Μαλακό η σκληρό μπάσο;

Status
Not open for further replies.

Reaction score
1.872
:idk:
από την μια το να "νοιώθω την μπότα να χτυπά" και από την άλλη το "να μην ενοχλεί η στάθμη".
και...
θέλω βελτίωση στον ήχο... αλλά να μην αλλαχθεί τίποτα στην τοποθέτηση των ηχείων, subwoofer όχι, και ούτε να αλλάξει η θέση ακρόασης.

Και εγω θέλω το βράδυ να με ξυπνήσει η Elle McPherson και να με καλέσει στο εξοχικό της στα Bora Bora...
η Elle McPherson; που είναι του 64; μήπως υποστηρίζεις και εσύ τους ΑΒ;

Reaction score
221
Ναι εχω κάνει τρίγωνο πλέον , και όσο αναφορά το sub παίζει ελάχιστα μόνο σε ταινία και μάλιστα το μικρόφωνο ακρόασης το βγάζει -10db μιας και υπερικαλυπτονται από τα μεγάλα.
Στο έγραψα και στο ποστ 21.Ο λόγος που σου βγάζει - 10db το subwoofer είναι γιατί το volume το έχεις σε υψηλή θέση, πιθανό να στο έβγαζε και - 20db αν ειχε δυνατότητα ο AV. Κάνε ισοστάθμιση χαμηλώσε το volume του subwoofer μέχρι να πετύχεις μέτρηση που θα είναι κοντά στο 0 db. Δήλωσε τα ηχεία small και αποκοπή στα 80 hz.

Last edited:

Reaction score
15.543
Τα τελευταία 14 χρόνια εχω ηχεία με δυο 8ιντσα γουφερ και φυσικά ένα τουιτερ.
Ο χώρος μου 48τμ σχετικά ψηλός με κεραμοσκεπή .
Η ακουστική μου , από πολύ χαμηλά αρκετό αλλά μαλακό μπάσο.
Δεν είχα και δεν εχω αυτό το σκληρό χτύπημα , το δυνατό δλδ που θα σε χτυπήσει που λέμε στο στήθος και θα την ακούσεις.
Είναι όμως με όγκο (αν το γράφω σωστά) γεμίζει τον χώρο και αν αρχίσεις και ανεβάσεις ισχύ όλος ο χώρος πλημμυρίζει με αυτό, αλλά δεν μου αρέσει.
Ίσως το βαρέθηκα πια....
Αρκετοί που το έχουν ακούσει τους αρέσει.
Και η ερώτηση έχει ως εξής.
Αν πάω σε ήχο στήλη με δυο γουφερ 6,5 ίντσες που θεωρητικά είναι πιο σκληρό θα βρω αυτό που ψάχνω , θα εχω και εκεί από χαμηλά μπάσο η θα πρέπει να ανεβάσω ισχύ για να ακούσω ;
Σε πολύ υψηλές εντάσεις θα ανταποκρίνονται όπως τα 8αρια η.....να παίξω με αυτά που εχω με διαφορετική εσωτερική μόνωση η αλλαγή κροσοβερ;
Ζήτω συγνώμη αν δεν εχω δώσει με έμφαση αυτό που νιώθω σε συντακτικό αλλά δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω.
Σας ευχαριστω , είμαι εδώ να απαντήσω σε όσες ερωτήσεις μου γίνουν μήπως βρω λύση.
η λυση ειναι απλη ...

marantz σειρα 6 και πανω
denon σειρα 3 και πανω

meganers

Guest
Reaction score
32
Παιδιά ευχαριστω θερμά όλους για τις απαντήσεις σας.
Θα ήθελα να παρακαλέσω τους admin να κλείσουν το θέμα θα το είχα υποχρέωση .
Από την στιγμή που θεωρείτε κάποιοι δεδομένο πως ξέρετε τα πάντα η οι άλλοι πρέπει να ξέρουν όσα εσείς έτσι ώστε να υπάρχει συμφωνία, αυτό δεν το δεχομαι.
Όπως επίσης θεωρώ προσβολή το πολύ black χιούμορ και την ειρωνεία .
Θα το εκτιμούσα ΠΑΡΑ πολύ να σταματήσει εδώ όλο αυτό.
Και πάλι σας ευχαριστω παρά πολύ.

