Μαλακό η σκληρό μπάσο;

Status
Not open for further replies.

ika

News
Reaction score
15.118
....
Ωστόσο.
Τα ηχεία είναι πολύ σούπερ με πολύ χορταστικό μπάσο και κάνουν το χώρο να φαίνεται μικρός όταν δώσεις γκάζια...είπαμε όμως ένα κλικ πιο σκληρό.
....
Παράδειγμα :
Έχεις ένα κάρο με 300 κιλά φορτίο και θες να το πας από το Α σημείο στο Β.
Έχεις ως επιλογές να χρησιμοποιήσεις α) ένα μουλάρι και β) τρία μουλάρια.
Και με τις δύο επιλογές, θα γίνει το έργο.
Σε ποιά περίπτωση θα γίνει ευκολότερα η μεταφορά?
Σε ποιά περίπτωση θα επιταχύνεις ή θα επιβραδύνεις πιο γρήγορα, αν χρειαστεί?

Το δόσιμο γκαζιού που λες, είναι από τα 45W?

Last edited:

meganers

Guest
Reaction score
32
Παράδειγμα :
Έχεις ένα κάρο με 300 κιλά φορτίο και θες να το πας από το Α σημείο στο Β.
Έχεις ως επιλογές να χρησιμοποιήσεις α) ένα μουλάρι και β) τρία μουλάρια.
Και με τις δύο επιλογές, θα γίνει το έργο.
Σε ποιά περίπτωση θα γίνει ευκολότερα η μεταφορά?
Σε ποιά περίπτωση θα επιταχύνεις ή θα επιβραδύνεις πιο γρήγορα, αν χρειαστεί?

Το δόσιμο γκαζιού που λες, είναι από τα 45W?
Άρα αν καταλαβαίνω καλά, λείπουν τα γκάζια από χαμηλά;
Που σημαίνει θέλω ρεύματα και ισχύ;
Ναι κυκλοφορεί στο μυαλό μου και αυτό το σενάριο.
Ωστόσο εχω δοκιμάσει 5 τελικούς και αποτέλεσμα δεν πήρα, με πιθανό σενάριο αυτο της κάκιστης προενισχυσης των AV και του δικού μου φυσικά.
Υ.γ ωραίο παράδειγμα ...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.894
Τί θα έκανα στη θέση σας, (αν βεβαίως ήθελα να κρατήσω σε χρήση ηχεία ηλικίας ήδη 14 ετών):
  1. Θα αντιμεταχωρούσα το αριστερό ηχείο με το όρθιο έπιπλο (δηλαδή, θα τοποθετούσα το ένα στη θέση του άλλου).
  2. Θα ερχόμουν σε επαφή με τον bonepeeler2, μήπως έχει τη διάθεση το παιδί, να μετέφερε τον τελικό του για ένα απόγευμα στο χώρο μου, για να οδηγούσα τα ηχεία στο έπακρο των δυνατοτήτων τους. Ή κάποιον άλλο φίλο ή γνωστό που να έχει ενισχυτή class D εγνωσμένης ποιότητας.
  3. Θα πουλούσα τον πολυκάναλο και θα κρατούσα το σετ της Denon, χρησιμοποιώντας τις πηγές και παροπλίζοντας τον ενισχυτή. Επίσης, θα πουλούσα το υπογούφερ.
  4. Θα αγόραζα αυτόν ή αυτόν τον ενισχυτή για ήχο, και μια ηχομπάρα με δικό της υπογούφερ για την τηλεόραση.
  5. Στις περιπτώσεις που θα ήθελα να ακούω σχετικά σωστά, θα ελάττωνα την απόσταση του καθίσματος του ακροατή από τα ηχεία στα 2,5 μέτρα.
(Τα ηχεία σας είναι 4Ω τουλάχιστον από τα 500Hz και κάτω. Αν είναι 8Ω, τότε δεν έχουν ευαισθησία 92dB. Επίσης, το σύστημά σας περιέχει κατάλοιπα του παρελθόντος, που φρενάρουν (πολύ) την ηχητική σας απόλαυση. Οι ενισχυτές τάξης ΑΒ είναι για τα σκουπίδια και αυτοί που τους υποστηρίζουν για το γηροκομείο).

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.099
Τα τελευταία 14 χρόνια εχω ηχεία με δυο 8ιντσα γουφερ και φυσικά ένα τουιτερ.
Ο χώρος μου 48τμ σχετικά ψηλός με κεραμοσκεπή .
Η ακουστική μου , από πολύ χαμηλά αρκετό αλλά μαλακό μπάσο.
Δεν είχα και δεν εχω αυτό το σκληρό χτύπημα , το δυνατό δλδ που θα σε χτυπήσει που λέμε στο στήθος και θα την ακούσεις.
Είναι όμως με όγκο (αν το γράφω σωστά) γεμίζει τον χώρο και αν αρχίσεις και ανεβάσεις ισχύ όλος ο χώρος πλημμυρίζει με αυτό, αλλά δεν μου αρέσει.
Ίσως το βαρέθηκα πια....
Αρκετοί που το έχουν ακούσει τους αρέσει.
Και η ερώτηση έχει ως εξής.
Αν πάω σε ήχο στήλη με δυο γουφερ 6,5 ίντσες που θεωρητικά είναι πιο σκληρό θα βρω αυτό που ψάχνω , θα εχω και εκεί από χαμηλά μπάσο η θα πρέπει να ανεβάσω ισχύ για να ακούσω ;
Σε πολύ υψηλές εντάσεις θα ανταποκρίνονται όπως τα 8αρια η.....να παίξω με αυτά που εχω με διαφορετική εσωτερική μόνωση η αλλαγή κροσοβερ;
Ζήτω συγνώμη αν δεν εχω δώσει με έμφαση αυτό που νιώθω σε συντακτικό αλλά δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω.
Σας ευχαριστω , είμαι εδώ να απαντήσω σε όσες ερωτήσεις μου γίνουν μήπως βρω λύση.
Στα 5 μέτρα που ακούτε...
Πιό πολύ ακούτε τον χώρο παρά τα ηχεία..
Αυτό από μόνο του..
View attachment 182241

Με αυτή την τοποθέτηση δεν θα γίνει δουλειά ότι ηχεία και να πάρετε μάλλον..
Να περιγραφεί αναλυτικά τι εννοεί ο νηματοθέτης όταν χαρακτηρίζει το μπάσο ΄΄σκληρό΄΄ ή ΄΄μαλακό΄΄.Διότι μπορεί μεν να είναι εθιστικό,αλλά όχι και με τις επιπτώσεις διάφορων ακατονόμαστων χημικών ουσιών...

Μήπως με τον όρο μαλακό εννοεί ...μαλθακό,δηλαδή χαμηλές νότες που νιώθει να μην αποσβένονται με την απαραίτητη συντομία;Με τον όρο δε σκληρό το αντίθετο,δηλαδή χαμηλές που νιώθει να σβήνουν πιο γρήγορα απ'όσο θα του άρεσε;

Επόμενη ερώτηση,πόσο μακριά από το δεξί - όπως το βλέπουμε στη φωτογραφία - ηχείο βρίσκεται το αφανές τοιχωματικό όριο ;

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.234
αυτο με το γηροκομείο και τους τακση αλφαβητα ... περασε κσοφαλτσα ακομα και σε μενα.. ομως σημερα εκανα ασκησεις σηκωθηκα καμποσες φορες να αλλαξω δισκο στο πικαπ και τη γλυτωσα ... 🐒

meganers

Guest
Reaction score
32
Ας ξεκαθαρίσω την θέση μου γιατί ίσως μην εχω γίνει κατανοητός.

