Καλώδια και θύματα

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.371
Προσπάθεια νο2:
Μ@λ@κι@ του μαστερα!:p:p
Άλλωστε το pdf το λέει καθαρά!!
Βιολί min 200hz, άρα ή ο μαστερας τον έπαιζε ή το dsp το παίζει, διαλέγεις και παίρνεις!

:wink:
Αν είχες διαβάσει προσεκτικά τι έχει γραφτεί κατα καιρούς , αντί να ψάχνεις αφορμή για να τρολάρεις, θα ήξερες την απάντηση.
;)

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Αν είχες διαβάσει προσεκτικά τι έχει γραφτεί κατα καιρούς , αντί να ψάχνεις αφορμή για να τρολάρεις, θα ήξερες την απάντηση.
;)
Δε θα διαφωνήσω σε ένα πράγμα, αν τα ηχεία είναι του 300 - 600€ το κομμάτι και είτε είναι ενεργά είτε παίζουν με crownακη, ναι, το σαμπ θα καλύψει τα κενά τους, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, το βιολί θα ακουστεί σωστά από ένα σοβαρό ηχείο με έναν εξίσου σοβαρό ενισχυτή.
Δεν είναι και κόντρα μπάσο.....

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.044
Ρε συ Λέανδρε ή τρολάρεις ή μας δουλεύεις.
Τι δουλειά έχει το πόσο κάνουν τα ηχεία του καθενός ?
Δλδ το κόντρα μπάσο ακούγεται καλά μόνο αν έχεις δώσει μερικά χιλιάρικα?
Δλδ στο δικό μου ηχείο με τα Ψωράλ 2χ15" δεν θα παίζει καλά επειδή δεν έχω ακουμπίσει 200 χιλιάρικα?
Αλήθεια τα πιστεύεις αυτά που γράφεις?

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.371
Δε θα διαφωνήσω σε ένα πράγμα, αν τα ηχεία είναι του 300 - 600€ το κομμάτι, ναι, το σαμπ θα καλύψει τα κενά τους, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, το βιολί θα ακουστεί σωστά από ένα σοβαρό ηχείο.
Είσαι εκτός θέματος. Κόβεσαι, έλα ξανά τον Σεπτέμβριο :biggrin:

Τέλος πάντων, επειδή η αγορά ενός HiFi είναι συχνά διαχείριση συμβιβασμών, συμβουλεύω οποιον ακούει μόνο και αποκλειστικά solo βιολί, πίκολο ή μαντολίνο να μην πάρει σαμπ, ας δώσει τα λεφτά στα κυρίως ηχεία.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Ρε συ Λέανδρε ή τρολάρεις ή μας δουλεύεις.
Τι δουλειά έχει το πόσο κάνουν τα ηχεία του καθενός ?
Δλδ το κόντρα μπάσο ακούγεται καλά μόνο αν έχεις δώσει μερικά χιλιάρικα?
Δλδ στο δικό μου ηχείο με τα Ψωράλ 2χ15" δεν θα παίζει καλά επειδή δεν έχω ακουμπίσει 200 χιλιάρικα?
Αλήθεια τα πιστεύεις αυτά που γράφεις?
Γιάννη, αν ακούς από μια π@π@ρι@, τι περιμένεις να ακούσεις?
Ότι πληρώνεις παίρνεις λέει ο @costas EAR , και το έχει πει επανειλημμένα, ή κάνω λάθος??
Δε τα λέω μόνο εγώ ε?? :wink: :wink:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.044
Γιάννη, αν ακούς από μια π@π@ρι@, τι περιμένεις να ακούσεις?
Ότι πληρώνεις παίρνεις λέει ο @costas EAR , ή κάνω λάθος??
Δε τα λέω μόνο εγώ ε?? :wink: :wink:
Για γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος , ποιά είναι η παπαριά? που κολάει εδώ?
Να ξέρω ρε παιδί μου αν ακούω από παπαριά ή όχι?

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.371
Dimifoot, δεν πιστευω να ειχες μπεξει με καλωδια ποτε στη ζωη σου..
Φυσικά και είχα. Αλλιώς δεν αποκτάς ανοσία. Στην δεκαετία του 80 και του 90.
Εχω ακόμα AudioQuest στο δεύτερο σύστημα.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Για γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος , ποιά είναι η παπαριά? που κολάει εδώ?
Να ξέρω ρε παιδί μου αν ακούω από παπαριά ή όχι?
Δε θα διαφωνήσω σε ένα πράγμα, αν τα ηχεία είναι του 300 - 600€ το κομμάτι και είτε είναι ενεργά είτε παίζουν με crownακη, ναι, το σαμπ θα καλύψει τα κενά τους, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, το βιολί θα ακουστεί σωστά από ένα σοβαρό ηχείο με έναν εξίσου σοβαρό ενισχυτή.