Reaction score
6.712
Παιδιά ευχαριστω θερμά όλους για τις απαντήσεις σας.
Θα ήθελα να παρακαλέσω τους admin να κλείσουν το θέμα θα το είχα υποχρέωση .
Από την στιγμή που θεωρείτε κάποιοι δεδομένο πως ξέρετε τα πάντα η οι άλλοι πρέπει να ξέρουν όσα εσείς έτσι ώστε να υπάρχει συμφωνία, αυτό δεν το δεχομαι.
Όπως επίσης θεωρώ προσβολή το πολύ black χιούμορ και την ειρωνεία .
Θα το εκτιμούσα ΠΑΡΑ πολύ να σταματήσει εδώ όλο αυτό.
Και πάλι σας ευχαριστω παρά πολύ.
Να σου πω εξαρχής ότι ο εκνευρισμός σου μου είναι σεβαστός.....Αδικαιλογητος όμως

ανοιξατε θρεντ με τα προβληματα που έχετε
έκαναν τον κόπο κάποιοι να σας απαντήσουν,
πήρατε διάφορες απαντήσεις, δεν σας άρεσε καμία είτε με κάλτσες είτε χωρίς....σας είπαν από που προέρχεται το προβλημα ούτε αυτό θέλετε να το καταλάβετε...σας είπαν επίσης ότι στο παρελθόν έχουν σπαταλήσει χρόνο και χρήμα πεταμένο ούτε αυτό σάς έπεισε
προφανώς...
το προβλήματα λύνονται με 2 τρόπους και συνδυαστικά,
διαβασμα και χρημα
Η μασημένη τροφή που σας παρέχει το φόρουμ για αποφύγει πεταμένων καφέ χαρτονομισματων....δεν υπάρχει κάποιο κουμπί πάνω στον ενισχυτή να λύση το πρόβλημα.....

υγ1. εγώ από το πρόβλημα σας κάτι έμαθα
ελπιζω και εσείς

υγ2. Προφανώς και δεν γνωρίζουν τα πάντα
ολοι αυτοί οι παράξενοι ιμερσιβοχαινταδες τυποι αλλά γιατί κάποιος που γνωρίζει τα πάντα για τον ήχο (φαντάζομαι κάποιος σούπερ ντουπερ μηχανικός ήχου)να ασχοληθεί με το δικό σας πρόβλημα και δωρεάν;
Να σου πω εξαρχής ότι ο εκνευρισμός σου μου είναι σεβαστός.....Αδικαιλογητος όμως

ανοιξατε θρεντ με τα προβληματα που έχετε
έκαναν τον κόπο κάποιοι να σας απαντήσουν,
πήρατε διάφορες απαντήσεις, δεν σας άρεσε καμία είτε με κάλτσες είτε χωρίς....σας είπαν από που προέρχεται το προβλημα ούτε αυτό θέλετε να το καταλάβετε...σας είπαν επίσης ότι στο παρελθόν έχουν σπαταλήσει χρόνο και χρήμα πεταμένο ούτε αυτό σάς έπεισε
προφανώς...
το προβλήματα λύνονται με 2 τρόπους και συνδυαστικά,
διαβασμα και χρημα
Η μασημένη τροφή που σας παρέχει το φόρουμ για αποφύγει πεταμένων καφέ χαρτονομισματων....δεν υπάρχει κάποιο κουμπί πάνω στον ενισχυτή να λύσει το πρόβλημα.....

