symos
You're not worthy!
- Reaction score
- 8.068
Αν θες κάτι έτοιμο, τότε όχι, οι παραπάνω λύσεις δεν κάνουν.Με αυτό το ESP32 δεν χρειάζεσαι το OpenHAB σωστά;
Υπάρχει έτοιμο module που να βασίζεται στο EPS32 και έχει αναμονές για να συνδέσεις πάνω του τους αισθητήρες; χωρίς κολλήσεις.
Ακόμα και στην περίπτωση του ESP (που είναι ό,τι πιο απλό μπορείς να φτιάξεις), ε, ένα κολλητήρι θα το πιάσεις. Και μετά στο software για να κάνεις τις παραμετροποιήσεις που θες, δεν είναι point and click.
Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν αντίστοιχες λύσεις έτοιμες (εννοώ εντελώς έτοιμες) και πολύ πιο προχωρημένες από το ESP, αντίστοιχες με αυτά που έχω φτιάξει εγώ στο openHAB. Απλά προφανώς με μεγαλύτερο κόστος.
Ένα τέτοιο "οικοσύστημα", είναι το SmartThings της Samsung, το οποίο είναι καλό γιατί είναι σχετικά ανοιχτό. Δεν σε περιορίζει δηλαδή να αγοράζεις συσκευές μόνο από τη Samsung. Αγοράζεις λοιπόν ένα "hub", το οποίο λειτουργεί ως κεντρική μονάδα και εκεί ασύρματα συνδέεται ό,τι μπορείς να φανταστείς, όπως π.χ. οι temperature sensors που θες εσύ. Και εσύ μετά μέσα από το app ή και web interface, μπορείς να φτιάξεις τα dashboards που θες, τα rules κλπ.
Δες εδώ για μια λίστα με τις συμβατές συσκευές, αν και μπορεί να δουλεύει και με άλλες που δεν αναφέρονται εκεί.
Αντίστοιχα με το SmartThings υπάρχουν κι άλλα. Όπως είπα μια σημαντική παράμετρος είναι να είναι όσο πιο ανοιχτό γίνεται, για να έχεις επιλογές.
Όταν είχα ξεκινήσει εγώ να ασχολούμαι πριν 3 χρόνια περίπου, το openHAB θεωρούνταν το πιο δυνατό και παραμετροποιήσιμο, αλλά και το πιο δύσκολο. Από τότε ακούω να παίζει αρκετά το Home Assistant, που μάλλον είναι πιο φιλικό. Και υπάρχουν κι άλλα.αυτό το openhab θα το χαζέψω.
για την ώρα χρησιμοποιώ ενα siemens logo για φωτισμό (με πολύ απλές λειτουργίες για την ώρα)