1) με το ηχοσύστημα που εχω (αυτά εχω οκ) εχω δυνατότητα να κάνω ένα πάρτι ας πούμε και εύκολα θα ακούγεται ενοχλητικά στον γείτονα μετά τις 12 και στα 30 μέτρα.
2) δεν ψάχνω ήχο τυπου λάμπας (θα το ήθελα είναι αλήθεια ) και δεν πρόκειται να αγοράσω καλώδια με 700 ευρώ.
3) τον χώρο νου δυστυχώς δεν είναι εύκολο να τον αλλάξω δεν είναι οι εποχές τόσο εύκολες πια ούτε μπορω να κατεβάσω την κεραμοσκεπή μου από το κέντρο που είναι 5 μέτρα και απέναντι 4,2 περίπου.
4) δεν μου αρέσει ο ήχος των sub με την καμία το εχω ήδη κλειστό στον Av και παίρνω από τα μεγάλα σε ταινίες.

αυτο που ζητάω είναι , όταν κάθομαι να ακούσω μουσική να ακούω όμορφα και να μην αναγκαστεί η γυναίκα μου η ο γιος μου να μου πει¨ βάλτο πιο χαμηλά ενοχλεΐ´ ...
Αυτό ζητάω , εχω καλο ήχο σπίτι μου, αρκετοί έως πολλοί το έχουν πει ( οκ δεν είναι hi end friends ) ...αλλά εγώ ψάχνω το κάτι παραπάνω.

Υ.Γ πριν λίγες μέρες πήγα σε κάποιο γνωστό να ακούσω ένα musical fidelity κλάση Α 2χ20 βατ .
Τα είχε βάλει στην βεράντα του στον 3ο όροφο περι τα 50τμ επανω σε ένα τραπέζι με γλάστρες έτσι απλά και πολύ χύμα.
Έπαιζε με ένα ΑΚαι αναλογικό ραδιόφωνο με βελόνα και κάτι ηχεία mission αρχαία διδρομα με το πολύ 5αρακι γουφερ και από κάτω το τουιτερ.
Στην ταράτσα σχεδόν.....έτσι απλά όπως το περιγράφω.
Εγώ προσωπικά έφυγα σαλταρισμένος όταν έβλεπα με το που άρχιζα να σηκώνω το volume κατόρθωσα να το φτάσω μέχρι το 3 και κάτι ούτε καν στο 5 και ο ήχος που άκουγες ήταν απίστευτος.
Έψαχνα να δω από που ερχόταν, τέτοια ήταν η απορία μου.
Στην ταράτσα παιδιά .....
Και δύναμη είχε και μπάσα είχε από χαμηλά και ήταν 2Χ20 βατακια τουλάχιστον 20ετιας με ένα απλό ραδιο...
Ούτε καλώδια , ούτε ηχειαρες ένα μέτρο ...ούτε ψηφιακά ούτε τίποτα.
Συγνώμη για το μακροσκελές ποστ αλλά ψάχνω ανελλιπώς εδώ και καιρό.
Φταίει ο χώρος μου, τα ηχεία μου, οι ενισχυτές μου.......I don’t now ...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.099
...
4) δεν μου αρέσει ο ήχος των sub με την καμία το εχω ήδη κλειστό στον Av και παίρνω από τα μεγάλα σε ταινίες.

αυτο που ζητάω είναι , όταν κάθομαι να ακούσω μουσική να ακούω όμορφα και να μην αναγκαστεί η γυναίκα μου η ο γιος μου να μου πει¨ βάλτο πιο χαμηλά ενοχλεΐ´ ...
Αυτό ζητάω , εχω καλο ήχο σπίτι μου, αρκετοί έως πολλοί το έχουν πει ( οκ δεν είναι hi end friends ) ...αλλά εγώ ψάχνω το κάτι παραπάνω...
Ποια ακριβώς στοιχεία θα ενοχλούσαν όποτε ανεβαίνει η στάθμη;

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.142
από την μια το να "νοιώθω την μπότα να χτυπά" και από την άλλη το "να μην ενοχλεί η στάθμη".
και...
θέλω βελτίωση στον ήχο... αλλά να μην αλλαχθεί τίποτα στην τοποθέτηση των ηχείων, subwoofer όχι, και ούτε να αλλάξει η θέση ακρόασης.

Και εγω θέλω το βράδυ να με ξυπνήσει η Elle McPherson και να με καλέσει στο εξοχικό της στα Bora Bora...

Status
Not open for further replies.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.840
Members
38.248
Νεότερο μέλος
Alexx