υγ1. εγώ από το πρόβλημα σας κάτι έμαθα
ελπιζω και εσείς

υγ2. Προφανώς και δεν γνωρίζουν τα πάντα
ολοι αυτοί οι παράξενοι ιμερσιβοχαινταδες τυποι αλλά γιατί κάποιος που γνωρίζει τα πάντα για τον ήχο (φαντάζομαι κάποιος σούπερ ντουπερ μηχανικός ήχου)να ασχοληθεί με το δικό σας πρόβλημα και δωρεάν;

Reaction score
11.198
Καλά, αν παρεξηγήθηκες από τις κάλτσες στις τρύπες bass reflex, βάλε τα κατάλληλα ηχο-σφουγγάρια που υπάρχουν για αυτήν ακριβώς τη χρήση, αν έχεις.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.881
Παντως απ οτι καταλαβαινω απ την εξελιξη του θεματος, μαλλον ολοι μας θελουμε ν ακουμε αυτο που μας αρεσει, αυτο που ισως σκεφτομαστε και θελουμε, και οχι αυτο που πρεπει να ακουσουμε η πρεπει να κανουμε για τη σωστη κι αποτελεσματικη λυση του προβληματος μας που ασχολουνται οι υπολοιποι.

σε φαση δηλαδη, « σου αρεσει το νεο μου αυτοκινητο; Δεν ειναι τελειο; - ναι ειναι τελειο , φοβερο πανεμορφο» και τελειωνει εκει η ιστορια μαλλον...

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.883
Σωστά, μη παρεξηγηθούν οι κάλτσες.
Μεταξύ μας μία κάλτσα όσο μεγάλη και να είναι δεν κλείνει τρούπα ρεφλέξ.
Θέλει πυκνό μεγ'αλο σφουγγάρι και βοήθεια, αν είναι και κανά Φ100 καλά κρασσά.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.807
ηχεία mission αρχαία διδρομα
musical fidelity κλάση Α 2χ20 βατ
Γιατί δεν παρακαλείτε τον φίλο σας που έχει αυτά τα ηχητικά που σας άρεσαν να έρθει στον χώρο σας μια ωραία ημέρα να ακούσετε και να λυθούν κάποιες απορίες? Αν και θα παίξουν διαφορετικά στον χώρο σας σίγουρα, κάτι θα καταλάβετε πιστεύω..
Υ.Γ. Μην δυσανασχετείτε καθώς ήδη έχουν προταθεί κινήσεις που θα σας βοηθούσαν να βγάλετε κάποια συμπεράσματα..

ika

News
Reaction score
15.118
Το περίεργο για μένα στην περίπτωση του φίλου με το ηχοσύστημα στο μπαλκόνι, είναι πως από το ραδιόφωνο είχε εντυπωσιακό ήχο.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.807
Το περίεργο για μένα στην περίπτωση του φίλου με το ηχοσύστημα στο μπαλκόνι, είναι πως από το ραδιόφωνο είχε εντυπωσιακό ήχο.
Αυτό που άρεσε (πιθανολογώ φυσικά) δεν ήταν τόσο τα ηχητικά αλλά το άνευ ανακλάσεων περιβάλλον. Μάλιστα ίσως τα ηχεία του φίλου να αρέσουν περισσότερο και στον χώρο του καθώς δεν θα ερεθίζουν τόσο (με ένα 5άρι γούφερ) τα τοιχωματικά όρια.
Ίσως χάνουν αλλού όμως βεβαίως βεβαίως.. :unsure:
Όπως και να ΄χει με πειραματισμό και χωρίς αγορές προς το παρόν ίσως καταλάβει τι του αρέσει, θέλει να πετύχει, ασχέτως λοιπών προβλημάτων.
Κι αυτό επιτυχία θα είναι.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.096
Παντως απ οτι καταλαβαινω απ την εξελιξη του θεματος, μαλλον ολοι μας θελουμε ν ακουμε αυτο που μας αρεσει, αυτο που ισως σκεφτομαστε και θελουμε, και οχι αυτο που πρεπει να ακουσουμε η πρεπει να κανουμε για τη σωστη κι αποτελεσματικη λυση του προβληματος μας που ασχολουνται οι υπολοιποι.

σε φαση δηλαδη, « σου αρεσει το νεο μου αυτοκινητο; Δεν ειναι τελειο; - ναι ειναι τελειο , φοβερο πανεμορφο» και τελειωνει εκει η ιστορια μαλλον...
Ο Μολώχ της ασφάλτου και η...μολόχα η άσφαλτη.:roflmao:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.671
Γιατι ειναι το περιεργο;

Status
Not open for further replies.

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads