Παρουσίαση συστήματος... PMC

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.565
1) αν υπήρχε θέμα στο τελικό, θα υπήρχε και με τους 2 προ, είναι κάτι που δεν επιδέχεται μεταφυσικές εξηγήσεις.
Βασικά... δε θα 'πρεπε να είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα στη σύγκριση με τον trinnov;;
Διότι ο τελικός είχε ότι προβληματάκι είχε... αλλά ο trinnov με την ισοστάθμιση του δεν το είχε κάπως διορθώσει;;

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Βασικά... δε θα 'πρεπε να είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα στη σύγκριση με τον trinnov;;
Διότι ο τελικός είχε ότι προβληματάκι είχε... αλλά ο trinnov με την ισοστάθμιση του δεν το είχε κάπως διορθώσει;;
σωστά τα λες!
αλλά υπάρχει και κάτι άλλο ακόμα πιο ουσιώδες που δεν έχει αναφερθεί,
αν όντως ακούσαμε με πρόβλημα στο τελικό των χαμηλών, στον bryston θα ήταν άμεσα ακουστή η διαφορά μιας και έπαιζε χωρίς υποστήριξη των χαμηλών με σαμπς.
Από την άλλη, ο τρινοβ θα μπορούσε άνετα να "καμουφλάρει" το πρόβλημα όχι μόνο λόγω ισοστάθμισης, αλλά και λόγω ότι χαμηλά.."βαράγανε" και 2 κτήνη σαμπς μαζί, οπότε θα μπορούσε ίσωςνα ξεγελούσε το αυτί μιας και όλες οι target curves είναι με φουσκωμένα τα χαμηλά σε σχέση με το φλατ και επομένως δε θα ήταν καθόλου αντιληπτό.

C

chrispo

Guest
Έχει πει άλλωστε κι ο @jiovani75 : "o bryston έπαιζε μουσική κι ο τρινόβ ήχους.."
...ρε συ Λέανδρε, αυτό το επιχείρημα, δεν αποτελεί απαραίτητα αναγκαία συνθήκη , για την ηχητική ανωτερότητα μιας συσκευής.( είναι λίγο ..το πώς το αντιλαμβάνεται ο καθένας ίσως).
δηλ. ο trinnov δεν είχε ομοιογένεια στη ροή και στη ¨σύνθεση ¨ του μουσικού ακούσματος ? ...ήταν τόσο ξεκομμένος από τη μουσική, με ¨αποκομμένες¨ νότες?

Reaction score
6.809
επειδή ακούγονται πολλά από μη παρόντες για το τι ακούσαμε εκείνες τις 2 μέρες, δηλαδή στη πρώτη ακρόαση που διαπιστωμένα και μετρημένα δεν υπήρχε κανένα απολύτως θέμα ή υποψία δυσλειτουργίας του εν λόγω τελικού, που επίσης ο bryston κατάπιε τον trinnov για προάρεστο,
αλλά είτε στη δεύτερη περίπτωση που ο Δημήτρης έχει δει κάποιες μετρήσεις που χρονικά είναι κοντά στην δεύτερη ακρόαση και δείχνουν ένα "έλλειμα" στο τμήμα των χαμηλών του ενός ηχείου, έχω να προσθέσω τα παρακάτω:

1) αν υπήρχε θέμα στο τελικό, θα υπήρχε και με τους 2 προ, είναι κάτι που δεν επιδέχεται μεταφυσικές εξηγήσεις.

2)Στο φάσμα των άνω των 400hz, εκεί εστιάζονταν η μεγαλύτερη υπεροχή του bryston σε σχέση με τον trinnov μιας και ο bryston έπαιζε χωρίς σαμπ.
Παιδές..πάνω από το κροσάρισμα της μονάδας χαμηλών μιλάμε για άλλο μηχάνημα!!

Είπα και σε προηγούμενο ποστ μου, αλλά ξέρετε...."το είπε ο Λέανδρος..δε μετράει!!"...εκεί ο bryston τον πήγαινε ..ασάλιωτο!!
Ο ήχος του bryston είχε φυσικότητα, ροή, δυναμικά και καθαρότητα..αφαιρέστε αυτή τη περιγραφή από το άκουσμα του trinnov κι έχετε μπροστά στ' αυτιά σας το τι ακούσαμε!..

Έχει πει άλλωστε κι ο @jiovani75 : "o bryston έπαιζε μουσική κι ο τρινόβ ήχους.."

Μπορεί όντως να μην έχει επιτευχθεί η απόλυτα σωστή ρύθμιση του τρινοβ, μπορεί εντέλει αν είναι θέμα finetuning ν' ακουστεί πολύ καλύτερα,...αλλά μη ντε και καλά πάμε να κάνουμε τη νύχτα μέρα!!
Ο συγκεκριμένος δικάναλος προενισχυτής της bryston είναι από άλλο πλανήτη. Φυσικά δεν θα είχε τύχη οποιοδήποτε πολυκάναλο μηχανάκι αυτής της κατηγορίας τιμής συναρτήσει των λειτουργιών που έχουν να φέρουν εις πέρας, δεν γίνεται σύγκριση (πως το λες ωραία ) μάνα μ΄....
Μία ερώτηση. Η ακρόαση με προ bryston με ποιο dac έγινε; Ρωτώ γιατί ο συγκεκριμένος προ δεν έχει dac ενώ ο τρινόβ έχει.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.928
σωστά τα λες!
αλλά υπάρχει και κάτι άλλο ακόμα πιο ουσιώδες που δεν έχει αναφερθεί,
αν όντως ακούσαμε με πρόβλημα στο τελικό των χαμηλών, στον bryston θα ήταν άμεσα ακουστή η διαφορά μιας και έπαιζε χωρίς υποστήριξη των χαμηλών με σαμπς.
Από την άλλη, ο τρινοβ θα μπορούσε άνετα να "καμουφλάρει" το πρόβλημα όχι μόνο λόγω ισοστάθμισης, αλλά και λόγω ότι χαμηλά.."βαράγανε" και 2 κτήνη σαμπς μαζί, οπότε θα μπορούσε ίσωςνα ξεγελούσε το αυτί μιας και όλες οι target curves είναι με φουσκωμένα τα χαμηλά σε σχέση με το φλατ και επομένως δε θα ήταν καθόλου αντιληπτό.
πως να καμουφλάρουν subs κροσαρισαμένα στα 80 ένα πρόβλημα που εκτείνεται μέχρι τα 400Hz ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.278
Όπως ειπώθηκε πολλές φορές, από τα σχεδιαγράμματα φαίνεται πως ο εν λόγω τελικός της μπριστον δεν παρουσίαζε πρόβλημα σε σύνδεση με τον προ της μπριστον, αλλά μόνο στη σύνδεση με τον τρινοβ.

Ναι, ξέρω.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.198
Ο ιδιοκτήτης αναφέρει πως εχει συγκρίνει τον τρινοβ ως προ με τον bryston και δεν άκουσε διαφορές.

Ο ιδιοκτήτης παρουσία μου εχει ακούσει τον τρινοβ σε bypass (ως προ δηλαδή) και χωρίς bypass (δηλαδη με ισοστάθμιση), και εχει δηλώσει

Ο ενισχυτης έπαιξε για καμία εβδομάδα χωρίς ισοσταθμιση. Εννοείται πως ακόμα και έτσι έπαιξε εξαιρετικά .
Βέβαια μετά την ισοσταθμιση μπορείς να ακούσεις πως έπαιζε και χωρίς αυτήν.....ε ντρέπομαι που μου άρεσε αυτός ο ηχος. Απλά.
Και του λέω "θα κλείσω το Optimiser να ακούσεις τώρα συγκριτικά το πως άκουγες πρίν".

Δεν το πίστευε πως άκουγε πριν, ήρθε κοντά να δει στο μενού πως δεν του κάνω πλάκα :roflmao:
Ναι . Αλήθεια . Ντράπηκα ! :o
Αυτά, οταν είναι όλα λειτουργικά και σωστά ρυθμισμένα.

Δεν πάτε να δείτε αν έρχομαι τώρα;

:lolsign: :fuckyou::lolsign: :fuckyou:

Reaction score
1.789
Οι μετρήσεις που έχουν ανέβει δημόσια είναι αποσπασματικές και πιθανώς περιλαμβάνουν ανακρίβειες (σημειακές, σε διαφορετικά σημεία, κάποιες δείχνουν το όποιο πρόβλημα στο gain, κ.ο.κ.) καθώς το σύστημα είναι work in progress όπως ανέφερε και ο ιδιοκτήτης. Ταυτόχρονα, οι ακουστικές εντυπώσεις παραμένουν "ακουστικές εντυπώσεις" και γίνονται ακόμα πιο μπερδεμένες από την άποψη του κατόχου που σε μη ισοσταθμισμένο περιβάλλον ακουστικά δεν αντιλήφθηκε σημαντικές διαφορές μεταξύ των 2 μηχανημάτων. Από όλη αυτή τη στιχομυθία εμένα μου δημιουργούνται οι παρακάτω απορίες:
  1. πόσα db τρώει ο Trinnov στην ισοστάθμιση;
  2. πως έγινε το level matching για το συγκριτικό;
  3. τι διαφορές περιλαμβάνει η 5.2 ισοστάθμιση και αν είναι valid για 2.2 περιεχόμενο
αν έχουν απαντηθεί νωρίτερα συγχωρέστε με.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.928
Ο ιδιοκτήτης αναφέρει πως εχει συγκρίνει τον τρινοβ ως προ με τον bryston και δεν άκουσε διαφορές.

Ο ιδιοκτήτης παρουσία μου εχει ακούσει τον τρινοβ σε bypass (ως προ δηλαδή) και χωρίς bypass (δηλαδη με ισοστάθμιση), και εχει δηλώσει

Αυτά, οταν είναι όλα λειτουργικά και σωστά ρυθμισμένα.

