JOHN MARKOU
Münchhausen
- Reaction score
- 28.014
Δεν είναι πράγματα που αφορούν τον χρήστη, οι τοπολογίες των κυκλωμάτων και άλλες θεωρίες συνωμοσίας.
Λόγου χάριν, ένα op-amp στην είσοδο της συσκευής μπορεί να μετατρέψει άριστα το balanced σε unbalanced και αντιστρόφως, χωρίς να χαθεί τίποτα απολύτως, και δεν είναι δικό σας θέμα να κρίνετε γιατί το κάνει αυτό, πως λειτουργεί το Ντακ, τι δυναμικό εύρος έχει το συγκεκριμένο τσιπσετ στο Ντακ και δεξερωγωτι άλλο.
Δεν είστε σχεδιαστές μηχανημάτων, ούτε έχετε καμία σοβαρή άποψη για το τι σημαίνει το διαφορικό σήμα στην κυκλωματικη σχεδίαση και που, και τι θα μπορούσε να χάσει στη διαδρομή, όπως και τι δε χάνεται.
Δεν ξέρω γιατί το τραβάτε αυτό το σκοινί, δε καταλαβαίνω ούτε το λόγο ούτε το σκοπό.
Η δήθεν βαθιά γνώση του κάθε χαϊεντά πάνω σε όλα, είτε είναι προενισχυτικές διατάξεις είτε τελικές βαθμίδες είτε οτιδήποτε, κάπου φτάνει να είναι αστεία.
Οι σχεδιαστές μηχανημάτων, έμπειροι και γνώστες των αντικειμένων αυτών, είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι για να επιλέξουν την σοφότερη σχεδίαση για κάθε κοστολογιο, και να μην ξοδεύουν τζάμπα κι άδικα υλικά και τελικά ..λεφτά.
Ο απλός χρήστης, γιατί σε αυτό το τσουβαλι βρισκόμαστε όλοι μας εδώ μέσα, μπορεί να γνωρίζει ελάχιστα μόνο πράγματα, κι ένα ασφαλές στοιχείο είναι πως το RCA είναι πολύ υποδεέστερο του XLR στις συνδέσεις των μηχανημάτων του, είτε πρόκειται για συνδέσεις μήκους μισού μέτρου ενός πικάπ, είτε 20 μέτρων συνδέσεις σε πολύπλοκα ιμερσιβ σεταπ.
Σε κάποιες περιπτώσεις, λίγες, μπορεί να έχει και προβλήματα ο χρήστης με τα RCA, κυρίως θορύβων (βομβοι, προβλήματα γειωσεων, κλπ). Σπάνιο, αλλά μπορεί και να συμβεί.
Στα πιο πολύπλοκα σεταπ, είναι λίγο πιθανότερο να συμβεί. Λίγο.
Εκτός αυτού, ο τυπικός χρήστης δεν έχει άλλο λόγο να πει κάτι, ούτε είναι άξιος να καταλάβει τα προτερήματα του ενός σε σχέση με το άλλο, και τα συμπεράσματα που βγάζει (τα εμπειρικά) συνήθως είναι εντελώς λάθος. Τι συνήθως δηλαδή, καλύτερα να πούμε "κατά 999/1000".
Τα υπόλοιπα είναι θεωρίες συνωμοσίας.
Στα περισότερα έχει δίκιο ο δρ διαχύσιος.
Ιδίως σε επίπεδο χρήστη όλα τα σχεδιαστικά και τοπολογικά είναι σαν να έχει γνώμη και άποψη το στάντ για το τι μικρόφωνο θα του φορέσουν επάνω.
Η μόνη διαφορά , είναι ότι εγώ αυτά που έγραψα , δεν τα έγραψα σαν κλασσικός χαιεντάς , που δεν είμαι , αλλά σαν ηλεκτρονικός.