Reaction score
3.465
Προσπάθεια νο2:
Μ@λ@κι@ του μαστερα!:p:p
Άλλωστε το pdf το λέει καθαρά!!
Βιολί min 200hz, άρα ή ο μαστερας τον έπαιζε, ή έχεις ελλατωματικα subs, ή το dsp τον παίζει ασυστολα, ή έχεις κάνει λάθος ρυθμίσεις στις συχνότητες αποκοπής(πράγμα που το αποκλείω), διαλέγεις και παίρνεις!!

:wink:
Στο μαστερινγκ δεν μπορείς να κόψεις συχνότητες από κανένα όργανο ξεχωριστά.Γκε Γκε? Για να τελειώσει το αστείο με τον μαστερα.

2ον.Όταν ηχογραφούμε όργανο δεν έχουμε μικρόφωνο μόνο μέσα στο όργανο,πάνω στη χορδή,έξω από το σκάφος.
Υπάρχουν μικρόφωνα που παίρνουν πληροφορίες χώρου.
Οι πληροφορίες χώρου περιέχουν συχνότητες που παράγει το όργανο στο χώρο και φυσικά υπάρχουν μέσα στην ηχογράφηση.
Χρειάζονται για την δημιουργία όγκου του οργάνου ,φυσικοτητας,τοποθέτησης στο χώρο.
Υπάρχει πληροφορία σε όλο το φάσμα .
Να δοκιμάσεις να ακούσεις μπότα χωρίς Τουίτερ να δεις διαφορά (σε κάνα σοβαρό ηχείο).
Και παιδιά ο μαστερας κάνει άλλη δουλειά από τον μηχανικό ήχου ,ηχολήπτη κλπ....

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Στου κουφού τη βρόντα, όσο θέλεις πόρτα.
Να δοκιμάσεις να ακούσεις μπότα χωρίς Τουίτερ να δεις διαφορά (σε κάνα σοβαρό ηχείο).
Αμ όταν στα έλεγα εγώ δεν σου άρεσαν.....
Στα γράφει ο @ZOMBOY και βάζεις like! :wink: :wink:....
Ακούς τη φλογέρα χωρίς σαμπ, λες πωωωω μ@λ@κι@...:p:p,
Ακούς το jaco pastorius χωρίς supertweeter, λες πωωωω...μ@λ@κι@ πάλι.. :tongue: :tongue:
Συμφωνώ ντοκτορ!!
..και πάει λέγοντας!
Α ρε @alexis ....πες μου τώρα ότι έχω άδικο! :p

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.355
Στο μαστερινγκ δεν μπορείς να κόψεις συχνότητες από κανένα όργανο ξεχωριστά.Γκε Γκε? Για να τελειώσει το αστείο με τον μαστερα.

2ον.Όταν ηχογραφούμε όργανο δεν έχουμε μικρόφωνο μόνο μέσα στο όργανο,πάνω στη χορδή,έξω από το σκάφος.
Υπάρχουν μικρόφωνα που παίρνουν πληροφορίες χώρου.
Οι πληροφορίες χώρου περιέχουν συχνότητες που παράγει το όργανο στο χώρο και φυσικά υπάρχουν μέσα στην ηχογράφηση.
Χρειάζονται για την δημιουργία όγκου του οργάνου ,φυσικοτητας,τοποθέτησης στο χώρο.
Υπάρχει πληροφορία σε όλο το φάσμα .
Και παιδιά ο μαστερας κάνει άλλη δουλειά από τον μηχανικό ήχου ,ηχολήπτη κλπ....
Μην παραλείπεται ότι ισχύει και αντιστρόφως...Δεν γίνεται ν'αντιληφθούμε πλήρως την ενσωματωμένη χωρική πληροφορία χωρίς...sub.;)

Αναλογίζεται κανείς πόσο αλλοπρόσαλλος θα ήταν ένας κόσμος στον οποίο θα είχαν άδικο όλοι οι εμπλεκόμενοι στην ηχητική αναπαραγωγή ανεξαιρέτως,ερευνητές,μουσικοί,ηχητικοί μηχανικοί,προγραμματιστές κλ και ο μόνος που θα είχε δίκιο θα ήταν ο...Λέανδρος.
Μπρρρ...:O_o:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Αναλογίζεται κανείς πόσο αλλοπρόσαλλος θα ήταν ένας κόσμος στον οποίο θα είχαν άδικο όλοι οι εμπλεκόμενοι στην ηχητική αναπαραγωγή ανεξαιρέτως,ερευνητές,μουσικοί,ηχητικοί μηχανικοί,προγραμματιστές κλ και ο μόνος που θα είχε δίκιο θα ήταν ο...Λέανδρος.
Μπρρρ...:O_o:

Είπαμε, εσύ απαντάς μόνο μετά από μετρήσεις και πλήρη ανάλυση των δεδομένων....:whistling::whistling:
Τώρα πως κι έτσι bhutia m???
Όλο εκπλήξεις είσαι το τελευταίο καιρό...
Supra ,furutech & diy καλώδια ρεύματος, πικάπ... επιλέγεις ηχεία με γνώμονα την ηχητική συμπεριφορά τους με λυχνιακα ενισχυτικά...σίγουρα είσαι ο γνωστός bhutia ή κάποιος έχει χακαρει το λογαριασμό σου στο avsite και χρησιμοποιεί το προφίλ σου??

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.355
...
Όλο εκπλήξεις είσαι το τελευταίο καιρό...
Supra ,furutech & diy καλώδια ρεύματος, πικάπ... σίγουρα είσαι ο γνωστός bhutia ή κάποιος έχει χακαρει το λογαριασμό σου στο avsite και χρησιμοποιεί το προφίλ σου??
Άμα είχες παρακολουθήσει τα γραπτά,από την αρχή αναφερόμουν σε τέτοια,άσχετα αν κάποιοι μπορεί να θεωρούσαν τότε ότι τρολάριζα...Και ακόμα δεν έχει παρουσιαστεί το ΄΄καλύτερο΄΄...:p
Είπαμε, εσύ απαντάς μόνο μετά από μετρήσεις και πλήρη ανάλυση των δεδομένων....:whistling::whistling:
Τώρα πως κι έτσι bhutia m??
Πορίσματα είπα ότι βγάζω με αυτές τις προϋποθέσεις...Το χιούμορ βασίζεται και στη φαντασία...Εκτός και αν υπονοείς ότι κάθε αναφορά σ'εσένα θα έπρεπε να συνοδεύεται με πόρισμα από...(άλλη) σχετική ειδικότητα.:sneaky:

Last edited:

Reaction score
3.628
Μαλλον ακριβως επειδη ειναι πολυ καλα ρυθμισμενα και δεμενα , ακριβως γι αυτο, γιατι δεν τα ξεχωρισες.
Γιατι δε κοπανανε και δε μπουμαρουν και μαλιστα ειναι και αρκετα θα ελεγα γρηγορα, χωρις ουρες.

Αλλωστε και το πιο σημαντικο, αυτα τα κομματια "αναφορας" , θα λεγα πως μονο αναφορας δεν ειναι, ελαχιστο περιεχομενο εχουν σε πολλες συχνοτητες και απλες θα ελεγα εγγραφες.

Αν πηγαινα και τα εσβηνα, θα το καταλαβαινα στο προσωπο σου. ;) :p
Καλημερα σε ολους.Για να λυθουν οι παρεξηγησεις και να μην ερμηνευει ο καθενας οπως τον βολευει,να εξηγηθω.

Στο συστημα του φιλου Κοτσιδη,στου οποιου πηγα για να θαυμασω και να κερδισω εμπειρια ακροασεων,δεν ακουσα διαφορα σε σχεση με το συστημα μου,στο οποιο δεν χρησιμοποιω σαμπς.

Αν ακουγαμε αλλο ειδος μουσικης και οχι την παλια ως επι τω πλειστον Jazz που ακουω,με κατωτερο συχνοτικο περιεχομενο,σιγουρα θα υπηρχε διαφορα.Η μποτα και οι κατωτερες νοτες του κοντρα μπασσου ακουγονταν το ιδιο-με εξαιρεση καποιες φορες την τελευταια βαθυτερη νοτα του-και η χροια και αλληθοφανεια στα πνευστα ηταν η ιδια.Ειλικρινα να σας πω δεν το περιμενα...

Να αλλαξω ομως κομματια αναφορας για να δοκιμαζω συστηματα απο την στιγμη που δεν ακουω αλλο ειδος μουσικης μου φαινεται αστειο.

Και εννοειται Γιαννη μου οτι θα ακουσεις ΕΣΥ διαφορα αν κλεισεις τα σαμπ,διοτι τα ηχεια σου ειναι κροσσαρισμενα.

Οποιοι απο την αλλη νομιζουν οτι δεν ξερω να ακουω,ρωτηστε να σας πει ο ιδιος τα σχολια που εκανα για την στερεοφωνικη εικονα του,τον χρονο αντηχησης και τον ρυθμο του δωματιου που του ανεφερα και σε ποια συχνοτητα βρικεται-χωρις να δω μετρησεις εννοειται! 8-)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.013
Members
38.276
Νεότερο μέλος
mikepan