Δεν πάτε να δείτε αν έρχομαι τώρα;

:lolsign: :fuckyou::lolsign: :fuckyou:

sorry αλλά εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω την δήλωση του καλεσμένου για υποδειγματική ενσωμάτωση subs-ηχείων με τέτοια κοιλιά

και από τα μικρολαθάκια και μικρορυθμίσεις καταλήξαμε στο ότι τον πήγαινε ασάλιωτο

Έμεινα εντυπωσιασμένος όπως ήδη έχω αναφέρει με την πολύ πετυχημένη ενσωμάτωση των subs στον ήχο, σε σημείο τέτοιο όπου η μετάβαση μεταξύ των subs και των ηχείων να μην είναι καθόλου αντιληπτή!

Πρέπει εδώ να επαναλάβω όμως ότι αυτά τα "μικρολαθάκια" που αναφέρω στην πολυκάναλη αναπαραγωγή γίνονται αντιληπτά μόνο όταν συγκριθεί με την αμιγώς δικάναλη αναπαραγωγή του Γιάννη, αν θα έπρεπε να σας πω τη γνώμη μου ως πολυκάναλο μόνο τότε θα σας έλεγα ότι είναι η καλύτερη πολυκάναλη αναπαραγωγή που έχω ακούσει σε οικιακό χώρο!!.

Το αντίθετο θα έλεγα, ο ήχος στο 5.2 ήταν όπως ανέφερα εντυπωσιακός και η ενσωμάτωση των subs υποδειγματική!..σε σημείο που πραγματικά να κοιτάω σε νορμάλ μουσικά κομμάτια αν παίζουν ή όχι!

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.198
sorry αλλά εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω την δήλωση του καλεσμένου για υποδειγματική ενσωμάτωση subs-ηχείων με τέτοια κοιλιά

και από τα μικρολαθάκια και μικρορυθμίσεις καταλήξαμε στο ότι τον πήγαινε ασάλιωτο
Αλλη ισοστάθμιση αυτήν στην οποία αναφέρομαι εγώ.

Το τι έγινε οταν πήγε ο Λέανδρος, θα παραμείνει μυστήριο

• Like
Reactions: PMC

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.198
δηλαδή τον άκουσε εν τέλει να παίζει και σωστά?
χωρίς κοιλιά δηλαδή
Άστο, δεν εχει σχέση, δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Δεν ξέρουμε τι άκουσαν με ολα αυτά τα προβλήματα.
Ξέρουμε τι άκουσε ο ιδιοκτήτης όταν λειτουργούσαν όλα.
(Το άκουσα και εγω, καλά επαιζε, με πολλούς περιορισμούς λόγω χώρου. )

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
ρε συ ντοκτορ...
δε γίνεται να φταίει ο τελικός και να το παρουσιάζει μόνο στη μια περίπτωση κι όχι στην άλλη..μη του δίνουμε και μεταφυσικές ιδιότητες!!
ή και οι δύο παίζαν με το πρόβλημα, ή και οι δύο χωρίς αυτό!

Reaction score
30.454
Όχι, γιατί σύμφωνα με τον Τζιό, όταν έγινε η ισοστάθμιση από τον Τομ (ή μήπως ήταν ο Τζέρι;; ), ο τελικός για κάποιο λόγο που είναι ακόμα προς διερεύνηση, δεν έβγαλε το πρόβλημα στο gain. Άρα, κάνει ο Τομ (ή ο Τζέρι) ισοστάθμιση με τους τελικούς να δουλεύουν σωστά, αποθηκεύει 20 presets, και μετά από 1-2 μέρες ξανασκαει το γαμοπροβλημα με το γαμογκέιν του γαμοτελικου και του skizei ta rammata!
Συνεπώς, όχι μόνο δεν βοηθηθηκε το θέμα με την ισοστάθμιση, αλλά αντίθετα με το που σκάει το πρόβλημα, ή όποια ισοστάθμιση και τα οποία presets πήγαν περίπατο.

P

PMC

Guest
αν ήθελες να καταλάβεις θα μπορούσες κιόλας.
ο λεανδρος είχε έρθει πριν την ισοσταθμιση του Τομ.( και μετά , αλλά αυτά που αναφέρεις είναι από πριν)
στην ισοσταθμιση δεν υπήρχε πρόβλημα .
Εκτός και αν ο Τομ (ο κορυφαίος καλημπρατορας της τριννοβ ) είδε 7 dB διαφορα από 400 και κάτω και είπε δεν είναι τίποτα , θα φταίει ο χώρος ......και κατέχασε και το σημείο αποκοπής στα 40 χερτζ έτσι για να γουστάρουμε περισσότερο......ρε πατε καλά?

Ο Τομ είχε ενημερωθεί για το σετ απ. με κάθε λεπτομέρεια ......

5E6BAEF6-6276-4602-BDCA-2D58AFB581F1.jpeg

Reaction score
30.454
Τζιό, ο μόνος τρόπος για να ησυχάσεις και να κάνεις τις ρυθμίσεις σου όπως πρέπει, είναι να βρεις πρώτα με σιγουριά τι προκαλεί το πρόβλημα με το gain το οποίο έρχεται και φεύγει και να εξασφαλίσεις πως αυτό θα λυθεί δια παντός.

• Like
Reactions: PMC

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.970
Members
38.272
Νεότερο μέλος
xardavelas89