Μαλακό η σκληρό μπάσο;

Status
Not open for further replies.

meganers

Guest
Reaction score
32
Για να λυθούν οι αποριες κάποιων μέχρι και αν σβηστεί το τρεντ αυτό....μιας και το ζήτησα.
Δοκίμασα όσα κάποιοι είπατε..
Άλλαξα τράμπα έπιπλο ηχειο αλλά δεν....
Έβαλα κάλτσες (χοντρές ) στο bass reflex αλλά δεν
Αποσυνδεσα το ένα γουφερ αλλά δεν.....
Έβγαλα πιο μπροστά τα ηχεία αλλά και εκεί δεν.....
Όλα αυτά τα έκανα επειδή άκουσα καλοπροαίρετα όσα είπατε.
Εγώ επίσης δεν είπα η έγραψα πως ψάχνω λύση εξ ουρανών , όπως δεν είπα πως θέλω να βρω λύση τσάμπα χωρίς να δώσω δεκάρα.
Να σημειώσω δε, πως εχω πληρώσει με αμέριστη ταλαιπωρία χρημάτων και χλμ ανακατασκευη κροσοβερ για τα εν λόγω ηχεία μου, καθώς και αγορές πέντε τελικών ενισχυτών (ευτυχώς τους πούλησα ) μήπως και λυθεί το πρόβλημα μου.
Σίγουρα πιστεύω πως ο συγκεκριμένος χώρος έχει θέμα λόγω μεγέθους και λόγω ύψους , αλλά το να κάθομαι στο ένα μέτρο και να ακούω όμορφα μεν, αλλά με μπάσο που δνε μου αρέσει σε χαμηλές εντάσεις εκεί δεν νομίζω πως προλαβαίνει να επέμβει ο χώρος.
Όποτε ας μην διαβάζω τέτοια σχόλια από κάποιους πιο πριν οι οποίοι όλοι είδαν πως έχουν αντίδρασει.
Αν περίσσευαν πολλά από την τσέπη ήξερα πολύ καλά τι μηχανήματα έπρεπε να εχω στο σαλονι μου και να είστε σίγουροι δεν θα ρώταγα ούτε θα σας έβαζα στον κόπο να απαντήστε (όχι όλοι ομολογώ).
Τώρα αν συνεχίσουν κάποιοι τα ειρωνικά σχόλια, επειδή τα λόγια φέρνουν λόγια , μου είναι εξαιρετικά εύκολο να πέσω στο ίδιο επίπεδο.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.476
Για να λυθούν οι αποριες κάποιων μέχρι και αν σβηστεί το τρεντ αυτό....μιας και το ζήτησα.
Δεν σβήνονται ούτε κλειδώνονται τα νήματα.

Reaction score
4.794
Δεν έχω διαβάσει όλο το θέμα .
Εγώ θα σου πρότεινα να μετρήσεις τον χώρο σου με το υπάρχων σεταπ.
Εκεί θα λυθούν όλες οι απορίες σου και θα ξεκινήσεις προς στην σωστή λύση βάση μετρήσεων .
Πιθανόν με μπασοπαγιδες να είναι πρώτο βήμα που θα σου προτείνει ....

Reaction score
12.240
Εγώ επίσης δεν είπα η έγραψα πως ψάχνω λύση εξ ουρανών , όπως δεν είπα πως θέλω να βρω λύση τσάμπα χωρίς να δώσω δεκάρα.
Να σημειώσω δε, πως εχω πληρώσει με αμέριστη ταλαιπωρία χρημάτων και χλμ ανακατασκευη κροσοβερ για τα εν λόγω ηχεία μου, καθώς και αγορές πέντε τελικών ενισχυτών (ευτυχώς τους πούλησα ) μήπως και λυθεί το πρόβλημα μου.
Σίγουρα πιστεύω πως ο συγκεκριμένος χώρος έχει θέμα λόγω μεγέθους και λόγω ύψους , αλλά το να κάθομαι στο ένα μέτρο και να ακούω όμορφα μεν, αλλά με μπάσο που δνε μου αρέσει σε χαμηλές εντάσεις εκεί δεν νομίζω πως προλαβαίνει να επέμβει ο χώρος.
Όποτε ας μην διαβάζω τέτοια σχόλια από κάποιους πιο πριν οι οποίοι όλοι είδαν πως έχουν αντίδρασει.
Αν περίσσευαν πολλά από την τσέπη ήξερα πολύ καλά τι μηχανήματα έπρεπε να εχω στο σαλονι μου και να είστε σίγουροι δεν θα ρώταγα ούτε θα σας έβαζα στον κόπο να απαντήστε (όχι όλοι ομολογώ).
Τώρα αν συνεχίσουν κάποιοι τα ειρωνικά σχόλια, επειδή τα λόγια φέρνουν λόγια , μου είναι εξαιρετικά εύκολο να πέσω στο ίδιο επίπεδο.
Μη παίρνεις κατάκαρδα όσα λένε εδώ 4α παιδιά. 5 μέτρα απόσταση είναι υπερβολή για το σεταπ σου όπως σου εξήγησαν και χάνεις και το τρίγωνο στερεοφωνιας. Κάπου πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς. Ή θα μείνεις με τον ήχο που έχεις ή θα πρέπει να αρχίσεις τις παρεμβάσεις. Αν δεν συμμαζεψεις τον χώρο και δεν διορθώσεις τις αποστάσεις, ο,τι κι αν αγοράσεις θα είναι πεταμένα λεφτά.

