- Reaction score
- 6.803
Το μαλακό - σκληρό είναι αργό - γρήγορο.Τα τελευταία 14 χρόνια εχω ηχεία με δυο 8ιντσα γουφερ και φυσικά ένα τουιτερ.
Ο χώρος μου 48τμ σχετικά ψηλός με κεραμοσκεπή .
Η ακουστική μου , από πολύ χαμηλά αρκετό αλλά μαλακό μπάσο.
Δεν είχα και δεν εχω αυτό το σκληρό χτύπημα , το δυνατό δλδ που θα σε χτυπήσει που λέμε στο στήθος και θα την ακούσεις.
Είναι όμως με όγκο (αν το γράφω σωστά) γεμίζει τον χώρο και αν αρχίσεις και ανεβάσεις ισχύ όλος ο χώρος πλημμυρίζει με αυτό, αλλά δεν μου αρέσει.
Ίσως το βαρέθηκα πια....
Αρκετοί που το έχουν ακούσει τους αρέσει.
Και η ερώτηση έχει ως εξής.
Αν πάω σε ήχο στήλη με δυο γουφερ 6,5 ίντσες που θεωρητικά είναι πιο σκληρό θα βρω αυτό που ψάχνω , θα εχω και εκεί από χαμηλά μπάσο η θα πρέπει να ανεβάσω ισχύ για να ακούσω ;
Σε πολύ υψηλές εντάσεις θα ανταποκρίνονται όπως τα 8αρια η.....να παίξω με αυτά που εχω με διαφορετική εσωτερική μόνωση η αλλαγή κροσοβερ;
Ζήτω συγνώμη αν δεν εχω δώσει με έμφαση αυτό που νιώθω σε συντακτικό αλλά δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω.
Σας ευχαριστω , είμαι εδώ να απαντήσω σε όσες ερωτήσεις μου γίνουν μήπως βρω λύση.
Σίγουρα τα ηχεία χωρίς οπές bass reflex έχουν πιο ακαριαίο χαμηλό ( πιο σκληρό που λες ) αλλά όπως και να έχει κατά τη δική μου ταπεινή άποψη και με τέτοια ηχεία με το στήσιμο που έχεις πάλι θα είχες θέματα.
Τα ηχεία είναι πολύ στριμωγμένα στους τοίχους ( όχι μόνο πίσω) , ο χώρος είναι τεράστιος και υποθέτω αφρόντιστος όπως επίσης και η θέση ακρόασης υπερβολικά μακριά.
Και η ενίσχυση επίσης από av είναι αναιμική έως να μη πω τι.
Βάλτα κάτω με ησυχία και σκέψου πως θα ανακατέψεις λίγο την τράπουλα