" υποβαθμίζει τον ήχο του dac έστω στο ελάχιστο.

P

PMC

Guest
Το σύστημα του Λεανδρου το έχω ακούσει και το έχω μετρήσει .

Τα πάει θαυμάσια και στα δυο. ( για χώρο χωρίς ισοσταθμιση και room treatments)

Είναι όμως δικαίωμα του να μην θέλει να το δημοσιεύσει .

Έχει δίπλα του ανθρώπους που ξέρουν πως να τον κατευθύνουν σωστά. Μην ανησυχείτε ....

Δεν θέλει να κάνει ισοσταθμιση για την οποία όμως θρέφει μεγάλη εκτυμηση .

Δεν θέλει να βάλει σαμπ , όχι γιατί δεν ξέρει πως θα ακούσει καλύτερα αλλά γιατί ακουστικά δεν το έχει ανάγκη. ( έχει αρκετές στάθμες και αξιοπρεπές χαμηλό.

Του αρέσει να ψάχνει την βελτιώση μέσα από καλωδια και αλλά αξεσουάρ και να παραμένει πιουριστας.
Ξέρει τι κερδίζει ,ξέρει τι χάνει.

Είναι ένας άνθρωπος που ψάχνεται στον ηχο όπως ψαχνωμασταν πριν από μερικά χρόνια . Δεν θέλει να ακολουθήσει την Καινουρια τεχνολογια η οποία δεν προσφέρει πάντα βελτίωση.

Η καμπηλη του είναι πολύ καλύτερη από την δίκη μου. ( τουλάχιστον όπως είμαι τώρα.)

Ε, οκ! Κάπου στο νημα του Τζιο ειπώθηκε ότι ακόμα και επαγγελματίας του χώρου απόρησε με τη καμπύλη που έχεις στον χώρο σου, άρα έχετε κάνει μετρήσεις. Δεν μας τις δημοσιεύεις, να δούμε κι εμείς πόσο καλά είναι στημένο το σύστημά σου, ώστε να είσαι σε θέση να αξιολογείς τα καλώδια ( αλλά και να αμφισβητείς τις προσπάθειες όσων δεν ασχολούνται με αυτά, αλλά το έχουν ρίξει στην ισοστάθμιση )?

C

chrispo

Guest
Τα πάει θαυμάσια και στα δυο. ( για χώρο χωρίς ισοσταθμιση και room treatments)
......αλλά γιατί ακουστικά δεν το έχει ανάγκη. ( έχει αρκετές στάθμες και αξιοπρεπές χαμηλό.
......και να παραμένει πιουριστας.
...... την Καινουρια τεχνολογια η οποία δεν προσφέρει πάντα βελτίωση.
.....Η καμπηλη του είναι πολύ καλύτερη από την δίκη μου. ( τουλάχιστον όπως είμαι τώρα.)

......sorry, αλλά μετά από ΟΛΑ αυτά ( παραπάνω),.....τζάμπα του τα ¨κάνατε ¨ τσουρέκια του ανθρώπου..:eek:

Last edited by a moderator:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.631
Members
38.211
Νεότερο μέλος
Atomkinder