Reaction score
1
Μία απορία έχω. Οι κατασκευαστές του ηχείου έχουν ερωτηθεί; κσι αν ναι τι.λένε;

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.096
Βρίστον...κι εσύ.:laugh:
Καλέ μου άνθρωπε - που έλεγε κάποτε και ο...Βέγγος - σε οποιαδήποτε απόσταση ακρόασης και να καθήσεις,ο χώρος και η διαρρύθμιση για τις ηχειακές πηγές εντός αυτού πάντοτε θα ΄΄προλαβαίνουν΄΄ να επιδράσουν στις τέσσαρες πρώτες οκτάβες - δηλαδή κάτω από τα 320 Hz και από τη ζώνη Schroeder και κάτω.Δεν είναι ζήτημα ειρωνείας,αλλά αδιαμφισβήτητων δεδομένων.Δεν μπορεί να γίνει εποικοδομητικός διάλογος με όσους θ'αρνούνταν την ισχύ των δεδομένων.

Πάντοτε δυσκολευόμουν προσωπικά να διανοηθώ πώς είναι δυνατόν τόσοι χρήστες να τα βρίσκουν τόσο...΄΄σκούρα΄΄ με τις χαμηλές και την ενσωμάτωση sub ενώ μπορεί να επιτυγχάνεται ικανοποιητική απόδοση χωρίς εναλλαγές συσκευών,αλλά με κατάλληλη διαρρύθμιση.Το ζήτημα όμως είναι πόσο ΄΄σκληρή΄΄ θα είναι τότε και η...παντόφλα εκτός από...τα μπάσα.

Last edited:

meganers

Guest
Reaction score
32
Και τι. προτείνουν;
Κλασικό δικαναλο σύστημα σαν και αυτό που εχω ήδη, αλλά με την πάροδο του χρόνου μου βγάζει κάποια θεματάκια , εξ ου και η επιλογή του ΑΧ5 του πολυκαναλου.
Θα βρεθεί λύση.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.935
Το μαλακό το μπάσο είναι σα το μαλακό πουλί.
Για να σκληρύνει, θέλει Dr. Diaχύσιο.
Άκου το γιατρό.. ;)

Για πες, αφού το δοκίμασες, τι διαφορές άκουσες στον ήχο και δη στο μπάσο με τις κάλτσες στις τρύπες, και με τα μισά γουφερ;

Last edited:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.752
Παιδιά ευχαριστω θερμά όλους για τις απαντήσεις σας.
Θα ήθελα να παρακαλέσω τους admin να κλείσουν το θέμα θα το είχα υποχρέωση .
Από την στιγμή που θεωρείτε κάποιοι δεδομένο πως ξέρετε τα πάντα η οι άλλοι πρέπει να ξέρουν όσα εσείς έτσι ώστε να υπάρχει συμφωνία, αυτό δεν το δεχομαι.
Όπως επίσης θεωρώ προσβολή το πολύ black χιούμορ και την ειρωνεία .
Θα το εκτιμούσα ΠΑΡΑ πολύ να σταματήσει εδώ όλο αυτό.
Και πάλι σας ευχαριστω παρά πολύ.
φίλε μου έκατσα να διαβάσω όλο το νήμα μόνο και μόνο επειδή ανέφερες για ειρωνεία μελών (που δεν διέκρινα πουθενά)
και κάποιος σου έκανε και λάικ κιόλας
τεσπα

προσωπικά το μόνο που διακρίνω είναι ότι έθεσες ένα θέμα που λύνεται μόνο με πράματα που δεν είσαι σε θέση να εφαρμόσεις

με αλλαγές στον χώρο
με αλλαγές στο σύστημα
με αλλαγές στην θέση ακρόασης
έξτρα subs(που το έχεις κλειστό γιατί δεν σου αρέσει ο ήχος τους...και λογικό...δεν έχεις ακούσει sub να παίζει και το δικό σου εκεί κάνει ζημιά)
αλλαγή ηχείων
και και και

δεν λύνονται με μαγικά αυτά τα πράγματα...δυστυχώς

άρα τι ακριβώς είχες στο μυαλό σου να ακούσεις όταν άνοιξες αυτό το νήμα?

φιλικά

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.807
Άκου το γιατρό.. ;)

Για πες, αφού το δοκίμασες, τι άκουσες με τις κάλτσες στις τρύπες, και με τα μισά γουφερ;
Manu Chao... γιατί?
8-)

meganers

Guest
Reaction score
32
Άκου το γιατρό.. ;)

Για πες, αφού το δοκίμασες, τι διαφορές άκουσες στον ήχο και δη στο μπάσο με τις κάλτσες στις τρύπες, και με τα μισά γουφερ;
Χάθηκαν τα πάντα ....χαχαχαχχαχα.

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.840
Members
38.247
Νεότερο μέλος
NSR